Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam

Ale ładna pogoda się zapowiada 😎 spacerek obowiązkowy 😜

Pewnie już nie możecie czytać moich postów bo ja nic tylko o kupkach piszę 😉 no ale u nas to największy problem, co zrobi kupkę to znowu przestój i się męczy 😞

Kiniek dziewczyny pewnie na długi weekend wyjechały i dlatego ich na forum nie było.

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Gosiaczek u nas to samo z kupami, teraz jakiś apogeum bo już 4 doba bez kupy leci, a maluch się pręży i złości chociaż odkąd dodaje delicol na laktoze do mleka jest zdecydowanie lepiej, bez tego nie wiem co by było, szał i terror 😁 czopeczki też dostaje i przepajam i nadal cisza, czekam na kupkę z niecierpliwością ehh
Spacerek faktycznie jest świetnym pomysłem ,oby jeszcze to lato pobyło latem, bo deszczy jeszcze uświadczymy przez całą jesień zapewne 🤨

Dobra lecę męża obudzić, ileż można spać ?! 😮

Dzieciom na sztucznych mieszankach zdarza się nie robić kupki do 10 dni i nadal dla wielu pediatrów jest to dopuszczalna opcja 🤨 Ja się niepokoje jak to dochodzi właśnie do 4-5 dni 🤨 no zobaczymy
na cycusiu kupek jest do kilku dziennie ehh zobaczymy jak nie damy rady sięgnę po probiotyk ostatnio bardzo popularny przy kolkach i braku kupki biogaia .

• Mamusie
Czesc dziewczyny

Asiula super podsumowanie oklask dma pozniej bo moge dopiero za 53 minuty 🙂 Mam do ciebie jeszcze pytanie bo zauwazylam na zdjeciu ten lezeaczek-bujaczek on mi sie tez podoba i zastanawiam sie nad kupnem jest on wytrzymaly i dobrypolecila bys go??

Kinia moj maluszek tez jest silnym chlopak juz w szpitalu jak lezal mi na brzusku to glowka szukal cycka i mowili ze silny z niego bedzie chlopak a teraz nauczyl sierobic po swojemu "tik tak"glowka tak chwieje jak zegar

Nio nie pomyslala bym ze kupka tak moze cieszyc

A jak jest karmiony piersia co z ulewaniem bo mu siie to zdarza ostatnio po kazdym posilku tylko nie w nocy juz go musialam przebrac bo mi sie zerzygal;/

Normalnie wyspalam sie dzisiaj maly spal od 21 do 5 rano

Aaa jeszcze jedno czy wasze dzieciaczki zwracam sie tu najbardzije do Kini i Werci bo wasze maluszki najstarsze jak ze spaniem bo moj to spi jak roczne dziecko raz dziennie jak wstanie rano o 8-9 to nie spi do 11 potem kladzie sie spac i spi 3h i to na tyle spania potem co najwyzej robi sobie drzemki po 15 min gora ja nie wiem czy on nie ma za malo snu juz i na dworze nie chce spac cwaniak robimy z nim wieczorem po 18 rundke godzine spacerku i spi na nim 15 min a raszte spokojnie lezy dzisiaj zas przespal godzine i teraz dostla mleczko i spi od 20 min pewnie jak bedzie obiad to sie obudzi bo mamie nie da w spokoju zjesc

Kinia u nas z kolkami troche ulzylo zaczelam regularnie 3 razy dziennie dawac INFACOL przez tydz i juz nie slysze darcia sie w ogole jak juz to jak jest mocno glodny to sie wydrze i ta kupka karmie piersia a jednak jest co 3 dni

• Mamusie
Witajcie 🙂
1. Podziwiam koleżanki, które już po seksie i baraszkują z rozkoszą ile wlezie 🙂 Ja niestety wciąż walczę z raną krocza i nawet na myśl nie przychodzi mi, żeby uprawiać seks. Z rany leci ropa i babra mi się tam. Nadal siedzieć nie mogę, więc nawet nie chcę myśleć jakby było w seksie.
2. Pytałam o wózek z niską gondolą i w sumie odpowiedzi nie dostałam. Poza tym, że jednym te wózki się podobają, a innym nie 🙂 Mi raczej chodziło o to, z jakich przyczyn nisko położona gondola jest praktyczna, bo zakładam, że nowoczesne wózki są zmodernizowane i ulepszone 😉
3. Karmię piersią i nadal niczym nie dopajam małej, ale się zastanawiam czy dobrze robię. Czasem muszę ją przystawiać do piersi krótko po karmieniu. Część z was podaje wodę i herbatki. Co sądzicie o dopajaniu i jeśli podajecie jakieś płyny to w jakich sytuacjach?

