Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hejka my juz z powrotem w radomiu dziewcze juz spi a w kuchni gotuje sie krupniczek na jutro a ja w koncu moge odpoczac
w nocy jakies dziwne rzeczy sie dzialy bo o 4 kolezanka stwierdzila ze juz sie wyspała mi nerwy pusciły i tatus przejał kontrole 🙂
a co najwazniejsze miała za...... zator w lewym cycku od kilku dni cos bylo nie tak bo bolało jak ssala a to kanaliki mi sie pozatykały a wczoraj juz bylam bliska jechac na ip ale wiedzialam ze za godzine sie obudzi na karmienie wiec odpusciłam troche wycisnełam mleka no i w nocy ja przystawiłam bo w dzien strasznie szarpała mi ta piersia i ból jeszcze gorszy mi sprawiała az łzy miałam w oczach wieczorem wziełam ibuprom i w nocy ja przystawiłam i udało sie chociaz boli do tej pory ale juz nie tak bardzo i grudek nie ma ale brodawke to miałam ze trzy razy wieksza od prawej no koszmar teraz kapusta na cycku i w nocy tez ja przystawie i wyciagam reszte zeby nie zalegała normalnie myslalam ze ból porodowy jest najgorszy a tu dupa 🙃
okazuje sie ze ziemniak niunke zatwardzaw niedziele byl i kupa dopiero wczoraj bo normalnie to codziennie i taka zwarta masa ciamna wczoraj dostała dynie z łyzka ziemniaka czyli mało go było i tez dzisiaj bez kupy 🥴
aaaa moja waga nadal spada chociaz juz malutko a myslalam ze rosnie bo zaczelam jesc jak głodomor 🙃
no i chyba tyle u nas z nowosci jak mnie ten cycek nie przestanie bolec to chyba do lekarza sie wybiore na razie goraczki zadnej nie mam wiec i zapalenia nie ma no nic poczekam 🙂

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie! 🙂 Ja na chwilkę, bo mąż przyniósł laptopa z pracy z internetem 😉
My jeszcze nie założyliśmy.
Mieszka nam się superowo, Hania rośnie jak na drożdżach... czego więcej trzeba! 🙂
U nas jeśli chodzi o jedzonko to codziennie rano jest kaszka ryżowa, później marchewka+ziemniak(z glutenem) a popołudniu czasami deserek (były już jabłka ze słodką marchewką i jabłka z delikatnym bananem). Na dniach zamierzam wprowadzić pietruszkę 🙂 Hania zajada się super 🙂 🙂 Gotuję sama, tylko deserki kupuję.

Oczywiście tyle miałam Wam do napisania a jak zwykle nic nie pamiętam... :/ :/
No nic, może uda mi się jeszcze niebawem wejść... tęskno mi za Wami! :*

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Witajcie! 🙂 Ja na chwilkę, bo mąż przyniósł laptopa z pracy z internetem 😉
My jeszcze nie założyliśmy.
Mieszka nam się superowo, Hania rośnie jak na drożdżach... czego więcej trzeba! 🙂
U nas jeśli chodzi o jedzonko to codziennie rano jest kaszka ryżowa, później marchewka+ziemniak(z glutenem) a popołudniu czasami deserek (były już jabłka ze słodką marchewką i jabłka z delikatnym bananem). Na dniach zamierzam wprowadzić pietruszkę 🙂 Hania zajada się super 🙂 🙂 Gotuję sama, tylko deserki kupuję.

Oczywiście tyle miałam Wam do napisania a jak zwykle nic nie pamiętam... :/ :/
No nic, może uda mi się jeszcze niebawem wejść... tęskno mi za Wami! :*

Super Martyś.Buziak dla Hani...Ja tez gotuje sama,deserki kupujemy...
mi tez jest teskono bo cisza na forum ostatnio 😞
A teraz sie zegnam i mowie wszystkim DOBRANOC

