Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jej moje dziecko dzisiaj wyjątkowe grzeczne hmm chyba wyczuła Mikołaja 🙃

MajaCh hehe no właśnie nasze dzieciaczki to codziennie mają mikołaja 😁 no i ładnie waży twoja niunia ja jak nie zapomnę to dzisiaj zważę małą 😉

darka kochana trzymaj sie na pewno dasz radę i dużo dużo zdrówka dla Oskarka 😘 Taka to teraz cholerna pogoda 🥴

to Zuzia w takim razie karze mnie ,ze nie bylo Mikolaja 🤨 ja nie wiem, tat jest w domu ona jest aniolem. A jak go nie ma to to nie pasuje to jest niedobre. I ciagle meuaaaaaaa krzyczy .Znaczy opisuje sytuacje lozeczkowo drzemkowa oczywiscie........

• Mamusie
MajaCh no dziewczyny też pisały że mają problem z usypianiem w dzień ja zauważyłam że jak moja jest zmęczona i przegapię to że chce spać i wymęczę ją jeszcze bardziej to późnej trudno ją ululać a jak widzę że zaczyna ziewać przeciera oczka to od razu ja kładę spać i jak narazie jakoś to idzie no ale jak ja mówię "nie znacie dnia a ani godziny" 😜

• Mamusie
Hej Mamusie,

u nas dzień super. U Lenki był "prawdziwy" mikołaj. Z koleżankami zorganizowałyśmy i sąsiad się przebrał 🙂 Mamy filmik nagrany.

Lenka dostała książeczkę, osiołka, gryzaczek, laleczkę.

A my już spakowani i jutro do mamy mam nadzieje, że Lenka się odnajdzie i będzie spała jak w domku.

darka jesteśmy z Tobą Kochana!

Buziaki i spokojnej i przespanej nocy :*

• Mamusie
Hello

Ja tak tylko na chwilke 🙂

Werciu u nas ten żel na dziąsełka bardzo pomaga 🙂

U nas też mikołaj był 🙂 mamusia musiała zrobić zdjęcia, żeby dziecię miało pamiątkę 😉 hehe

Padam na twarz..moje dziecię już dawno śpi..teraz czas na mamusie..też ide spać..ledwo żyję..a do weekendu jezcze 3 dni.

Dobranoc
buziaki:*

• Mamusie
witam wieczorem, Natalia jeszcze nie śpi postanowiłam ja przemęczyć,żeby po godz się nie obudziła 😉 no i zobaczymy co z tego wyjdzie jak na razie bawi się z tata 🙂

Mój syn jest już za stary na mikołaja , położyłam mu paczkę ze słodyczami i kasą pod drzwi i jak rano wstał i szedł do mnie do pokoju to prawie się o nią obalił a jak się zapytałam czy zadowolony dopiero zaskoczył ,że potknął się o paczkę 🤪 A Natalia jak na razie ma mikołaja codziennie , od rodzinki dostała soczki deserki i obiadki 😉 u nas jest taka tradycja ,że na Mikołaja słodycze lub drobny prezencik a na Gwiazdora prezenty full wypas 😉

a i dziś na szczepieniu Natalia była grzeczna i wazy 7 kg 🤪

darka trzymaj sie kochana i zdrówka dla Oskarka 😘

• Mamusie
Witam ponownie wieczorkiem

To ja się nieskromnie chwalę
Mikołajkowe prezenty Rozbójnisia to:
od Nas - Gar na Klocki ( tzn. ta słynna podróbka)
Od Mojej Mum - piłka z FP, chusteczki z Pampersa i słoiczki rożne
od Dziadków = czyli Rodziców Męża- bączek - z kulkami- osami w środku, soczki i słoiczki
od Siostry Męża - gryzak i zabaweczka - kluczyki

jutro może coś dostanie bo jego Chrzestna przychodzi ale oczywiście My się nie prosimy ☺️

Gosiaczek
- z chęcią skorzystałabym z zaproszenia i zjawiłybyśmy się razem z emilia1 🙂
A z bateriami racja święta - ja czasem mam już dosyc tych "grajków" nieszczęsnych

emilia1
- cieszę się ze szczepienie poszło sprawnie i waga Natali ładniutka
Rozbójnik zaliczył też 3 skł. deser- banany, jabłka, brzoskwinie

MajaCh
- ładna waga - córeczki oczywiście 🙂

darka- zdrowia przede wszystkim dla Oskarka,
masz rację co do tego że w tym "wieku" to nasze dzieci nic pamietac nie będą
no chyba że z fotek
Trzymaj się jakoś, chociaż łatwo się gada a człowiek i tak się martwi i denerwuje

tedit
- no no prawdziwy Mikołaj
Udanego odpoczynku u Mamy

Poniżej zdjęcie Rozbójnisia reklamującego pampki z Dady - hehe

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=838c9ee8284f7652][IMG]http://images43.fotosik.pl/1255/838c9ee8284f7652m.jpg[/IMG][/URL]

Gosiaczek uwierz ja juz na wszystkie sposoby ja kladlam jak tylko ziewnela jak buzie odwraca od nas i sie tuli jak sie po brzuszku bije to niby z przemeczenia i tak jest wrzask i tak czasem tylko dwa krzykniecia czasem 5-10 minut krzyczenia na mnie,bo ona nie placze tylko takie wyrzuty robi 🙂 jedynie wieczorem jest szczesliwa,ze ma swojego weza ,wytarmosi go i przytuli sie i spi 🙂
Emilia to swietnie,ze sasiada mialyscie za Mikolaja 🙂 beda fajne wspomnienia ze zdjec ale dla Was bo dzieciaki pewnie nie beda jeszcze pamietac :P
Dzien mnie wykonczyl!!!
a i waga Natalii super, Zuzia troszke wiecej gram wazy 🙂 a mierzylas wzrost? Zuziek ma chyba 64-65 sama ja mierze bo tu nie mierza w przychodni...