Pozdrawiam w niedzielę 🙂

• Mamusie
Hej
Ja jak zwykle na chwilkę.
Nasz mały terrorysta coraz więcej pochłania Nam czasu.
Więc tak:
darka - mój też mniej śpi, już bardziej widać u niego czuwania no i do tego marudzenia ale nie jest to jakaś wielka różnica niż wcześniej
Zauważyliśmy że jak się namarudzi w dzień to potem w nocy śpi od razu po karmieniach a jak grzeczniutki w dzień to maruda w nocy.
My nadal co 3 godz karmienia, max co 4.

Plaster na pępolu trzyma się do dzisiaj ale taki "szajski" jakiś za taką kasę bo pełno nitek się snuje z niego, która z Was ciekawa to mogę wstawić w miniaturkę foto Patryka z tym plastrem.

No i co do sexu to u mnie średnio na jeża - w czasie kontrolnej wizyty jak mi lekarz wziernik wsadzał to mnie coś na dole bolało i mu to powiedziałam bo nigdy mnie nie bolało ale mnie olał...
Mnie boli właśnie tak jakby skóra u dołu i z prawej strony - tam gdzie dziecię mnie naderwało, ech musiał się z tą rączką rodzic przy głowie i to rozłożoną w łokciu - tzn. jakby salutował 🤨
Niby bez nacięcia, 1 szewek przez tą rączkę a tu jeszcze mnie boli, tak jakby śluzówka się jeszcze nie zregenerowała...
Za to mąż zadowolony bo stwierdził że "rozmiarowo" jest tak jak przedtem wszystko 🙃
A ja się już obawiałam że będzie tak jak przeczytałam kiedyś w jednej z książek, że po urodzeniu dziecka to tak "jakby wsadzać 🙃 🤪 🥴 🤢 🤪 hot dog-a w korytarz"

• Mamusie
deyzee no widzisz, w sumie to nie wiem jaka jest różnica, wybierając wózek brałam pod uwagę skrętność, stabilność, aby był funkcjonalny, mala wagę i małe rozmiary po złożeniu . U mnie wybór padł na wózek z niska gondola, ale zastanawiamy się nad kupnem Quinny buzz , a on ma gondole wysoka. Naprawdę nie zastanawiałam się nad położeniem gondoli, w sumie dla mnie to obojętne. Teraz co mogę powiedzieć co mi się podoba to ze mam widok i dostęp do malej z pozycji siedzącej np z kanapy, ławki w parku lub kiedy przemieszczam się autobusami miejskimi gdy stawiam obok siedzenia, a gdy go nie używam parkuje nim pod schodami 🙂 🙂 🙂 .

Diewczyny jaka ja chora , normalnie z dnia na dzień coraz gorzej , w kościach lupie, gorączka mnie dopada , rano słowa nie mogę wypowiedzieć takie kolce w gardle , a nos czerwony jak u raka. COŚ czuje ze bez lekarza się nie obejdzie.
I Boje sie zeby na mala nie przeszło!

• Mamusie
hej kobitki

My wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu...mała za cały dzień i noc spała tylko 2 h i non stop płacz...mnóstwo badań i jeszcze większy płacz... 😞
Ubuczałam się tam z nią jak bóbr...Morfologia ok, usg brzuszka też ( mimo ciągłego ulewania ), laryngolog zaliczony i też ok...tylko z moczem coś nie tak...wczoraj podwyższone leukocyty a dzisiaj rano zawiozłam i zaraz jadę po wyniki...Ogólne stwierdzenie kolka jelitowa...ale nie odgazowywali jej...bo w końcu tak ją wymęczyli, że przysnęła...no i nie wiadomo jeszcze co z tym moczem 😞 A w ogóle zabrać mi ją na oddział chcieli...i to beze mnie bo ponoć to tylko oddział noworodkowy bez łóżek dla matek...Nie zgodziłam się ! wolę nie spać jeszcze 2, 3 miesiące każdej nocy ale mieć małą przy sobie...

