Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam 🙂

Ale popisaliście 🙂
Rzeczywiście wczorajsze Rewolucje były przykładem dla wielu porywających się z motyką na księżyc. Jak można się tak zadłużyć 🤨

A co do nocki, to o 23 Lenka obudziła się z płaczem, nic ją nie utuliło tylko butla i czopek vibulcon N, ale mino to przebudzała się 😞 Nie wiem o co chodzi 😞

Zmiany smaruję Emolium tak jak Darka, ponoc najlepsze, zobaczymy. No i zaczynam od nowa z rozszerzaniem diety od marchewki, zobaczymy czy zmiany się będą rozszerzać. A w pon. wizyta u pediatry.

Eh jak nie urok to s****.

Miłego dnia i ciepła na spacerkach :*

• Mamusie
Witam,
u nas nocka średnia, mała spała do 2, cyc, o 4.30 cyc i potem co pół godziny smoka jej musiałam dawać 😞 a od 7 co godzine chciała jeśc.... oj nie wiem co to będzie z tym moim głodomorkiem 🙂

Tedit nie martw się, zagoi się Lence i wszystko będzie dobrze.... a jeśli to alergiczne to może ją z tego brzuszek bolał 😞

kurcze ja nie oglądałam rewolucji ale obejrzę powtórkę, chyba w niedziele leci albo w tvn player

a i w sobotę idziemy na andrzejki!! pierwszy raz wychodzimy bez małej 😞 już się boję co to będzie ale z drugiej strony się ciesze!! 🙂będę tańcować 🙂

• Mamusie
Dzień Doberek!!!

Wpadłam się przywitać 🙂
Potem doczytam i wywalę poemata 😜

Misiek-Pysiek śpi otulony kocykiem, kołderką i rozłożonym rożkiem, ciężkie ma to zasypianie bo płacze i marudzenia są,
a zauważyłam że musi być otulony żeby zasnąć, długo spał w rożku, potem już tylko spięty bez zakładania tego trójkąta bo był za długi to teraz jak został kocyk i mała kołderka to cyrki wyprawia 😉

Będę mu kupować spiworek - jakiś w miarę tani na Allegro

A ja - nosz cholera jedna - kolejny dzień w którym tylko mi się spać chce 😠 😠 😠
Już się zastanawiam czy to nie przez brak witamin jakiś bo ten Prenatal właśnie mi się skończył ze 2 tyg temu.
Pranie kolejne czeka, poskładać muszę poprzednie, podłogi pomyć, powystawiac na Allegro a w dupsku totalny leń 😞
A może już po prostu zaczynam kisnąc w tym domu jak stary lać (czytaj kapec) 😞
Mąż dziś w Tarnowie pojechał "zdobyc" kasę co im mieli już sto lat temu zapłacic buuu masakraa jakaś i tyle

Aaaa i jeszcze nasz przewijak już pęka w 1 miejscu - czyli do kosza po dzieciach pójdzie a myślałam że spienieżę

Oooooo tosz zauważyłam że moje Dziecię dziś 5 miesięcy ma 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Czyli korygowane 4 więc marchewkę w końcu dam mu na spróbowanko 😁

• Mamusie
Hej Dziewczynki 🙂

Wercia nie tylko Ciebie spanie prześladuje... 😮 Mój Mały spał od 20.30 do 9 rano. W tym tylko pół godziny na karmienie. A jak już się rozbudziłam, On zaczął marudzić i kima jeszcze od 10 do 11 🙂 Także jestem po świeżym wystrzale z wyra 🙂 I dalej chce mi się spać 🤢

Zmykam nakarmi c Małego Głodomorka i zajrzę później 🙂

Najlepszego dla Patryczka 🤪

• Mamusie
b] megan wprowadzaniem marchwi bym poczekała, rozmawiałam o tym z moja pediatra i mówiła żeby od 5 msc zacząć u dzieci karmionych butelka i dzieci na piersi od 7 MSC, Wcześniejsze podawanie stałych posiłków zwłaszcza dla dzieci karmionych piersią często kaczy się to alergia i związanymi z nimi komplikacjami , prowadzi również do otyłości .

dziewczyny wiem ta pościel jest genialna, ale znalazłam w swoim katalogu w naszych sklepach ,tańsza i ładna również w kolorze liliowo fioletowym, i do jednego kompletu mam dwie poszewki na kołderkę jedna we wzorki druga filetowa z wzrokowymi wstawkami i ta kupie, a łóżeczka chyba kupie vanessa Ale jeszcze mojej listy zakupów mojemu m nie pokazałam, szczerze to mam trochę pietra

Tedit idź z mala do pediatry, pewnie to nic poważnego na skazę b mi to nie wygląda ale może to jest wywołane jakimś nowym posiłkiem,

Dziewczyny na przyszłość dostałam rade ze po każdym wprowadzeniu jakiś pokarmowych nowości trzeba poczekać trzy -cztery dni żeby wykluczyć alergie.

