Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Joasiu tu masz linka do rosołu 🙂
http://www.rosol.org/index.html
Tam nie ma może dokładnych porcji składników ale jest cała technika, bez której dobry rosół nie wyjdzie.

Dziękuję bardzo 🙂 skorzystam, bo mój rosołek taki dobry nei wychodzi :/

Nie ma za co, oby wyszedł pyszny. Ja go ponad 4 godziny gotowałam a raczej pyrkałam 🙂 Ale w tym cały sekret. Moje teściowa też tak długo gotuje i wychodzi super.

• Mamusie
julik Ani najpierw wyszły górne 4 choć wtedy myślałam, że idą wszystkie cztery 4 (dolne też) bo na dziąsłach Ania miałą już takie bruzdy na dole sygnalizujące wyrzynanie lada dzień. Ale to był fałszywy alarm, bo na góze ma już duże zęby a na dole dopiero teraz ta jedna 4 wyszła.
Joanna też mi się wydaje, że te wymioty mogły być spowodowane ząbkowaniem. Dziś Ania pięknie i duużo jadła, a na kolację zjadła pełną michę kaszki i to gęstej i nie było żadnych odruchów wymiotnych. Ale i tak byłam zestresowana, później jeszcze popiła cycusiami i ładnie zasnęła po harcach z tatusiem jak mamusia sobie kuperek moczyła 🙂 Żal mi chorej Blanusi, ile te nasze dzieci muszą się wychorować 😞
malamyszko tak mi przykro, że Michaś znowu chory. Ehh te żłobki. Zaintrygowałaś mnie tą nową pracą, tak teraz myślę, że mamy mało czasu na spotkanie w parku. Niedługo ma się ocieplić to pomyśl o jakimś babskim i dziecięcym przedpołudniu na łonie natury 🙂

• Mamusie
hej mamusie 🙂
mały już śpi ciekawe jak dzisiaj będzie bo wczorajsza noc już piękna była obudził się o 3 ale zaraz zasnął i o 6 zjadł i już wielkie oczy wyspany gotowy do zabawy 🙂 tylko zanim zasnął to zaczął kaszleć i zwymiotował tylko tym razem juz takim jakby ślizem to chyba dobrze bo oskrzela oczyszcza ??? chyba tak mi sie wydaje zdarzyło się to u którejś ???

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Jestem
Ale się uśmiałam na serialiku. Jak któraś oglądała to wie o co chodzi 😁 😁

no to teraz się już nie moge niedzieli doczekać miałam dzisiaj ogladac ale mąz władzę zabrał(pilot) i niestety ja czekam jak to stwirdził ty to 3 powtórki masz 😠

• Mamusie
Alwo u Nas się zdarzało pare razy, że blanka zwymiotowała śluzem, takze to nawet lepiej, ze się go pozbywają dzieci, bo wypluc niestety nie potrafią:/
trzymam kciuki za lepszą nockę!!!!
Sobolinku doskonale cię rozumiem, ze się boisz, ze ania znowu zwymiotuje, jak blanka mialy taki okres przez wlasnie flegme w buzi i ząbkowanie, to mielismy cały czas schizy :/

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
Alwo u Nas się zdarzało pare razy, że blanka zwymiotowała śluzem, takze to nawet lepiej, ze się go pozbywają dzieci, bo wypluc niestety nie potrafią:/
Sobolinku doskonale cię rozumiem, ze się boisz, ze ania znowu zwymiotuje, jak blanka mialy taki okres przez wlasnie flegme w buzi i ząbkowanie, to mielismy cały czas schizy :/

o dzieki własnie tak mi się wydawało że lepiej kurcze zaraz przyjde bo mąż mówi że mały chyba goraczke ma 🤢

• Mamusie
alwo napisał(a):
Joanna1984 napisał(a):

o dzieki własnie tak mi się wydawało że lepiej kurcze zaraz przyjde bo mąż mówi że mały chyba goraczke ma 🤢

O bidulek 😞 😞 😞

• Mamusie
no niestety lekką gorączkę ma 😞 kurcze dlaczego wcześniej nie gorączkował teraz dostaje antybiotyk od wtorku a dzisiaj za dnia i teraz gorączka myslałam że jak do tej pory nie miał to juz spokój będzie i tylko lepiej sie bedzie czuł 😞 kurcze a może teraz jeszcze na dodatek od W grypę łapie wrr aż strach pomyśleć a tu w środę szczepienie ma chyba bedę musiała odwołać wizytę

• Mamusie
alwo napisał(a):
sobolinek napisał(a):
100 LAT DLA NASZEGO GABRYSIA DUUUUUŻO ZDRÓWKA KOCHANY!!!!!!

a dziekuje kochana ja to teraz na półtorej roczku czekam a póżniej na 2 latka kurczę ale rosną mam pociechy szybko !!!

hehe a propos tych 2 latek, to wczoraj w tesco widziałam świeczki na tort z 2 i się zastanawiałam czy już nie kupić, bo później będę latać i się wkurzać jak nigdzie nie będzie.

