Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
szarla napisał(a):
Samantka właśnie w nocy zawsze jej daje cysia. Rano się pojawia problem, bo w piersiach tego mleka nie ma. Jeszcze jestem zła, bo popsuł mi się mój elektryczny laktator i wysłałam go na gwarancji, a ręczny pozyczyłam już dawno kumpeli. I napisałam tydzień temu w czwartek do niej, że go potrzebuję pilnie, bo mi się popsuł i wyobraźcie sobie minął tydzień ja się proszę, a laktatora dalej nie mam! I nawet nie mam czym poćwiczyć tych piersi 😞. No a 3 laktatora kupować nie będę, bo to się mija z celem. No i pewnie te nerwy też wpływają na moje mleko. Właśnie mała mi opróżniła piersi i wypiła jeszcze 90 ml modyfikowanego :/. To juz druga butla dzisiaj.

Ale kochana nie przejmuj się... Czuję, że moja nawet rano by wypila po cycu modyfikowane, bo jej smakuje... a mam pewnosc ze rano to sie najada, bo cyca jezykiem odpycha jak probuje dac i robi takie bleeee... hehehe
Ja swojej daje mleko jak widze ze jest potrzeba, czasami tylko wieczorem, a czasmai nawet w dzien.. ale najwazniejsze ze jest najedzona, nawet A. powiedzial, ze ona jakas inna jest, bardziej radosna, odkad sie najada... a byla i tak małą śmiechotką.. no ale teraz to do każdego się szczerzy 🙂 Ja już powiedziałam sobie, że nie mam wplywu na to czy bede miala mleko czy nie.. bo wczesniej nawet jak walczylam i siedzialam z laktatorem to poprawy nie widzialam niestety... u mnie w rodzinie kobiety na ogol krotko karmily, widocznie mam podobnie...

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

samantka napisał(a):
szarla napisał(a):
Samantka właśnie w nocy zawsze jej daje cysia. Rano się pojawia problem, bo w piersiach tego mleka nie ma. Jeszcze jestem zła, bo popsuł mi się mój elektryczny laktator i wysłałam go na gwarancji, a ręczny pozyczyłam już dawno kumpeli. I napisałam tydzień temu w czwartek do niej, że go potrzebuję pilnie, bo mi się popsuł i wyobraźcie sobie minął tydzień ja się proszę, a laktatora dalej nie mam! I nawet nie mam czym poćwiczyć tych piersi 😞. No a 3 laktatora kupować nie będę, bo to się mija z celem. No i pewnie te nerwy też wpływają na moje mleko. Właśnie mała mi opróżniła piersi i wypiła jeszcze 90 ml modyfikowanego :/. To juz druga butla dzisiaj.

Ale kochana nie przejmuj się... Czuję, że moja nawet rano by wypila po cycu modyfikowane, bo jej smakuje... a mam pewnosc ze rano to sie najada, bo cyca jezykiem odpycha jak probuje dac i robi takie bleeee... hehehe
Ja swojej daje mleko jak widze ze jest potrzeba, czasami tylko wieczorem, a czasmai nawet w dzien.. ale najwazniejsze ze jest najedzona, nawet A. powiedzial, ze ona jakas inna jest, bardziej radosna, odkad sie najada... a byla i tak małą śmiechotką.. no ale teraz to do każdego się szczerzy 🙂 Ja już powiedziałam sobie, że nie mam wplywu na to czy bede miala mleko czy nie.. bo wczesniej nawet jak walczylam i siedzialam z laktatorem to poprawy nie widzialam niestety... u mnie w rodzinie kobiety na ogol krotko karmily, widocznie mam podobnie...

U mnie w rodzinie też, więc to pewnie geny 🙂. Dzięki za pocieszenie. Dzisiaj piję herbatkę na laktację jedną za drugą, jak nie pomoże to już trudno 🙂. Najważniejsze żeby dzidzia była szczęśliwa!

• Mamusie
Szarla, przede wszystkim, się nie zamartwiaj, teraz mleczka modyfikowane też są dobre jakościowo 🙂 No jak herbatka nie pomoże to trudno 🙂 🙂 Ja to brałam granulki, piłam dużo inki, karmi.. i i tak to nie pomagało do końca.. bo jak tylko przestalwałam brać to mleko znilkało.... nie wyrobiłabym na te granulki... i to wszystko... slyszalam ze sa tez zastrzyki na laktacje,.. jesli komus bardzo zalezy, no ale tez nie ma pewnosci... tzn w belgii sa nie wiem jak w pl.