• Mamusie
Witajcie 😘
Niestety nie mialam za duzo do nadrobienia 😞
Dziekuje dziewczynki w imeniu Patrysia 😉 6 miesiecy... ale ten czas leci...
Pobyt udal sie nam w 200% 😉 bylo superowo. Byly momenty bardzo meczace- Pastrys wszystkim rzadzil... 😞 lecz mimo wszystko spedzilismy cudownie i rodzinnie czas 😉
ewelka_17 wyslalam Ci zaproszenie na fb
Beti Ciebie nie moge znalezc 😞
Jamargaretka oj kochana trzymaj sie i wypedzaj, wypedzaj te czarne mysli z glowy !!!!!!!! 😘
monalissa dbaj o cycusie 😉 ja ostatnio tez mialam jakis bol ale samo przeszlo 😮
martyna_czaro fajnie, ze do nas napisalas 😘
Kasia-Manki trzymaj sie kochana 😘
Lece spac bo padam 😞 buziaczki dla Was 😘 😘 😘

• Mamusie
hejka my juz po drzemce i jabłuszku i deserki tez zaczne kupowac bo ile mozna jesc same jabluszka 🙂 a o tej porze roku to niewiele z owoców dstepnych mozemy dawac niby mam zamrozone maliny i jagody ale wole to dodac do kleiku albo kaszki 🙂 moze w koncu jutro jej ugotuje kleik bo ze wszystkiem jestem w czarnej d..... prasowanie lezy i czeka nieodkurzone itd ale do wtorku musze sie wyrobic bo misiek wyjezdza do Norymbergii a nas zawozi do mamy i wteeeeeeedy odpoczne porzednei w koncu 🤪
a kupa znowu dzisiaj zwarta i nie wiem chyba tro ten ziemniak na razie go odpuszcze dynia głowny składnik poczekam zobacze jak sie zrobia plynne to ruszymy z marchewka a jak bede u mamy to i brokułki mamy i buraczka na razie wszystko swoje wiec sie nie boje o uczulenie 🙂
a cycek no cóż nie chce kraczec ale czasami cos mnie zakuje w nim albo zapiecze 🥴

• Mamusie
Witajcie.
U nas zawitała dzisiaj dynia. W kupnym słoiczku (bo nie mam swojskiej) ale Hani nie smakowała za bardzo :/ nie dziwie się, bo smakowała jak kupa 😜 😜 hehe 🙂 później osłodzę jej chwile deserkiem 🙂
W nocy ostatnio Hania często się budzi... tzn. jak śpi w swoim łóżeczku. Jak ją wezmę do łoża naszego to śpi jak aniołek. I ostatnio miałam tak fatalną noc (biegałam między sypialniąa jej pokojem jak głupia) więc wczoraj już o 1.00 wzięlam ją do nas 🙂

Dzisiaj od 9.00 do 11.00 sobie pospacerowałysmy, zrobiłyśmy zakupy a teraz już mam posprzątane, obiadek się gotuje i o 17.00 jedziemy prosić mojego wujka na chrzciny do Hani 🙂

MIŁEGO DNIA 😘 wieczorkiem zajrzę 😉

• Mamusie
Czesc dziewczynki 🙂
Manki nie martw sie ja bede zawsze zagladac chociaz czasu coraz mniej. Ja swoja uwage zwracam na poszukiwaniu pracy i czasem dopada mnie deprecha z tego powodu 🤔 🤔 🤔

Zosia cudownie je, marchewki jej nie daje, ale dynia i ziemniak (choc podobnie jak u Monalissy chyba powoduje zatwardzenie) i deserki spozadzam sama, no i nie uwazam zeby codzienne dawanie jablka bylo nudne zwlaszcza ze jest bardzo zdrowe, pomaga w pracy jelit i ma duzo blonnika, takze my jabłko stosujemy codziennie 😆

Wiolis zazdroszcze ci tego wypadu, wrzuc jakies zdjecie bo na pewno masz 😜
Ewelka Twoja Alicja jest przesliczna 😘
Jamargaretka Majka jest przesłodka i tzreba być dobrej mysli 😘

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Witajcie.
U nas zawitała dzisiaj dynia. W kupnym słoiczku (bo nie mam swojskiej) ale Hani nie smakowała za bardzo :/ nie dziwie się, bo smakowała jak kupa 😜 😜 hehe 🙂 później osłodzę jej chwile deserkiem 🙂
W nocy ostatnio Hania często się budzi... tzn. jak śpi w swoim łóżeczku. Jak ją wezmę do łoża naszego to śpi jak aniołek. I ostatnio miałam tak fatalną noc (biegałam między sypialniąa jej pokojem jak głupia) więc wczoraj już o 1.00 wzięlam ją do nas 🙂

