Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Wszystkiego NAJ NAJ dla Piotrulka!!! 🙂 🙂
Dzięki Monia za gratulacje 🙂 No uporałam się już z tymi egzaminami 🙂 jeszcze tylko obrona 🙂
No i mieszkanie.... ACHHH!!! 🙂

dzieki 🙂
a takie ekscesy ze spacerkami jak ty masz to mielismy jak maly mial kolke....caly spacer placz....i na raczki chcial....teraz spacer z malym to rewelka....sama przyjemnosc 🙂

• Mamusie
a jesli chodzi o zasypianie to moj maly najchetniej na raczkach,ale co raz czesciej w lozeczku..klade go jak widze ze ma maslane oczka i glaszcze go po nosku,brewkach,glowce przystawiam pieluche albo kocyk do buzki i czasem uda mu sie tak zasnac....ale czasem nie ma wybacz....w szczegolnosci teraz jak mu zabki wychodza jest spiacy ale placze....to chce na raczki,smoka co by sie na nim wyzyc i luli luli i tak zasypia najpredzej...
teraz zasnal na kocyku obok mnie tak poprostu ... moje kochane malenstwo

• Mamusie
teraz 4ego mamy neurologa po raz drugi...a w listopadzie ortopede i szczepienie na zoltaczke...
teraz jak bylismy na szczepieniu to jak zawsze sie wazylismy i mierzylismy....i Piotrulek ma dopiero 63cm i 7kg...i cos ostatnio slabo przybiera na wadze...moze dlatego ze wiecej sie rusza...cwiczy siadanie,przekreca sie z plecow na boczki...zawsze to jakis wysilek i pewnie spala...tak se to tlumacze....

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
MOJ PIOTRUS KONCZY DZIS 5 MIESIECY !!!!! 🤪 🤪 🤪

Wszystkiego najlepszego dla Was obojga

dzieki kochana...leci ten czas....oj i caly czas mam dylemat czy wracac do roboty czy nie...na poczatku pazdziernika musze podjac decyzje....

ja nie chcę wracać ale w sumie nie mam za bardzo wyjścia. tzn mogłabym ewentualnie zagadać z szefową żeby pracować z domu ale przy Majce i tak byłoby trudno

Moniczka bardzo ładnie wyglądasz

• Mamusie
Hello dziewuszki 🙂
Ja dzis zalatana... padam juz. Patrys caly dzionek z tatusiem 😉
Nocka super- zasnal po 20. O 5 caly czas spal sobie w najlepsze, myslalam, ze cycuszki mi eksploduja i musialam go delikatnie przebudzic 😞 ale potem i tak momentalnie zasnal 🙂
moniczka1979 100 lat dla Piotrusia 😘 Nasze malenstwo w sobote bedzie konczyl 5 miesiaczkow- ale ten czas leci...

• Mamusie
dzieki dziewczynki....od Piotrulka buziaczki slodziaczki dla was.....
Gosia 😘 tez ode mnie za komplementa 🙂thx
ja tez chyba wroce do roboty chociaz na pol roku...eh...tylko jakos nie wyobrazam se ze zostawiam malego w domu z babcia czy z tatusiem,a mnie przy nim nie bedzie....odloze troche grosza i pojde na wychowawczy za rok np...
a moj maly sie obudzil pousmiechal sie do mnie i znow zasnal hehehehee a i tak zaraz go obudze bo mleczka musi wypic na noc.....

• Mamusie
Moniczka sto lat dla Piotrusia 🙂

Marinka i dla Józka chyba też o ile sie nie myle 🙂

Zosia juz śpi, sama zasnęła 🤪
Ogólnie dzisaj podobnie jak u was dziewczyny dziecko postanowilo nie spac i moze zrobila 3 drzemki po 20 min, MASAKRA

Hmmm a praca, bez komentarza, dzisiaj sie dowiedzialam, że moja szefowa chce zatrudnić swojego wnuka a dla mnie nie miala pracy na 1/2 etatu 😮

• Mamusie
Bambosz napisał(a):

Ogólnie dzisaj podobnie jak u was dziewczyny dziecko postanowilo nie spac i moze zrobila 3 drzemki po 20 min, MASAKRA

Hmmm a praca, bez komentarza, dzisiaj sie dowiedzialam, że moja szefowa chce zatrudnić swojego wnuka a dla mnie nie miala pracy na 1/2 etatu 😮

dzieki... 😘
tak Jozio marinki tez dzis 5 m-cy!!! 🙂 rodzilysmy tego samego dnia... 🙂
marinka sto lat dla twojego Jozia !!!!!
przykro mi w sprawie pracy ze cie tak szefowa potraktowala....

