Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mojego miska bratanica tez wogole nie poznala butli dostala niekapka w wieku 6miesiecy no i plus cycek
dziewczyny jak u was jest z odbijaniem? bo u nas ostatnio ile bym jej nie pionizowala to tyle bedzie bekac ale ciezko idzie a jak nie odbije to az slychac z jej brzucha bulgotanie powietrze normalnie o 4 nad ranek chyba z godzine sie meczylysmy kiedys tak nie bylo kurcze lyka to powietrze jak maly pelikan 🙂

• Mamusie
hello,
monallisa my Hani wogole nie odbijamy. Czasem sie jej beknie, ale nie staramy sie by po kazdym posilku dziecko bylo pionizowane i do odbicia.
co do butli, ja karmie piersia, ale juz probowalismy bebilonu i wszystko poszlo ok. poza tym Hania dostawala w lato wode do picia tez z butli zatem wie co i jak robic.
zdarza mi sie wyjsc na wiecej niz 1,5-2h i zostawiam zawsze wtedy butelke - do tej pory mojego pokarmu. W ten piatek ide odreagowac i zostawiam Piotra z Hania i mlekiem modyfikowanym.
no a teraz lecimy na dzialke bo piekna pogoda i szkoda siedziec w domku!
milego dzionka!

• Mamusie
Witajcie!
monalissa po jedzonku staram sie żeby Wiki odbiła, przeważnie "beknie" a jak nie to pozniej jej sie ulewa, dlatego wole jak odbija. My tez lepiej sie czujemy jak nam sie odbije po jedzonku 😉 dziecku pewnie tez lżejsie zrobi...
A co do mleka..karmie piersią i butelką , jedna na noc no i ewentualnie jak gdzies wychodze z domu. NA początku mala za bardzo sie przyzwyczajała do butelki bo lepiej leciało, a teraz jest ok. Wiki na widok butelki szaleje, wyciąga ręce, buźke szeroko otwiera....smiesznie to wygląda 😉 😁

• Mamusie
witajcie...
co do karmienia to ja tylko cysiem karmiłam przez 4 tyg póżniej wylądowałam na atybiotykach i nie mogłam karpić a jak po antybiotykach wróciliśmy do karmienia cysiem to pokarmu miałam za mało i bardzo się denerwował więc dokarmiałam butlą aż w końcu pokarm w cysich zanikł
a co do odbijania to staram się za każdym razem żeby mu się odbiło wtedy mu się nie ulewa...
młody śpiocha ale jak tylko wstanie to lecimy na spacerek...
miłego dnia... 🙂

• Mamusie
kurde ja nie moge jej nie odbic bo albo jej sie uleje jak jest bardzo najedzona albo marudzi strasznie i musze ja wziasc na rece i wtedy odbije i jest ok a jak gdzies jedziemy z reguly do lob to droga nam zajmuje 2h i wtedy musze ja nakarmic na full i odbic ale za dlugo nie moge jej nosic bo czas mija a chcemy dojechac bez zatrzymywania sie i karmienia w drodze a jak nie spi z reguly w aucie drzemka 30 min i koniec wiec pod koniec podrozy zaczyna sie marudzenie a jak jej sie za malo razy odbije bo raz nie wystarczy to na bank w samochodzie jej sie uleje po kilku minutach jazdy za kazdym razem tak mam juz probowalismy jezdzic w roznych porach w czasie spania to rezultat byl taki ze pospala pol h i dalej bylo marudzenie w czasie drzemki drzemka odbebniona ale dopiero pod koniec jazdy po dlugim marudzeniu no masakra jakas chyba za rzadko jezdzimy bo pierwsza godzina jazdy jest ok jak nie spi to gadamy i smiejemy sie a druga godzina masakra 🤢 moze jej minie albo sie przyzwyczai albo nie wiem dojezdzam zawsze wypompowana i wymeczona zabawianiem 🥴

• Mamusie
U nas na szczeście podczas jazdy samochodem jest spokój, aczkolwiek jak wracaliśmy z Darłówka to całą droge byo marudzenie 😮 ale sie wtedy nagadałam 😮
Ale Monika zauważyłam że u nas ostatnio jak mała jest za bardzo najedzona to tez jej sie czasem uleje jesli nie ma porządnego odbicia 🤔
Ja zdazylam juz stoczyć wojne z kurzem, mąz zabrał Zosie na spacer, ide wywiescic pranie (mamy dzis cudowna pogode) i dalej szukam ofert pracy 🤨 ach...

