Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kinia Zuzia z kolei wogole nie ma i nie miala zadnych alergii. Oby tak zostalo 🙂
Emilia hehehe, moj maz tez chrapie i ciagle karze mu sie przekrecac w nocy albo ja sie krece,zeby on sie obudzil :P kupilam mu nawet takie cos do nosa w sprayu ,dziala ale nie chce uzywac bo piecze go w srodku nos.
Megan jak warto to dobrze 🙂 pieniadze to rzecz nabyta, a tak potrafia poprawic humor 🙂 Ja tez sie nie pierd......ide dzis bielizne pokupowac bo dupcia wrocila prawie juz do normy formy i ciazowe galoty do kosza hehehehe

• Mamusie
Witam

Napisałbym już wcześniej ale przyszła mi paczka i przysłali mi nie ten kolor firanki co zamawiałam i się wkurzyłam 😠

emiliaeem bardzo smutna historia, no a człowiek tyle razy w swoim życiu się lał z rodzeństwem i nic się nie stało....

ania i darka to mnie pocieszyłyście a ja myślałam ze jak zacznę dawać inne jedzonko to już tak ulewać nie będzie. A co do zapierania plam (nie wiem jak marchewka) po kupce to ja zapieram zwykłym szarym mydłem a potem piorę w pralce z ciuchami i nie ma żadnego śladu 😜

wercia82 moja narazie ma takie szaro niebieskie, ja mam takie szaro zielone a mąż brązowe, ale mam nadzieję ze oczka będzie miała po mnie 😁 a co do twojego sposobu to bardzo dobry ja z kolei otwieram sobie forum dwa razy jedną stronkę czytam a w drugiej otwieram okno i odpisuje dzięki temu staram się wszystkim odpowiedzieć 😜

emiliaeem ja się przyłączam 🤪 jakiś taki dzień nic się nie chce. A co do tego spania to ja też coś ostatnio źle sypiam, Lenka ładnie śpi a mama nie 🥴 A o chrapaniu mojego to szkoda gadać ja go szturcham i budzę żeby nie chrapał a co ja przez jego chrapanie też zostałam obudzona 😉

• Mamusie
MajaCh właśnie mi uświadomiłaś,że ponad rok czasu nie kupiłam sobie żadnej bielizny 🙂
Przed ciążą lubiłam śmigać w stringach,a teraz pozostawały same spadochrony w szufladzie 😮

Megan ja nie mogę jakoś zdecydować się na ubrania 😮 Patrzę na wszystko pod kątem karmienia 😞

• Mamusie
Witajcie,
my już po spacerku ale zmarzłam.... buuuu mała zasnęła i musiałam ją zabrać z gondolką do domu to tak mi zimno było, nastepnym razem musze ubrać szal i rękawiczki 🙂

Wercia moja ma na razie szaro-niebieskie oczka, mam nadzieję, że będzie miała niebieskie po mamusi 🙂 ja miałam niebieskie ale z czasem mi szarzeją 😞 a mąż ma piwne....

Emilia moja też jak zrobi kupę to całe plecy zawalone 🙂 hehe i czasem musze prac po 2 razy ubranko, żeby puściło choć zaraz moczę....

Emialiaeem ja ma to samo, jak już mi się podoba bluzka to się nie nadaje do karmienia, musze mieć z dekoldem najlepiej bo nie lubie przed innymi pokazywać moich rozstępów i fałdy na brzuchu 🙂

• Mamusie
hej ja tak na chwilke. Znowu mnie nie bylo dlugo i znowu zaleglosci, moze was nadrobie a moze nie, bo jak już kolejny raz mowie moj harmonogam dnia rzadko kiedy pozwala mina na buszowanie po necie