Już jestem fizycznie wykończona, ale jak wczoraj na to wszystko się napatrzyłam nabrałam sił psychicznie....jest taka malutka i muszę jej z całych sił pomóc przejść to wszystko...
Nadrobię te parę stron jak małej się poprawi...

Dbajcie o swoje maleństwa, pozdrawiam cieplutko... 😘

o matko, majaaa to trzymaj się dzielnie i dużo zdrówka dla Was obu !!! wszystko będzie dobrze, ja sama momentami myślę czyby nie pójść na kompleksowe badania z młodym, zobaczymy, na pewno chcę posiew z kału i moczu zrobić coby wykluczyć bakterie i grzyby, bo u nas to niby kolkowe ,ale kolka nie trwa cały dzień po każdym karmieniu przez 7 dni na tydzień 😞
w kolce obowiązuje zasada 3, co najmniej 3 h na dzień 3 razy w tygodniu przez 3 tygodnie...

• Mamusie
Kiniek mi właśnie w szpitalu sugerowali, że jak się nie poprawią wyniki moczu ( tzn podwyższona liczba leukocytów i w drugim badaniu wyszły podwyższone erytrocyty...ale dziewczynkę ciężko umyć dokładnie i to też może zaburzać wyniki...) to też zrobić posiew właśnie moczu...
Dzisiaj jakby troszkę lepiej, ale bidulka jest już strasznie umęczona i nie ma siły...chociaż też dzisiaj było dużo krzyku tyle, że trochę pospała...
Pediatra zalecił mi, żeby podawać oprócz Delicolu, BioGai, Sab Simplex także 2 razy dziennie Dicoflor 30 ( rozrobić w 2 ml przegotowanej wody kapsułkę, ale dać strzykawką tylko 1 ml resztę wylać ) zobaczymy dzisiaj się zaopatrzyłam we wszystko i zacznę działać...

A Twojego bidulka jeszcze dodatkowo czeka ta operacja... 😞 Tyle te dzieciaki muszą wycierpieć zanim trochę podrosną...LOS JEST NIESPRAWIEDLIWY...NAWET TAKICH MALEŃSTW NIE OSZCZĘDZA 😞 😞 😞

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

u nas fajny dzień, byliśmy na wycieczce, teraz dziewczyny już zasypiają 🙂

Gosiaczek a jakie mleko podajesz?
ja karmię NAN-em i kupka raz dziennie około południa bez większego problemu

Emilia
u nas też codziennie obowiązkowo od 8 do 12 czuwanie 🙂 potem śpi tak 2-3 godziny a popołudniami to różnie bywa.

Darka
co do leżaczka to szczerze polecam, jestem z niego bardzo zadowolona bo w zasadzie już mogę Weronikę w nim kłaść na tym najniższym poziomie a z wiekiem można zmieniać położenie oparcia na bardziej siedzące.

anjaP dużo zdrówka dla Ciebie 😘

majaaa
zdróweczka dla Michaliny i walczcie!!

• Mamusie
Asiudziekuje za rekomendacje po takiej rekomendacji nie bede sie wahac i jak przyjdzie mi kasa z becikowego to kupie maluszkowi ot co moze edzie chial w tym lezec bo on ciekawy swiata a w wozku nic nie widzi zastanawiam sie te nad innym z fisher price ale on ma mniejzy stopien regulacji tego lezaczka i wlasnie ten co ty masz widze ze ma prawie na rowno wole dac 50 zl wiecej i miec lepszy

Dzisiaj normlanie doznalam szoku kogo zobaczylam w drzwiach tatusia Oskarka od 7 bolesci przyjechal odwiedzic synka bylismy na dosyc dlugim spacerze pogadalismy sobie maly pokwinczal i dal popis jaki potrafic byc nieznosny i nomlanie jak dzieci zreszta ja 20 lat to jeszcze dziecko wszystko wrocilo co bylo miedzy nami przed ciaza masakra czasem chwila wystraczy a mnozna wybaczyc wszystko i oto jestem zla ze mu wszystko plazem poszlo

• Mamusie
Witam wieczorkiem

majaaa dacie radę 😉 życzę zdrówka twojej małej i tobie wytrwałości 🙂

asiula83 najpierw podawałam Bebilon AR ten żeby eis nie ulewało a teraz Bebilon Comfort przeciw kolonkom i zaparciom.

