Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Część Mamcie 🙂

Jaka tu cisza... ☺️
My już dupska z wyrek podnieśliśmy 🙂 Mama posiedziała mi z Olusiem a ja w końcu wyszłam do ludzi... SAMA!!! ☺️ Doładowałam pozytywnej energii, od razu lepiej 🙂
Aczkolwiek o Małym myślałam co chwilę, jakie to szczęście mieć do kogo wracać 🙃
A i Staruszek troszkę zazdrosny... 🙃

Jutro gnam do księgarni po książki polecone przez Kinię, będę się edukować 😉

McDa mnie na samą myśl o króliczym mięsie rzuca 😮 U nas z zupkami domowymi będzie kosmos 🙃

Zmykam się ogarnąć ciutkę 🙂 Miłej niedzieli 😘

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Edytko a dałaś coś nowego ostatnio czyli dobę przed czarną kupką? ja bym podejrzewała dynię . Sprawdź czy się nie powtarza, najpewniej to jedzenie po prostu nie do końca strawione,ale obserwuj ... u niemowląt w starszym wieku czarna kupka niekiedy oznacza krwawienie wewnętrzne ale spokojnie, jak mówisz,że była czarno-żółta, a malutka nie sprawia wrażenia cierpiącej to nie masz się moim zdaniem co martwić, pogrzebałam po necie o tym i właśnie o tym krwawieniu się dowiedziałam, ale sądzę, że po dziecku byłoby widać, że coś jest nie tak ,także na razie tylko trzymaj rękę na pulsie. Zawsze dla pewności możesz odwiedzić pediatrę , u nas po marchewce są zawsze pomarańczowe, a po rumianku zielone po prostu tak ma Maksior, dyńka mu nie poszła bo mi pluł więc nie daję, także jakoś kupki nie przylukałam 🤔

No nic to lecę robić żeberka, miłej niedzieli Mamusie 😘

• Mamusie
I ja witam

Ja ledwo żyje nocka słaba Lenka obudziła się z płaczem o 3.30 dałam butle i poszła spać, a potem o 4 i 5 skrzeczała dałam smoczka i usnęła a o 6 znowu zaczęła się kręcić i przed 7 wstała czyli ja tak naprawdę od 3.30 nie spałam. Plus taki że mąż zajął się Lenką a ja podrzemałam do 9 😉
Jej jeśli to jakiś skok rozwojowy to niech już minie.

Miłej niedzieli 😘

• Mamusie
hej i ja witam 🙂

U nas bez zmian 🙂 no może jedna zauważyłam że Natalka robi od wczoraj kilka razy dziennie kupkę i w nocy też, tzn zrobi może 2 takie galanty i z 4 takie pryknięcia , nawet w nocy po jedzonku narobiła, strasznie się ślini i wszystko wkłada do buzi może też jej ząbki idą 😉

Miłej końcówki niedzieli 🙂

i ja sie witam ,dzieki Ramonka za odpowiedz, ja bardzo czynnie odstawiam mala od cycucha , dzis tylko raz possala na przyspienie nawet nie jadla wlasciwie, a tak to sciagam mlesio. Wczoraj poimprezowalam 😁 zaslugi niekarmienia ! 🙂)) a potem mlesio wylalam nawet kilka razy 🙂 Mamy sie dobrze, kupilam dzis malej kilka pieknych misiow , pogoda u nas wspaniala ! Czekam az sie dziecie obudzi,zeby dac jej deserek,moze posmakuje.A i kupilam jej kilka dni temu kleik ryzowy malinowy, lyzeczka jej podaje ale to ja bawi nie bardzo lubi..

• Mamusie
Witam
po porządkach w szafie Anastazji robię małą wyprzedaż
na moich aukcjach można znaleźć zimowe kombinezony, dresiki, pajace, bodziaki, rajstopki, skarpetki, śpiworki i wiele innych od 2,90 bez cen minimalnych
zapraszam do obejrzenia i licytacji
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6008355

• Mamusie
Witam

Szkoda że weekend się kończy bo mężulo mnie trochę odciąża.
darka - to Ci się udały zakupy 🙂

Patryk jak zwykle ostatnio obudził się znowu o 4 i odprawiał wicie w łóżeczku a ja co chwilę tylko go przekładałam bo sie przekręcał w poprzek łóżeczka i mu nóżki wychodziły z łóżeczka i odsuwałam mu kołderkę z głowy 😞
Dziś w kościele dał szoł aż musieliśmy w końcu wyjśc bo wył i wył = jednym słowem PatRYK i tyle 🤪

Kupiłam dziś kleik ryżowy ale smoka brak więc muszę poczekac aż zakupię taki do kaszki.