Ale ja nie o tym wpadłam się pochwalić moja 7 kilogramową miłością, no i 4 miesiąc wczoraj skończony. Dziś byliśmy na szczepieniu mala zdrowo się chowa dostała dziś ostatnie szczepienie na pneumokoki i podstawowe , do do roku czasu mamy już szczepienia z głowy.
Mala kreci sie na boczki i malo jej brakuje jak obrót na brzuszku zrobi. Chwytanie tez ma już opanowane, co sobie upatrzy jest jej. A kuku tez jest b fajne zwłaszcza kiedy to niunia się chowa np za ślimaczkiem.
Wymieniliśmy tez już gondole na spacerówkę, to zna zdjęłam gondole do prania , a potem chciałam z mala na spacer wyjść wiec pomyślałam o spacerówce bo maxi cosi troche jej ciasno zwłaszcza. Fajnie ze ona jest taka rozkładana na leżąco totalnie i wyprofilowana podobnie jak leżaczek

Ok., to lecie pod prysznic ,zaraz mam kontrole u gina, po ciąży trzy miechy czekałam na wizytę, ale tak to jest jak idziesz do dobrego lekarza, zawsze są kolejki

trzymajcie sie cieplo kobitki

• Mamusie
My po obiadku malo nie brakuje malemu by z 5 mlecznych posilkow zrobilo sie 4 bo zwykle po obiadku o jedna godzine przesuwam jedzenei i wtedy tka wychodzi ze 4 ale staram sie nie przesuwac by jeszcze mial te 5 butelek

Aaa dzis skusilam sie na zupke z mieskiem dodalam mu 4 male kawaleczki ze szkrzydelka od kurczaczka domowy kurczaczek wiec wiem na czym byl chowany i sie nie obawiam a ze moje dziecko ma slonnosci do alergi nie wiem po kim to poobserwuje bo z glutenem my chba najpozniej zaczneimy pod koniec grudnia a jak mu dzis sliweczka smakowala az byl ryk jak robilma dluzsza przerwe miedzy podawaniem

Tak dyskutujecie keidy wozek zmienic coz ja mam chyba najwiekszy wozek bo dlugosc gondoli to 90 cm wiec chyba pojezdze nim do samego marca a ze spacerowka z tego wozka mi sie kompltnie nie podoba wiec kupie taka mniejsza by sie do bagaznika naszego autka zmiescila bez problemu a w ogole ja zmarzluch jestem wiec w zime watpie o jakises dluzsze spacery moze maly zapomniec

Ii w ogole laski jak to jest z jajkiem bo wczorja jak bylam u sasiadki na polteczkach ona zorganizowala takie spotkanko mamusiek przyszla moja kuzynka ma chlopczyka o 7 tyg starszego niz oskar i ona chce mu juz dac zoltko a karmi piersia bo chcac nie chcac kawaler wie co najlepsze i MM nie bedzie pil a z obiadkami u niego tez ciezko taki niejadek tylko mleczko wiec emiliaeem ostrzezenie dla ciebie i mnie to zdziwilo 6 m-cy skonczone i juz mozna pol zoltka dac??wprawdzie gluten juz tez ona wprowadzila i zero reakcji niepozadanych

Maly spi a ja hmm ide ogladac powtorki W11 w ogole ale odcinek Sadu rodzinnego dzisija byl to dopiero byla patologia ojciec gwalcil corke zrobil jej dwojke dzieci jedna kazal oddac a ta druga tez gwalcil a gdy ta najstrsza ich odnalazla tez ja chcial zwalcic tylko ze ona broniac sie go zabila

A mi ostatnio ktos powiedzial ze dziecko w wieku 20 lat to patologia niektorzy ludzie maja nie rowno pod sufitem a co mam czekac do 30tki na dziecko ehhh

Anja 🙂 juz 4 miesiace to juz dziecko jest pelnoletnie 😁
A co do bielizny no kupilam troszke ale pelne majtki , jakos po ciazy stringi mi nie w glowie, moze to ta jesien wole miec cieplo w dupe heheheh

