Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
niunia26 napisał(a):
szarla napisał(a):
Niunia i jak oglądanie? Ja nigdy tego nie oglądałam, uwielbiam za to na TLC ciąże z zaskoczenia 🙂

Się popłakałam jak zwykle ;-P

Niunia jak widzę kobietę w ciąży to wariuje normalnie zazdroszczę brzuszka i kopniaczków, cuuudoownyyy czas! Po którym następuje eksplozja uczuć .. kurde jak ja się cieszę że mam Agatkę całą i zdrową, tak bardzo ją kocham! Mnie też rozczula reklama Calzedoni normalnie zawsze mam ciary.. Normalnie ciepłe kluchy się ze mnie zrobiły ..

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wow Patryczek już wspaniale sobie radzi z poruszaniem się świetnie też stoi! Nie mogę się doczekać kiedy Agatka będzie tak wędrować, a tymczasem mam Aniołka w domu rodzina do mnie przyjechała na 2 dni i byli w szoku jakie to pogodne i grzeczne dziecko na dwa dni raz tylko zapłakała 2min, jak dali jej najpierw do zabawy zegarek a po chwili zabrali.

Chcę kupić Agatce jakąś zabawkę zależy mi by po naduszeniu coś grało piszczało możecie coś polecić?

• Mamusie
Myszka2o1o napisał(a):
Dobry wieczór ja tylko na chwile poczytać wasz i odpisać .. heh dzień minął mecząo i ciężko ... az nogi bolą i tylko marze o położeniu sie w łóżku
szarla napisał(a):
Niunia i jak oglądanie? Ja nigdy tego nie oglądałam, uwielbiam za to na TLC ciąże z zaskoczenia 🙂

ja też to uwielbiam oglądałam je zanim byłam w ciąży ...
Zadam wam kolejne pytanie czy dajecie małym mleko tak mniej Więcej 100ml a później posiłek jakiś???

Myszka jak daję Agatce coś innego niż mleko to najpierw daję jej właśnie to np.obiadek, deserek a jeśli dawno nie jadła i mało zjadla obiadku to po krótkim czasie daje mleko. Ja zawsze szykuję 180ml ilość sama reguluje,m ale mleka nie dostaje częściej niż co 3-4h.

• Mamusie
Ja niestety nie znam tych programów, o których piszecie...
Dorota - doczekasz sie, ze Agatka będzie takim małym urwiskiem, no chyba że ma spokojny temperament 😜 Co do zabawek - Patryczek ma taką książeczke grającą (choc to jest dla starszych dzieci, ale tak to jest z dziadkami - kupią a potem pomyślą 😆 ) nawet ją lubi i w gruncie rzecz spełnia swoją funkcją. Patryczek ciągnie ją za sobą 😁 😁 😁
http://www.kidsiaki.pl/Smily_Play_Ksiazeczka_polsko_angielska_Zabawka_edukacyjna-1184.html

Misia - a który to Twój brat? (chyba że w swojej nieprofesjonalności modowej nie zauważyłam, ze wszedzie to ten sam model 😜 ) wietnie wyszliście z Antkiem 🙂
A w ogóle super by było jakby takie dwa małe szkraby (Antonio i Pati) spotkali się na rozrubę 😁

Niunia a moze to nie "rozklejanie się" tylko katar Ci sie kończy i stąd te łzy 🙃

Myszka my dajemy jedzonko co 4 godziny (w nocy nie, chyba ze sie obudzi)

• Mamusie
Misia, masz zdolnego brata ;-)
Myszko Pawełek je obiad, po 3 godzinach coś innego, mleko ma tylko rano i do snu.
Gerdzie to nie katar, beksa się zrobiłam ;-)
Dorotko, Pawcio ma pełno grających, świecących zabawek, najbardziej lubi:
http://www.bangla.pl/opinie/p15685/smily-play-gwiazdeczka-grajaca-0707
http://www.krainazabawy.pl/little-tikes-muzyczne-odkrycia-mloteczek-rozowy-614255-p-10156.html ten młotek wystarczy lekko poruszyć i wydaje dźwięki i się świeci, tylko to chyba męskie co? Paweł nawala tym podłogę ;-)
Zdrowieję, męczy mnie jeszcze troszkę kaszel, ale jutro idę do pracy, dziś wstaję i idę na zakupy, muszę się trochę rozruszać.