anjaP szybkiego powrotu do zdrowia.

darka9118 ja też kupiłam ten leżaczek choć jeszcze mała nim nie leżała to słyszałam o nim bardzo dobre opinie 🙃

• Mamusie
Witam mamusie 🙂
Ja dzis tylko na chwile tu poczytalam co napisalyscie.Oj kobitki dzielne musicie byc,ja wiem ze kupka to naprawde radosc jak dzidzius zrobi.Maja badz dzielna i zycze wytrwalosci.To przejdzie,przeciez kolki i zaparcia nie trwaja wiecznie..Moja Blanka za to nie ma problemow z kupa ani kolek nie ma.Tyle ze glodomor ostatnio i dokarmiam ja wieczorami buteleczka.No i pojawily sie jakies krostki na czole?I tak sie zastanawiam czy cos zjadlam,czy moze to od mleczka..Jutro ja wykapie w krochmalu,choc mam oilatum i emolium.Ale stary sposob najlepszy jak to mowi tesciowa.
Asiula podsumowanie super i oklask dla Ciebie 🙂Kiniu u mojej malej tez widze nowe umiejetnosci 🙂
Ok ja lece juz do lozeczka a jutro napisze reszte.
Milego wieczorku 🙂

jestem na chwilke :-) martwi mnie kupka Marcela bo jest zielona 😮 a była żółta...poza tym od 17 do 22 to jest mały terrorysta...pluje pokarmem juz staję na rzęsach a on dalej marudzi :-) byłam u pediatry i przytył w 11 dni 400g dostal witaminki "bobik" i od 2 tyg jade tylko na piersiach z kurczaka warzywach ciemnym chlebie i wędlinie ...masakra...

megan więc wytrwałości życzę ! widzę że sporo nas ma ten sam problem ehh

majaaa nie jedna operacja a 3 nas czekają ;/ z czego 3cia najgorsza...bo w sumie teraz to najbardziej boje się u Maksia narkozy 😞 😞 no ale dobrze być musi. Zaskoczyłaś mnie też doborem specyfików delicol używam, biogaia zakupuje na dniach coby ruszyć jelitko bardziej, a zamiast sab simplexu miałam bobotic ten sam skład większa dawka, no i ostatnia Twoja pozycja dicoflor...dokłądni dziś o nim na jakimś forum przeczytałam i sobie spisałam nazwę coby w kolejkę do wypróbowania ustrawić ..także próbujemy to samo 😉
ano i zapomniałam się pochwalić dziś były 2 mega kupy 🤪 🤪 po wieczornym jedzeniu Maksio zasnął bez nawet jednego jęknięcia co się nie zdarzyło od dłuuuugich tygodni, optymizm mi powraca, no i coraz bardziej uświadczam się w przekonaniu,że mój maluch cierpi najzwyczajniej na nietolerancję laktozy, wkrótce zmienimy mleko i zobaczymy co i jak 🙂

• Mamusie
My dziś pierwszy dzień sami w domu, do tej pory zawsze ktoś przyjeżdżał , tylko wymieniali się co tydzień. Siostra już dojechała do domku w Polsce ,tata pracy a ja z przyjacielska grypa 😠 z dziećmi w domku . Tak wiec zdrówko się przyda, dziękuje! Ale żeby chorować w środku lata ? Tak to chyba tylko ja zawsze mam 🤢
Ramonka104 moja niuńka tez ma krostki, takie białe drobne i geste , najwięcej jest w okolicach brwi i nad noskiem, przypomina to trochę łuszczącą się skórkę. A U twoje córki jak to wygląda? Pytałam się pediatry, jak się z nimi uporać, ale ona kazała mi je zostawić, ma samo zniknąć.
A dziś mamy 15 sierpnia, i my obchodzimy małe święto, bo dokładnie miesiac temu wszystko się zaczęło i o tej godzinie przekraczałam drzwi szpitala, a potem Lila przyszła na świat

