Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czesc dziewczynki...
Ale mialam do nadrobienia, uffff....

Kasiu Oskar jest boski
Aniu Martynka wyglada jak Pocahontas, jest sliczna
Jamargaretka Majka jak śnieżynka
No i jeszcze Piotrus w spiworku jest fajnym bobaskiem
A. jest w pracy a ja dzisiaj jakas scieta chodze...

Hussi mam pytanie czy bylas wczoraj w domu czy moze trafilas do Poznania?? Ale numer, wchodze wczoraj na zajecia a tam siedzi dziewczyna podobna do kogos, no i mysle do kogo...
I wymyslilam do Hussi a za chwile dziewczyna podnosi reke i miala maly palec od prawej reki zabandarzowany, ale wtedy wpadlam w konsternacje.... 🤔A ty ktory palec masz zlamany??? 😜 😜
Buziaki dla was 😘, zmykam z siostra na zakupy swiateczne, zabieramy Zosie no i jeszcze musze zrobic obiadek dla malenkiej i ponawiam probe glutenowa, ciekawe co z tego bedzie 🤨

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
HELOOOOOŁŁŁŁŁ !!!!! 🤪
MANKI jaki twoj Oskarek duzy sliczny chlopczyk....moj taki drobniutki malo przybiera nie wiem czemu...wazy 7300 i ma 68cm...
ile posilkow dziennie dajecie swoim maluchom??????? moj maly jada 6-7 posilkow dziennie....[3xmleczko,2xkaszka,zupka i deserek]...i tylko ok.600gr przez prawie 2 m-ce przytyl...nie wiem czy to nie za malo...

moniczko - pocieszę cie - maja jest lżejsza 😞

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
Kasia-Manki napisał(a):
Bambosz dziekujemy ☺️ Udanych zakupów 😉
Wioliś miłego spotkania z koleżanką 😉

A mój Mały dziś pół roku kończy:woohoo 😁okładnie o 21:35 🤪

buziaki dla Oskarka

Dziękujemy 😘
Małgosiu wiesz Twoja Maja jest bardzo fotogeniczna,pieknie na zdjeciach wychodZI i pozuje...może w przyszłości Top Model 😜

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
HELOOOOOŁŁŁŁŁ !!!!! 🤪
MANKI jaki twoj Oskarek duzy sliczny chlopczyk....moj taki drobniutki malo przybiera nie wiem czemu...wazy 7300 i ma 68cm...
ile posilkow dziennie dajecie swoim maluchom??????? moj maly jada 6-7 posilkow dziennie....[3xmleczko,2xkaszka,zupka i deserek]...i tylko ok.600gr przez prawie 2 m-ce przytyl...nie wiem czy to nie za malo...

moniczko - pocieszę cie - maja jest lżejsza 😞

moja Sylwia też...
Kasia, buziaki dla Oskarka 😘 😘
U nas 6mcy w czwartek będzie!

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
ale dziś cisza. właśnie wróciliśmy ze spacerku - tyle, że tym razem mąż nosił Majkę a nie ja. Było jej na tyle dobrze, że zasnęła i śpi teraz na tacie a ja muszę sie wziąć za pranie

ja juz popralam i nawet rozwiesilam 😜
teraz mecze sie z maruda bo spac nie chce 😞my bylismy na bardzo malutkim spacerku...
Gosiu a na siedzaco tez Majcia nie chce w wozku?

• Mamusie
monia29 napisał(a):
Witam mamuśki jestem mamą czerwcową i mam pytanko podajecie już swoim maluszkom rybę??Jak tak to jaką i czy ktoraś podala by mi jakiś przepis z góry dziękuję 🙂

ja podałam w piątek ale ze słoiczka. to było z gerbera - jarzynki z delikatną rybką. mąż próbował i mówi że wstrętne ale Majce smakowało

w książce o żywieniu niemowląt mam taki przepis

zupa jarzynowa z łososiem - od 8 miesiąca

mała marchewka, kawałek pietruszki, mały kawałek selera, kawałek łososia, pół ziemniaka, płaska łyżeczka masła lub oliwy z oliwek.

warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ziemniaka pokrój w kostkę. całość zagotuj w niedużej ilości wody. pozniej włóż rybę. powinna być oczyszczona ze skóry i ości. gotuj kilka minut . po przestudzeniu zmiksuj. przed podaniem okraś masłem lub oliwą

• Mamusie
Witajcie 🙂

Pędzę pochwalić się, że mój Synuś od kilku dni mówi swoje nieświadome "mama mama" 🤪
Serce rośnie 🙂
Myślałam, że to takie jednorazowe było, ale wciąż to powtarza ☺️

No i u nas niestety po odrobince surowego banana - zatwardzenie tzn kozie czarne bobki...więc póki co odpuszczamy banana...