A i jeszcze zamówiłam kulę pałzak i taką fontannę http://allegro.pl/fontanna-z-pileczkami-skaczace-pilki-gratis-i1882549585.html

• Mamusie
Hej!
Tyle się napisałam i mi się skasowało 😞Ja Cię Tusia nie chciałam urazić mi chodziło o to że Salamandra ma prawo zapytać na forum a Ty jeśli nie masz chęci odpowiadać to nie musisz.A to czy ktoś ma ochotę zapytać o Monię na forum czy napisać do niej prywatnie to jest każdego indywidualna sprawa...A jeśli chodzi o pisanie do siebie na priv...to nie dajmy się zwariować...ja nic w tym złego nie widzę bo jeśli nikogo nie obgaduję to nic w tym złego niema...po prostu tak wyszło że z niektórymi z Was piszę poza forum...ale z forum rezygnować nie zamierzam bo inne mamusie też mi są bliskie i pomocne...Gerdziu Oluś dziękuje!Ale mały rozrabiaka z Patryczka a ile w tym rozrabianiu uroku 🙂Już mama chyba A6W nie potrzebuje 😉-Misi brat o ile się nie mylę to projektował te ubrania wiec go niema na zdjęciach...Misiu gratulacje dla brata...!Wyglądałaś jak zwykle gwiazdorsko 🙂-Antoś wygląda jakby grzecznie siedział u mamy-nie płakał na tym pokazie?
SZARLA STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM 😘 😘-zdrowia szczęścia i spełnienia marzeń!!!
Edytko bardzo mi przykro-teściowa jest nie odpowiedzialna.Może osobiście z nią porozmawiaj a nie telefonicznie...mam nadzieję że dasz radę jakoś na nią wpłynąć 😘
Niusia beksa 😜 😜 😜 Teraz na tym tlc leci porodówka tylko nie wiem w jakich godzinach i kiedy...
A mnie jakby tego było mało to ostatnio dopadła migrena i nie byłam w stanie się Olkiem zająć po mame zadzwoniłam dobrze że miała wolne bo niewiem co by to było...troche mi przeszło ale byłam wykończona a w nocy Olek mi się obudził i płakał bardzo a jak go nosiłam na rękach to mi zwymiotował i aż się sama popłakałam bo nie miałam już siły do tego naszego chorowania 😞Teraz już ja czuję się lepiej...a Oluś w dzień lepiej bo spada gorączka i nie kaszle i niema kataru ale rano jest tragedia bo ma tyle kataru że hej 😞Wkurza mnie że ta gorączka niby spada ale cały czas jest...co spadnie to znów się pojawia 😞Chyba znów będę musiała wziąść lekarz bo się martwię 😞Myszka Igorek jest świetny!Słodki śpioszek!
Jakie te inhalatory?Ile taki inahalator kosztuje?-chyba Niusia i Pati coś pisały że mają...Jakie kropelki stosowałyście na katar?I jeszcze jedno pytanie czy będziecie wsadzać dzieci do chodzików?Bo to ostatnio kontrowersyjny temat...chyba nawet w Kanadzie wycofali te chodziki...
Życzę zdrówka i miłego dnia 🙂

• Mamusie
hej
U Nas no c tragedia Mala plakala co jakis czas bardzo głosno i bolesnie takze prawie cala nocke przechodzilam z nia na rekach! A najgorsze ze nie wiem dlaczego! Jedyna opcja ta zabek! Kur....a przypomnialo mi sie ze tesciowa dawala malej kiszonego do polizania i to pewnie dlatego!
Oktawia rozmawialam z Nia osobiscie wczoraj i była ta sama spiewka! A jak zapytala czy dac malej pomidorowke to niemal krzyknelam nie a Ona sie tylko zasmiala! Ciagle twierdzi ze wymyslam i przesadzam, bo jej wnuki jadly co im dala i nic im nie bylo!!
Mam nadzieje ze szybko uporacie sie z chorobą! Przesyłam buziaki!
My chodzika nie kupujemy bo jak juz wczesniej pisalam rehabilitant stanowczo powiedzial nie!!
Kurcze dzisiaj znow na nocke a spac mi sie chce jak cholera!! Ale pewnie sie dzis juz nie poloze! 😞

• Mamusie
AAA w takim razie to przepraszam za pomyłkę, muszę sie zatem przyjrzec ciuchom 😜

W ogóle zabawki Smily Play są o wiele tańsze niż Fisher Price a śmiem twierdzić, że równie dobre.

Oktawia - - chodzikom kategoryczne NIE: Chodzik nie jest dobry ani dla dziecka, które zaczyna stawać i chodzić, ani dla takiego, które jeszcze raczkuje. Gdy dziecko wstaje i stawia pierwsze samodzielne kroki, uczy się obciążać stopy, nóżki, miednicę i całe ciało, a później przenosić ciężar ciała z nogi na nogę, nie tracąc równowagi. Rozwija świadomość własnego ciała, zaczyna oceniać wysokości i odległości, stopniowo uczy się unikać upadków. W ten sposób doskonali swoje ruchy i ich koordynację. Ten proces trwa wiele miesięcy. Chodzik zakłóca jego naturalny przebieg. Dziecko w chodziku inaczej obciąża stopy i miednicę, inaczej ocenia przestrzeń i zagrożenia. W niektórych krajach podnosi się też głośno problem wypadków, jakim ulegają dzieci w trakcie korzystania z chodzika.
Paweł Zawitkowski

Dla mnie facet jest autorytetem w sprawach rozwoju motoryki dziecka.

