Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzieki dziwczyny za słowa wsparcia! Na Was zawsze mozna liczyc! A My sie nie poddajemy! Kornelcia to mala fajterka i mysle ze Ona dzielniejsza jest od mamy!
Dorotko zycze Wam wytrwałości w ćwiczeniach i zapewne niedługo wszystko bedzie dobrze!!!
Zdjecia superasnie!!!
Tez mam kilka do wrzucenia ale nie mam czasu!!
Uciekam bo dopiero wrociłam z pracy i padam!! Buziaki!
Pati ja dawałam malej takie połaczenie paracetamolu i tych czpokow i dzieki temu mialam dzis przespana noc przed praca. Co prawda troche sie kreciła, ale histerii nie było!!!

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Edytko kobieta mówiła że miała dziecko z porażeniem jednej ręki inie mogli tego wyćwiczyć i zrobili radykalne posunięcie pozbyli. dziecka drugiej ręki wiązali ją i zadziwiająco szybko rękak zaczęła działać jak powinnaMi. nawet mówiła że można przyszyć śpiocha by do dyspozycji. miała tylko tą której nie wykorzystuje.

• Mamusie
Hawajko to super, żę udało Ci się wyjść do kina.I mówisz, że film dobry? Ja do kina pewnie się nie wybiorę, bo mam aż 100 km ale w takim razie na kompie obejrzę. Oglądałam poprzednie części i nie byłam bardzo zachwycona. Jednak wolę serial Pamiętniki Wampirów.
Grzegorz czuje się lepiej ale noce nadal nie wróciły do stanu z przed choroby. Budzi się po kilka razy, a wcześniej bywało że wcale. Robię mu inhalacje takim nebulizatorem. Ku mojemu zdziwieniu bardzo je lubi i bawi się tą końcówką, z której leci ta mgiełka.
My dziś oddaliśmy małego moim teściom na 2 godzinki i pojechaliśmy sobie na obiadek. Fajnie było 🙂
Humor w weekend w ogóle mi się poprawił, ale czytam, żę Pati ma doła. Jeśli możemy coś pomóc to pisz! Mam nadzieję, że wkrótce poczujesz się lepiej 🙂

Hej Kochane!
Mi weekend zleciał moment, aż mi się nie chce jutro do pracy iść :/. Widzę, że troszkę dołująco na forum, ale głowa do góry, będzie dobrze :*

Uciekam spać, dobrej nocki i udanego tygodnia!

hejka 😉
ale ten weekend mega szybko zleciał.. nawet nie miałam czasu zajrzec na forum bo miałam zajęcia.. teraz muszę wziąść się ostro w garść bo mam same egzaminy po świętach..
Noc była u nas koszmarna !!! mały płakał od ok. 3 , po 6 dopiero zasnął i tak spaliśmy do 10. nie wiem czy jego zębole w końcu sie przebiły bo nie chce mi ich pokazać ani nie idzie mu postukać łyżeczką.

lece, bo muszę do urzędu jechać coś załatwić..

• Mamusie
Na święta wolnego to będzie tyle że zapamiętamy na długo hihi - aż jeden dzień 🙂))) Ale dobre i to 🙂

Dziewczyny napiszcie jak krowie na rowie jak sie robi ten kisiel i budyń dla dzidziusia.......???

U nas na razie żadnych nowych postępów radykalnych nie widać, zębów nima, Fasol jedynie coraz szybciej i sprawniej raczkuje, wcina rączkami makaron, chlebek, banana gryzie wszystko jakby zęby miał 🙂

Kurcze mam tyle rzeczy do pozałatwiania a nie mam z kim Aleksa zostawić.... a z nim jeździć to wszystko 3 x tyle czasu zajmuje - ubieranie szykowanie pasów zapinanie wyjmowanie wkładanie do fotelika zabawianie karmienie po drodze - chyba muszę przywuknąć.

Mam newsa - moja koleżanka która też marcóweczka jest w ciąży właśnie - ale numer - ja jeszcze nie ochłonęłam po pierwszym porodzie a tu zaraz drugi.... rany kiedy ja się przełamię?

MandaSala - budyń robiłam następująco:
przygotowałam 180 ml mleka modyfikowanego, wlałam do garnuszka , dodałam na oko chyba 2 łyżki mąki ziemniaczanej, blenderem mieszałam żeby grudek nie było. Tak mieszałam aż zaczeło się gotować, dodałam troszeczkę kakao (dla smaku i zabarwienia) czytałam że można też wbić jajko ale ja na początek nie wbijałam 😜 i gotowe 😉
Co do wywaru z miesska to ja dodaje do obiadku żeby danie nie było za suche, reszte wylewa.