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

No Wercia dziękuję za pamięć 😉
Otóż żyjemy, ale zapracowani jesteśmy na maksa 🤨
W domu jeszcze troszkę pracy, bo traf chciał,że jak wyrywam się z robotą, akurat zabierają nam światło lub wodę 😠 No cóż... Na Mikołajki dostałam przymusowe wolne, a wszystko przez awarie 😉
Pod podusią nie miałam nic! Mój Mikołaj rządzi we Wrocławiu 😞
A Olcio dostanie prezencik w piątek, jak Tatko wróci 🙂
Poza tym od innych żadnych prezencików nie otrzymał,gdyż jestem temu przeciwna.
Później czuję się bardzo zobowiązana i wypadałoby podarować coś w zamian...
A nie ukrywam,iż średnio mi się widzi kupowanie podarków na każdą okazję naszym jakże licznym dzieciakom. A mamy do obdarowania siedmioro 😮 Więc nie praktykujemy tego w takie malutkie święta 😜
Wystarczy Boże Narodzenie, gdzie portfel robi się lekki jak piórko 😉

Edytko więc u Lenki plamki mogą być powodem alergii 🤨 Ja bym poszła do dermatologa jednak 🙃

Oluś dalej na cycu jedzie, nic nie podaję dodatkowo... Także czekamy do świąt 🙂

Tyle miałam do nadrobienia,że zapomniałam co miałam napisać ☺️

Gosiaczekzazdroszczę ekspresu, zazdroszczę solarki... Ja z takich urządzeń nie korzystam dosyć często,więc szkoda gracić kuchni, w której i tak miejsca mało 🥴 A na solarium czasu brak i zimno za oknem 😞

U nas 8,5 kg na liczniku, czyli 300g więcej od ostatniego szczepienia ( jakieś 3 tyg. temu)... Czyli Mały przybiera wolniej,ale długi jak śledź się robi 🙃
Wercia Patryczka minka jest w stanie przekonać nas do Dady 😁

A i Darka dla Ciebie siły,dla Oskara zdrówka 😘

PS. Sory za ten bałagan w wiadomości 🙃 Burdellobum bum to moje drugie imię 😉

• Mamusie
witam

U nas zmiany Natalia wczoraj zasnęła po 22 po chwili z 2 razy przebudziła sie z krzykiem ale spała dalej 😉 ten krzyk to chyba dziąsełka 😉 i o 20 tej dałam jej 150 mleka z 2 miarkami kleiku ,Wiec jak zasneła po 22 to obudziła się nie o 2,30 jak zawsze tylko o 4 🤪 czyli juz prawie nad ranem 😉 wypiła 120 i spała do 7 😉

Maja coś ci się pomyliło ja nie miałam sąsiada za Mikołaja 😉

wercia my tez używamy DADA 🙂

• Mamusie
emilia1 napisał(a): Mój syn jest już za stary na mikołaja , położyłam mu paczkę ze słodyczami i kasą pod drzwi i jak rano wstał i szedł do mnie do pokoju to prawie się o nią obalił a jak się zapytałam czy zadowolony dopiero zaskoczył ,że potknął się o paczkę 🤪 A Natalia jak na razie ma mikołaja codziennie , od rodzinki dostała soczki deserki i obiadki 😉 u nas jest taka tradycja ,że na Mikołaja słodycze lub drobny prezencik a na Gwiazdora prezenty full wypas 😉

🤪 😁
a i dziś na szczepieniu Natalia była grzeczna i wazy 7 kg 🤪

no waga ładna to nasze pociechy prawie równe bo moja z 3 tyg. temu tyle wazyła , my jutro mamy szczepienie

darka zdrówka dla Oskarka - buziaczki

a ja muszę sie pochwalić dzisiejszą nocką nuna dostała o 19.30 butlę z 1 miarka kaszki - ale nie wiem czy to ma znaczenie bo jak dawałam kleik to i tak sie budziła 😉, potem kąpanie o kolejna 100 ml i kimonko - i przespała od 22-8 rana 🤪 😆 nie budząc sie na piciu czy jedzonko , teraz zjadła 210 ml z kaszką i znów w kimono Daj Boze , zeby znów zwróciły cale przespane nocki a nie o 4 jedzonko .

• Mamusie
Witam z rana 🙂

emiliaeem no to nie dziwię sie że nie kupujecie prezentów, ale my też tego nie praktykujemy bo kredyt by trzeba było brać na święta 😜 u nas jest tak że prezenty kupują tylko chrzestni, rodzice i teściowie oraz moja druga sister i na tym koniec 🙃 a co do solarium to też za cholerę mi się nie chce chodzić no ale jak już opłaciłam karnet to nie mam wyjścia i tylko to mnie motywuje 😉

my też używamy Dady są ok wiec po co przepłacać 🙃