Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Emcia wszystkiego najlepszego dla Antosia 🙂 NIech rosnie zdrowo !
Hawajka a czy Twoj synek trzyma glowe tak jak na zdjeciu ? Bo Maja wlasnie tak sie uklada w jedna strone..Na Twoim miejscu skonsultowalabym to z lekarzem.
A moja Majeczka spala w kolysce do 6.30 a o 8 zasnela na brzuszku i spi do teraz..Ja zdarzylam pocwiczyc, posprzatac cale mieszkanie, pranie zrobic 🙂 A teraz ide wlosy wyprostowac. Potem tatus daje mi wolne i wysyla na zakupki 🙂 Pewnie znowu wroce z rzeczami dla Mai a nie dla siebie.

• Mamusie
_dota_ napisał(a):
Neli to nie chodzi o karmienie piersią, tylko burzę hormonów, w ciąży wszystko działo się stopniowo a po porodzie nagle wszystko się zmieniło, podobno do 6 miesięcy to się wszystko unormuje.

Dokładnie... karmienie piersią nie ma nic do rzeczy... tak się dzieje po ciąży 🙂

• Mamusie
Moja koleżanka urodziła dzisiaj synka Jacusia 😉 ach chyba jeszcze nie wie jak bardzo zmieni jej się życie i to karmienie w nocy conajmniej co 3h. Ja nastawiałam budzik jak spałam 2h to się cieszyłam.
Teraz staje w nocy biorę małą i śpię dalej, w ogóle mi to nocne wstawanie nie przeszkadza. Gorzej jak chcę po jej jedzeniu cysia jeszcze ściągać dzisiaj znowu mi się nie udało. ;(

• Mamusie
A ja powiem szczerze zazdroszczę tym które chodzą z brzuszkami... jak ja tęsknię za ciążą... jakoś szybko się zapomina jak to jest z brzuszkiem... i chcialabym sobie to przypomnieć 🙂 🙂
Ja właśnie zrobiłam burito z łososiem i warzywami.. 🙂 🙂 taki śniadanio-obiad 🙂 🙂 😜

• Mamusie
a ja szczerze wspolczuje ciężarnym 🙂 jeszcze nie wiedza co je czeka :P chodzi mi o porod i o pierwsze tygodnie .... I jeszcze teraz jak jest tak cieplo ... ja pod koniec ciazy puchlam i bylo mi strasznie goraco i nie wyobrazam sobie co teraz bz sie dzialo.....

• Mamusie
DOROTA napisał(a):
magda123 napisał(a):
dorota a czy jesz może marchewkę?

Zdarza mi się ale rzadko. Małej nic nie daję narazie tylko moje mleko 2 razy dziennie butla i staram sią by coś piła ale nie zawsze to się uda.(woda, herbatka na trawienie hipp, dawałam jej rumianek ale smakował 2dni.)

jeśli jesz dużo marchewki lub pijesz soki z nią w składzie działa zespalająco na kupki a w dużych ilościach nawet na zaparcia 😉 Ale niedługo córka kończy 4 miesiące więc możesz dawać jej dwie łyżeczki śliwki działa rozluźniająco na kupki 🙂 i nie bedzie miała problemu

• Mamusie
neli25 napisał(a):
a ja szczerze wspolczuje ciężarnym 🙂 jeszcze nie wiedza co je czeka :P chodzi mi o porod i o pierwsze tygodnie .... I jeszcze teraz jak jest tak cieplo ... ja pod koniec ciazy puchlam i bylo mi strasznie goraco i nie wyobrazam sobie co teraz bz sie dzialo.....

Ale mi nie chodzi o to, że gorąco itd.. ogolnie zazdroszczę 🙂 🙂 Ja porodu źle nie wspominam, wręcz przeciwnie... niby 10 godzin, ale wszystko szybko się działo.. bo za każdym badaniem miałam coraz większe rozwarcie i jakoś było mi łatwięj jak powiadomiała mnie o coraz to większym rozwarciu 🙂 🙂... już o tym zapomniałam i gdyby środki finansowe na to pozwoliły, to bym już mogła się starać o rodzeństwo dla Niki 🙂 🙂 🙂

Dużo zdrówka, mleka i uśmiechu dla Antosia!

Kurcze nadrabianie tylu stron to nie jest łatwa rzecz 😁.

Samantka ta mata jest z canpola i one do dużych nie należą. Aczkolwiek bardzo, bardzo ją lubię bo jak Amelcia się pobawi to na niej sama zasypia 😁. Także prawie cały dzień na niej leży 🙂.

Neli Amelcia czasem przesypia całe noce, jak np. dzisiaj o 5.20 się obudziła, ale zazwyczaj budzi się koło 3 na pierwsze karmienie, a później już co 1,5 godzinki także też jeszcze wstaję w nocu. Głowa do góry w końcu to się zmieni 🙂. A co do włosów to już kiedyś pisałam. Mam ten sam problem. Włosów na głowie coraz mniej, a w całej chałupie coraz więcej. Witaminy nie działają. Najgorsze jest to, że co chwile je Amelci z rąk wyjmuje 😞.

• Mamusie
neli25 napisał(a):

A ja dzis miałam pobudke najpierw o 24 na mleko a pozniej juz o 4 😞 Nie wiem jak oduczyc Niunia tego nocnego jedzenia!! Juz zaczyna naprawde mnie meczyc 😞 Juz tak na dobra sprawe nie pamietam co to znaczy sie wyspac 😞

ANTOSIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
Neli a może spróbuj karmić małego najpierw po kąpieli (ja kąpię ok 18, więc karmię ok. 18.30), potem przez sen między 22 a 23 (w zależności od tego o której chodzisz spać) no i potem czekaj o której się obudzi. W ten sposób może uda Wam się tylko raz budzić w nocy (u nas karmię ok 4.30). Taki plan karmień wzięłam z książki Tracy Hogg.Podobno jeśli dziecko wypija w nocy całą porcję, to znaczy że było po prostu głodne i nie jest jeszcze gotowe, aby wytrzymać całą noc. Z czasem eliminuje się karmienie nocne a w dlaszej kolejności eliminuje się karmienie przez sen(to między 22 a 23).

Jak klikniesz na jakis suwaczek to tam sobie go robisz i bedziesz miala link..a potem na mamusie.net dajesz edytuj swoj profil, forum i w miejscu PODPIS wklejasz link i zapisz zmiany.

No ja mam lekka traume po porodzie 🙂. Z drugim dzieckiem to na pewno wezmę znieczulenie zo. Natomiast też poczekam 4 latka, bo moja mama pójdzie na emeryturę i już się zaoferowała z pomocą. Amelcie niestety czeka żłobek :/. Cóż przeżyjemy 😁.

• Mamusie
Ja miałam zzo i gdyby nie ono chyba bym umarła 🙂 🙂 Jak dostałam zzo to nawet się śmiałam między skurczami 🙂 🙂 A jak nie miałam to był jeden ciągły bolesny skurcz... miałam krzyżowe więc coś okropnego, traciłam czucie w nogach przy skurczu, więc nie wyobrażam sobie następnego porodu bez, tym bardziej, że mamy tu je za darmo od ręki... 🙂