niestety choroba i mnie zlapala - katar okropny, kicham smarkam i tak w kolo...no i przed chwila kolacja w wc wyladowala...oj jak ja tego nie lubie 😞 ide spac i sie wygrzac moze pomoze
Filmik bomba !!!,zreszta jak kazdy 🙂 Strasznie sie ciesze ze mozesz juz zrobic prawo jazdy yeeeee,test-banal co ??? Hahah ja pamietam jak ja zdawalam,10 minut koniec a za mna murzyni drapia sie po glowach.A najlepsze jak kobieta ktora sprawdzala testy,mowi do mnie ze jestem dzis pierwsza osoba ktra nie popelnila bledu,pytanie tylko jak mozna w takim banale popelnic blad ?? 😮
Jesien,piekna !!! pamietam w tamtym roku,koloryt lisci az razil swoja ostroscia.... i ten zapach ktory wciaz czuje.Nie moj,kraj,nie moje miasto a tak tesknie...
Ojjj dzis prawie cala sobota bez Szymcia 😞 Bylysmy z mama w galeri,nie chcialysmy go wlec ze soba tym bardziej ze ledwo co katarek wyleczyl.Pare sklepow i mam dosc,niedziela i galeria zdecydowanie zly pomysl.
Zmykam spac bo cos zatoki czuje-nie dobrze.. 😞 Nanusia-do uslyszenia :*
Dziekujemy Sobolinku 🙂 Evek wiesz w tym roku jesien tu jest naprawde niesamowita- nie pamietaj jeszcze takiej. Lerzy wszedzie pelno lisci jest kolorowo, a do tego tak cieplo, ze krotki rekawek nosimy 😁 zakochalam sie w tej porze roku bo kiedys za jesienia nie przepadalam. Ale jest cudownie- dzis znowu wieczorkiem dlugi spacerek i pare fotek porobilismy- zaraz wstawie na agu 😉 Do uslyszenia kochana 😘 A tak na marginesie sluchajcie mam pytanie. Jak wygladaja pepuszki u waszych maluszkow??? Bo u nas wziaz jest w srodku taki ciemny jakby do konca nie zagojony! Strasznie dlugo nie wiem czy to wszystko ok tam sie dzieje. O i jeszcze jedno jak frida odciagacie katarek to czy mocno ciagniecie ??? Bo ja dopiero jak mocno pociagne to cos wydobede i zaraz boje sie, ze moge jej tak zrobic kszywde ! Dajcie znac bo martwie sie, ze moze za mocno robie... No i wogle Ewcia chyba pisala, ze jej Dominik strasznie sie wykreca przy odciaganiu kataru u nas jest taki wrzask jak nie wiem, a dziwie sie bo od urodzenia prkatycznie jej frida nosek czyscilam po kazdej kapieli 🤔 a jak jest u was czy maluchy tak drastycznie na to reaguja ??
Alunia dzis perwszy raz jadla cielecinke z warzywkami i jak mielilam to juz nie na zupelna papke tylko na takie wiory i jadla ladnie 😁 eeee Jutro do pracy !!! Mam nadzieje, ze Luska bedzie znosna.... uciekam kochane buziaki 😘 a tu kolejny filmik jak moj maly rumcjas prubuje wstac na nozki z podlogi heheh
http://www.youtube.com/watch?v=Y0UZrTuq-i0
Nanusiu po pierwsze to wyglądasz kwitnąco a Alusia to Twój mały klonik więc obie kwitniecie tej jesieni.
Ja też lubię polską złotą jesień, ale u nas nie jest tak różowo (chociaż przed chwilą pokazywałam Ani różowy wschód słońca i podobało jej się 🙂.
Jeśli chodzi o fridę i siłę ssania to ja też mocno ciągnę (ale robię to bardzo rzadko, bo nie ma potrzeby) Ania też wrzeszczy w niebogłosy i ja mam później wyrzuty sumienia, że jej funduję takie stresy 😞 Ale wiemy, że to dla dobra naszych dzieciaczków. Jak była mała to jakoś lepiej znosiła tę czynność, wystarczył smoczek i przerwy i jakoś ciszej było 🙂 Kochana Ania też ma dwie czarne kropki w pępuszku i chyba nie ma się co martwić. NA PEWNO jest zagojony, ale dla pewności jutro spytam mamę (bo kiedyś też mi to nie dawało spokoju) i Ci powiem.
cześć dziewczyny
Evek ,zdecydowanie Nie dla galeri w niedzielę ,ja po wczorajszej wizycie mam doła normalnie.