Darka odnośnie żółtka patrz tabelki
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/dziecko/artykuly/ctl/artykul/mid/704/tytul/schemat_zywienia_niemowlat.aspx
W 7 miechu co drugi dzień pół żółtka niezależnie od typu karminia 😉
A co do wózka , ciekawe czy Ci Oskarek da aż do marca się wozić w gondolii, bo jak zacznie siadać to już nie pojeździcie, bo się będzie podciągał, co będzie sygnałem dla Ciebie, że pora na spacerówkę, bo chce sobie świat pooglądać 😁 ja czekam właśnie na gotowość Maksia do spaceróweczki 😉

Słoiczek ze śliwką to i Maksior wciąg niesamowicie szybko i wrzask jak się ociągam 🤪 a jaka pięęękna kupka potem jest 🤪 🤪

• Mamusie
Jestem z powrotem... 🙂

Kupiłam sobie bluzkę, standardzik- czarna z dekoltem! 🙃 I oczywiście getry 🙂
Bo jeansy okropnie spłaszczają mi dupsko 😮
Co ja bym dała za murzyńskie pośladki 🙃 🤪
A butów niet, nic mi się nie widzi 😮

Dzisiaj mi przysłano ,,Język niemowląt", więc biorę się za czytanko 🙂

No i o ile nie przestaną mi tak masakrycznie wypadać włosy, zostanę łysa 😞 Że też pod pachami nie chce odpaść żaden 🤢 Tam niżej nie wspomnę... 😠

No i Oluś jak padł przed 14, tak śpi do teraz 🙂 Przez sen Go karmiłam 😮
Na dworze wogóle inne dziecko,śpi jak zaklęty 🙂

• Mamusie
Hej dziewczynki,

Lenka już po szczepieniu. Waży 7300 g 🙂 Mój Grubcio 🙂

Emilia ja mam trochę "murzyński" tyłek. Jak schudłam to mąż chodził za mną i narzekał hehe.

Wiecie co Lence się jakieś liszeje robią i nie wiem co robić. Ta pediatra jak zwykle nic nam nie powiedziała konkretnego 😞 Chyba będziemy musieli jechać znowu prywatnie.

Poza tym dziś jestem po 1,5h jazdy. I średnio zadowolona jestem z siebie 😞

Zaraz nadrobię co u Was....

• Mamusie
Moj maly juz spi od 45 min ledwo butle wytrabil z 150 ml zostawil moze 20 ml

Rozmawialam z moja mama na temat co kupimy malemu na mikolaja i tak zamiast maty nie bedziemy wydawac 260 zl za ta kase mozemy mu kpic wiecej zabawek i tak garnuszek z fisher prica orginalny znalazlma na allegro za 65 zl http://allegro.pl/fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-pl-k0428-wyprz-i1923126450.html i przypomnialo mi sie czym bawili sie moi kuzyni i jest taka zabawka moj pierwszy owoc my zdecydowalismy sie na pomarancze bo mieli ja tez moi kuzyni a wiec wiem jak ta zabawka dziala a jest naprawde super i oplaca sie
http://allegro.pl/moj-pierwszy-owoc-pomaranczowy-ozzie-tiny-love-i1916584042.html

A na swieta chcemy kupic mu interaktuwna pilke nozka z FP a szczeniaczek dopiero jak maly skonczy roczek chyba ze ktos wpadnie na pomysl i dostaniemy go

http://allegro.pl/fisher-price-spiewajaca-pilka-nozna-v7073-i1936237659.html tu jest link to pilki a na malego czeka jeszcze na gorze zapakowany stoliczek edukacyjny od kuzynow ciocia dala wiec maly bedzie mial sie czym bawic tylko teraz czekaz az sie bardzije zainteresuje zabawkami bo juz biedronka rzuca na wszystkie storny zlapie za skrzydelka i wywija az mu nie spadnie

