Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja to jem wszystko, cebulę, czosnek, kapustę i inne zakazane rzeczy :p no i Antoś to toleruje... podobno pestkowych owoców też nie można, a ja mam za sobą czereśnie, wiśnie, brzoskwinie. Szczerze to nie patrzę na to co jem. Ale to zależy od maluszka. Mój to mały robocop :P po mamuśce 😁

Moja też toleruje wszystko. A ja zła jestem. Odesłali mi laktator z nową pompą i wydaje mi się, że ciągnie jeszcze gorzej. Nie wiem co mam o tym myśleć. A takie ciągłe odsyłanie to tez kasa przecież. Fakt, że reklamacje mi załatwili od ręki i wszystko trwało 4 dni.

• Mamusie
NIUNIA moja przyjaciółka w zeszłym roku kupiła to krzesełko http://allegro.pl/krzeselka-do-karmienia-tapicerka-material-lub-pcv-i1684948479.html jest bardzo zadowolona. My też pamiętam wtedy w szoku byliśmy że w sumie nawet niedrogo.
Teraz z nią właśnie na gg pisałam i powiedziała że to najlepsza rzecz jaką w ogóle kupili dlamałego.

• Mamusie
Ja tez jem cebulę..
Własnie wróciłam z biegu 🙂 Mama dzisiaj do mnie dołączyła i było super!!! przebiegłyśmy 6100 metrów 🙂 🙂 !!! I dzisiaj się biegło super już nie było takiego zmęczenia jak za pierwszym razxem 🙂 🙂 Dziewczyny polecam biegi, nawet samemu... Wiem, że się nie chce, bo mi się też nie chciało, ale się czuję tak fajnie po tym 🙂 🙂 Jak już się przybierzecie, to nie będziecie mogły przestać 🙂 🙂 Ja tak mam 🙂 🙂 Ciekawe jak będę wyglądac po wakacjach 🙂
To ja spadam się kąpać 🙂 🙂

• Mamusie
patii0423 napisał(a):
DOROTA mój też od czasu od czasu dostaje mleko modyfikowane, bo chodze do szkoly i nie mam kiedy ściągnąc pokarmu gdyż mały ciągle chciał by jeść a jak sciągne to płacze że nic nie leci. Ostatnio trafiłam na nie miłą lekarke , kóra była na zastępstwie. Pierwsze ppowiedziała ze nie przyjmnie tego dzicka bo go nie zna! To ja podziękowałam i wyszlam, ona poleciała za mną mówiąc ze jednak go przykmie. Po badaniu brzuszka stwierdziła że kupke ma na pół brzucha, wsadziła mu caly palec do pupci.. Kazała zrobić mu lewatywe w domu, ja jej nie zrobiłam bo Bartus zrobił w ten sam dzień kupke po 2 tyg. I kurde jutro zowu będzie tydzien od jego ostatniej kupki, pruka cały czas smierdzaco.. już nie mam siły, nie wiem co mu podawać. 😞

PATI u nas z kupą jest coraz lepiej nam myślę pomógł przede wszystkim DUPHALAC BEZ RECEPTY 2razy dziennie daję po 2,5ml. Nie zadziałał od razu ale jest coraz lepiej. W tym czasie staram się zgodnie z zaleceniem lekarza dawać raz dziennie pół słoiczka jabłuszka bądź śliwki, sok jabłkowy. Unikaj marchewki- po niej są twarde kupy. Dzisiaj znowu była kupa po 3 dniach więc nieźle.Lekarka kazała dużo poić ale mi się udaje tylko jej ok.60ml soku wcisnąć.

• Mamusie
samantka napisał(a):
Ja tez jem cebulę..
Własnie wróciłam z biegu 🙂 Mama dzisiaj do mnie dołączyła i było super!!! przebiegłyśmy 6100 metrów 🙂 🙂 !!! I dzisiaj się biegło super już nie było takiego zmęczenia jak za pierwszym razxem 🙂 🙂 Dziewczyny polecam biegi, nawet samemu... Wiem, że się nie chce, bo mi się też nie chciało, ale się czuję tak fajnie po tym 🙂 🙂 Jak już się przybierzecie, to nie będziecie mogły przestać 🙂 🙂 Ja tak mam 🙂 🙂 Ciekawe jak będę wyglądac po wakacjach 🙂
To ja spadam się kąpać 🙂 🙂

Samantka oklask dla Ciebie za zmobilizowanie się w piątek wieczorem do biegania, mnie to jedynie brak piwa zmusiłby do pobiegnięcia do sklepu i z powrotem. Na szczęście mamy jeszcze samochód ledwo na chodzie ale lodówka zaopatrzona.