Nanusia,Ala jak to mówi mój Misiek"WYMIATA",myślę że jeszcze parę tygodni i będzie chodzić,szybka dziewczyna z niej.Jeśli chodzi o pępuszek ,to Zuza dość długo miała takie czarne w środku ,myślałam ze to tek ma być,ale moja siostra cały czas pytała dlaczego ona tak to ma,i wtedy mnie to zastanowiło i parę razy po kąpieli jak było namoczone to wyczyściłam jej to tymi gazikami co po porodzie czyściłam i po paru dniach to odpadło samo,takie jakby resztki ,suche ,czarne ,teraz jest normalny pępuszek,jeśli chodzi o czyszczenie noska i Fridę ,to ja nie potrafię,robi to zawsze A, już od urodzenia,tylko że wtedy Zuzi nie przeszkadxzało zupełnie ,a teraz to jest makabra jakaś,jak ostatnio miała ten kataerek 2 dniowy ,to jak widziałam jak jej to robi to musiałam wyjść z pokoju,jedną ręka trzymał głowę zuzi,a drugą ręką Fridę,a ta itak uciekała ,ma strasznie dużo siły,U nas jesień też była piękną do zeszłego tygodnia 😞a teraz brrrr...i właśnie słyszę że poprawy nie przewidują w najbliższym czasie
Sobolinek ,gdzie masz słońce? 🙂u nas pada 😞
Nanusiu - piękne filmiki!!!! Alusia już tak pięknie się rusza, raczkuje, wstaje. Aż zastanawiam się czy u nas wszystko jest w porządku. Michaś ledwo przesuwa się po podłodze. Nawet nie można tego nazwać raczkowaniem. Poprostu odpych się rączkami i przesuwa do tyłu.
Zuzka - słyszałam, że poprawa pogody ma być od czwartku. Zobaczymy jak będzie. A Frida to u nas masakra. Ja trzymam głowę i odciągam a Paweł trzyma ręce małego, bo taki silny, że mi wszystko wyrywa. No i dość mocno odciągm. Też zastanawim się czy nie za mocno, ale inaczej się chyba nie da.
Zuzka - słyszałam, że poprawa pogody ma być od czwartku. Zobaczymy jak będzie. A Frida to u nas masakra. Ja trzymam głowę i odciągam a Paweł trzyma ręce małego, bo taki silny, że mi wszystko wyrywa. No i dość mocno odciągm. Też zastanawim się czy nie za mocno, ale inaczej się chyba nie da.
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
nanusia69_m
monic87_m
niestety choroba i mnie zlapala - katar okropny, kicham smarkam i tak w kolo...no i przed chwila kolacja w wc wyladowala...oj jak ja tego nie lubie 😞 ide spac i sie wygrzac moze pomoze
sobolinek_m
Alusia jest cudowna, ślicznie śmiga i się podnosi 🙂 BRAWO
Evek_m
Filmik bomba !!!,zreszta jak kazdy 🙂
Strasznie sie ciesze ze mozesz juz zrobic prawo jazdy yeeeee,test-banal co ??? Hahah ja pamietam jak ja zdawalam,10 minut koniec a za mna murzyni drapia sie po glowach.A najlepsze jak kobieta ktora sprawdzala testy,mowi do mnie ze jestem dzis pierwsza osoba ktra nie popelnila bledu,pytanie tylko jak mozna w takim banale popelnic blad ?? 😮
Jesien,piekna !!! pamietam w tamtym roku,koloryt lisci az razil swoja ostroscia.... i ten zapach ktory wciaz czuje.Nie moj,kraj,nie moje miasto a tak tesknie...
Ojjj dzis prawie cala sobota bez Szymcia 😞 Bylysmy z mama w galeri,nie chcialysmy go wlec ze soba tym bardziej ze ledwo co katarek wyleczyl.Pare sklepow i mam dosc,niedziela i galeria zdecydowanie zly pomysl.