Asiu witaj , uściskaj dziewczyny, to musisz mieć ciekawie z nimi

a ap ropo tych dowcipów dobre dobre , z tymi ubraniami zwłaszcza wciskałam się w nie sile hehehe --ciążowych wolałam unikać

Wercia ja tez śpiworek muszę kupić, wczoraj kombinezon malej przymierzylam, i na styk, założy kilka razy i po nowy do sklepu trzeba,

• Mamusie
Witam

Lenka spałą od 20 do 8.30 z przerwą na butle o 5. A ja obudziłam się z bólem migrenowym wiec wzięłam proszka ale dupa bo wstaje o 8 a ona nadal boli wiec zapodałam drugiego i jeszcze ją czuje a tu tyle roboty przede mną, mieszkanko posprzatać, pranie rozwiesić, coś do jedzonka przygotować bo gości dziś mamy 😉 dobrze ze mąż wyjdzie wcześniej z pracy bo ja przy Lence nie wiele mogę zrobić 🤔

McDa87 już zazdroszczę Ci andrzejek my w sobotę siedzimy w domu bo dziś mamy gości a w niedzieli na pierwsze urodzinki siostrzenicy 😉

wercia82 goszystowskiego dobrego dla Patryczka ale ten czas zapitala 🤪

• Mamusie
witam Mamusie 🙂

dzisiaj Dziewczynki postanowiły w tym samym czasie udać się na drzemkę więc mam chwilkę 🙂 bo przeważnie jest tak że Paulinka się kładzie to Weronika wstaje i tak na zmianę 😉 pełna synchronizacja 😁 😁 😁
nocka super, spanie do 7:45 🙂 nawet mężuś nauczony że Paulinka budzi się przed 7 z przyzwyczajenia zapomniał budzika nastawić i troszkę mu się do pracy zaspało ale dzielnie zdążył

Kinia pytałaś na FB o kolor, ale nie jestem Ci w stanie powiedzieć bo najzwyczajniej w świecie nie wiem, oglądałyśmy z fryzjerką kilka, powiedziałam że chcę ten i nie zapytałam o nazwę 😉

Wercia sto la dla Patryka 🙂 🙂 🙂

Gosiaczek życzę żeby głowa przestała boleć, mnie ostatnio dość często boli......zwyczajne przemęczenie.

McDa87 udanej zabawy na Andrzejkach 🙂

Asieńko ja pamiętam kolor tylko i wyłącznie dlatego,że fryzjerka głośno i wyraźnie mi je nazwała 🙃

Wercia gratulacje dla Patryczka !

My dzisiaj też mamy pracowity dzień, najpierw nie mogłam się obudzić, no tak mi się koszmarnie spać chciało,że na śpiocha karmiłam młodego, położyłam w foteliku koło łóżka ,przysnęłam, jak zaczął miauczeć położyłam na matę i znów przysnęłam ;/ w końcu młodzian się znudził zabawą i poszedł do łóżeczka , a ja wreszcie wstałam. No i się zaczęło, odkurzenie domu, pomycie podłóg, ogarnięcie kuchni, tona prasowania , prania ręczne i automat, już teraz tylko obiad został do ogarnięcia , wiecie w końcu teściowa wieczorem do Maksia przychodzi heh
Aż się tego kina doczekać nie mogę ☺️

No nic to mykam bo wołowinka się długo robi 😉

• Mamusie
Kiniek podziwiam Cię, kiedy Ty to wszystko masz czas ogarnąc?? ja już mam stertę dwóch prań do prasowania i ciągle nie mam czasu, jak mi mała zaśnie na góra pół godziny to szybko biegnę robić obiad i robię go na raty 🙂 a jeszcze muszę w listopadzie zrobić 2 prezentację na studia i od grudnia muszę się zabrać za pisanie pracy mgr;( a jak wraca wieczorem mąż to już mi się nie chce, też chcę z nim spędzić trochę czasu 🙂 ciężko to widzę 😞 daj trochę spania Maksia Paulince 🙂

• Mamusie
A mój Chrabąszcz właśnie powstał z drugiej już dzisiaj drzemki 🙃

Ja dzisiaj mam luzy, wczoraj troszkę poryczałam na męża i chałupkę ogarnął ☺️ 😉
A z racji,że wczoraj zaszalałam z obiadkiem i cały nie poszedł- jest na dzisiaj.

