Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
heja!

dziś nocka spoko, pierwsze karmienie 5.18 🙂 potem 7.30 🙂 no ale przed 4 dwa razy wstałam dać smoka bo znów się coś kręciła....

Gosiaczek oby Lenka znów ładnie spała w nocy!!!!!! może to przez to uczulenie coś ją męczy 😞

Aneta to zdradź nam jak się nazywasz, też chętnie obejrzymy Cię na fb 🙂 i polecamy stronkę aguagu.pl na album Leoni 🙂 chętnie pooglądamy!

• Mamusie
Moja mala dzis tylko dwa razy mleczko wypila i caly czas spi nie wiem co jej jest,czy to ta pogoda na nia dziala?chociaz ja tez bym dzis caly dzien spala ciagle pada najpierw deszcz a teraz snieg.

temoje puzle juz coraz mniej smierdza ale i tak dla mnie nie normalne zeby produkt dla dzieci tak smierdzial 🤢 🤢 🤢i tak je bede musiala umyc bo sa jakby w jakims pyle 🤨ale kupilam bubel 😠
a i oczywiscie tez mam zamiar najpierw koc na nie polozyc 🙃

moje nazwisko Lendzion

na aguagu mam pare zdjec ze starego aparatu jak Leonie byla mala z nowego te nowsze musze kazde zdjecie pomiejszyc jak znajde czas to sie pobawie i cos nowego wstawie 😉

• Mamusie
Witam

Podczytuję troszkę a poemata mam zamiar napisac wieczorem o ile czas pozwoli.

Dziś zrobiłam w piekarniku karkówkę z cebulką na odmianę bo już dosc tego monotonnego, byle jakiego jedzenia mam 😠
Tylko ziemniaki mi się skończyły a nie chciało mi się isc to będzie ciemny ryż do tego - może niezbyt pasuje ale zjemy i tyle 😜

Poza tym Rozbójnik odstawia swoje wycia, teraz śpi ale zaraz się obudzi na jedzonko.

Aneta
- wysłałam Ci zaproszenia na nk - poznajesz Rozbójnika ???? 😜

• Mamusie
coucou kobietki
Ja was nie czytałam od dwóch dni ale obiecuje ze nadrobię dziś wieczorem przy lampce wina bo zasłużyłam zresztą same zobaczcie

kazdy inny 🙂

Jutro mam zaproszenie na oddanie nowej domo -pracowni mojej klientki, której robiłam ostatnio zasłony . Idziemy tam z mała, ciekawa jestem jak to wypadnie i jak szybko będziemy musieli wracać, a w niedziele wigilia u męża w firmie i tez wyprawa z dziećmi tyle ze będzie bardziej kameralnie

cholera glowa mnie boli , a czekolady sie nalizałam az mnie od niej mdli

• Mamusie
Narobiłyście mi apetytu tymi przepisami. I weź tu się odchudzaj. Waga zamiast w dół idzie w górę. No ale z tego co widzę to wy jesteście szczupłe laski… Tylko pozazdrościć 😉

asiula83 Sabinka też mało pije. W dzień nie wiem ile bo z cyca, ale w nocy to tak ok. 140ml więc chyba nie dużo.
Ojj… Wypiłabym sobie drinka, ale niestety… Obiecuję sobie że kiedyś to nadrobię 😆 😆 😆
Co do obiadów to ja mam chwilowo spokój. Przyjeżdża do mnie tata (kładzie płytki) i przywozi mamine obiadki. Więc nic nie muszę robić

Kiniek Jesteś naszym Guru żywieniowym 😉

darka9118 Dzięki za podpowiedź. Spróbuję z kleikiem kuk.

• Mamusie
A tak przy okazji to macie niezłe tempo. Jutro jadę do szkoły to pewnie będę przez tydzień nadrabiać zaległości w czytaniu.