Co do wiadomości na priv - może na spotkaniach w realu też trzeba by zainstalować kamere, by była "tele konferencja"... to już takie ironiczne ujęcie mojej opinii na ten temat.

• Mamusie
Gerdzia nic nie szkodzi 🙂 a co smiley play to my mamy kierownice taka mala i mlody ja lubi. Mi sie podoba stolik, bo ma duzo swiatelek, przyciskow i melodyjek (przynajmniej tak wyglada). A nad chodzikiem sie zastanawialam, ale takim typu pchacz. Gerdzia a cos na temat tych chodzikow-pchaczow wiadomo? Czy dobre czy zle?
Oktawio Antek na pokazie grzecznie siedzial u mamy na kolanach i troche wstawal, ale nie plakal. On bardzo lubi jak sie wokol duzo dzieje, jest duzo ludzi itp. A najlepiej, zeby on byl w centrum zainteresowania. Tak jak wczoraj u moich cioc bylo mnostwo dzieciakow i Antos szczesliwy, bo wszyscy sie z nim bawili.
Wlasnie mi zasnal... przy mantrze Gayatri... mam mnostwo muzyki medytacyjnej i Antos sobie przy niej zasypia. On bardzo lubi muzyke juz od bycia w brzuszku. Meloman mi rosnie 🙂))
A co do katarku to ja tylko psikam Disnemar, a jak mial troche wiekszy to smarowalam mascia majerankowa. Wiekszego kataru na razie nie mielismy, tylko przez 3 dni, ale samo przeszlo.
Powiedziec Wam jaka jestem spostrzegawcza??? Ostatnio zobaczylam u kota na lapce, ze nie ma wlosow. Rowniotko sciete, jakby wygolone. I sie glupia zastanawialam czy lysieje w tym miejscu, czy wyrwal te wlosy, czy co... a wczoraj mi Michal uprzytomnil, ze on tam mial wenflon i wygolone... a to z jakis miesiac temu... a ja dopiero teraz zauwazylam... :O
Edytko a tesciowa Twoja to bym chyba rozszarpala... okropne to jest jak sie wszyscy wtracaja... u mnie bylo to nagminne, ale ja na swoja rodzinke to jak hukne to juz nie gadaja... fakt, ze robie to w sposob niegrzeczny, ale chociaz dziala... no coz... gorzej z babciami M, bo na nie krzyczec nie moge... :/

• Mamusie
Heloł 🙂
Kolejny dzień pracy za mną, było ok tylko chyba baterie mi się wyczerpują. Urlop dopiero na święta więc muszę sobie jakoś z tym poradzić. Ciężko tak zajmować się dzieckiem tylko we dwoje. Pod pracą mąż zawsze czeka z wózkiem, ja biorę małego i jadę do domu a mąż do pracy. Tak więc odpoczywamy tylko w nocy choć nawet też nie bo mały minimum 3 razy wstaje. No ale weekend mam wolny więc może choć trochę odsapnę 🙂

Szarla, wszystkiego najlepszego, szczere choć spóźnione 🙂 Ja też skorpion, urodziny miałam w sobotę 🙂 Można wiedzieć który rocznik jesteś?

Misia, gratki dla brata, Normalnie gwiazda mody, pozazdrościć. Tap madl będę oglądać uważnie 🙂

cześć , ja tylko na chwile choc jestem na bierząco.
Bylam z malym na kontorli, przepisała inny antybiotyk. Ze zwykłego kaszlu okazało się że Bartek ma w uszkach zapalenie oraz przepisala od razu flegamine na kaszel zeby nie doszło do zapalenia oskrzeli.

Hawajka ja cię normalnie podziwiam!!
Wszystkiego najlepszego , spełnienia wszystkich marzeń a co najważniejsze pociechy z maluszków! Spóźnione .. Dla szarli i Hawajki ! ;-)

niunia - Pawełek ma taką kule pełzak ? http://allegro.pl/fisher-price-kula-pelzak-nowa-i1895463398.html bo właśnie chcemy z mężem kupić ją na allegro i się zastanawiamy czy warto?