Chciałam posłuchać mądrości Premiera,ale za późno włączyłam... Jednakże usłyszałam to, czym głównie byłam zainteresowana- podwyżka w policji 🙂 Oby się nie okazała gruszkami na wierzbie... 🥴
A słyszałyście co w końcu z tym becikowym? I rozliczeniem na dzieci???
Ciekawe czy zabiorą?!!! 😠

A swoją drogą- dzisiejsza pogoda mnie dobija 😮

• Mamusie
McDa87 ty się tak orientujesz w tych sprawach ? ja becikowe dostałam, ale zastanawiam się czy dostanę wychowawcze i dodatki czyli rodzinne i drugie becikowe ? wiem tylko że moje dochody wtedy się nie liczą tylko męża , ale nie wiem jaka jest granica a jestem ciekawa czy zaliczę się na płatne wychowawcze bo inaczej bida będzie 🤪

McDa tylko sęk w tym, że Maksio dziś przysnął na godzinkę tylko, teraz dopieor od 30 minut śpi (odlot był boski 🤪 ) . Sadzam Go w foteliku stawiam koło siebie i prasuje np 2h, gadam do niego , to się nie nudzi, jak gotuję to on uwielbia patrzeć jak się krzątam, grzeczny jest wtedy także nie ma problemu, gorzej jak znikam z widoku bo latam z odkurzaczem po pokojach, a potem z mopem, ale to tam poskarży się trochę i jestem z powrotem 😉

Właśnie dopacykowałam gębę i czekam aż córa ze szkoły zostanie dostarczona do domu, ją ogarnę i możemy szykować się do zapakowania młodego do wyrka na noc i KINO !! ... jezu jak ta ciąża i wychowanie zdzicza 🤪 🙃 🤪 🙃

emilia1 jeśli chodzi o rodzinne i drugie becikowe to ja składałam :-) więc jestem w temacie...nam sie udało bo mamy działalność pod rolnictwem więc urzad nam wyliczył zarobki od hektaru więc wyszło ze maz zarabia 6 tys na rok hehehehe

• Mamusie
Dobry wieczorek!!!

Dziękuję w imieniu Rozbójnika za życzenia!!!

Jak zwykle czekam aż Pan i Władca raczy zjechać do domu...

Podłogi schną, jeszcze drugie pranie mi zostało do wyciągnięcia i rozwieszenia. Na jutro sobie zostawiam kurze bo już dziś mi się nie chce

Gosiaczek
- stonoga fajna, ooo i na siłkę mężulo chodzi - ja bym też nie pozwoliła, chociaż mój tylko firma, mówią idź na basen - to tylko ja karnet
dobijam kasą a jak się ważność kończy to zamrożona kasa siedzi

ania1988
- hehe nieźle z tą lalą mąż myślał - czyli bardzo dobrze odwzorowana

emiliaeem
- no o Dadz-ie za 19,99 zł wiem, u Nas kolejną Biedronę otwierają i też tam są - dziś miał męż kupić ale nie wiem o której wróci
fajnie się Twój mąż ma z siłką w pracy no i że czas ma, to mój to pracoholik jednak, tylko firma, jak zapierniczał w 2010 od marca do września po 15 godzin na dzień
to czasem mówił że na cały dzień pracy zjadał 2 Princessy - chore to wg mnie

Ten tekścik -1 dziecko, 2 dziecko - super, już go gdzieś kiedyś czytałam, jak czytam niektóre to jakbyśmy już 2-gie dziecię mieli

darka
- my jezdzimy do Auchana do Katowic

tedit
- daj znac co lekarz powiedział
hehe no i tekścik niezły

megan - wypróbuje emolium bo np po Oilatum to PAtrykowi się cała buźka czerwona zrobiła

Jutro daję Rozbójnikowi I-szy raz marchewkę!!!!

Ja męża zaangażowałam w kąpiel, nawet jak już w drugim szpitalu byłam to zostawał i kąpaliśmy razem
Nasz "rytuał" ( dziś może zostac złamany - wrrrr) to:
Ja na przewijaku myję buźkę, uszka, itd On szykuje butlę z mlekiem, wanienkę, ręcznik
Jak dupala wycieram to on wodę wlewa i szykuje płyn do mycia, pieluchę a ja myję i robię całą resztę

asiula-
super że jesteś i podziwiam bo często myślę jak to jest przy dwójce malutkich dzieciaczków...

