Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Tak tak po takim czasie... bylam w szoku bo jak naciskalam wczesniej to juz nie lecialo... a jak ona possala to znow 😮 ...

Ugotowalam dzis malej zupke : pietruszka, ziemniak, marchewka, troszke piersi z kurczaka i troszke kalaforia... doprawilam szczypta soli no i maselkiem tak jak tu pisalyscie 🙂 no i moge stwierdzic ze moja dzisia jest dziwna 🙂 z jej miseczki nie chciala, nie otwiera buzi i koniec, wiec przynioslam sloiczek , nabieralam z miseczki wsadzalam lyzeczke do sloiczka i moja Zuzia ladnie otwierala buzie i jadla 😁 ale sie tu usmialismy z niej 🙂

• Mamusie
haha Kasia to musisz jej zmieniać naczynka często 🙂
Marysia właśnie zjadła cyca i śpi na dorosłej podusi w łóżku rodziców 🙂
Ja dzisiaj pozytywna, zrobiłam dwa prania, obiad czeka, sałatka czeka, naczynia pomyte, na spacerku jednak byłyśmy bo super ciepło się zrobiło... nawet w rozpiętej kurtce byłam tak fajnie słoneczko grzało... a zleciał mi ten dzień jak nie wiem co... w ogóle czas szybko leci...

• Mamusie
Kasiar a no wlasnie to jest chyba to o czym pisałam wcześniej, dzieci są coraz bardziej cwane. Wszelkie zmiany i nowe rzeczy powinny być wprowadzane wcześniej oczywiście z zachowaniem ostrożności w stosunku do zdrowia dzieciaka itp. No to mała spryciula z Zuzi, ze słoiczka papa ale z miseczki juz nie papa.

• Mamusie
Witam wpadłam na chwilkę moje dziecko miało te 3dniowkę bo w nocy go wysypało i jeszcze ma ale już mu bledną te krostki 🙂
Odebrałam badanie moczu i wszystko ma ok jest zdrowy 🤪 🤪 🤪

Jedynie marudny jest gorzej sypia,w nocy mial 1pobudkę a teraz co 2 godz siębudzi i to z rykiem i suszarka idzie w ruch bo go uspokaja,Pierdolca idzie dostac na te zęby chyba taki jest bo już nie wiem sama 😮

Dziewczyny napiszcie jak wygląda u was dzien z jedzonkiem co dajecie i w jakich porach???Bo może ja coś zle robie.Bo mój Szymek nadal w nocy musi wypic mleko chociaż 100ml 😞 i lekarka mnie opieprzyła że już nie powinien jesc oststnie mleko21-22 i do rana powinien wytrzymac a tak nie jest 😞 😞
Tak samo ze spaniem jest niby w dzień powinien mniej spac a mój śpi 3razy ale różnie czasami 30min czasami godzinke lub mniej próbuje go przetrzymac ale nie idzie bo tak płacze że hej.No i sam nie zasnie teraz musze go lulac lub dotykac albo klepac po pleckach masakra 😞 😞

• Mamusie
uff ja właśnie pomyłam naczynia po obiadku, nakarmiłam Milo deserkiem, dzisiaj mama zaserwowała jabłko z gruszką na ciepło z łyżeczką kleiku ryżowego 🙂 wcinał ze smakiem, cała miseczkę zjadł i jeszcze buzźkę otwierał 🙂
no a my jutro gości mamy... więc biorę się za sałatkkę... a tak mi się nie chce.

Marlena bardzo fajne krzesełko, takie wesołe 🙂

Z tą piersią, ciekawe jakbym Miłoszka przystawiła, czy by chciał... no ale pierś kiedyś odrzucił... ale kto wie, w końcu Zuzia też nie potrafiła ssać w ogóle, a teraz załapała 🙂

• Mamusie
monia u na sjest tak:
ok 6-7 rano 150 mojego odciągniętego
ok 10 je kaszkę tzn moje mleko zagęszczone kaszką (2 miarki na 150ml mleka)
ok 13-14 zjada zupkę ok 150ml
ok 16 (a dzisiaj p15:30) znów 150ml mojego
ok 17 - 18 deserek
jak deserek zjada wcześniej przed 17 to o 18 troszkę mleczka 100-120
i o 20:45-21 kaszka na mm (150 ml mleka i dwie miarki kaszki)
w nocy się budzi, ale tylko herbatkę dostaje...
i ogólnie herbatkę troszkę w ciągu dnia

• Mamusie
Agata- no dla nas szok hehe... lezalam z nia i sobie pomyslalam ze sprobuje co mi szkodzi i mala zlapala za pierwszym razem 😁 pozniej nacisnelam i patrze mleko leci 🙂 hehe

Monia - moja Zuzia jak skonczyla 3 miesiace nie je w nocy (mozesz sprobowac oszukac herbatka... dzieci wtedy mysla ze nie warto sie budzic w nocy na mleko) u mnie Zuzia ostatni posilek je o 18 i nastepny zjada o 6 rano. Jak obudzi sie w nocy (co jest rzadkoscia, wtedy dostaje herbatke). 🙂

• Mamusie
co do zębów, u nas jest też masakra, w nocy kilka razy maluszek płaczem wybucha, ale podejdę, pogłaszczę, smoczka podam i zasypia... do następnego płaczu... dzisiaj przed spaniem zrobię tak jak Doris napisała, posmaruje małemu dziąsełka rumiankiem, bo te żele to faktycznie gó**o warte 🙂
aaa i oklask dla Dorotki 🙂