Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mówię dzień dobry w południe 🙂

dopiero teraz się w miarę ogarnęłam, a Weroniczka śpi to mam chwilkę
poprałam już i obiadek zrobiłam, posprzątane i tylko czekam jak Paulinka zdecyduje się przespać
dzisiaj u nas żurek a dla Paulinki pomidorowa z lanymi kluseczkami a na drugie mamy kotlety mielone w wersji lux jak to ostatnio mój mężul stwierdził 😁

tyle piszecie ostatnio że normalnie nie mam jak nadrobić i smutno mi z tym 😞

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam

My dzis mielismy kontrolna wizyte u pediatry wprawdzie go nie badala bo nie bylo takiej potrzebny tyko sobie spisala wszystko co na wypisie bylo nio i od dzisiaj mamy zmiane mleka bo moj maly jest uczulony na bialko w mleku ktore mu daje wiec nam przepisala bebilon pepti

A maly jak zwykle jak tylko wyszedl z gabinetu to oczka zamknol i nawet nie drgnal jak go rozbieralam i teraz spi wkoncu byl chlopczyk zmeczony marudny ostatnio jest

Noc przespana wprawidze wstawalam do niego 2 razy ale tylko dalam mu smoczka i sie uspakajal a dopiero jadl o 7 ja jak maly ma zamkniete c=oczka a cos marudzi to daje mu tylko smoczka i spi dalej nie przebudzam go i nie daje mu jesc na chama

A teraz bierzemy sie za obiad wprawdiz epozno ale u nas zwykle tka to bywa jak moja mama wraca to dopiero jest obiad

Aaa jeszcze jedno co do Werci i jej patryczka wczesniaka w szpitalu bylam przez jedna noc z dziewczyna z wlasnie wczesniakiem ale urodzonym w 28 tyg ciazy i mial 8 miesiecy wazyl 6 z hakiem i jak ona to twierdzi ma 8 miesiecy a rozwija sie na 5 potem byly jeszcze dwa gorsze przypadki dziewczynka 9 miesieczna wazyla 4 kg cos miala z watroba tez wczesniak urodozna pod koniec 7 miesiaca malo przybierala a pod koniec mojego pobytu na Gastro przyjeli dziewczynke 1,5 miesiaca wazyla 2,200 i chyba tez byla wczesniakiem a jeszcze taka Zuzka miala roczek w szpitalu biedactwo wypisali ja dopiero w sobote a w piatek miala roczek wazyla 5kg ale ona nie byla wczesniakiem tylko ma wade serduszka i malo przybiera je co 1h masakra ta mama nigdzie nie moze wyjsc bo co zrobi jak mala co godzine musi jesc i to je 50 ml i czasem zdarzy sie ze cale to wyrzyga wiec serio w tym szpitlau to jest masakra gorsze przypadki a trzymaja krocej niz mojego skarba ktory byl w sumie od poczatku zdrowy tylko wyniki byly zle

• Mamusie
McDa nic bardziej mylnego 🙂 Owszem, karmienie piersią stanowi naturalną antykoncepcję, o ile spełnione są pewne warunki 🙂 Przede wszystkim karmienie musi być regularne...
Mimo to, nigdy bym się nie zdecydowała na taki rodzaj zabezpieczenia 🙂
A Dzidziuś??? 🙂 Narazie z jednym mam pracy po dziurki w nosie 😉
Najbliżej za 4 lata, najdalej za 12 🙂 Jak u Emilii... 😜
Ale wtedy to już z pełnym przekonaniem będziemy dorabiali dla Olusia Aleksandrę 🤪

Nie wiem dlaczego,ale kiedyś chciałabym zaadoptować dziecko... Mam taką wewnętrzną potrzebę... 🤨 Mąż oczywiście nie chce o tym nawet słyszeć, a ja bardzo bym chciała chociaż jednemu dziecięciu podarować dom i miłość ☺️ Ja to mam dopiero fazy? 🙂 🤪

• Mamusie
Witajcie kochane!!!
U nas wszystko dobrze, mam siostrę w domku wiec na razie się sobą cieszymy, dlatego rzadko się pojawiam na forum.

Ostro tu ostatnio było, zauważyłam. Trochę nieprzyjemnie i nie na poziomie, starsze mamusie mimo ze może chciały pomoc się nie popisały. 😞

W poniedziałek byliśmy na szczepieniu , Lilaczek wazy 5,800 i ma 63 cm
Najadłam się strachu bo przy podaniu doustnej szczepionki na rotawirusy, mała się zakrztusiła, lekarka zabrała ja mi z rak i uratowała, cala czerwona na buzi się momentalnie zrobiła, cale szczęście wszystko jest dobrze, kolejne szczepienie za miesiąc, dwa klucia u mięśnie udowe. Ja naprawdę mam już dość atrakcji szczepionkowych, nie na moje to nerwy.

majaCh oglądałam filmiki Zuzi na fb, słodka dziewczynka, rozkoszna jest, zupełnie tak jak moja Lila 😉

Co do okresu, ja tez nie mam, ale myślę ze to normalne ze na początku będą nieregularne, po pierwszej ciąży bywało ze nawet dwa msc miałam odstępu miedzy krwawieniami, wiec jeszcze nie ma się czym martwic

caluski od mojej MYSZKI!!!