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
Bambosz napisał(a):

dzieki... 😘

wiesz co, juz sie przestalam przejmowac ta baba 😁

• Mamusie
Bambosz napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
Bambosz napisał(a):

dzieki... 😘

no i prawidlowo 😁 ja jestem dosc nerwowa i jakbym miala taka suke za szefowa to bym jej nawsadzala na odchodne mimo ze podobno mostow za soba sie nie pali,to pewnie bym wybuchla 😜

• Mamusie
witajcie, co do usypiania to po kapieli idziemy do sypialni bo juz odgłosy ida (takie specyficzne ze chce jesc) ja karmie mała i ona przy cycku zasypia. po chwili z pleców przekreca sie na brzuch i spi dalej .. no i powoli zastanawiam sie co bedzie jak nie bede juz karmiła piersia.. hmm podam butelke złapie za raczke i powinno byc ok, zobaczymy ☺️

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
Aneczka1983 ja rowniez boje sie jak to bedzie, jak bedziemy karmic butla... 🤔 🤔 🤔

niom ☺️ wiesz co ja nie chciałam dawac butli.. ale tego sie chyba nie przeskoczy, co z niekapka mleko dawac ? i jeszcze jedno ciekawe czy Martys w ogole bedzie butle chciała, nigdy nie dostała.

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
Bambosz napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
Bambosz napisał(a):

dzieki... 😘

no i prawidlowo 😁 ja jestem dosc nerwowa i jakbym miala taka suke za szefowa to bym jej nawsadzala na odchodne mimo ze podobno mostow za soba sie nie pali,to pewnie bym wybuchla 😜

Ja tez nalezedo tych wybychowych 😜 ale na jej szczescie nie ma czasu sie ze mna spotkac, a jak juz sie spotkamy to ochlone... 😁 ach tam... szkoda gadac, moze i dobrze ze sie tak stalo bo i tak grala mi ostro na nerwach 😮

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Wiolis napisał(a):
Aneczka1983 ja rowniez boje sie jak to bedzie, jak bedziemy karmic butla... 🤔 🤔 🤔

niom ☺️ wiesz co ja nie chciałam dawac butli.. ale tego sie chyba nie przeskoczy, co z niekapka mleko dawac ? i jeszcze jedno ciekawe czy Martys w ogole bedzie butle chciała, nigdy nie dostała.

Ale pisalas ze czasem zostaje z mala babcia, to jak ja wtedy karmi??

• Mamusie
Moniczka jak mała miała 6 tyg. to dalismy smoczek, zaczeła mi bradawki wysuwac i bolało mnie gdy jadła, pozniej smoka nie chciała i wszytsko wrociło do normy. Teraz jak ja karmie nic nie czuje i mała sie nie denerwuje i wogole.
Bambosz tak zostawiam Martynke z babciami albo z mezem, ale to nakarmie ja i wychodze 1,5-2 h i wracam.

• Mamusie
Ja chce karmic tak do roku... Patrys z butli nic nie lubi 😞 jak jest moje mleczko (sciagniete) to zaciagnie 😉 a boje sie... bo przy cycusiu jest tak fajnie 🙂 wtuli sie, zasnie, moge go zawsze uspokoic, dac chociaz troszke mleczka a z butla to juz tak nie bedzie... ale mam nadzieje, ze jak przyjdzie na to czas to damy rade 😉
Ja rowniez czasem juz nie wyrabiam na kregoslup 😞
Bambosz nie daj sie tej babie 😉 trzymaj sie!