Tedi26co to sa te liszeje??i jazdami sie nie przejmuj mi na 2h przed egzaminem instruktor powiedzial ze watpi ze zdam bo nie umiem jezdzic hehe i co jezdze do dzisiaj jeszcze w nikogo nie wjechalam ani nie przejecalam oporcz tego ostatniego mandatu

Aaa i dzis wchodzac do lazienki zastalam ja w wodzie dobrze ze mamy dom a nie mieszkanie bo by sasiedzi na dole byli by tez zalani rura sie zapchala moimi wypadajacymi wlosami i woda z pralki wyciekala z tego powodu wiec emiliaeem nie przejmuj sie no chyba ze masz skonnosci do cienkich wlosow bo mi nie zaszkodzi jak z tej mojej czupryny ich troche powylatuje

Kiniadzieki za linka z tabelki my z racji alergi z zoltkiem poczekam max do ukonczenia 7 miecha a z wozkiem no moze masz racje moze okaze sie ze w lutym bede musiala kypuwac spacerowke bo serio ta moja mi sie nic a nic nie pododba bedzie stala w domu najwyzej mimo ze sliwka dziala rozluzniajaco my dzis jeszcze nie mielismy kupki moze obiadek go troszke zatwardzil pewnie rano obudzi sie z pelnym pampikiem

Nio a ja lece sie umyc
aaa i ja wkoncu tez mam wychodne w piatek wychodze na spotkanie z znajomymi z liceum przyjedzie po mnie kolega bo ma po drodze wiec bede mogla sobie wypic hura wkoncu wyjde z domu do ludzi!!!

• Mamusie
Czesc mamusie 🙂
Ja tu dzis tylko na chwile daje foteczke mojej niuni jak sobie dzis slodko spala i jej nowe zabaweczki pozytywki 🙂Juz sie bez nich nie roztajemy,bo to usypiaczki Blaneczki,no nic lece jutro cos naskrobie,bo zaraz top model a to mnie wciaglo troszke 🙃
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/507/zdjcie0423.jpg/][IMG]http://img507.imageshack.us/img507/1411/zdjcie0423.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/338/zdjcie0424q.jpg/][IMG]http://img338.imageshack.us/img338/4397/zdjcie0424q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Ramonka śliczna Twoja Malutka 😉 słodko śpi 🙂

Darka ja tez mam wychodne w piątek i to z mężem !!! 🤪 idziemy na premierę kolejnej części z sagi "Zmierzch" ☺️ ☺️ ☺️ mąż nie miał wyjścia, choć to kompletnie nie Jego klimaty 😉 książki były super i teraz czekam jak sobie z tym poradzili w ekranizacji 🙂
Piłka FP wygląda super, dzięki Dareczko pomysł świetny coś czuję, że wydam na to trochę grosza.

• Mamusie
Jestem wieczorkiem, notatnik otwarty i zaraz coś naskrobię 😜

MajaCh- widzę że potrafiliście ostro się za siebie zabrac i tu oklaski się należą
Ja to się odchudzać nie umie więc razem z mężem jesteśmy miśki
hehe, o tym golu w jaja dobre

emiliaeem
- hasło dnia 🙃, ja dziś zrobiłam parę rzeczy a potem kimnęłam z Patrykiem w łóżku (czego nie pochwalam) ale spał aż 40 minut a ja uważałam coby go nie walnąć ręką więc tyle co się rozespałam

Co do chrapania to mój też chrapie, już czasem mam dosyć, często zasypia w pokoju przed tv a ja w naszej "sypialni" śpię to się budzę słysząc to jego charczenie i chodzę go budzić i ściągam do spania do łóżka żeby chociaż pod ręką był coby go szturchac żeby nie chrapał jak stary dziad