Kupiliśmy też mleko Bebiko i dziś dostał na jedno karmienie i zobaczymy jak je toleruje, bo od początku dajemy Bebilon HA ale jak porównaliśmy skład Bebiko i Bebilonu HA to jest prawie identyczny a cena jednak Bebiko zdecydowanie niższa - ok.12 zeta a nie 30 za Bebilon
Zobaczymy jak się zaczną jakieś sensacje to zostaniemy przy Bebilonie.
Próbujemy - zgodnie z hasłem pediatry "to już samemu trzeba wypróbowac"

• Mamusie
witam już prawie po weekendowo 🙂

Dziewczynki śpią już od dwóch godzin więc tradycyjnie wieczorny relaks 🙂
ostatnio Paulinka budzi się po 6 więc szału nie ma, przychodzi do nas do pokoju, wkłada mi pantofle do łózka no i trzeba wstawać 😮 😮 😮
U Weroniczki to była trzydniówka (dziś już dostała wysypki).
Z racji tego że już dzisiaj nie było gorączki byliśmy na spacerku no bo szkoda siedzieć w domu jak taka pogoda. Byliśmy w Lasku Wolskim - było super, tak jesiennie i ciepło 🙂 🙂 🙂
Paulinka przez trzy godziny biegała po lesie więc jak tylko weszła do samochodu padła 🙂

teraz poczytam co u Was

• Mamusie
😘 witam mamuski 🙂 , widzę ,że słaby ruch na forum czyli nie tylko ja " zaniedbuje forum " 😉 .
U nas wszystko ok, niunia rośnie , gryzie namietnie gryzaczka ( ale trzeba jej trzymać w ręce). Od 3 nocek jak zawsze spała do 7.30 bez budzenia tak teraz budzi sie juz ok . 5-6 i wydaje mi sie ,że jest głodna 🤢 , przez sen poje ją woda bo lubi ale za godzinę znów marudzi . Tak myśle czy można juz choc łyżeczke kleiku dosypywac do wieczornej dawki jedzonka ???? dodam , że Wiktorynka zje mleczka już 860 -890 ml 😮 dziennie , i ta nocna dawka to 60-90 ml i czasem jeszcze sie buntuje ,że już koniec 😁
Naczytałam sie ,ze najdelikatniejszy dla brzuszka jest kleik kukurydziany , który to nie powoduje wzdęć itp. a ryzowy powoduje zatwardzenia i tak sobie siedzę i rozmyslam co zrobić ???? 😜

• Mamusie
Witam po weekendzie 🙂

Piękna pogoda to nikt na forum nie siedzi, trzeba korzystać 🙂
U nas po staremu. Lenka budzi się w nocy ale daje jej smoka i śpi dalej. Także chyba aż taka głodna nie jest. Moze to tylko przyzwyczajenie.

Kinia dzwoniłam do naszego pediatry, kazał obserwować. Jeśli nie ma śluzu i krwi to jest ok. Dziecko może tak reagować na wprowadzone produkty. Jej żołądek dopiero uczy się trawić nowe rzeczy. Trochę mnie uspokoił, szczególnie, że Lenka chętnie wcina, nie boli ją brzuszek, nie ma wysypki czy biegunki.

Teraz tnie komara, ciekawe jak długo heh 🙂

Miłego dnia :*

• Mamusie
Dzień Dobry!!!
Ooo widzę że zastój na forum mamy, no ale się nie dziwię bo dzieciaczki coraz więcej uwagi potrzebują no i macierzyńskie powoli dobiegają końca...
Mój już się skończył - echhhh szok że już 20 tygodni za nami....

monia66... - nasz ma tak samo jak już pisałam z resztą
Jak wcześniej spał do 7.30 to teraz pobudka 4-5
wydaje mi się że w brzucholku ma pusto dlatego planujemy mleko zagęścic na noc

ja kupiłam kleik ryżowy i zobaczymy jak mu podejdzie, też się boję że zatwardzenia dostanie 🤢 zobaczymy, najwyżej kupimy kukurydziany...
Jeszcze mu nie dałam tej mieszanki

Wercia jak po tym mleczku???
Monia ja daje malej kleik ryzowy ten malinowy ona go kooocha!!!!!!!! naprawde, i ladnie spi z pelnym brzusiem. Budzi sie okolo 3ciej w nocy, a pozniej po 7mej rano. Ja polecam ale musisz sama sprawdzic, kazde dziecie inne jest 🙂

• Mamusie
Ja tylko na chwilke bo mam sprawe do Maji widzialam ze masz ta mate zielona FP polecilas by ja bo mam okazje by ja wylicytowac nowiuska za grosze a okazalo sie ze zostane chrzestna do corki mojej kuzynki i chrzest jest w 1 swieto boze narodzenia wiec juz mysle co kupic a ze trafila sie okazja bo moj to juz chyba na mate za pozno choc moze tez sie skusze i pociagne za portfela moja mame niech cos wnukowi na mikolaja kupi

Edytko no super że jednak wszystko w porządku 😘

U nas jakiś przewrót, młody non stop zapłakuje, pobawi sie pocieszy i nagle ryk, zmienię mu miejsce, pozabawiam i znów ryk , tak niestety cały dzień, także dziś ciężko .... 🤨 idę bo właśnie syrena włączona , jej aż się ciesze na wieczorne zebranie córy chociaż godzina spokoju .... ehh

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂

Olusiątko mi dzisiaj troszkę pospało 🙃
Jutro idziemy do lekarza, Mały jest strasznie zagilany i męczy Go kaszelek 🥴
Już od czwartku 😮 Chyba syropy mamy do kitu... Pulneo i Prospan...
Martwię się tylko, żeby oskrzeli nie zainfekowało.