• Mamusie
a co tu dzisiaj jak makiem zasiał ......... 🙂
wrociłysmy ze spaceru i pochwal sie wam ze uswiadomilam jedna mamusie otóz siedze sobie na ławeczce na sloneczku opalam buzke a na lawke obok siada mamusia z wozeczkiem i melństwem ktore lezy z głowa na poduszce a raczej stoi mu ta glowa no brode mialo przy klatce piersiowej nie wiem jaka byla moja mina ale chyba znaczac ale zaraz sie poprawilam i zagaduje ile ma itd itd gada szmatka i mówie o widze ze pani uzywa poduszki a ona mowi tak zeby wiecej widziala bo lezec nie chce na plasko kurcze dziecko mialo 2 mieisace i oddychac nie mogla tak lezac wiec marudzila i mamusia na rece ja wziela wiec walnelam gadke ze przez pierwsze miesiace kregoslup jest za delikatny i lezenie na plasko jest najzdrowsze a ona taaaaaakie oczy zrobila ze nie wolno klasc dziecka na poduszce i mowi ze skoro tak to nie bedzie jej klasc no zobaczymy na nastepnym spacerze 🙂 az sie zdziwilam ze nie wiedziala ze nie zaleca sie kladzenia na poduszce oj widze ze w tym radomiu to wiele takich nieuswiadomionych mam
ale podsluchalam rozmowe ze sa seanse dla mamus z dziecmi musze poszperac w necie 🙂

• Mamusie
Witajcie! jutro mamy szcepienie a dzis nocka masakra maly sie budzil co 2-3godz juz zeby mu chyba ida ze szok wklada raczki az po gardlo a na dolnym dziasle mamy biala kropeczke jestem generalnie dzis taka rozbita...
Monalissa bardzo dobrze pani powiedzialas uwazam,ja tez narazie nie uzywam poduszki i nie wiem kiedy zaczne a co do tego ze mala nie chce lezec na plasko a ma 2 miesiace to nie sadze,przeciez taki maluch jest jeszcze malo swiadomy 🙂 a o tych seansach to ciekawe chyba sama poszukam...

• Mamusie
Witajcie, ja dzisiaj poszłam na spacer ok 10.00, później do mojej mamy i siostry i pojechałyśmy z siostrą do mojej babci 🙂 Hania pogadała do prababci, pouśmiechała się, a ja załatwiłam sobie 5kg swojskiej marchewki 😉 🙂 🙂
Jutro jadę do Łodzi po ostatni wpis i może do IKEI a pojutrze odbieramy klucze!!!! 😁 Hurrrrrra!!!! 🙂 🙂

• Mamusie
Monalissa miałaś przesłać zdjęcie fryzurki 😜
Martyna twoją fryzure też chcemy widzieć 😉
Kasia Manki jak po remoncie?? Posprzątałaś??
Hussi u nas dzisiaj mała się budziła co godzine od 1 do 7, i najlepsze jest to że przyczyny nie znm bo do buzi tak nie wciska piastek, poprostu marudzi i ani smoka ani butli, mam nadzieje ze dzisiaj sie troche wyspie 😮
Jmargaretka nie zapomnij, że mamy kryzys 😁 😁 😁

• Mamusie
My szczepienie mamy w poniedziałek 🙂
Zasypianie u nas dzisiaj wyglądało tak... dawałam jej cyca aż do wieczora, później pielęgnacja po 19.00... noszenie przez babcię... przed 20.00 zrobiłam jej mleko 120ml i na pościelonym łóżku już ze mną leżała i jadła... Zasnęła przy butelce, ale jak ją chciałam wziąć do odbicia i włożyłam ją do łóżeczka, to sie obudziła... :/ położyłyśmy się na łóżku, nie chciała juz cycka tylko się w nie wtuliła 😁 😁 pomiziała się miedzy tymi cyckami, poocierała o moją bluzke i zasnęła. Za chwilę się przebudziła i dopadła się jeszcze do piersi, zjadła i zasnęła i przełożyłam ją teraz do łóżeczka i śpi. 🙂 🙂 Nie wiem, czy to sukces (bo nie nosiłam, nie lulałam na rękach) ale dałam sztuczne mleko... No nic... powoli dojdziemy do ładu 😁

Bambosz 🙂 U mnie tylko skrócone i lekka grzywka... bez rewelacji 😜 😜 Za to Ty jutro wstaw swoje 😉 🙂

• Mamusie
Hej
U Nas ostatni cięZkie nice i dnie też nie za ciekawe,ale dajemy rade...
Babcia teraz usypia Małego...U mnie Maly zasypial w lozeczku ale musialam go trzymac za raczke ale od kiedy babcia zaczela wieczorami przychodzic to Oskar sie buntuje bo nuczyla go na raczkach 😞 😞 😞Mowie jej ze ma tak nie robic itp ale ona swoje i co zrobic???
Ja mam szczepienie az 25 pazdziernika.
Dzis bylm u siostry ciotecznej na urodzinach,wypilam 2 lyki kawy i do domu...eh...Malego dopadl bol dziaselek i krzyk niesamowity.
Myslicie ze moZna jakies 10-20 min wiezc dziecko w pozycji polsiedzacej w wozku???Bo tak moj Maly siedzi i przynajmiej na zakupy moge wyjsc...
Bambosz jeszcze nie bo ciagle cos do zrobienie jeszcze 😞

• Mamusie
Kasia Manki co oznacza w pozycji "pol siedzacej"? bo moja Hania spedza tak wiekszosc spaceru ale nie wiem czy o tym samym mowimy..

a co do babci. wez no sie zbuntuj! w koncu to Ty jestes mama! jak u nas pojawil sie problem noszenia to powiedzialam ze ok, ale zapraszam codziennie do nas i prosze o zajecie sie dzieckiem.. problem sie sam ze tak powiem rozwiazal.. 🤪