Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
emilianeem chłopcy mają przyrośnięty napletek dlatego się on nie sciaga, niby ma sam naturalnie się odklejac do 3 roku zycia tak twierdzi moja pediatra ale są różne szkoły niektórzy zalecają delikatne ściaganie czy rolowanie podczas kąpieli z dwa razy w tygodniu oczywiscie delikatnie na tyle ile mozna do opru, ja czasem tak robię, pozdrawiam

• Mamusie
jej ale słodkie dzieciaki 🤪

mąż mnie olał i nie wyszedł wcześniej z pracy dobrze że Lenka troszkę grzeczniejsza bo ledwo chodzę tak się źle czuję że jeść mi się nie chce 🤨

jedyny dobry nius to to że literki mi przyszły są śliczne i już nie mogę się doczekać jak je przykleję ☺️

• Mamusie
Edytko mamy podobne hobby w wolnym czasie 😁 😉 U nas lumpków pełno i naprawdę dobrymi rzeczami handlują. Także mam pole do popisu 😉

Gosiaczek u nas płaci się 100zł za spisanie akt i 50 zł na mszę 🙂 Nie więcej, nie mniej 🙂
A po chrzcinach czuję komfort psychiczny,że to już po... Strasznie się bałam,że Olek w kościele będzie nieznośny 😮

Mój Kurczak padł 🙃 Czyli czeka mnie guganie od 4 rano 😮

• Mamusie
A my już małą wykąpaliśmy, tata karmi i usypia bo ja idę kąpu kąpu, wezmę garść proszków i idę lulu 😉

emiliaeem co do lumpków to coś wiem o tym, kiedyś chodziłam za swoimi rzeczami ale od czasów ciąży wybieram tylko ciuszki dla małej i są naprawdę super i wyjątkowe 😜 Teraz jakoś nie mam czasu i ostatnio ochoty na szperanie 🤢
A co do chrzcin to też mam nadzieję że Lenka będzie grzeczna a ja zdrowiuśka bo jak narazie to wyglądam jak renifer Rudolof 😠

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂 ja tylko na chwilkę....wpadłam, żeby nie mieć zaległości...
ogólnie to jakoś ostatnio brakuje mi czasu na wszystko... 🙃

emilka ale ładnie Twoja królewna trzyma główkę ...

Z tym przekręcaniem się z brzuszka na plecki to nie wiem czy jest się z czego cieszyć...mi Pani fizjoterapeutka powiedziała, że to za wcześnie...wg niej dziecko najpierw powinno obrócić się z plecków na brzuszek a dopiero później odwrotnie. Więc gosiaczek nie masz się czym martwić...
U nas Martynka ma bardzo delikatną asymetrię i ćwiczymy z nią 🙂 niby ćwiczymy od niedawna ale wydaje mi się że już widać jakąś poprawę.....ładniej i chętniej leży na brzuszku..mniej ulewa (podobno ulewała przez to że ma za słabe mięśnie brzuszka) i już nie ustawia główki do spania tylko w jedną stronę (teraz raz w jedną, raz w drugą). Podobno asymetrie ma większość niemowląt (w mniejszym bądź większym stopniu), zwykle przechodzi sama...ale zdarza się też tak, że prowadzi do skrzywień kręgosłupa, nóżek i do różnych innych zaburzeń. Ja póki mam czas i póki nie chodzę do pracy to ćwiczę z nią w domku...a raz w tygodniu u fizjoterapeutki. 🙂

a i mówiła, żeby nie używać zbyt dużo leżaczka...bo dziecko ma w nim ograniczone ruchy i utrwala (jeśli ma) złe nawyki..np...krzywe leżenie..układanie główki w jedną stronę itp.
no i broń boże żeby dziecka nie sadzać..do póki samo tego nie zrobi i nie używać chodzików!
ehh... 🤔
ok...biegnę do męzusia..bo się nudzi 🙂 heh