Zmykam spac bo cos zatoki czuje-nie dobrze.. 😞
Nanusia-do uslyszenia :*
nanusia69_m
Evek wiesz w tym roku jesien tu jest naprawde niesamowita- nie pamietaj jeszcze takiej. Lerzy wszedzie pelno lisci jest kolorowo, a do tego tak cieplo, ze krotki rekawek nosimy 😁 zakochalam sie w tej porze roku bo kiedys za jesienia nie przepadalam. Ale jest cudownie- dzis znowu wieczorkiem dlugi spacerek i pare fotek porobilismy- zaraz wstawie na agu 😉
Do uslyszenia kochana 😘
A tak na marginesie sluchajcie mam pytanie. Jak wygladaja pepuszki u waszych maluszkow??? Bo u nas wziaz jest w srodku taki ciemny jakby do konca nie zagojony! Strasznie dlugo nie wiem czy to wszystko ok tam sie dzieje. O i jeszcze jedno jak frida odciagacie katarek to czy mocno ciagniecie ??? Bo ja dopiero jak mocno pociagne to cos wydobede i zaraz boje sie, ze moge jej tak zrobic kszywde ! Dajcie znac bo martwie sie, ze moze za mocno robie... No i wogle Ewcia chyba pisala, ze jej Dominik strasznie sie wykreca przy odciaganiu kataru u nas jest taki wrzask jak nie wiem, a dziwie sie bo od urodzenia prkatycznie jej frida nosek czyscilam po kazdej kapieli 🤔 a jak jest u was czy maluchy tak drastycznie na to reaguja ??
Alunia dzis perwszy raz jadla cielecinke z warzywkami i jak mielilam to juz nie na zupelna papke tylko na takie wiory i jadla ladnie 😁
eeee Jutro do pracy !!! Mam nadzieje, ze Luska bedzie znosna.... uciekam kochane buziaki 😘
a tu kolejny filmik jak moj maly rumcjas prubuje wstac na nozki z podlogi heheh
http://www.youtube.com/watch?v=Y0UZrTuq-i0
sobolinek_m
Ja też lubię polską złotą jesień, ale u nas nie jest tak różowo (chociaż przed chwilą pokazywałam Ani różowy wschód słońca i podobało jej się 🙂.
Jeśli chodzi o fridę i siłę ssania to ja też mocno ciągnę (ale robię to bardzo rzadko, bo nie ma potrzeby) Ania też wrzeszczy w niebogłosy i ja mam później wyrzuty sumienia, że jej funduję takie stresy 😞 Ale wiemy, że to dla dobra naszych dzieciaczków. Jak była mała to jakoś lepiej znosiła tę czynność, wystarczył smoczek i przerwy i jakoś ciszej było 🙂
Kochana Ania też ma dwie czarne kropki w pępuszku i chyba nie ma się co martwić. NA PEWNO jest zagojony, ale dla pewności jutro spytam mamę (bo kiedyś też mi to nie dawało spokoju) i Ci powiem.
Gość
Evek ,zdecydowanie Nie dla galeri w niedzielę ,ja po wczorajszej wizycie mam doła normalnie.
Nanusia,Ala jak to mówi mój Misiek"WYMIATA",myślę że jeszcze parę tygodni i będzie chodzić,szybka dziewczyna z niej.Jeśli chodzi o pępuszek ,to Zuza dość długo miała takie czarne w środku ,myślałam ze to tek ma być,ale moja siostra cały czas pytała dlaczego ona tak to ma,i wtedy mnie to zastanowiło i parę razy po kąpieli jak było namoczone to wyczyściłam jej to tymi gazikami co po porodzie czyściłam i po paru dniach to odpadło samo,takie jakby resztki ,suche ,czarne ,teraz jest normalny pępuszek,jeśli chodzi o czyszczenie noska i Fridę ,to ja nie potrafię,robi to zawsze A, już od urodzenia,tylko że wtedy Zuzi nie przeszkadxzało zupełnie ,a teraz to jest makabra jakaś,jak ostatnio miała ten kataerek 2 dniowy ,to jak widziałam jak jej to robi to musiałam wyjść z pokoju,jedną ręka trzymał głowę zuzi,a drugą ręką Fridę,a ta itak uciekała ,ma strasznie dużo siły,U nas jesień też była piękną do zeszłego tygodnia 😞a teraz brrrr...i właśnie słyszę że poprawy nie przewidują w najbliższym czasie
Sobolinek ,gdzie masz słońce? 🙂u nas pada 😞
malamyszka_m
malamyszka_m
malamyszka_m