• Mamusie
Witamy wszystkie mamusie i dzidziusie 🙂

U nas już po chrzcinach.....ufff...kamień z serca 🙂 🙂 🙂

Tak bardzo się denerwowałam....a niepotrzebnie bo wszystko wyszło super, wczoraj malutka przespała ładnie noc, potem cały ranek, obudziła się godzinke przed mszą, zjadła, ubrałam ją i w kościólku już spała...całą mszę przespała....nie obudziła się nawet jak ksiądz polewał ją wodą 🙂 🙂 🙂 😎
W domku później było trochę krzyku ale ciotki i babcie chętnie się małą opiekowały 🙂 🙂
Jestem dumna z mojej małej pociechy 🙂 😎 hehehe

Wercia uważaj na ten rumianek...ja już Martynki nie będe przemywać rumiankiem..niby potówki po nim zniknęły ale pojawił się ten rumień (taka wysypka) i możliwe, że to przez rumianek, bo on wysusza skóre a mi lekarz kazał ją teraz nawilżać

gosiaczek u nas dzisiaj dwie kupki..jedna rano 🙂 a druga wieczorem 🙂 a od paru dni jedziemy tylko na sztucznym mleczku 🙂 a piersi mnie tak bolą, że szok..czasem troszke upuszczam, bo chyba bym nie wytrzymała z bólu

darka a może Twój Oskarek płacze mocno przed jedzeniem i nałyka się powietrza i potem się mu odbija....albo może nie dajesz go do odbicia po jedzeniu...albo może za bardzo nim ruszasz po jedzonku ?? opcji jest dużo...zastanów się dobrze, może znajdziesz przyczyne 🙂
maja trzymaj się dzielnie..na pewno wszystko będzie ok

• Mamusie
Witam mamusie 🙂
Dzis u nas pogoda brzydka jest pochmurno i zapewne wiekszosc dnia spedzimy dzis w domku.A Blanka tego nie lubi,bo calymi dniami przebywamy na dworku.Ij co to bedzie jak bedzie jesien zima 😮Wczoraj dziewczyny bylismy na lodach nad samym morzem,no byla sytuacja ze malutka bardzo sie cos w wozku zdenerwowala wiec wzielam malutka na rece.Wyobrazcie sobie ze jakies dewoty zaczely cos tam gadac na nas,ze takie male dziecko a my na wczasach,nie pomyslaly kobieciny ze my tu mieszamy i to zadne wczasy.
AnjaP ja mysle ze to krostki to sprawa uczuleniowa na cos,bo wysypane krostki na calym czole,nie punktowo.I tylko na buzce.
Jesli chodzi o wózek to my mamy zestaw X-landera i nie jest za wysoko gondolka ale dla mnie ok bo nie jestem wysoka osoba a raczka mozna regulowac.Nie byl tez tani,ale w wyborze wózka nie moglam sugerowac sie tania cena.U nas dziury straszne i chcielismy zeby byl porzadny i wytrzymal troche.
Mamusie my mamy chyba te skok rozwojowy za soba,caly jeden dzionek bylo marudzenie,placz i bezsennosc.Ale juz po wszystkim chyba,bo dziecko znow spokojne.
Megan witaj w klubie ja tez caly czas na diecie,bo boje sie zeby malej czyms nie zaszkodzic.Ale powoli wprowadzam to i owo do meni 🙂Choc sadze ze po nektarynce ma ta wysypke.
Lece porobic cos w domu,wstapie tu pozniej.
Milego dnia.

• Mamusie
Witam

A nie mowilam juz dzisiejsza noc nie byla taka piekna ale za to piekna z mleczkiem mleczarnia powrocila 🙂

Ania za kazdym razem malego daje do odbicia i juz nim nawet nie ruszam sam po jakims czasie odbije nie wiem bno juz rano mi sie zezygal a w nocy ladnie odbije i nic mu sie uleje nie wiem od czego to jest

Kiniek ja diclofor mam wyprubowany dwa razy juz mozna tez zamiast diclofor kupic lakcid ten sam sklad i to samo wlasciwie a Bobotic kolezanka miala i zmienila na Infacol bo w ogole nie pomagal ale to zalezy od dzieci

A maly dzis non stop placze co mu znowu jest bo kupka wprawdzie w nocy mu sie tak purtlo ze troche wylecialo czyli mozliwe ze dzis zrobi

• Mamusie
Ania 1988 jeżeli chcesz zatrzymać laktacje to kup sobie Bromergon ( tyle, że wtedy decydujesz się już na całkowite zatrzymanie laktacji i na receptę niestety...pierwszy dzień rano 1/2 tab i wieczorem też 1/2 a potem po całej...stosuje się niby 14 dni, ale ja stosowałam krócej, bo jak już czułam, że jest ok to bez sensu się faszerować hormonami...)...tzw szewc bez butów chodzi bo z wykształcenia jestem mgr farmacji i nienawidzę żadnych lekarstw 🙂

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy...Niby jest trochę lepiej, ale dalej większość dnia walczymy z płaczem...nawet spacery przestały pomagać...bo to mała cwaniara jest !