Życzę Tobie żebyś do końca wakacji dobiegła do swojej wymarzonej wagi. Innym walczącymi z kilogramami oczywiście też.

• Mamusie
Mi ciężko z piwka zrezygnować, ale niestety, coś za coś 🙂 Jutro sobota... mam zamiar wysprzątać dom więc ciekawe czy będę dała radę biec... ale mam nadzieję, że tak 🙂 Chociaż jeszcze nawet zakwasy po pierwszym razie nie przeszły :/
A i moja mama się udała, bo ma do mnie nie cały kilometr, a przyjechała samochodem hahaaha.... No ale pobiegałyśmy sobie... i po tym jak usiadła u nas na kanapie stwierdziła ze dobrze, ze samochodem, bo by chyba na czworaka lazla do domu.. hehee

• Mamusie
samantka napisał(a):
Mi ciężko z piwka zrezygnować, ale niestety, coś za coś 🙂 Jutro sobota... mam zamiar wysprzątać dom więc ciekawe czy będę dała radę biec... ale mam nadzieję, że tak 🙂 Chociaż jeszcze nawet zakwasy po pierwszym razie nie przeszły :/
A i moja mama się udała, bo ma do mnie nie cały kilometr, a przyjechała samochodem hahaaha.... No ale pobiegałyśmy sobie... i po tym jak usiadła u nas na kanapie stwierdziła ze dobrze, ze samochodem, bo by chyba na czworaka lazla do domu.. hehee

😁

• Mamusie
samantka napisał(a):

😁

• Mamusie
A w ogole Julka mleka nie chce jesc.Od kiedy zaczela jesc inne rzeczy,to zeby jej mleczko wcisnac,to trzeba sie nakombinowac 😁 Ale za to kaszki,obiadki,zupki,deserki i soczki to wciaga masowo 😁 😁 Tylko na noc i w nocy zje butle,no i na sniadanie daje jej kaszke na mleku robiona.Dorosla bardzo chce byc 😉 😉

Witam,
Paulina dziekujemy za wasza goscinnosc 🙂 Jestescie bardzo fajnymi ludzmi 🙂 Szkoda, ze tak krotko 😞 Po powrocie do hotelu oczywiscie byl cyrk, ale zaznela o 22.30 i spala cala noc.
Dziewczyny musze wam powiedziec, ze zazdroszcze Niuni aniolka..Pawelek caly czas sie usmiecha, gada i sie patrzy...W ogole nie placze..Jestem w ciezkim szoku, ze mozna miec tak spokojne dziecko..

Maje mecza zabki i doszlismy do wniosku, ze wybralismy najgorszy czas na podroz..No ale jutro juz bedziemy w domku.

• Mamusie
Witam, Marta dzięki również. Na prawdę było super, następnym razem u Was, ale bez dzieci ;-) Z M. gadaliśmy i stwierdziliśmy, że Maja wcale nie płakała tak dużo, wczoraj, Paweł też czasami tak kwęka.
Emcia jak Monia pojedzie to ja ci smsy będę słała ;-) może być? Nie napisałam Wam wczoraj jak z Martą poszłyśmy po piwo, to laska w sklepie zażądała ode mnie dowód osobisty 🤪 🤪 🤪 🤪Normalnie zaczęłam się śmiać, beka mam 27 lat, a nawet na 18 nie wyglądam 😜 😜 😜. Dziś się robię na bóstwo, bo na ten panieński idę, ciekawe jak będzie.
AAAA i jeszcze coś pełen sukces, dałam karaluchowi po 20 mleko z kleikiem nie dostał już tej nocnej butli przez sen i przespał całą noc do 8 jupiii

• Mamusie
Misia napisał(a):
Hahaha dobre z tym dowodem 🙂 mnie juz nikt nie pyta, bo wszedzie z Antkiem chodze, a w sklepie pod blokiem to juz mnie znaja :P
Niunia udanej imprezki zycze 😉))) tylko wroc na dwoch nogach :p wlasnych 😁

Dzięki Misia, postaram się jakoś wrócić ;-) Mam zamiar się upić ;-)