Pyrka ostatnio zaczęła na mnie pluć... Zwłaszcza jak ma pełną buzię jedzenia. Cała jestem w kropki. Mam tylko nadzieję, ze nie robi tego złośliwie 😁 Chociaż jeśli ma mój charakter to kto wie 😉

• Mamusie
McDa no ja myślę że wróci jej przesypianie nocy bo inaczej to będę miała a raczej nie będę miała nastroju w ciągu dnia tak jak dzisiaj i zasnęłabym wszędzie a tu jeszcze taka pogoda 🥴

anjaP oby ból głowy przeszedł a ciasteczka mniam 😜

Tilii u nas na forum to w weekend zazwyczaj spokój choć kto wie jak będzie w ten. A co do plucia moja też pluje najgorsze jest jak karmie ją marchewką 😮

Witam was dziewczyny,
Dzisiaj nawet nie miałam chwili, żeby do was zajrzeć a jak już usiadłam to niestety nie dam rady nadrobić zaległości 😞(
dzisiaj miałam w szkole u córki jasełka plus wigilia z rodzicami, potem dentysta, mycie reszty okien i teraz padam...a nocka pewnie standardowo ...co chwila pobudka 😞( ale jak zobaczyłam zdjęcie aniP z ciasteczkami to aż m się lepiej zrobiło 🤪uwielbiam, wyglądają pięknie.
Pozdrawiam was i zmykam bo jestem sama z małą, moze jutro uda mi się na spokojnie nadrobić zaległości.
Tiilii mamy dzieci w tym samym wieku 🙂)moja córa jest z kwietnia 2006 a mała z 10 lipca 🙂) synek nie bywa zazdrosny o siostrę? bo u nas było super i właściwie nadal jest, Olcia kocha małą, ale teraz zrobiła się troche zazdrosna..zwłaszcza jak przyjdzie babcia albo ciocia i mówią coś do małej wtedy ona się wkurza, że wszyscy tylko małą widzą a nie ją hmm chyba to normalne 🙂)

• Mamusie
Anetko już cie zaprosiłam na nk i fb 😁 moja Natalia tez prawie cały dzień przespała i ciągiem 2 godz nawet ja się kimłam 🤪 Teraz tez już marudna 😲 pogoda fatalna leje deszcz 😠

anja piekne te pierniczki 🙂 zjadła bym 😜

tiliiiii na fb i nk Emilia Mielcarek 🙂 Inowrocław 🙂 😉

taaaa 🙂 Emilia jest fajna babeczka napewno to stwierdzisz po zdjeciach 😁
Ja jestem Maja Chyll na FB naszej klasy nie mam.
ANJA!!!!! Przepysznie wygladaja te pierniczki...jak z wystawy,az szkoda by bylo je tknac 🙂
Anetko zaprosilam Cie na FB, a odnosnie tych twardych kupek...no my juz dawno to przechodzilysmy... ale tak mowia,ze kleik ryzowy jest bardziej skupiajacy kupke. Moze dawajcie maluchom wiecej wody w miedzyczasie. Rzeczywiscie inwazyjnie termometrem itd to na dluzsza mete niedobrze, maluch musi sie sam nauczyc wyprozniac, miesnie zeby dobrze dzialaly..
Kinia czekamy na zdjecia Twojej sztuki 🙂
Anja Ty tez taka widze artystyczna duszka jestes 🙂
A ja na obiadus strzelilam zupe pomidorowa taka gescioche niczym niezageszczana zreszta ale przepyszna! ..byla bo maz ja na 3 razy siorbnal 😁

• Mamusie
Monia O jak fajnie 😉 Zazwyczaj nie jest zazdrosny. Lubi się opiekować siostrą. Tylko jak mamy gości to ładuje się im na kolana żeby zwrócić na siebie uwagę 
Nic dziwnego że chcą zwrócić na siebie uwagę. Do tej pory był najważniejszy, najmłodszy w rodzinie i jedyny wnuk.

