Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie! u nas nocka w miare spokojnie ale od rana Piotrul wsadza wszystko do buzi i trze o dziasla,na szczescie w pogotowiu mama ma dentinox i ulzylam mu troche, tak wiec Fijolku moge polecic mimo ze i my jeszcze bezzebni.
co do relacji malzenskich to mialam podobnie jak wiele z was na szczescie metoda Ani pare razy talerze polecialy i juz jest w porzadku wieczory i weekendy zarezerwowane dla taty 🙂
co do herbatek to ja czasem podaje na szczescie nie mam potem problemu z powortem do zwyklej wody,a wogole to rozgladam sie za kubkiem niekapkiem macie cos godne polecenia?
ktoras z was pytala o ubior u nas poszedl juz w ruch jesienny kombinezon a jak nie to, to jakies komplety polarowe mam i kolderka do wozka.
Kasiu buziaki dla ciebie 😘 😘 😘
u nas dzis szaro i mokro tak wiec nici ze spaceru a katarek jeszcze jest ale sie nie rozwija wiecej ufff nadrobilam wiec lece do kuchni,do pozniej. 😘

• Mamusie
Dziękuje dziewczynki ☺️
Chyba go coś ruszyło bo teraz zajmuje się Małym 🤪A Mały katarek ma i zaczyna pokasływać,możecie polecić jakiś syropek na kaszalek...wolę mieć coś w razie czego.
Fijolek marynarz to Ojciec mój heh a mąż pracuje w okolicach Warszawy i dlatego tak...niestety chodzi o pieniądzę,jeżeli by pracował na miejscu zarobilby polowe tego i nie starczyloby na oplaty i zycie tymardziej jak jest male dziecko ...eh...
Hussi u Nas poki co ciiisza ale Dentinox lezy w pogotowiu 😜
Antenko a moze u Was tez juz zabki ida???

• Mamusie
My właśnie jesteśmy po pierwszym spacerku w spacerówce 🙂
Ale fajnie się prowadzi! 🙂
Na razie mi tylko brakuje widoku Mania, ale on chyba zadowolony, że widzi coś więcej niż mamę 😉

No i za nami dzisiaj pierwszy ziemniaczek - ale odruch wymiotny był - wcale się nie dziwie - niesłony ziemniak smakuje jak papier toaletowy 🤪
No ale jeszcze pokosztujemy 2 dni i ruszamy z zupkami 🙂

Co do kubka to ja kupiłam z Aventu - bardzo fajne są - no i kupiłam też kubek Doidy i z tego też będziemy próbować pić.

Co do żelu to ja mam Dentinox i Bobodent...
Myślę, że to pomaga tylko na chwilkę, bo szybko znika wraz ze śliną...

Kasia Manki
😘

• Mamusie
jolajcik napisał(a):
Dziewczyny a jakie mm podajecie swoim dzieciom, nie wiem na co się zdecydować?

ja na początku podawałam "nan" ale miał zatwardzenia po tym i dostał gerbera i wszystko było wporządku...
a po porodzie dostawał butle czy od razu był cyc? bo jeśli dostawał butle to podaj mleko jakie podawali w szpitalu..

• Mamusie
Witajcie! 😘

Najpierw budziak dla Kasi-Manki 😘
I przepraszam Kochane, bo nadrobiłam Was ale kompletnie nie pamiętam już kto o czym pisał... ☺️

Napiszę Wam krótko co u nas 🙂
Więc... Hania wskoczyła już w spacerówkę! Jest super, a u nas spacerówka jest przodem do mnie więc widzę Hanię. A w domu zdejmujemy daszek i Hania leży w tej spacerówce jak w bujaczku! 🙂 Bardzo jej odpowiada... 🙂

Z jedzenia to podaliśmy już marchewkę... zaczęłam też kaszki podawac (za namową kuzynki, która była bardzo zdziwiona, bo ona to swojemu Igorkowi to już po 4-tym mcu podawała nawet mięsko... :/) Ja oczywiście nie chcę przesadzać ale zaczynam już. Kaszkę kupiłam RYŻOWĄ MALINOWĄ i chyba jednak lepsze są MLECZNO-RYŻOWE... mimo, że Hania jadła mleczno-ryżową bananową (bo taką miałam próbkę) to lepiej jej smakowała i fajniejsza konsystencja 🙂
A dzisiaj postanowiłam Hani dać jabłuszko, bo sąsiadka dała mi takie niepryskane... Oskrobałam i troszkę podgotowałam... Hanka tak się krzywiła i ją rzucało aż 😁 A to jabłko było za kwaśne... więc pomyślałam, że otworzę słoiczek gerbera "pierwsze jabłuszko" 🙂 Dałam jej, to samo 😁 Tak się krzywiła, że prawie płakała... Myślałam, że będzie jej to bardziej smakować... 😁 Ale jutro jeszcze jej dam, bo słoiczek mam w lodówce. Musi się zaznajamiać z nowymi smakami 😉 więc ziemniak poczeka jeszcze kilka dni. Będę miała wypróbowane jabłko i marchewkę... a później zupki... no i ten gluten.

No oczywiście Panienka nasza jest tak ruchliwa, że nie da się jej zmienić pampersa, fika koziołki 😉 i guga super i śmieje się w głos 🙂 🙂

Co do mieszkanka, to wrzucę fotki w przyszłym tyg, jak już powieszę zasłony i obraz 😉 🙂 W piątek mamy pierwszą parapetówkę 🙂 ALE JEST SUUUUPER!!! Jeszcze Grzesiek mój ma 3tyg urlopu (tzn. jeszcze ten do końca i następny tydz.) Ale cieszę się bo razem sobie urzędujemy i Hanią się zajmujemy 🙂 Dzisiaj Grzesiu robi ogórkową 😉

Ja oczywiście się piszę na spotkanie 11 listopada i oczywiście ZAPRASZAM WTEDY DO MNIE!!! 🙂 😘
Na razie są Gosia, Fijolek, Antenka, Marinka... 😉 KTO JESZCZE CHĘTNY!!?? Jest gdzie nocować jakby co 😉 🙂

Miałam Wam jeszcze tyle do napisania ale oczywiście nie pamiętam... Ehhh... 🙂

Miłego dnia Laski 🙂 Później może jeszcze zajrzę... 🙂 Bo czeka na mnie taka sterta prasowania jakiej świat nie widział 😉 😜

A! Aneczka... śniłaś mi się ostatnio! 😁

• Mamusie
witajcie, przepraszam, że się wtrącam w dyskusję, ale mam krzesełko do karmienia do sprzedania raz rozłożone, nie używane: http://allegro.pl/krzeselko-2w1-stoliczek-tiny-world-promocja-i1869164765.html, tak ono wygląda, ja posiadam kolor niebieski, jeśli któraś jest zainteresowana proszę o info na maila : [email protected].

• Mamusie
A u nas wszystkie palniki chodzą... teściowa przyjechała do nas i bigos nam gotuje, ja sterte prasowania ogarniam.... w piątek impreza i trochę trzeba się już ogarnąc... 😉 🙂 🙂 Hanka w znakomitym humorze, walczy z tatą 😁 🙂
KTO JESZCZE SIĘ PISZE NA "PARAPETÓWKĘ MARCHEWKOWĄ" do mnie??
11 listopada, Bełchatów, u Hani i Martynki 🙂 🙂