Bogu dzięki , że są chodziki !! byłam przeciwna temu czemuś, a dziś jestem
innego zdania!! Moje dziecko nie raczkuje, chce stać tylko na nóżkach i chodzić a to jest bardzo uciążliwe bo nic nie moglabym przy nim zrobić , kregoslup wysiada itp. Teraz to tylko wsadze go do chodzika i chodzi za mną i przy okazji mam czas aby cos zrobić ;-)

• Mamusie
Ja robiłam pulpety z mrożonego tuńczyka. Dodałam żółtko surowe, rozmoczoną bułkę oraz trochę kaszki kukurydzianej. Doprawiłam pietruszką i solą.Aha i wszystko zmieliłam w maszynce. Młody wcinał aż mu się uszy trzęsły.
U nas też generalnie większych postępów brak i również czekamy na choć jednego ząbka, żeby małemu było łatwiej gryźć.
Misia śniłaś mi się dziś, że miałaś w moim mieście sklep z odzieżą do ćwiczenia jogi 🤪

• Mamusie
Hej
Sala to podrzuc Aleksa do mnie!!!
Ja nie robiłam jeszcze ani budyniu ani kisielku ale moze zrobie niedługo!
Z rybek to kupuje sole - pani w rybnym mi poleciła! I jest bardzo smaczna bo delikatna! Gotuje w wodzie potem rozdrabniam idelcem i dodaje odrobinke masełaka i daje z ziemniaczkami albo ryzem i jakims warzywkiem!
A jesli chodzi o wywar to zalezy czasem daje czasem nie. Ale najczesciej robie jej tzw drugie dania bo chetniej je zjada! A jak zupki robie to najczesciej na wywarze mięsnym.
Ale mnie rece bola po wczorajszym sprzataniu! A dzis za pokoje sie biore! Juto łazienki i prawie posprzatane! Zostanie mi tylko umyc okna i wyprac dywany, ale to dopiero w poniedziałek!
Uciekam brac sie za porzadki buzka!

ok dzięki dziewczyny za podpowiedz ;-)
My już mamy zaliczoną pierwszą jajecznicę! Rano na drugie sniadanko zrobiłam małemu jajecznice na parze z pomidorkiem , z masełkiem i osobno zjadł całą kromkę chleba z masełkiem 🙃
Mi zaproponowano zrobienia rybki na parze z masełkiem , osobno zrobie trochę buraczka i ziemniaczka , więc lece się wziasc za obiadek bo dopiero przyszliśmy z bardzo dluuuugiego spacerku.

Zauwazyłyscie że dady śmierdzą plastikiem? 😮

pustki, pustki..

DOROTA sa super maty wodne np. http://allegro.pl/mata-wodna-tomy-toy-story-aquadoodle-2-figurki-i1968732481.html (sa rozne ceny na allegro). Co do wigilii widdze ze u was rodzinnie ;-) u mnie to pewnie wszystko bedzie na mojej głowie : gotowanie, przygotowanie itp. ;/ niestety moja mama mi wogóle nie pomaga.. ona tylko zyje swoja praca ;/ I tak się zasnanawiam czy nie zrobimy wigilii sami. Bo u mnie jest taka sytuacje , że mieszkamy w domu , moi rodzice na dole my na górze.

• Mamusie
Witam ... 🙂 Ale ten tydzień szybko minął heh rany nie nadążam już we wszystkim :P W sobotę byliśmy na dyskotece i powiem że zdołowałam się jak weszłam na parkiet już nie umiałam się tak ruszać jak przed ciąży 😞 ciężko było i strasznie nogi mnie bolały po pierwszym tańcu a później nie mogłam wstać ;....( .Edytko bardzo mi przykro i tule mocno, nie załamuj się bo malutka to czuje i też jej jest pewnie smutno więc głowa do góry i bądź wesoła a zobaczyć że szybko wyzdrowieje może jestem naiwna ale uśmiech zawsze działa może nie na takie sytuacje ale działa. MandraSala śliczne foteczki Alexsa a co do brania małego to ja uwielbiam z nim jedziesz nie lubię małego zostawiać z kimś ty pewnie masz samochód ja mam utrudnione bo cały czas jeżdżę tylko autobusem bo K robi prawko od 1 a zrobisz go nie może a na dodatek mamy tylko jeden samochód który należy do teścia ale i tak nie mogę na niego liczyć bo pracuje cały czas i cały dzień. A mięso gotuje osobno i wywar wylewam daje tylko wywar z warzyw jak się ugotują.
PS: Kupiłam Igorowi Body http://www.dejna.pl/p645,moja-pierwsza-gwiazdka-g1.html rewelacyjnie wygląda w tym super bardzo polecam.

• Mamusie
Hej dziewczynki.
Net mi się wiesza więc czytam ale nie mogę pisać. Transfer mi się skończył i mi się strasznie muli. Nie pamiętam już co miałam pisać więc tylko daję znać że żyję 🙂 Z wieści powiem tylko że mamy ząbki nr 5 i 6. Nocki nadal do d..y i juz powoli nie mam siły na to wszystko. coraz częściej myślę by go odstawić od piersi. A tobie Misia jak Antoś śpi??? No i pomimo tylu ząbków Krystian średnio radzi sobie z gryzieniem. Jabłuszko mu dałam do ręki to się krztusił.
A co do świąt to ja jade na gotowe do rodziców. Urlop mam od 21 to jeszcze coś tam pomogę ogranąć albo polepić pierogi jakieś. A prezenty to jakieś drobiazgi kupujemy. Krystianek dostanie chodzik-pchacz i jakiś stolik muzyczny więc mu mu już zabawek nie kupujemy.
Niunia gdzie jesteś, co tam u Pawełka??
pozdrowienia dla wszystkich.