W polsce nie ma. A swoją drogą to ja od początku to chyba więcej kasy wydaje na te herbatki niż na mleko 🙂. Może w końcu przestane je pić, bp tyle ziołowych herbat to przez całe życie nie wypiłam, co teraz :PPP

• Mamusie
No właśnie nasze mleczko nie do końca wychodzi takie darmowe 🙂 Bo trzeba kasy wyrzucić, żeby wspomóc laktację 🙂 To ja nie kupuję nic na laktację, tylko mleko... Wydaję 15euro na mleko 800g i mi starcza to na ok poltora miesiaca, ostatnio na 2 miesiace, ale mala rzadziej jadla.. niedawno kupilam druga puszke zobaczymy na ile ta starczy...
a jakbym chciala utrzymac laktacje to bym musiala wydawac ok8euro na granulki tak raz na tydzien poltora... wiec sie nie kalkuluje wcale... na poczatku kupowalam jak Nika byla jeszcze malutka... a teraz to juz uwazam ze moze pic modyfikowane 🙂

• Mamusie
szarla napisał(a):
W polsce nie ma. A swoją drogą to ja od początku to chyba więcej kasy wydaje na te herbatki niż na mleko 🙂. Może w końcu przestane je pić, bp tyle ziołowych herbat to przez całe życie nie wypiłam, co teraz :PPP

Ja kupiłam w sklepie zielarskim zioła owoc kminku, anyżku i kopru włoskiego i codziennie rano sobie parzyłam i piłam po każdym posiłku. To są zioła z tych herbatek laktacyjnych ale taniej wychodzi i widzę co parzę.

• Mamusie
szarla napisał(a):
A ja dzisiaj mam dzień bez słodkiego i aż mnie nosi. Bym sobie coś zjadła, ale twardo nie! 🙂 A to dopiero 13 godzina :/

Ja od wczoraj rana słodkiego nie jem... owocami zastępuję 🙂 Mam nadzieję, że wytrzymam jak najdłużej 🙂 A cięzko jak są słodycze w domu 🙂 🙂

Idę sobie lepiej kawkę zrobię 🙂. Bo te herbatki już mi wychodzą :P.

Niunia ja to od dzisiaj twarda jestem i nie jem 🙂. Też będziesz twarda od dzisiaj ze mną ? ;>

• Mamusie
GERDA tak te obrazy i na wyświetlaczu się ruszają.To co jest wyświetlane nasuficie też powtarzają się co chwilkę ale dla dziecka to jest interesujące.
Szarla ja już od dawna daję małej butle na noc koło 20-21:00 cyca wtedy jej nie daję tylko ściągam o 22:00 jednego i przed pójściem spać drugiego cyca koło 00:00. Uzbieram koło120-160ml i mam na następny dzień w dzień żeby podać, jak jest kiepsko z mlekiem.
Ja to się cieszę że i tak udało mi się długo karmić a od samego początku było kiepsko z mlekiem.Swoją drogą to mnie i siostrę moja mama karmiła niecały miesiąc,a kobiety z rodziny ojca też ponoć bardzo krótko karmiły. Ja to nawet patrzę na to przejście na mleko modyfikowane jako na ułatwienie w końcu będzie łatwiej coś zaplanować. Zresztą Szarla pomyśl że zamiast co 1,5h będziesz karmić co 4 i masz pełną kontrolę nad tym ile dziecko zjadło.

DOROTA napisał(a):
GERDA tak te obrazy i na wyświetlaczu się ruszają.To co jest wyświetlane nasuficie też powtarzają się co chwilkę ale dla dziecka to jest interesujące.
Szarla ja już od dawna daję małej butle na noc koło 20-21:00 cyca wtedy jej nie daję tylko ściągam o 22:00 jednego i przed pójściem spać drugiego cyca koło 00:00. Uzbieram koło120-160ml i mam na następny dzień w dzień żeby podać, jak jest kiepsko z mlekiem.
Ja to się cieszę że i tak udało mi się długo karmić a od samego początku było kiepsko z mlekiem.Swoją drogą to mnie i siostrę moja mama karmiła niecały miesiąc,a kobiety z rodziny ojca też ponoć bardzo krótko karmiły. Ja to nawet patrzę na to przejście na mleko modyfikowane jako na ułatwienie w końcu będzie łatwiej coś zaplanować. Zresztą Szarla pomyśl że zamiast co 1,5h będziesz karmić co 4 i masz pełną kontrolę nad tym ile dziecko zjadło.