MajaCh super filmik, jak ona się fajnie śmieje 😁
majaaa fryzura jak najbardzije na czasie 😉

Maksior dziś dał wycisk,płacze nie wiadomo czemu ;/ nie w sosie jest synuś , a ja umieram z tym gardłem, do tego zawroty głowy miewam, tata miał dziś masakryczny dzień, też nie ma nerwowo sił, także cud się stał, że jakoś młodzian przysnął akurat w apogeum złych nastrojów ....

oby jutro było lepiej 🤨

• Mamusie
No mam chwilkę...Michalina właśnie śpi i pewnie już na dobre 🙂

Dzisiaj byliśmy w Katowicach z małą i sprawowała się nienagannie 🙂 wytrzymała niezdecydowanie mamy w Ikei, odwiedziła jednych i drugich dziadków i rozgadała się fest ! Kurde teraz zaczął się taki fajny okres, że z dnia na dzień mała jest coraz fajniejsza i nabywa coraz to nowych umiejętności...

Kiniek i Darka fajnie, że już w domkach a z dzieciaczkami lepiej. Oby Maksiu jak najszybciej wracał do zdrówka i dał odpocząć rodzicom, choć trochę...

Pisałyście o pobieraniu moczu...kilkakrotnie próbowałam zrobić małej posiew, ale bezskutecznie. Kiedyś nawet w możliwie jak najbardziej sterylnych warunkach złapałam mocz do woreczka a potem zamoczyłam płytkę...i po raz kolejny wyszły głupoty...Masakra !

• Mamusie
Hej dziewczynki :*

Tak czytając Was mam wrażenie, że ja to stałam się teraz jakąś nimfomanką ☺️ 😮 kurcze..mogłabym codziennie mężusia męczyć ... 🙃 gorzej ze mną niż przed ciążą ☺️
Niby chciałabym już mieć kolejnego dzieciaczka...tyle, że na razie nie wyobrażam sobie znowu 9 miesięcy czekać i poród i te pierwsze dni po porodzie...noo i praca..chcę wrócić do firmy...a kolejny dzieciaczek to troszke popsuł by relacje z szefem :] może za kilka lat 🙂 🙂 🙂 na pewno przed 30stką 😆

MajaCh filmiki super...kochana ta Twoja córcia
Asiu troszke tak smutno tutaj bez Ciebie...wpadaj częściej :* rady doświadczonej mamusi zawsze potrzebne 🙂

Ok zmykam do mężusia 😉 🤪

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Lenka już śpi wiec my z mężem winkiem się delektujemy 😜

MajaCh ale super się śmieje w głos 😁

anjaP Twoja myszka rewelacyjna 🙃 a mam pytanko czy ona już sztywno główkę trzyma???

majaaa ładna z ciebie dziewczyna i chyba bardzo młoda albo tak młodo wyglądasz, a Michalinka ma fajną fryzurę 😜

ania_1988 ty to możesz starać się o drugie za 10 lat bo młodziutka jesteś ja drugie też chcę przed trzydziestką wiec muszę wczesnej się podtarć 😜

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

jak ja lubię tą wieczorną ciszę 🙂
moje dwie, małe, kochane Terrorystki już smacznie śpią, ja wzięłam relaksującą kąpiel i teraz wypoczywam 🙂
Paulinka skończyła dziś 19 miesięcy, jak ten czas leci, a jak dziś pamiętam jak leżałam z nią na porodówce, a tu już taka "duża" dziewczynka 🙂

ania_1988
zaglądam jak tylko mogę, ale uwierz że momentami nie wiem w co ręce włożyć
a Weronika śpi mi już coraz mniej, w zasadzie 3 razy po 30-45 min i to wszystko i potrzebuje coraz więcej uwagi

Darka
straszne to co piszesz 😞 człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy ile takich nieszczęść jest na świecie dopóki sam tego nie zobaczy

MajaCh śliczny śmieszek z Twojej córeczki 🙂

anjaP Myszka jak się patrzy 🙂 cudaśna jest

Kiniek
Kochana zdrówka dla Ciebie!!!!!!!!! 😘 😘 😘

• Mamusie
Gosiaczek bardzo sztywno , moi znajomi się dziwili bo ona już w początku 2 msc dość sztywno trzymała, teraz to już kreci ta blond główeczka na wszystkie strony , nawet podnosi w pozycji leżącej , tak jak by chciała usiąść a może ona brzuszki robi 😉 😉 😉 😉

