Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Jolajcik,nie badz smutna! Odwiedzisz przyjaciol po slubie z malutkim! Tez mialam kiedys podobna sytuacje..nie z dzieckiem....2 lata temu jechalismy na slub i samochod malo co nam sie nie zapalil i stalismy na autostradzie i nam samochod odcholowali...ale balismy sie o nasze zycie....bylismy u przyjaciol..po slubie 🙂 Bylismy smutni,ale tak musialo byc.Nie ma zlego,co by na dobre nie wyszlo 🙂

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
uuuuuuuuu ale mi mąż niespodziankę walnął... 😮 😮 😮
Będziemy mieli gości i to na 18 już... luuuuuuuudzie
Dobrze , że mam bakłażany to nafarszeruje mięsem i gorgonzolą może zrobię caprese o ludzie ale w dupie jestem a na zakupy nie idę już... Będzie co będzie. trudno! nawet ciasta nie zrobię... nie lubię takich sytuacji... 🤢 🤢

idę robić bo się nie wyrobię i posprzątać trzeba... 😲 😲

• Mamusie
oj Marinka jak ja cię rozumiem, mój raz zaprosił mi 8 dodatkowych osób na sylwestra, na którym miało być tylko 5 osób. I tak w przeciągu kilku godzin trzeba było coś wyczarować i dodatkowo znaleźć miejsca noclegowe dla 12 osób w dwupokojowym mieszkaniu 😮 🙃

Znając Ciebie to tak się zorganizujesz, że nikomu nawet przez myśl nie przejdzie, że to było szykowane naprędce.

• Mamusie
Marinka,nie przejmuj sie.A jak gosciom malo bedzie to niech do restauracji ida sie najesc 😉Mi juz pare razy goscie niespodzianke sprawili i przyniesli ze soba zawsze cos upichconego 😉,bo wiedzieli,ze jak sie ma dziecko,to nie wypada oczekiwac pelnego stolu 🙂,ze jednak zawsze czasu na to brak 😎

• Mamusie
hejka znalazłam idealnie opisujacy artykul problem niespokojnego dziecka wieczorem mam karmiących piersią
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79401,4875941.html
normalnie wypisz wymaluj ja i moja Oliwcia ehhh
w koncu zasnela na rekach i spi w lozeczku ale to juz trzecie odkladanie 🤢

• Mamusie
no nie uwierzycie tesciu wlasnie mnie spytal czy moze malej cos nie dolega i do lekarza nie trzeba jechac bo tak placze a poplakal zaledwie kilka razy jak sie budzila w ciagu godziny i teraz juz spi no przeciez psychicznie mozna sie wykonczyc oni mysla ze male dziecko to wogole nie powinno plakac a jak placze to chore 😮 😮 😮

• Mamusie
Monalissa rozumie Cie.. mała kilka dni temu kichneła kilka razy pod rzad,,, to mój tata na to "to moze dzis nie kapcie.. bo mała jakb przeziebiona" 😮 😮 czujesz ???? jak dziecko w ciagu dnia kilkanasie razy mi kichnie, oczuszczajac nosek np.ehhh ja jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam 🤪

• Mamusie
Witajcie wogole 😁
u nas ok 🙂 choc dzis mała moze 1 h spała.. ale sie obie wymęczyłysmy,, strasznie sie slini i pcha piąstke do buzi ... a ja ja siegla do cyca.. i dzien zleciał.. teraz wykapana o 19 i spi juz godzinke 🙂 mam nadzieje ze złapała nocny sen..
a wiecie moze od kiedy zeby moga isc??
a no i musze Wam sie pochwalic co mój mąż wymyslił mi na urodzinki i ze dalam mu MArtnke- zabrał mnie do salonu samochodowego 🙃 🙃 🙃 mineło juz kilka dni , dopiero to do mnie dociera 😮 🤪

• Mamusie
oj moja tez juz znalazla droge piastki do buzi i ciagle to powtarza tez juz myslalam o zebach bo slini sie ze az czasami babelki ze sliny robi ale poczytalam w necie i okazuje sie ze dziecko juz ma skoordynowane ruchy i wkladajac sibie piastke do buzi robi to w pelni swiadomie i w ten sposob poznaje swoja reke i przy okazji uspokaja sie i nie nudzi sie 🙂

• Mamusie
no dla nich to nowe rozrywki 😁 kazdego dnia cos nowego tylko patrzec a zaczna wpychac do buzi cale stópki 😁
na ząbki raczej wczesnie a buzia dziecko wszystko poznaje zaraz bedzie kazda zabawka w buzi bo przeciez widac jak wyglada ale moze jakos fajnie smakuje a nie tylko mamy cycek 😁

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
wiesz co ja od poczatku myslałam ze wkładajac sobie piastki jest głodna.. ehhh a teraz taka zmyłka ?? 😆

tez tak myslalam ale ona z piastka w buzi potrafila sie smiac i gadac a gdyby byla glodna to by swym donioslym glosem na pewno dala znac jesli nie odczytalabym w pore jej glodu

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Monalissa moja tez az babelki puszcza,,, no na zeby to chyba za wczesnie.. jak myslisz >>???
ja próbuje jej dac smoka to wypluwa,, albo sie smieje i sam wylatuje, ehh wg niej to taka zabawa 😮 😆

u nas dokładnie to samo 🙂 puszcza bąbelki, ślini się, pcha rączki do buźki i zabawa z wypluwaniem smoczka 😁 🙂 🙂