Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Moj golasek kochany 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/6/1020774h.jpg/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/7377/1020774h.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/51/1020775.jpg/][IMG]http://img51.imageshack.us/img51/6205/1020775.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
BarbaraK napisał(a):
Czytam ostatnie posty i mam pytanie:
Czerwcówka jaki model emaljungi masz? I czy jesteś zadowolona?

A co do wagi bo widze że pisałyście x dni temu... Ja po powrocie ze szpitala straciłam całe 18 kg które w ciąży przytyłam. Ale teraz znowu 5 kg przytyłam, słodycze u mnie są zgubne - ale już niedługo wracam do pracy i znowu na aerobik się zapisze, a od dziś na rowerku bede jeździc i zaczne może brzuszki robić?
Mamy które karmią piersią - słyszałyście coś może, że jak sie ma zakwasy, to może się smak mleka zmienić?? 😮

Matko jeszcze 100 stron mi zostało... 🤢

Barbara - ty chyba o ile dobrze pamiętam też miałaś cc ? Ja właśnie palnuje iść na fitness tylko nie wiem czy "już" można. Nie chciałabym żeby mi się coś tam porozlaziło... Wiem po moim m. że po operacji za wcześniej zaczął ćwiczyć i ma wielgachną bliznę i się zastanawiam czy 3 miechy to już jest odpowiedni moment .
Co do tych zakwasów to słyszałam właśnie, że mogą mleczko popsuć i też mnie to trochę martwi bo przecież napewno będą zakwasy na początku ...

• Mamusie
Witam... właśnie wstałam 😮 Marysia łaskawa hehe ale od 7 spała ze mną więc pewno dlatego 🙂
Ania tak to możliwe, że jest rozluźniony... ogólnie to po ćwiczeniach taki stan powinien się utrzymywać około 4 godzin 🙂

Co do obrotów to ostatnio mi rehabilitantka pokazała jak powinien wyglądać prawidłowy obrót... dziecko przy pierwszych obrotach powinno się asekurować trzymając za kolana, lub stopy... i wtedy się fiknąć na bok... przeważnie pierwsze obroty to przypadek później dziecko samo dąży do przewrócenia się... taki obrót jak moja Marysia robiła (już jej nie pozwalam bo to szkodzi) to obrót z głowy z nogami na podłożu... czyli z tego "mostka", głowa idzie na bok, później ją odgina i robi wymach łapką żeby się obrócić... mam kategoryczny zakaz żeby pozwalać jej na takie coś... od razu mam próby przerywać... tak samo jak robienie tego "mostka" jeśli oczy są skierowane do czoła, ku górze i zaczyna odchylać głowę jakby chciała sprawdzić co jest za nią... też od razu przerwać... chyba, że patrzy na mnie (przed siebie) to w tedy jest zabawa, a nie patologia...

Doris25 napisał(a):
BarbaraK napisał(a):
Czytam ostatnie posty i mam pytanie:
Czerwcówka jaki model emaljungi masz? I czy jesteś zadowolona?

A co do wagi bo widze że pisałyście x dni temu... Ja po powrocie ze szpitala straciłam całe 18 kg które w ciąży przytyłam. Ale teraz znowu 5 kg przytyłam, słodycze u mnie są zgubne - ale już niedługo wracam do pracy i znowu na aerobik się zapisze, a od dziś na rowerku bede jeździc i zaczne może brzuszki robić?
Mamy które karmią piersią - słyszałyście coś może, że jak sie ma zakwasy, to może się smak mleka zmienić?? 😮

Matko jeszcze 100 stron mi zostało... 🤢

Barbara - ty chyba o ile dobrze pamiętam też miałaś cc ? Ja właśnie palnuje iść na fitness tylko nie wiem czy "już" można. Nie chciałabym żeby mi się coś tam porozlaziło... Wiem po moim m. że po operacji za wcześniej zaczął ćwiczyć i ma wielgachną bliznę i się zastanawiam czy 3 miechy to już jest odpowiedni moment .
Co do tych zakwasów to słyszałam właśnie, że mogą mleczko popsuć i też mnie to trochę martwi bo przecież napewno będą zakwasy na początku ...

Ja na aerobik dopiero jak wróce do pracy to sie zapisze - czyli w listopadzie, teraz ćw w domu 😁 Znaczy dziś zaczynam, znaczy chyba zacznę 😜
I tak, miałam cc..

OOOO... Widzę że i Adrianek kończy dziś 3 miechy!
Wszystkiego Naj!! Duży rośnij :*

Ale ładnie trzyma, a mój Fifi jak tylko coś mu włoże do rączki (bo grzechotek bron boze sam nie wezmie), to zaraz wyrzuca.... 😞

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Witam... właśnie wstałam 😮 Marysia łaskawa hehe ale od 7 spała ze mną więc pewno dlatego 🙂
Ania tak to możliwe, że jest rozluźniony... ogólnie to po ćwiczeniach taki stan powinien się utrzymywać około 4 godzin 🙂

Co do obrotów to ostatnio mi rehabilitantka pokazała jak powinien wyglądać prawidłowy obrót... dziecko przy pierwszych obrotach powinno się asekurować trzymając za kolana, lub stopy... i wtedy się fiknąć na bok... przeważnie pierwsze obroty to przypadek później dziecko samo dąży do przewrócenia się... taki obrót jak moja Marysia robiła (już jej nie pozwalam bo to szkodzi) to obrót z głowy z nogami na podłożu... czyli z tego "mostka", głowa idzie na bok, później ją odgina i robi wymach łapką żeby się obrócić... mam kategoryczny zakaz żeby pozwalać jej na takie coś... od razu mam próby przerywać... tak samo jak robienie tego "mostka" jeśli oczy są skierowane do czoła, ku górze i zaczyna odchylać głowę jakby chciała sprawdzić co jest za nią... też od razu przerwać... chyba, że patrzy na mnie (przed siebie) to w tedy jest zabawa, a nie patologia...

dzięki Madzia za to info... nawet nie wiedziałam, że takie próby przewrócenia są patologiczne... Dzięki raz jeszcze, teraz będę od razu przerywać, bo dość często kieruje oczka na czoło jakby chciał zobaczyć co za nim jest... oklask dla Ciebie 🙂

No widzicie a mój Fifi nic.... Raz mu się udało przekręcić czy dwa, bo miał z górki... A tak to nic.
Ale dziś na macie zauważyłam jakby chciał pełzac do przodu, tylko jeszcze mu się nie udaje...

• Mamusie
a mój synio dzisiaj po raz pierwszy, sam świadomie sięgnął po grzechotkę, w szoku byłam, bo z Wami pisałam, on na macie leżał i nagle coś zaczęło grzechotać, patrzę a to moje dziecko zabawkę sobie wzięło i się bawi, a do tej pory ja musiałam mu dawać do rączki zabawki... 🙂 a na obroty wciąż czekamy.... 🙂 wszystko w swoim czasie 🙂
Adrianek słodki bobasek z gołą dupką 🙂 mój też na golaska uwielbia leżeć 🙂