Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
monalissa napisał(a):
hejka u nas slonce ale za to Oli zalapala katar od tatusia niby nie ma zatkanego nosa ale kicha z nosa leci i oko lzawi zapuszczam na razie nosefride i wyciagam wiec oddycha w miare przez nos ale jedno mnie ciekawi na aerozolu napisane zeby trzymac pionowo przy uzyciu wiec co dziecko mam tez trzymac pionowo ? oj chyba dzisiaj bedzie dzien reczny 🙂 czyli na rekach jeszcze sie nad spacerem zastanawiam hmm 🤨

Przy wpuszczaniu do noska soli,wody morskiej czy kropelek trzeba dziecko trzymac pionowo lub w pozycji pol siedzacej zeby do gardelka nie polecialo-tak mi pediatra mowila.Chyba że producenci zalecaja inaczej.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
monalissa napisał(a):
hejka u nas slonce ale za to Oli zalapala katar od tatusia niby nie ma zatkanego nosa ale kicha z nosa leci i oko lzawi zapuszczam na razie nosefride i wyciagam wiec oddycha w miare przez nos ale jedno mnie ciekawi na aerozolu napisane zeby trzymac pionowo przy uzyciu wiec co dziecko mam tez trzymac pionowo ? oj chyba dzisiaj bedzie dzien reczny 🙂 czyli na rekach jeszcze sie nad spacerem zastanawiam hmm 🤨

Przy wpuszczaniu do noska soli trzeba dziecko trzymac pionowo lub w pozycji pol siedzacej zeby do gardelka nie polecialo-tak mi pediatra mowila.

ooo widzisz nie pomyslalam dzieki 🙂

• Mamusie
Witam 🙂
U nas pogoda do...... caly wczorajszy wieczor, cala noc i teraz tez LEJE 😞 😞 😞 MASAKRA JAKAS!!! A chcialam isc do polskiego sklepu po drozdze- aaa ale jestem zla!
Patrys ma dzis 5 miesiaczkow 🤪 🤪 🤪 wielkodudek nasz kochany... dokladnie 5 miesiecy temu o tej porze lezalam w szpitalu, ogladalam transmisje z beatyfikacji Papieza, patrzylam na smacznie spiacego maluszka i lzy plynely mi po policzkach ze SZCZESCIA!!! Cudowne chwile...

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
Witam 🙂
U nas pogoda do...... caly wczorajszy wieczor, cala noc i teraz tez LEJE 😞 😞 😞 MASAKRA JAKAS!!! A chcialam isc do polskiego sklepu po drozdze- aaa ale jestem zla!
Patrys ma dzis 5 miesiaczkow 🤪 🤪 🤪 wielkodudek nasz kochany... dokladnie 5 miesiecy temu o tej porze lezalam w szpitalu, ogladalam transmisje z beatyfikacji Papieza, patrzylam na smacznie spiacego maluszka i lzy plynely mi po policzkach ze SZCZESCIA!!! Cudowne chwile...

no cudowne 🙂 buziaczki dla Patryka ale ten czas leci 😘

• Mamusie
Witajcie 🙂

Mnie dzisiaj odwiedzą dwie koleżanki z dzieciaczkami, więc pewnie będzie wesoło 😉
Rogaliki się pieką, a Manio drzemie na tarasie...

A jutro w końcu caaaaały dzień z Mężem! Juuuuuuuupi 🙂
Pierwszy taki od dłuuuuższego czasu...więc nie możemy się doczekać 🙂
Jutro też podaje pierwszy raz marchewke...
Tylko nie wiem kiedy...przed mleczkiem czy po?
Czy pomiedzy karmieniami?

Wiola zdrówka dla Patryczka z okazji 5 miesiąca 🙂

• Mamusie
Monalisa ja jem bardzo duzo miodu. Nawet dzis na sniadanie z chalka jadlam 🙂
a co do kropli do nosa, u nas przy wodzie morskiej jest napisane ze mamy podawac dziecku kiedy glowe lekko trzyma na bok. nic nei jest powiedziane ze dziecko tez musi byc w pionie. ale to moze byc tylko przy tej wodzie morskiej.

• Mamusie
No tak - podam między karmieniami, bo przed będzie głodny i pewnie zrobi minę jak 150 co ja mu tu proponuje 🙃 a po karmieniu pewnie nie tknie, bo najedzony 😉

Ja miodek też jem - szczególnie teraz jak byłam chora....

Rogaliki upieczone - pyyyyyyyyycha 🙂
Strasznie mi się ten zapach z ciążą kojarzy... 😉
Pamiętacie jak piekłyśmy na Brzuszku? 🙂

• Mamusie
Witajcie! my dzis caly dzien poza domem bylismy na imprezie firmowej meza. mezulek wygral zawody wedkarskie a Piotrus? byl hiciorem imprezki wszyscy go pokochali ale on nie wszystkich hehe a ogolnie to byl taki grzeczny mial tyle wrazen ze az 4,5h nie spal ale tez nie marudzil a w koncu zasnal sam nawet muzyczka mu nie przeszkadzala, teraz zjadl butle i znow spi pewnie musi odreagowac troszke. ja tez jestem padnieta zatem ide sie polozyc a potem moze jakis filmik czy cus czuje ze dzis bedzie dobra spokojna noc. 🙂
a co do marcheweczki to ja ogolnie czy zupke czy deserki daje miedzy karmieniami teraz Piotrus je co 4 godz wiec po ok.2-3h daje mu jedzonko.
no nic moze do was potem jeszcze zajrze.buzka

• Mamusie
Moje maleństwo śpi...ja odpoczywam i nastawiam sie psychicznie na kolejną ciężką noc...
Zaraz się wykapie i obejrze Mam Talent a potem spać...
Co do marchewki to ja podobnie jak Hussi...ziemniaczka już próbowaliśmy myslicie że mogę podać ziemniaka,marchew i pietruszkę razem czy za wcześnie?

• Mamusie
Wiola no właśnie nie bardzo...bo wtedy zaczęły dokuczać mu te zęby...
Poszłyśmy na spacer...a on na spacerze zawsze spokojny i zasypia, a nie spał i marudził...
Poczytałam trochę o ząbkowaniu i wszystko się zgadza - szczególnie utwierdziło mnie wyrywanie się przy karmieniu...

No ale tak czy tak - miło, że nie byłam sama 😉

I aha!
Mnie też boli ząb - solidaryzuje sie z Synem 😉

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
dzis pierwsza zupka marchewkowa z kaszka manna. rewelacja 😁 bardzo sie ciesze ze Hania wszystko dobrze znosi.
Czy wiecie moze kiedy mozna dziecku wprowadzac pietruszke?

z tego co kojarze to po 4 miesiacu,po marchewce i jabłku.
mogłabys napisac jak zrobilas ta zupke?

• Mamusie
Kasia, co do pietruszki to wlasnie znalazlam ze po 6 miesiacu niby. ja juz wprowadzilam jablko, marchewke i ziemniaczka. za 10 dni wprowadze pietruszke a potem miesko 🤪
co do zupki, to w malej ilosci wody ugotowalam okolo 5cm marchewki. odrobinke posolilam. na okolo 5 min przed koncem gotowania wsypalam pol lyzeczki kaszki. gotowalam kilka minut, a potem blender i tyle 🙂
a Ty jsk robisz zupki?