Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ewelka, kleik (albo jeśli kaszkę daję rano) to daję łyżeczką i robię ją według przepisu na opakowaniu. Na 150ml mm.
A wieczorem daję po kąpieli (Aneczka) i daję butelką. Wtedy robię 180ml i na oko sypię żeby nie była za gęsta i chciała przez smoczek przejść. U nas kaszki tylko bananowa lub malinowa. Nie próbowałam innej.

Zmykam na razie bo mój bąbelek coś jęczy na podłodze... 😞 Buźka :*

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniu ja od glutenu odeszlam, sprobuje po 8 miesiacu bo biedne dziecko tylko sie meczylo jak juz pisalam ze miala typowe obiawy kolek, tak jak na poczatku swojego zycia 😮

Martyna my jestesmy w trakcie przechodzenia na 2, nam pediatra powiedziala zeby przechodzic po 6 miesiacu jak jest na opakowaniu, a ze Zosia wczoraj skonczyla 6 miesiaczkow to zaczelam kilka dni wczesniej, jeszcze z dwa trzy dni i bedzie tylko same Bebiko 2 😜

• Mamusie
Nie nie przekręcałam...czytałam, że dopiero wtedy się przekręca kiedy dziecko staje...

A ja jeszcze spytam - jak to jest z mm - jeśli do tej pory karmiłam tylko piersią i teraz chcę uczyć Mania picia mm to mam podawać już 2 jeśli skończył pół roku?

• Mamusie
joma napisał(a):
Dziewczyny a jak to jest z tym przechowywaniem mleka, kaszek itp...
Na opakowaniu jest napisanie, że może stać otwarte 3/4 tygodnie...
Faktycznie takę niewykorzystaną kaszkę po 4 tygodniach trzeba wyrzucić?

Wiesz co Jola moj Oskar nie chcial na poczatku kaszki jablkowej jesc ale ja ja przechowywalam w szczelnie zamknietym pudelku i powiem szczerze ze teraz je i podalam mu ta wlasnie,niewiem czy dobrze zrobilam ale nic mu nie jest i ta kaszka teZ nie zmienila wygladu czy zapachu czy smaku.
Wiolis sliczne suwaczki 🙂

Dziewczyny tak siedze i ciagle mysle o tym spaniu nocnym i dumam czy mu nie zimno bo jak dotykam karku to zimny ma ale w domu jest 20-23 stopnie ZAleZy jak jest na dworzu no i spi w bodach na dlugi rekaw i polspiochach przykryty kolderka.

• Mamusie
Ale powera dostałam! 🙂 Wysprzątałam sypialnię, Hani pokój (jeszcze muszę tam podłogi umyć), jeszcze muszę łazienkę wysprzątać, salon i wstawić jakieś pranie... Nie wspomnę już o tym, że sterta prasowania od tygodnia leży i rośnie... 🤢
Ale zjadłam teraz kapuśniaczek (mojego taty), popchnęłam murzynkiem (teściowej) i przydałoby się 10min siesty 🙂 Tylko Hania śpi i mogłabym te podłogi machnąć 😜 🙂 eee... nie zając... nie uciekną - siesta 🙂