Wiem, wiem. Ja też ściągałam, ale zostałam bez laktatora. No cóż trudno 🙂. Dzięki za wsparcie!. U mnie też od początku bardzo źle z mlekiem było.

Kolejny plus, zawsze mi spała w dzień od 15 do 30 minut, a teraz po modyfikowanym jak na razie śpi 1 godzinę i 15 minut!! Normalnie mam czas dla siebie 😁

Misia napisał(a):
A ja właśnie wcinam lody koktajlowe o smaku waniliowo-ajerkoniakowo-krówkowo-kukułkowym :P z polewą czekoladową i ajerkoniakową 🙂)) już 500 ml wchłonęłam... PPYYYYCCHHHAAAA!!!

A mniaam, mniaaa i jeszcze raz mniaaam!
A najlepsze lody jakie w życiu jadłam to były w stanach. Po prostu niebo w gębie, w PL takich nie ma :/

• Mamusie
Hej żarłoczynki 😉
U nas też rano była burza ale teraz się wypogodziło z czego się cieszę bo na 17.45 jedziemy na usg bioderek 🙂-mam nadzieję że będzie ok bo pierwsze badanie miał mając 6 tygodni...
Śliczna jest Amelcia 🙂Oluś wysyła buziaki 😉Ja też nie mam wpisanej grupy krwi ale się tym nie martwiłam bo gdzieś czytałam o tym co pisała Edytka...my mamy z mężem 0 więc pewnie Olek też taką będzie miał...
Dota tak się cieszę 🙂 🙂Trzymam teraz kciuki za ten poziom d3-na pewno będzie ok.
A my się wogóle zastanawialiśmy z mężem czy mały mógłby na codzień spać w takim turystycznym łóżeczku...chcieliśmy kupić jakieś porządne bofajnie wyglądają i niema tych szczebelek i można jako kojec używać...muszę może gdzieś podjechać zobaczyć na żywo jak to wygląda i czy to dobry pomysł... 😮
Ten projektor to dobra sprawa my mamy ale w karuzeli-
http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-misiami-projektor-muzyka-i1697144784.html
Tuśka super wyglądasz a Alanek jaki uroczy chłopaczek i rzeczywiście ta jego czuprynka jest rozbrajająca 🙂
A jakie Wy te kleiki i kaszki dajecie?
Ja dziś dawałam deserek jabłko z bananem ale dałam trochę do tego soku marchewkowego żeby się mniej krzywił ale i tak mega krzywienie było jakby mama jakąś truciznę dawała 😉
Martuś wszystkiego najlepszego!!!Spełnienia marzeń!!!
😘 😘

Oktawia powodzenia na usg! Amelcia miała jak skończyła 3 tygodnie i babeczka mówiła że to wystarczy. W sumie bym powtórzyła, ale to już trzeba prywatnie iść.

A u nas po modyfikowanym Amelcia spała 2 godziny i 15 minut! No szok! I ja też wypoczęta 🙂

• Mamusie
Mój siedział w leżaczku ale oczy mu się kleiły to go wyjęłam i tylko go położyłam na podusi to od razu oczy zamknąl i śpi już z półtorej godziny 🙂Dzięki Szarla no my normalnie na kase chorych idziemy a nie prywatnie...jak byliśmy w 6 tygodniu to lekarz wyznaczył kolejny termin ale wszystko było ok więc mam nadzieję że teraz też będzie 🙂

• Mamusie
🙂Ja wcześniej siedziałam często ale od kiedy się urodził Olek to prawie nie wchodzę bo jak mam chwilę to wolę na brzuszek zajrzeć...rodzice mają znajomego który uwielbia tą farmę i dałam mu chasło to obrabia też moją 😁On obrabia swoją i jeszcze mojej mamy ale on jest nie normalny...bo dla mnie to było z nudów w ciąży dobre i tylko na chwile dla zabicia czasu a nie główne i najważniejsze zajęcie dnia...