A dziś zakupiłam poradnik ,,Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff z Sharon Mazel i będziemy się edukować 🙂

Wercia faktycznie macierzyński dobiega końca, na szczęście mój ostatni wśród lipcówek 🙂 Więc do 15 grudnia mam czas 😜

Lecę coś wciągnąć na ruszt, bo żołądek do kręgosłupa mi powoli przyrasta 😮

Miłego popołudnia 😘

• Mamusie
Witam 🙂

U nas nocka po staremu 🙂 Natalka stała się bardziej marudna i non stop ręce ,zabawki ,wszystko w buzi 🤪

Ja też planuje przejść na BEBIKO kupiłam wczoraj puszkę BEBILONU i jak ja otworzę to tak po 3 dniach będę raz dawała Dziennie z rańca BEBIKO I ZOBACZĘ JAK JEJ SMAKUJE 🙂

• Mamusie
Witam!

Gosiaczek koniecznie daj znać jak po usg! oby wszystko było dobrze...

u nas ok, tylko tak jak widzę niekórym mojej córeczce też się poprzestawiało i częściej się budzi w nocy 😞 dziś o 1:20 i 4:30, potem 7, wczoraj przed 1, 3, 6.... a już do 5-6 spała w kawałku 😞 mam nadzieję że to minie...

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Padam na twarz po ostatnich koncertach i ogólnym zachowaniu mojej niuni 🤢 A tu jeszcze muszę projekt zrobić 😞

Więc tak na usg wyszło że wszystko ok, mam karmić pod kątem 45 stopni, je łakomo wiec łyka dużo powietrza ale skoro ładnie przybiera to nie ma się czym martwić 😉 kamień z serca 😉

McDa ty mnie pytałaś o pieska, dziś przyszedł jest fajniusi Lence się podoba, a co do tego jakiego wybrać polskiego czy posko-angielkiego to jak kto woli po prostu po zdaniach polskich powtarza to samo po angilesku np. ręka-Hand. Napewno Natalce się spodoba 🤪

W biedronce kupiłam małej takiego kwiatuszka który jest projektorem, gra można go ustawić na 5-15 minut, głośniej i ciszej, sam projektor bez melodii też można ustawić, bardzo fajna rzecz Lenka właśnie zasypia przy nim i zobaczymy z jakim skutkiem 😜

• Mamusie
wercia to super że bebiko smakuje oby tak dalej, ja też kupię 🙂

No to już 500 strona 🤪

Natalka już śpi ,też dziś coś marudna 🙃 Byłyśmy dziś u mojej koleżanki urodziła tydzień temu i miała niespodziankę zamiast synka ma córeczkę Amelkę,jest śliczna i ma gęsta czuprynkę 🙂

Obejrzę dziś M jaj miłość zobaczę jak Hanke uśmiercają hi hi

• Mamusie
Emiluś Hanka jak Hanka... Ale impreza chłopaków z Pierwszej miłości- mocna 🤪

Gosiaczek dobrze,że wszystko w porządku 🙂 Lencia ma po prostu gorszy okres, dojrzewa 😉
Taki dziecięcy bunt 😉

Mnie dzisiaj jakoś głowa boli 😮 Nie wiem o co kaman,ale drżę w środku 🥴
A mój Kamikadze Boski Wiatr już padł 🙂 Też zaraz wykorkuję, bo jestem padnięta ☺️

Spokojnej nocki 🙂

• Mamusie
Ooooo 500 stronek już naskrobałyśmy

Gosiaczek to super że wszystko dobrze, ech to może nasz tak szaleje bo niestety ale tv górą 😞

Kiniek
- mam nadzieję że czujesz się już lepiej

Emiliaeem
- dużo zdrówka dla Olusia

emilia
- ciekawe jak u Was będzie z Bebiko

A tak w ogóle to o tym uśmierceniu dzisiejszym Hanki to trąbią już od tygodnia 🙃 🙃 🙃

Wyciągnęłam dziś z walizki następną partię zabaweczek dla PAtryka, ale Matka zaszalała tyle nakupiłam na Allegro - w większości to używane zabawki w dobrym stanie za parę groszy no i właśnie że za parę groszy to tyle tego że chyba przesadziłam ale liczę że uda się je potem spieniężyć i mam nadzieję że się nimi będzie bawic