Dzisiaj od 9.00 do 11.00 sobie pospacerowałysmy, zrobiłyśmy zakupy a teraz już mam posprzątane, obiadek się gotuje i o 17.00 jedziemy prosić mojego wujka na chrzciny do Hani 🙂

MIŁEGO DNIA 😘 wieczorkiem zajrzę 😉

Martynko ja jak otworzyłam słoiczek z dynią to myślałam że pawia puszczę,ale Oskarkowi bardzo smakowało,tak samo było z cielecinką...a co do nocek to u nas podobnie i po kilku nocach biegania mam dosc i biore Oskarka do siebie i wtedy spi jak Anioleczek i on wyspany i ja...

Bambosz ja deserki kupuje sama bo chce jakos urozmaic mu to zeby nie jadl ciagle jablka czy bananka,ale jak kupuje to przewAznie jest to jabluszko i jeszcze jakis owoc no ale jak daje soczek to nie daje deserku.

• Mamusie
Brokuł jeszcze nie probowalismy,a co do dyni to Oskar jadł ale deserek jabłko z delikatną dynią czy jakos tak z bobowity i smakowało i słoicczek było za mało,a właśnie przed cwilą był ziemniak z dynia z HIPP i Mały az sie trząs a jakie miny strzelał heh no i pól sloika w koszu wyladowalo bo nie chial heh
A jak u Was sytuacja z mieskiem???

• Mamusie
Bambosz chodziło mi o to z tym jabłkiem ze trzeba tez cos innego wprowadzic a jabłuszko zwlaszcza swoje jak najbardziej tylko szkoda ze nie ma pojedynczych owoców np same morele jagódki ale sa chyba banany i sliwki wiec bede jej to łaczyc z moimi jabłkami chociaz nie wiem czy nie wywołam tym rewolucji żoładkowych hmmm lepiej moze nie eksperymentowac
my juz wyspacerowane wyspane 3h i teraz obiadek mamusia zje i niunka tez moze marchewke trzeba spróbowac 🙂

• Mamusie
Witajcie 🙂
Wiolis szukaj Beata Płotka
Kasia Manki - mięsko wprowadzimy w przyszłym tygodniu 🙂 jutro kończymy 6 miesięcy jejku czas leci . No i w przyszłym tygodniu idziemy przekłuć uszy Wiktorii 😜 będzie dziewuszka pełną gębą 🙂

• Mamusie
Monalissa ja znalazlam schemat ktory mowi ze jablko to podstawa po piatym miesiacy mozna jagody a po 6 dopiero w sumie mozna dawac cos wiecej. Ja duzo korzystam z kleiku ryzowego z przepisu od ciebie i mozna z niego robic zarowno danie deserowe jak i obiadkowe 🙃polecam 🙃

Jesli chodzi o miesko to ja jeszcze poczekam poki co musze sprawdzic gluten 🤨

• Mamusie
Jamargaretko ja mięsk też od słoiczkowego,pytałam pediatry ile trzeba odczekac po wprowadzeniu nowego ona mowila ze jezeli w ciagu 2-3 dni nic sie nie dzieje to mozna nastepne takze mamy za soba kurczaka,cielecinke i kroliczka...z kurczaczkiem bede sama przyrzadzac ale takie jak cielecina czy krolik beda kupowac,nie dlugo jeszcze indyk i rybka...
Beti mozna juz przekuc bo wiem ze w nie ktorych salonach to dopiero po skonczeniu roczku ale niewiem dlaczego...bo kolezanka byla jak Oliwiia miala 9 m-cy i nie przekuli powiedzieli ze jak skonczy rok to moze przyjsc,ale chyba znalezli inny salon bo mala miala kolczyczki.

• Mamusie
A my cale dnie w trasie albo spacery albo siedze za domem taka piekna pogoda,zostawiam wam mojego jesiennego robaczka 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/412/zdjcie0403.jpg/][IMG]http://img412.imageshack.us/img412/6039/zdjcie0403.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/511/zdjcie0402l.jpg/][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/6828/zdjcie0402l.jpg[/IMG][/URL]

i ze mna prosze sie nie przestraszyc 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/401/zdjcie0399y.jpg/][IMG]http://img401.imageshack.us/img401/7702/zdjcie0399y.jpg[/IMG][/URL]