Kiniu ,ty chora i ja coś czuje się nie wyraźnie, wzięłam aspirynę , popiłam gorącą woda z miodem imbirem i cytryna i leże w łóżku. Moze przejdzie? Kreci w nosie ,drapie w gardle , Ciary po plecach przechodzą, nie wygląda to mi nazbyt ciekawie. Zdrówka sobie życzmy wzajemnie, żeby cie puściło a mnie nie złapało 😁A tak w ogóle to chciałam wam napisać welcome at home ale nie miałam okazji wcześniej Darko you also 😉

AnjaP sliczna Lilunia rzeczywiscie ma to "cos" podobnego do Zuzialka,
Maja sluze pomoca 🙂 rzeczywiscie mlodo wygladasz, sliczne z Was osobki 🙂

Walka z dniem skonczona , idziemy teraz z noca powalczyc 😁
Kolorowych :* Zdrowka!

• Mamusie
Mój Mały znów urządzał histerie, na szczęście zasnął ☺️
Od dwóch dni jest nie do wytrzymania. 🥴
Z tego wszystkiego imnęłam się jego buzi, ma białą plamkę na dziąsełku, z prawej strony jadaczki, ale czy to ząbek nie mam bladego pojęcia... 🤨 Za wcześnie trochę 🥴 Poza tym pierwszy ząbek kojarzył mi się po środku na dole, a plamka jest z boku.
No nic, jutro mamy ortopedę,a że zapomniałam skierowania, wdepnę do pediatry i poproszę niech Go zbada.

Majaaa czuprynka Michasi przeurocza 🙂 Pięknie 😜

Padam na twarz. Dobranoc!

Ps. AnjaP fajnie,że zajrzałaś 🙂 Dziś pomyślałam o Tobie i już chciałam krzyczeć gdzie się podziewasz 😉 Mysia słodziuchna 😘

AnjaP aa dziękuje pięknie 😉 no to ja będę kciuki trzymać by Cię ominęło to co mnie mam nadzieje opuszcza 🙂 pokasłuje ale jest jakby lepiej ... no zobaczymy jutro.

Asiula ja też kocham wieczorną ciszę ,oj coraz bardziej 🙂

Odliczamy do piątku i ściągnięcia tych cholernych gipsowych łódeczek z rączek, Maluch znów będzie mógł ssać paluszki i się wyciszać sam, ma niesamowity wprost odruch ssania, córa mu z tym do pięt nie dorastała, ten mlaska non stop,czy ma coś w buzi czy nie (przy tej opcji szybko okazuje niezadowolenie)

macie śliczne dzieciaczki majaaa ty podlotku hihihihi 17 daje bardzo ładna jesteś. Emiliaeem ja też nie mam okresu i wcale się jakoś tym nie martwię oby tak do końca karmienia 🤪 właśnie karmiłam małego ide się położyc dalej

• Mamusie
Witam rankiem :*

My już się bawimy z Martynką...mam nadzieje, że za chwilke padnie i da mi się ogarnąć z rana 🙂

Gosiaczek przecież ja nie mam 20 lat 😮 do 30stki coraz bliżej...hehehe...zegar tyka ..

Asiu rozumiem Cie, dwoje małych dzieci, mąż, dom... wszystko na pewno męczące jest... ale jak będziesz miała chwilke to wpadaj na forum :*

Majuuu jestem w szoku 🤪 jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, to też nie dawałam Ci więcej jak 20 lat !

• Mamusie
Witam

My już po wizycie u lekarza mała zdrowa a co do ulewania to mam jej do Bebilonu 1 dodawać Bebilon AR i zobaczymy mamy też skierowanie na USG brzuszka 😉 Poza tym przez 4 dni przytyła 160g a to dobrze 😜

anjaP oj to fajnie ja czekam kiedy moja będzie sztywno trzymała tzn. jak ją nosze to trzyma sztywno no ale ręka asekuracyjnie jest i jak leży na brzuszku też wiec myślę to kwestia tygodnia góra dwóch.

Dziewczyny dużo zdrówka dla Was wiem jak się czujecie a przy dzieciach to jeszcze bardziej męczące 🥴

ania_1988 i tak jesteś młoda a mi bliżej do 30 -stki niż tobie 😉

• Mamusie
Dziewczynki co do noszenia dzieci pionowo...to nasza fizjoterapeutka bardzo przed tym przestrzegała...ona uważa, że najlepiej jak dziecko leży poziomo i tak też jest noszone, ewentualnie mówiła, żeby nosić dziecko tyłem do siebie i zrobić ze swoich rąk takie jakby krzesełko (ale też nie nosić zbyt długo w takiej pozycji). a typowe noszenie pionowo to lepiej wstrzymać się jeszcze ze dwa miesiące.