Kasia nie nie trzeba codziennie 😉

• Mamusie
joma napisał(a):
Witajcie 🙂

Pędzę pochwalić się, że mój Synuś od kilku dni mówi swoje nieświadome "mama mama" 🤪
Serce rośnie 🙂

No i u nas niestety po odrobince surowego banana - zatwardzenie tzn kozie czarne bobki...więc póki co odpuszczamy banana...

Dzięki...
Fajnie tak usłyszeć no nie?Czyli następna będzie córa 🙂U Nas jest tata-tata mimo tego że Tatę widzi 2 razy w miesiącu 🤨
A co do banana szkoda...ja to takie wielki jabłko ścierałam i do tego pół banana i ok u Nas.

• Mamusie
joma napisał(a):
Witajcie 🙂

Serce rośnie 🙂

wow. super. u nas na razie tylko piski, buczenie, nic składnego jej nie wychodzi na razie

• Mamusie
WITAJCIEEEEE!!!!
Założyłam internet, więc mam nadzieję zaglądać tu częściej 😉 Nie nadrabiam Was, przepraszam...
Co u nas... 🙂 Hanka rośnie jak na drożdżach, wskoczyłyśmy już w pampersy "4" i zaczynam zakładać niektóre ubranka na 74 😉 Siedzi już ładnie, choć jeszcze nie tak na 100% pewnie... no i zaczyna kombinować z raczkowaniem 🙂 pupa do góry, ręce do góry i co dalej? 😁 Kładę jej pilota, telefon, chusteczki do pupy i wtedy robi wszystko, żeby się do nich dostać 😉 :P tak ją mamusia kusi 🙂
Jesteśmy już po chrzcinach 🙂 Jak będę miała fotki, to na pewno wrzucę 😉 Jestem mega zadowolona, bo Hania dostała łóżeczko turystyczne i bujaczek (taki jak ma Fijolek z Fisher Price) i po prostu to był strzał w 10tkę 🙂 Hania ma swoją bazę (łóżeczko), ja sobie spokojnie gotuję obiad 🙂 wczoraj spakowaliśmy łóżeczko w torbę i Hania pojechała do moich rodziców od 10.00 do następnego dnia (o 4.00 byliśmy u niej). Byliśmy na weselu jednodniowym 🙂 I gdyby mnie moje totalnie nabrzmiałe piersi, które w drodze powrotnej chciały wybuchnąć to bawiłabym się super... a Hania... też była cały dzień grzeczna i uśmiechnięta ale wieczorem włączyła się tęsknota i dała trochę dziadkom popalić...
W ogóle , to czy u Was kąpiele też tak wyglądają jak u nas? tzn. nie da się, żeby Hania uleżała na plecach bo przewraca się na brzuch i nogi podkurcza i wstaje 😁 😁 mamy mega ubaw z niej 🙂
Z jedzonka to Hania nie jadła jeszcze za wiele... na razie marchewka, ziemniak, pietruszka, seler, dynia (tylko raz ze słoiczka) 🙂 Jak skończy 6 miesięcy (za 5 dni) to zacznę wprowadzać mięsko 🙂
A z deserków to uwielbia jabłko z delikatnym bananem 🙂

Ja wpieprzam jak odkurzacz a waga cały czas stoi... Pochłaniam wszystko i nawet rzeczy, których kiedyś nie jadłam, np. baleron, tłusty boczek... :O 😁 No i dostałam w końcu @ :/

Nie wiem, co Wam jeszcze napisać, może teraz będę trochę na bieżąco 😁 🙂 🙂
Zostawiam Haneczkę (na zdjęciu ze swoją Prababcią Zosią) 🙂 😉