Kiniek
- ja bardzo lubie ta firme LAMAZA - chociaż ceny niektórych zabawek mają kosmiczne ale są bardzo fajne zabaweczki, Nasz ma te opaski na rączki i właśnie teraz
bardzo sobie lubi je trzymać i się nimi bawić
Dzisiaj ten dzień taki śpiący, masakra i podziwiam za to że tyle zrobic potrafisz

Ja już wysiadam powoli, ostatnio nie czuję sie dobrze, u fryzjera byłam ost, w maju - masakra jakaś

anjaP, tedit - ja kupuję śpiworek do wyrka bo już mam dosyć ciągłego wstawania od 4 rana i poprawiania go, aż wyrko zaczęło po mojej stronie paskudnie skrzypiec - i to niestety
nie z dzikiego sexu

• Mamusie
Dorby wieczor przyszlam sie tlyko przywitac i powiedziec ze maluch jest dzis nie do zniesienia jak sie go polozy to ryk a jak wezmie na rece to od razu wesoly

Zaraz iudziemy sie kapac a potme mama sie szykuje do wyjscia znow mnie wszystko boli ale tabletki nie moge wziasc bo bym sie upila po 4 lykach

Wszystkiego naj dla patryczka z okazji 5 miesieczy a korygowanych 4 🙂ale i tak wyglada na 5 duzy chlopak z niego 🙂niech rosnie

Lece szykowac malego jutro napisze jak sie obudze hehe buzki

• Mamusie
darka - udanej zabawy - wybaw się też za mnie 🙃 🙃 🙃

hehe PAtryk pozory sprawia że wielki, ja sama nie wiem już czy on na takiego dużego wygląda, ja z nim jestem ciągle ale sąsiadka mówi że wygląda na miesiąc większego, to chyba też zależy jak się foto zrobi
tu np wygląda na takiego "wielkoluda" jakby do swojej matki większego - ale Ja kurdupelek jestem 😜 😜 😜
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=132e0a66c10d00b4][IMG]http://images50.fotosik.pl/1225/132e0a66c10d00b4m.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie

Lenkę wysypało wokół ust 😞 No i nie wiem co teraz, czyżby marchewka? Ja pierdziele !

Jutro idziemy na urodzinki, tylko w sumie to nie wiem co robić bo solenizant ma katar. Teściowa też.

Wercia oj, kobieto. Mój to pracoholik ale Twój to przegina, wszystko na Twojej głowie. Powinien sam kąpać Patrysia. A Ty w tym czasie pierdyknij się na łóżko i wypocznij chwile.
Daj znać jak marchewka.

darka, Kiniek bawcie się dobrze 🙂

• Mamusie
tedit - hmmm a może wysypało od ciągłego wkładania wszystkiego do buzi???
mój ma takie dni że obsypany przy ustach cały

A z tym katarem to może złapać, u Nas na chrzcinach kuzynostwo PAtryka kaszlało jakby koklusz mieli, o co byłam strasznie wkurzona, i za 3 dni Patryk też zaczał

A wystarczyło żeby te dzieciuchy chore zostawili z dziadkami

A co kąpania - ech no poświęcę się już 😜 inni nic nie pomagają

Chłop mi wrócił po 19 ale teraz siedzi z małym
I kupił Dad-e nr 3 i 4 -ki za 19,99 w nowej Biedronce

Kurcze zawsze jak wklejam foty na nk to takie brzydkie są potem - jakośc fatalna a na kompie jak ogladam te same to fajnie wygladaja 🥴

• Mamusie
ja dziś miałam chwilę załamania 😞 mała obraziła się chyba na cyca! jadła o 14, o 16 była głodna, dałam jej cyca i wrzask, uspokoiłam ją, włożyłam znów i znów krzyk! ale najgorsze że po kilku próbach się poddałam, zrobiłam herbatkę i wypiła bez problemu! a za cyca nawet nie pociągła.... po pół godziny znów była głodna bo herbatka szybko przeszła i znowu to samo, przeraźliwy krzyk 😞 o 18 udało mi się, pociagnęła kilka razy ale znowu to samo 😞 była taka głodna, płakała a nie potrafiła się napić 😞 dzwoniłam już do męża żeby kupić jakieś mleko w razie czego, ale na szczęście po kąpieli się napiła 🙂 ale ulga, już nie wiedziałam co mam robić 😞 myślałam, że to może dziąsełka ale herbatkę z butelki piła, więc chyba nie... dziewczyny nawet nie wiecie jak mi ulżyło jak zaczęła pić, czułam się beznadziejna i aż się poryczałam 😞 ale teraz słodko sobie śpi moja kochana perełka 🙂

Emilia wydaje mi się, że dochody nie mogą przekroczyć 504 zł chyba, tak przynajmniej było kiedyś, ale nie jestem pewna....

jeśli chodzi o firmę LAMAZE to ja kupiłam laleczkę http://allegro.pl/zawieszka-lalka-emilka-lamaze-i1873978126.html i powiem Wam że jest super!!!!! dam ją małej na mikołaja więc schowałam, ale jak przyszła to dałam jej na 5 minut, ale miała frajdę, szeleści, ma grzechotki, Paulinka była w 7 niebie! polecam naprawdę!