• Mamusie
jaki Patryś jest słoooodki!!!! Normalnie do schrupania. Krystian ma dolne jedynki i to już 2 miesiące a mi się nadal zdjęcia im nie udało zrobić. Nawet jak się chłopak chichra to nie bardzo je widać na zdjęciach, widoczne są tylko jak krzyczy 🙂

Pati, 4 h drzemiki O.o normalnie szok, mój ciągiem to nawet w nocy tyle nie śpi 😞

Fajna ta kula, Niunia czekam na relacje i opinie.
No i dzięki za życzenia 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Hawajka to i od nas spóźnione życzonka 🙂)) czasem facebook się przydaje, bo o urodzinach przypomina :PPP
Kurcze, ale Wasze dzieciaczki to mają dobrze... 😞(( mój Antoś ma tylko zabawki, które dostał na chrzest i jedną w prezencie ode mnie... M nie chce mu kupować, bo twierdzi, że on i tak się nie bawi... a ja to chętnie wykupiłabym cały sklep. A Antoś po prostu szybko się nudzi i tyle. Rozumiem też, że finanse do końca nie pozwalają na kupno niewiadomo czego, ale w końcu raz w miesiącu można by mu coś kupić 😞(( niestety ja do gadania nic nie mam, bo nie zarabiam... dobra, nie narzekam już.
Gerda powtórzę to po raz setny uwielbiam Twojego Patryczka 🙂))) ciekawe jakby się zachowywali razem Antek, Pawełek i Patryk, bo to widzę podobne łobuzerskie temperamenty.
Wrzucę Wam filmik co ostatnio wykombinował mój dzieciaczek. Wczoraj pokazywałam Wam filmik z kobietą tańczącą na rurze i chyba Antoś jej pozazdrościł, bo dziś na szczebelku wywijał 😁DD

• Mamusie
Misia, dziękuję. A co do zabawek to Krystian ma sporo takich pierdółek, grzechotek, które dostał od "cioć". A z takich "lepszych" to ma tylko dwie:ód babci i od chrzestnej. W ogóle moja mama to by Krystianowi wykupiła cały sklep, ale moja wrodzona oszczędność zawsze ja jakoś przystopuje.

A moje dziecie ogląda ze mną właśnie Jaka to melodia no i sobie chłopak dansuje bo Dr Alban śpiewał 🙂 Normalnie dupka mu chodzi 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Misia a Patryś po tym filmie przymierzał sie do srebrnej nogi od blatu w kuchni 😁 😁 😁 😁 Ja bardzo bym chciała, by nasi chłopcy sie meetnęli 😉

Misia co do pchacza, znalazłam to:
(...) W skrócie - chybiony
pomysł, szkoda dziecka. Jeżeli koniecznie muszą Państwo mieć pchacz -
prosze bardzo - tylko po co, może fajniejsze jest życie i radości z
osiągnięć malucha jeżeli sam dojdzie do umiejętnosci chodzenia i
przewaracania się itd... ? Polecam, żeby sam, a zaoszczędzone
pieniądze prosze wydać na kupno fajnej maty na podłogę, kilku piłek
itp.

Wypowiedź Pawła Zawitkowskiego na pytanie rodziców o pchacz

Nasz Patrys tez nie ma duzo zabawek, kupimy mu teraz jakąś na Boże Narodzenie.

Hawajka - ja zawsze, jak Pat jest rozbawiony to czekam z aparatem w ręku 😜 APatryczek je co 4 godziny a nie śpi przez 4 godziny 🙂 Na wieczór zas zasypia o 19 spi do 3 wówczas mleczko i dalej do 7 😎

• Mamusie
czy wasze dzieci was ciągają za włosy? Bo mój łobuz to chyba specjalnie robi. Kiedyś tam mu się zdarzyło że zacisnął rączkę i m nie pociągnął a teraz to już nawet się przybliżyć do niego nie mogę bo od razu cap za włosy. O noszeniu rozpuszczonych mogę zapomnieć.

• Mamusie
Dziękuję Gerdzia za info o chodziku 🙂
My to musimy zainwestować w dywan lub wykładzinę, bo Antek się ślizga po gołym parkiecie. W kojcu ma dużo miejsca, ale wolałabym, żeby sobie po całym mieszkanku chodził. W kojcu jest wyłożone materacem, na to cienka kołdra i koc. W sumie dzięki temu Antek nauczył się siadać i wstawać i przy szczebelkach "chodzić", bo nawet jak się wywali to bez uszkodzeń :P. No i ja z nim często tam leżę :PPP chociaż wolałabym wykładzinę na cały pokój.
Co do zabawek to ja chciałabym coś co ma dużo jakiś przycisków i melodyjek, bo on naprawdę uwielbia muzyczkę 🙂
A to moja małpka tańczy na rurze :P
http://imageshack.us/clip/my-videos/692/t1z.mp4/

• Mamusie
Hawajka napisał(a):
czy wasze dzieci was ciągają za włosy? Bo mój łobuz to chyba specjalnie robi. Kiedyś tam mu się zdarzyło że zacisnął rączkę i m nie pociągnął a teraz to już nawet się przybliżyć do niego nie mogę bo od razu cap za włosy. O noszeniu rozpuszczonych mogę zapomnieć.

Mój mnie łapie... mimo że mam krótkie :PPP