Nasz tata jest obecnie w Niemczech i dzwoniłam mu, żeby zakupił ten leżaczek z Fisher Price...może on nam trochę pomoże, bo już mi ręce opadają od ciągłego noszenia i bujania 😞

Dobra zmykam na papieroska, bo mała na chwile mi się uspokoiła i muszę korzystać z chwili...

Buziaki 😘

• Mamusie
hej mamuśki

U mnie jak zwykle od 8 do teraz czuwanie 🙂 mała nauczyła się zasypać na rękach , albo jak jest przytulona do mojej piersi a jak ją odkładam do łóżeczka to się po 5 min budzi 🙂 teraz synuś jej pilnuje 🙂

Asia kupiłam smoczek nuk-a i rzeczywiście jest lepszy i mała tak sie po nim nie dławi bo jest miękki i kauczukowy a ten z aventa to silikonowy i twardy 🙂
U mojej małej coraz więcej takich zaognionych z czubkiem białym krostek podobno to potówki ale sama już nie wiem w środę przyjdzie położna to się zapytam co to jest. Kapie ją cały czas w Oillanie a to jest mocno nawilżające i dla alergików i nawilżałam dodatkowo buzie kremem tez z oillan ale wydaje mi się że jest ich więcej więc postanowiłam jak wercia zaparzyć rumianek i zobaczymy czy po rumianku zejdą 🙂, na brzuszku i pod szyjka tez ma akrostki ale tamte to na pewno potówki bo takie drobniutkie i czerwone .

Jem dość dużo nabiału tzn płatki z mlekiem,serki homogenizowane inkę z mlekiem , ser żółty , serek wiejski i mam nadzieję że to nie jest uczulenie na nabiał tylko potówki 🙂
Karmię cały czas piersią 🙂 na żądanie 😠 😜 😉 , kikut jeszcze się trzyma 😠 😉 , kupek to my mamy aż za nadto 🙂 zdążę małą przebrać a ona w czystego pampersa zrobi znów 🤪, Używam pampersów Dada i jestem bardzo zadowolona zero odparzeń

Ja mam fotelik z Fisher Price.. i jestem zadowolona 🙂
maju zdrówka dla małej 🙂 anju życzę zdrówka, ja też zawsze mialam anginę latem teraz odpukać na razie jestem zdrowa choć z rana nie raz w gardle kuje 🙂

Zmykam obierać ziemniaczki życzę miłego poniedziałku 😘

• Mamusie
Hej Kobietki! 🙂

U nas noc średnia, Mały budził się co godzinkę... 🥴 Ale dajemy radę 🙂 Niedługo ruszamy nad wodę dupska poopalać 🙂

Emilia
co do krostek, wykąp Natalkę w krochmalu. Mój Olek też dostał dziwacznej wysypki, Mama wykąpała mi go właśnie w mące ziemniaczanej i wszystko pięknie znika. 🙂 Naprawdę działa!

Coś długo Wam się ten kikutek trzyma 🙂 U nas już odpadł na szczęście.

Megan a mi tam się podoba dieta mamy karmiącej 🙂 Przynajmniej lekko się po niej czuję 🙂 I bardzo ostrożnie wprowadzam nowe produkty...

Majaaa życzę Wam dużo wytrwałości i zdrówka! Bądź silna 🙂

Ania ale Wam już dobrze... U nas chrzest planujemy dopiero na październik, wcześniej się nie wyrobimy... 🤨 Aż boję się pomyśleć...

Tatuś przebiera właśnie Olka, a On równo daje w gaźnik 😁 Wydech ma zdrowy 🤪

Spokojnej niedzieli Cioteczki 😉

pS. Kiniu ależ Maksiu ma piękne czarne włoski 🙂 A jaki już duży 🙂