Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aneczka1983 my rowniez mielismy czasem problemy z kupka. Tak jak Kasia-Manki pisze nam rowniez lekarze mowili, ze przy karmieniu piersia tych kupek jest mniej. Jedna babeczka mowila, ze nawet do 10 dni moze nie byc kupki ☺️ 🤨 Jak Patrys sie juz meczyl to podawalismy mu do picia herbatke Plantex- pomagala doslownie blyskawicznie- czasem kupka byla za raz po wypiciu. Buziaczki dla malenkiej 😘 oj te Jej cudne wloski 😉

• Mamusie
Aneczka jak pruta to dobrze czyli wszystko dziala jak trzeba 😁 mojej to pierdków wogole nie slychac tylko czasami ale rzadko i sie zastanawiam ile i czy wogole ona pruta ehhhh juz bym wolala zeby strzelala salwy jak z karabinu to bylabym pewna atak moge sie domyslac 🙂
znowu na spacerze spala prawie 3 h ehhh ale punktualnie przed 7 juz gadala i jak misiek siegal po telefon zobaczyc godzine to mu powiedzialam po co przeciez jest przed 7 😁
tak sie zastanawiam czy gruszki sa dozwolone bo mialam kilka i wrzucilam do strucli razem z jablkami nijak nie czaje powiedzenia ze od gruszek boli brzuszek bo mnie nigdy nie bolal moze malej tez nie zaszkodzi na pewno nie beda surowe 🙂
kurcze jutro do lbl a ledwo zyje zaraz sie klade no ale fryzjer moze wypali 🤪 bo wlosy garsciami wylaza ile bym nie czesala to wraz cos wyciagne tak mysle ze jakbym czesala i czesala to chyba bym lysa w koncu zostala 😁

• Mamusie
Witajcie!
Martyna gratulacje i powodzenia na nastepnym egz życzę !
Aneczka1983 moja Wiki co 6 dni robiła kupki a bąki waliła bardzo śmierdzące. Teraz jak jej podaje kleik albo marchewke to robi częściej co drugi dzień. Jesli karmisz piersią to sie nie martw, widocznie Twoje mleczko w całości jest wchłaniane. A z czopkami sie wstrzymaj. No chyba że MArtynka sie pręży i wyciska...i wycisnąć nie może..
Dziś miałam pierwsza niespokojną nockę a to przez katar , który męczy Wiktorie. W dzień jest ok, ale w nocy Wiki strasznie charczy i sie dusi. Smoczka od razu wyplówa bo nie może oddychać. Mam nadzieję że dziś będzie ok, jak na razie mała śpi twardo 😉
Stawiam .
dobranoc!!!

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Dziewczyny.. MArtys 6 dni kupki nie robiła, ost tak miała i po czopku zrobiła, plisssssssssssss napiszcie co sądzicie ????????????? ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

długo. położna mówiła, że może nie być kupy aż do 10 dni ale pediatra powiedziała, że po 3 dniach trzeba dawac czopek lub termometr

Aneczka możesz też zapytać o dobre bakterie na jelitka - u nas kupy nie było po 8 dni a po tym były codziennie

Maja miała już kupkanie wyregulowane ale chyba po kaszce lub marchewce bardzo się zablokowała. ostania kupa była w środę a dziś się biedna bardzo męczy. pierwszy raz ma zatwardzenie. zrobiła tylko troszkę twardej kupki. czopek nie pomaga. ech jakaś przybita jestem. a jutro mamy szczepienie

• Mamusie
Wróciłam z poprawin... uffff... wykończona totalnie!!!!
Goście super się bawili i oczywiście przedłużyli o godzinę! 🙂

Dziewczynki, dzięki za gratulacje 😉

Antenka
my też lada dzień się przeprowadzamy 😉 🙂

A ja w ogóle byłam ostatnio u fryzjera i też sporo ścięłam. Robili mi ozonowanie włosów, ampułki i odżywki i faktycznie trochę mniej mi włosów wychodzi. A wychodziły GARŚCI!!!
Więc polecam fryzjera 🙂

O... moja Hania się budzi. DOBRANOC 😘

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
Witam poniedziałkowo...
Ja już pisałam przestałam podawać kaszki i dziś w nocy nie było fikania nóżkami i prutani,więc kłopoty brzuszkowe były chyba po kaszkach.Zostajemy póki co przy marchewce i jabłku,powoli jeszcze wprowadzimy ziemiaczek i tyle narazie.

no wlasnie ehhh misika siostrzenica tez jak zaczeli jej dawac kaszki a wzbraniala sie mała placzek tak ich nie chciala jesc a pozniej miala zaparcia wiec jestem baaardzo sceptycznie nastawiona tym bardziej ze Oliwcia i tak ma delikatne jelita wczoraj wogole nie chcialo z niej wyjsc powietrze jak ja polozylam na macie na podlodze to slyszalam jak bulgotanie i powietrze probujace sie wydostac w koncu ja musialam wziasc na rece i wyskakac doslownie z nia i odbilo jej sie w koncu az dwa razy tak porzadnie no zeby na brzuchu sie nie odbilo to juz nie mam pojecia czasami co z nia robic no nic zmykam pakowac pare ciuchow bo do rodzicow dzis jedziemy i do fryzjera jutro lece 🤪 milego dzionka slonecznego

• Mamusie
Witam, witam 🙂
Ja od rana za sprzatanie sie wzielam. Mezus oczywiscie spi w pokoiku z synusiem 😆 dzis nie chrapie 😉 lece na jakies zakupy bo dzis na imprezke do znajomych lecimy. Hmm.. moze jakies ciasto zrobie...
Noc u nas spokojna.
Jamargaretka trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze :*
Buzka

• Mamusie
Monalisa udnego pobytu u rodziców 😘
JAmargaretko trzymamy kciuki za Majeczkę,wszystko będzie dobrze kochana 😘 😘 😘
Wiolis ja na ciasto zbieram się od tygodnia a co do sprzatania to w sobote wieczorem skonczyl sie u nas remont wiec mozesz sobie wyobrazic co mam w domu...a ja co?siedze...lenia mam.
Ewelko widzialam Twoja Alicje w galeri w Klubie Maluszka Hipp 🙃

• Mamusie
dostaliśmy tylko szczepionkę na żółtaczkę

pani dr nie miała humoru i była dość niemiła

powiedziała, że nie wie czemu czepiamy się Majki za wagę. wyliczyła że jest w 10 centylu więc jest ok. aczkolwiek dla mnie dziwne że od ponad miesiąca nic kompletnie nie przybrała na wadze

powiedziała że jeśli chodzi o Maję to kaszka i marchewka to zatwardzenie murowane. i tu akurat prawda bo właśnie mamy ten problem