• Mamusie
a co mi tam pisze teraz i ja sie pożale tak mnie dzisiaj mój kochany mężulek wk... że szok 😠
wstałam rano jakaś połamana obolała jakby i mnie choroba miała nie ominąc i poprosiłam go żeby sie małym zajał (w domu siedzi bo chory) a że ja jeszcze poleżę na co on stwierdził że przecież teraz moge tabletki wziąć i sie położyc jak mały w południe spać sobie pujdzie no normalnie myślałam że go rozszarpie 😠 zawsze taki pomocny bardzo czesto taktowny a tu oooo 😠 chyba czuł w gnatach że go pochwaliłam ostatnio 😉

• Mamusie
Alwo kochana może ta temp ta ząbki! Blanka często ma wyżśzą temp własnie przez ząbki.

Sobolinku Blance to znowu bardzo się ulewało jak karmiłam piersią, w ogóle wiecie co tak sobiue teraz próbuje przpomniec te pioerwsze miesiące i mi się wydaje, ze to było wieki temu!! Masakra, mało co pamiętam! Dlatego teraz powiedziałam mojemu A, ze robimy dużo zdjęć i nagrywamy nawet najrpstsze czynnosci jakie Blanka wykonuje na codzien, bo mimo iz to takie proste zajęcia, to jednak ogromna pamiątka, niezwykle wazna!

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
alwo napisał(a):
sobolinek napisał(a):
100 LAT DLA NASZEGO GABRYSIA DUUUUUŻO ZDRÓWKA KOCHANY!!!!!!

a dziekuje kochana ja to teraz na półtorej roczku czekam a póżniej na 2 latka kurczę ale rosną mam pociechy szybko !!!

hehe a propos tych 2 latek, to wczoraj w tesco widziałam świeczki na tort z 2 i się zastanawiałam czy już nie kupić, bo później będę latać i się wkurzać jak nigdzie nie będzie.

😁 no no na roczek to ja nigdzie nie dostałam i poprosiłam siostrę że jak będzie do nas jechać to zeby kupiła bo w sklepach w pobliżu nie widać ale na szczęście dostała w kwiaciarni 🤪

• Mamusie
alwo napisał(a):
a co mi tam pisze teraz i ja sie pożale tak mnie dzisiaj mój kochany mężulek wk... że szok 😠
wstałam rano jakaś połamana obolała jakby i mnie choroba miała nie ominąc i poprosiłam go żeby sie małym zajał (w domu siedzi bo chory) a że ja jeszcze poleżę na co on stwierdził że przecież teraz moge tabletki wziąć i sie położyc jak mały w południe spać sobie pujdzie no normalnie myślałam że go rozszarpie 😠 zawsze taki pomocny bardzo czesto taktowny a tu oooo 😠 chyba czuł w gnatach że go pochwaliłam ostatnio 😉

Alwo bo faceci sa ciężkomyślący 🙂 nie przejmuj się, oni nic nie rozumieją! Im trzeba mówić wszystko....,

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
Alwo kochana może ta temp ta ząbki! Blanka często ma wyżśzą temp własnie przez ząbki.

Sobolinku Blance to znowu bardzo się ulewało jak karmiłam piersią, w ogóle wiecie co tak sobiue teraz próbuje przpomniec te pioerwsze miesiące i mi się wydaje, ze to było wieki temu!! Masakra, mało co pamiętam! Dlatego teraz powiedziałam mojemu A, ze robimy dużo zdjęć i nagrywamy nawet najrpstsze czynnosci jakie Blanka wykonuje na codzien, bo mimo iz to takie proste zajęcia, to jednak ogromna pamiątka, niezwykle wazna!

mam taka nadzieje że to od zębów
ja np. w kalendarzu zapisuje jego postepy bo robie ten pamietnik i chcę jak najwęcej jego dokonań zapisac póżniej porówna że swoimi pociechami np. on chodził od ....a jego dzieci od...

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
alwo napisał(a):

Alwo bo faceci sa ciężkomyślący 🙂 nie przejmuj się, oni nic nie rozumieją! Im trzeba mówić wszystko....,

popieram i to DUŻYMI LITERAMI 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
alwo napisał(a):

zgadza sie zawsze kawę na ławę bo na 100000% sie nie domysli o co chodzi ale co mnie wkurzył to moje chociaż i tak powiedziałam co o tym mysle z resztą koniec końcowi to dużo forów mi dzisiaj dał i zajął sie małym

• Mamusie
alwo napisał(a):
Joanna1984 napisał(a):
alwo napisał(a):

zgadza sie zawsze kawę na ławę bo na 100000% sie nie domysli o co chodzi ale co mnie wkurzył to moje chociaż i tak powiedziałam co o tym mysle z resztą koniec końcowi to dużo forów mi dzisiaj dał i zajął sie małym

no to przynajmniej zrozumiał 🙂 ale pewnie wcześniej się nasłuchał hehe

• Mamusie
hej mamusie
prasuje ale was podczytuje 🙂
z moim facetem jest tak samiuteńko jak mu się nie powie to nic nie zrobi, nic a nic się nie domyśli, teraz już mu wszystko mówię ale to też jest czasami męczące, to są dziwne człowieki 🙃

• Mamusie
julik napisał(a):
hej mamusie
prasuje ale was podczytuje 🙂
z moim facetem jest tak samiuteńko jak mu się nie powiem to nic nie zrobi, nic a nic się nie domyśli, teraz już mu wszystko mówię ale to też jest czasami męczące, to są dziwne człowieki 🙃

dziwne człowieki hahaha ale się usmiałam z określenia normalnie pciapciólka mi sie przypomniała aż zateskniłam za nia 🙂