Jak tak piszecie Anetko to ciągle myślę, że to do mnie 😉

• Mamusie
A w domu znowu akcja. Filipowi zrobiły się czerwone plamy na całej skórze i na tym takie pęcherze jakby się pokrzywą poparzył... Nie mam pojęcia co to jest. Pojechał z mężem do lekarza. Oczywiście z wielkim płaczem bo od usunięcia migdała panicznie boi się lekarzy.
Mam tylko nadzieję, że to nic poważnego. Może coś zjadł i to uczulenie?

McDa87 napisał(a):
kurcze ale dziś poematy piszecie 🙂 ale fajnie się czyta 🙂
ja dziś byłam na zakupach i kupiłam sobie w końcu kurtkę na zimę bo stara na mnie wisi teraz 🙂
a potem jechałyśmy do mamy piec ciasteczka na święta 🙂 już poczułam że się zbliżają 🙂ale będę miała teraz trochę mniej czasu bo codziennie będziemy tam jeździć na pieczenie 🙂

Wercia mi bardzo smakują piersi z kurczaka w cieście francuskim, kupuje gotowe ciasto w biedronce, pierś pokroję na kawałki (najczęściej na 4-podówjną pierś) przyprawie solą, ziołami prowansalskimi, i co mi tam jeszcze w padnie do ręki i zawijam ciastem francuskim, smaruję jajkiem i do piekarnika, szybko i smacznie.... można to z samą sałatką jeść. jeszcze w przepisie było na pierś rozsmarować ser feta ale ja akurat nie lubię więc nie daję.
albo błyskawiczne danie które się fajnie zamraża 🙂 mięso mielone podsmażyć na cebulce, dać przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, dodać sosy meksykański i słodko-kwasny (ze słoiczka), 2 puszki fasoli i wszystko zagotować na chwilkę i masz duży gar jedzonka, my to jemy z pieczywem albo samo. najczęściej to robię jak mają przyjśc jacyś goście, szybko się robi, szybko się odgrzewa i co zostanie to do zamrażalnika i jest na czarną godzine na obiad jak znalazł 🙂 tylko ja to robię dosyć ostre, takie nam najbardziej smakuje, ale jak kto woli 🙂
i jak chcesz to mogę dać Ci przepis na pyyysznego kurczaka po chińsku (z piersi i cebulki, mięciutki że sam si ę rozpływa w ustach 🙂 jest przepyszny ale musiałabym Ci cały przepis dokładnie napisac.

fajne się czyta wasze przepisy, aż zgłodniałam 🙂

Megan mi też się łezka zakręciła jak to czytałam, nawet mój mąż zamilkł jak mu przeczytałam, a po chwili powiedział: a czemu nie tato?? 🙂

Aneta na wypadanie włosów podobno dobry jest szampo DERMENA, kupiłam w aptece ale dopiero 3 razy nim myłam więc cięzko powiedzieć jaki będzie faktycznie.
a z Leoini będzie wszystko dobrze, zobaczysz, widać że silne kobitki jesteście!

Asiula ale zazdroszczę tego spa 🙂 ehh czemu ja mam tak daleko do urodzin 😞

MCDA hehe ci nasi faceci :P

• Mamusie
Jej wreszcie się ogarnęłam, Lenka śpi 🙂, nastawiłam pranie, męża jeszcze nie ma a co najgorsze jutro idzie do pracy 😞 😞 😞

emilia jej jak ja Ci zazdroszczę moja jak śpi 1,5 godziny to ja nie mam sie co kłaść bo ona tak popłakuje jak jej smoczek wypadnie i muszę pobujać a dzisiaj spała 4 razy po 30min. wiec te 1,5 godziny co spała przez ostatnie dni to pewnie przez stan podgorączkowy i wysypkę 😞

MajaCh ty nie masz nk a ja fb 😜

Tilii a może to ospa bo teraz panuje choć jak ma sie ospę to są to takie większe krostki które są wypełnione jakby wodą no chyba że przechodził juz 😉