Cieszę się że zakupy udane, apropo "murzyńskiego tyłka" to ja się śmieję że taki posiadam
ale mnie to wkurza bo ja tym dupskiem to zrzucam czasem różne przedmioty

megan85
- to zaszalałaś z sukienką 🙂

darka
-co to masz za wózek że taka gondola duża, aż 90 cm to sporo
Ja patrząc z perspektywy czasu wolałabym dziecię wcześniej a tu za rok ta "magiczna"30-tka
My też tą piłkę będziemy kupować
Generalnie prezenty do kupienia to:piłka, gar na klocki, ew. wielościan - i tu wolałabym oczywiście aby Nam ktoś kupił bo z kasą marniutko 🤢

Ramonka
- ślicznie Blaneczka śpi i smok jest, nasz od września już olewa smoka,
jak próbowaliśmy mu wkładać do buzi to się śmieje, aż któregoś dnia smoka wcięło.... a że przeźroczysty to nie umiem go do teraz znaleźć

Ja spotkałam się dziś z przyjaciółką, Matką chrzestną PAtryka i trochę lżej
mi na serduchu bo sobie pogadałyśmy

dziewczyny pomóżcie.....nie mam uz siły Marcel od 19 płakał nie mógł zasnąć nosilam go na rękach przysyiał na 2 min i znów ryk w wozku tez nie w łóżeczku broń boże ze mną spać chce ale też co chwile płacz...i tak od 5 dni.. o co może chodizć? nie mam juz siły nie moge mu pomoc strasznie płacze..nie wiem nie mam jz sposobów na usypianie...ak tylko gdzies wyjde na 20 min z domu to drze sie niesamowicie..

• Mamusie
Megan dziś go zamówiłam dopiero, ale dam jej to na święta bo jeszcze chyba za wcześnie, na mikołaja dostanie szczeniaczka uczniaczka, jak bylam w smyku z nią i jej go załączyłam to się cieszyła, ciekawe jak będzie jak go dostanie.... ale też jeszcze nie przyszedł....
i jeśli chodzi o usypianie to nie wiem jak Ci pomóc, moja czasami popołudniu też tak robi, noszę ją na rękacha wtedy i cały czas całuję w czółko i przytulam, jeszcze popłakuje co chwilę, niby śpi ale na spaniu zapłacze i tak kilka razy aż twardo zaśnie.... strasznie mi jej żal wtedy i nie potrafię patrzeć jak płacze w łóżeczku i wiem że źle robię usypiając na rekach ale to z miłości 🙂
i dziś pojechałam z mężem na godzine do jego firmy uporządkować fakturki, paulinka została z teściową i strasznie jej płakała, że za nami dzwoniła bo nie wiedziała co się dzieje,przyjechałam, utuliłam, dałam cyca i uśmiechnięta już do wieczora 🙂 i też nie wiem co jest tego przyczyną 😞

• Mamusie
Megan moze to zabki idz do apteki kup takie czopki uspakajajace to sa specjalne na zabki ziolowe one nie szkodza nie pamietam nazwy ale spytaj w aptecre od sasiadki dziecko jask zabek szedl to noc ladnie przespala po tym czopku a rano zabek sie wybil
ja garniec teraz go kuypilam z racji ze na koncie zero jutro musze leciec zaplacic na poczte

ja Marcelowi kupiłam gryzak dzsiaj taki w kształcie smoczka tylko ze msze mu trzymac i delikatnie ruszac i był zadowolony..on smoczka i butelki nie uznaje..wiec nawet nie wie jak go trzymac...slinił się strasznie przy tym no ale najlepie smakuą rączki :-) co do gryzaków zabawek jakos tez nie est zainteresowany

Darka a nie chodziło Ci przypadkiem o czopki "Viburcol" są o działaniu uspokajającym właśnie dla niemowląt przy bólach brzuszka, ząbkowaniu i ogólnie pobudzeniu ?

A tu ciekawostka dla gubiących, jak ja, tony włosia 😉
http://www.mamazone.pl/artykuly/mamy-siebie/uroda/2009/wlosy-po-ciazy.aspx