• Mamusie
dopiła mleczko i śpi dalej zobaczymy jak długo . Dziś kapałam ja wcześniej bo o 18.30 🙂 , bo mleko o 19 😉

megan o tak charakterek to ona ma hihihi za mamusią 😜gosiaczek widzę ładny cennik a niby co łaska 😁 😁 ja dałam 50 zł 😉 i było naprawdę super proboszcz był wyluzowany i ogólnie było przyjemnie 🙂

• Mamusie
Cześć kobitki. 🙂

Coś wczoraj wieczorem pusto na forum 🤔 Miałyście przebojowy wieczór jak ja 🙃 Natalka tak jak wczoraj pisałam zasnęła dość wcześnie bo po 19 tej a po 20 tej się przebudziłam i do 22 nie mogła zasnąć dałam jej jeszcze raz butlę i zasnęła w wózku, nie przekładałam jej do łóżeczka i o dziwo przespała noc do 5 🤪 później spała do 8 🤪 o 9 mleczko i teraz zasnęła w łóżeczku 🙂

megan85 rośnie ci śliczny kawaler 🙂

a ja znów zaczynam kichać cholera niech już będzie wiosna 😉

• Mamusie
Witam mamusie!
Dziewczyny tak duzo napisalyscie ze nie jetem w stanie wszystkiego przeczytac ☺️
Ja oczywiscie na chwile tu wpadam,by podzielic sie z Wami co u nas.Na poczatek chce Wam napisac ze za nami nowe smaki juz poznane;a mianowicie.smak czekolady juz poznala,babcia dala malej posmakowac jakis ponad tydzien temu 😲Blance tak sie to spodobalo ze wyssala mala kosteczke,pozniej dam zdjecie na forum jak sie przy tym ubrudzila 😁rugi smak to soczek z marchwi juz robie malej tydzien i podaje po lyzeczce dziennie i mala dobrze go toleruje.kupa ładna i wysypki nie ma.Wiec niebawem papki juz bede dawac,moze i nawet w przyszlym tygodniu.A poza tym mam juz w planie kupic kleik ryzowy.Zabralam sie szybko za wprowadzanie,a Wy jak dziewczyny,kiedy planujecie?
Mam pytanie o Darke i jej Oskarka,jak oni sie czuja?co z malym?bo nie moge doczytac.Wyszli juz ze szpitala?
Kiniu napisz mi jak sie czuje Maksio po zabiegu?wszystko juz ok?no i kiedy jest przewidziany nastepny zabieg?
Gosiaczek Twoja praca jest super,czyli jestes ścislowcem jak ja 😁Tyle ze ja w zawodzie nie pracuje..Dluga historia..
No nic sle Pozdrowienia dla POZOSTALYCH MAMUSIEK.Wejde z wieczorka.(jak sie uda) 🙃

• Mamusie
Witam z rana 🙂

U nas nic nowego...Michalinka codziennie zasypia o 19 i budzi się o 7 rano i średnio raz w tygodniu poszaleje i pośpi do 8/9 rano...Przestałam także ją kąpać co 2 dzień i robię to 2 x w tygodniu ( zalecenia pediatrów Niemieckich )...w sumie zastanawiam się nadal czy dobrze robię, ale tłumaczę sobie to, że kiedyś ludzie myli się raz w tygodniu i nie było atopowych zapaleń skóry i innych alergii skórnych....zobaczę czy mi to wyjdzie na dobre czy złe.
Z nowych umiejętności to mała jest straszna papuga: " pierdzę jej swoimi ustami " i bawi ją to niesamowicie a potem ona robi to samo...a id 4 dni próbuję nauczyć mówienia mama i tata i postępy wyglądają tak, że powtarza po mnie " ma " i tyle a koleżanki śmieją się ze mnie, że jestem nienoramalna, ale ja wierzę, że moja papuga już niedługo mi powie nieświadomie mama 🙂

Miłego dnia uciekam bo już mała otwarła oczka 🙂

• Mamusie
Witam 🙂

Wczoraj znowu był problem z wejsciem na stronkę. Masakra - co się dzieje??????

Jutro jadę do Wrocławia na zakupy i zostaje na noc, mąż wraca do Lenki. A ja w końcu poszaleje na imprezce. Należy mi się jak nic.
Za tydzień jedziemy do Karpacza na nockę 🙂 Mam nadzieje, że do tego czasu okres/plamienia mi się skończą. Niby biorę 3 opakowanie Cerazette i tu plamienia, jakby okres. Też tak miałyście. Dodam, że od msc nie karmię piersią.

megan śliczny uśmiech, dziasełka miodzio 🙂

majaa no to Ty fajnie masz, że Ci tak ładnie spi. Moja raz się budzi na szamę w nocy. A ile mleczka dajesz?

Dałam dziś Lence 180 ml, wciagneła i o jeszcze prosiła, ale nie będę przesadzać.

• Mamusie
majaaa a w dzień też dajesz 5 miarek na 120 ml ? i co 2,5 godz.
    , dopajasz też .

Tedi ty dajesz inne mleczko i z tego co wiem to ty masz o 30 ml i jedną miarkę więcej niż ja w bebilonie , ja mam dopiero od 4 mis 150 i 5 miarek 🙂 , a co ile godz twoja pije i czy też dajesz herbatkę 🙂

Ja daję mojej 120 i 4 miarki wieczorem dałam jej pierwszy raz 150 i 5 miar i wypiła na 2 razy 🙂, ale i tak się obudziła i po 3 godz piła mleczko ale z 90 ml wypiła i przespała do 5 rano 🤪 A tak to daję jej co 4 godz nieraz domaga się prędzej co 3 dziś natomiast wypiła o 9 i po dwóch godz 100ml herbatki koperkowej i już mija 4 godz i śpiąc ciągnie smoka pewnie zaraz będę szykowała butle.

majaa ja tez mala ucze mowic mama i tata 😁 narazie tak dziwnie jezyczek uklada 😁 jeszcze nie wie jak to zrobic 😁 Dzis ogladala baje w lezaczku pierwszy raz!!!! i wytrzymala z 15 minut 🤪
A cerazette ja tez biore wlasnie zaczelam 3cie opakowanie i nic sie nie dzieje, podobno moze sie zdarzyc plamienie ale to rzadkosc...ja nie mam zadnych objawow,ze je biore 😁
A ja dalam malej wieczorem porcje mleka 90ml z kleikiem i wychlala to w 15 sekund!!!! i za 15 minut dalam jej 50 ml mleka i tez wypila!!!! Glodzilla mala i spala do 12 stej na cyca i do 6.30 czyli juz lepiej. Bede jej kleik dawac tylko na noc.
Ramonka odwazna jestes z ta czekolada.....ja malej dam chyba jak roczek skonczy.

• Mamusie
Hej Kobietki! 🙂

Edytko zabierz mnie ze sobą!!! ☺️ Jak mi brakuje takiej małej odskoczni...
Czuję,że niedługo popadnę w rutynę 😞
Jesienna deprecha mnie dopada chyba 😮
Z jednej strony każdego ranka budzę się szczęśliwa,że mam Olusia przy sobie, z drugiej strony złoszczę się cholernie na męża, bo on ma czas na wszystko, a ja nie dość,że od szybkiego jedzenia dostanę wrzodów żołądka, to całą resztę obowiązków robię w biegu. A on się dziwi,że nie mam ochoty na seks...
Zaraziłam się od Was manią przeprowadzek i coraz częściej myślę,żeby zacząć budowę domu na wsi, przy rodzicach 🤨
Staruszka już prawie przekonałam 🙃

Megan Synuś czysty tata 🙂 Przystojniacha rośnie 🙂 Ucałuj ode mnie Małego Skubańca 😘 Dajesz Marcelkowi trochę butlę???

Majaaa w Twoich postach zdecydowanie więcej radości 🙃 Oby tak dalej Kochana! 😘

Ramonka odważna jesteś 🙂 Ja od 1 grudnia zaczynam wprowadzać deserki, Olek zacznie wówczas 5 miesiąc 🙂

Poczytałam Olkowi wiersze Konopnickiej i biedulek padł... ☺️ Czyżbym Go zanudziła??? 🙂