Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

kurde to moj jakis guliwer albo od tych piersi z kurczaka co jadlam bo...i tu ciekawostka ale pewnie wiecie...w kurczaku jest duzo hormonow bo dodaja hodowcy ale to zle wpływa na dziewczynki go nawet 8-9 latki miesiaczkuja wiec uwaga na takie kuraki bo w duzej ilosci maja wplyw na dzieci.

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
MajaCh a ja zrobiłam kotlety jajeczne pychota wieki nie jadłam 🙂 jeszcze muszę zrobić te twoje gołąbki 😉

tiliiiiiiii faktycznie bo ty też Aneta 🙂 to mamy na forum 2 Emilie i Anety 🙂 A filipek może faktycznie ma ospę 🤔

megan jak Marcelkowi tak wygodnie to niech sobie śpi 🙂

Nie zapeszam 😉 Natalia po kaszce sama zasnęła w łóżeczku o 19,50 i jak na razie śpi 😉

no boje sie bo on sie chwyta rzepów z boku od gondoli i sie powoli podnosi ...my nawet kupiliśmy karuzele z FP ktora gra i sama sie rusza kosztowala 270 zl ☺️ to tez nc nie dalo

• Mamusie
jej to czeka cie przyzwyczajanie co pewnie będzie związane z płaczem Marcela 🤨 no ale nie masz wyjścia, ja mam karuzelę z Tiny Love i też sama gra a po 20 min się wyłącza jestem z niej mega zadowolona bo Lence jak do tej pory sie nie znudziła. emilia a ty jesteś zadowolona z tej karuzeli?

• Mamusie
Tilii Magdalena Chrapek Pogórze na nk i fb 🙂

Anetko a Ciebie nie mogę znaleźć na nk 😞 na fb znalazłam 🙂 i daj namiar to agu co masz 🙂

Megan pampersy 3 a ciuszki 62/68, niektóre mam już 74 ale ma za duże.... róznie bywa z tą numeracją. dziś np. kupiłam w carrefurze kombinezon rozmiar 12M i nie jest zbyt duży, myslę że koncem stycznia będzie ok, bo jak kupiłam 6M to ledwo się zmieściła....

moja zasnęła właśnie sama w łóżeczku bez kwękania 🙂 pokołysałam troszkę i śpi 🙂 kochana... ale dziś znów byliśmy na zakupach bo mąż chciał sobie spodnie kupić i stwierdziliśmy że to jej służy 🙂

• Mamusie
aa dziewczyny mam jeszcze pytanko, któraś kiedyś pisała o krostkach na brodzie, czym smarowaliście, bo moja ma krostki tam gdzie smoczek sięga 🙂 często ulewa, czasem serkiem i jak ma smoczek a nie zauważę (bo tylko troszeczkę wypłynie pod smoczek, resztę połknie 🙂 ) to jej to skórę podrażnia i kremuję jej to niveababy żeby trochę nawilżać i żeby nie wżerały się te wymiociny ale ciągle się robia 😞 a teraz po tym moim niedzielnym jedzonku jak tak dużo wymiotowała to strasznie jej to znów widać.... no i zrobił się jej taki jakby mały liszajek na policzku, ale nigdzie więcej nie ma i nie wiem czy to może być uczulenie 😞 od poniedziałku to ma 😞

Megan my tez 3ki ale maxi dry pampki bo reszta juz przecieka a ubranka 64-70 roznie..
Mgda to nic te krostki beda znikac i sie pojawiac..myj buziaka woda przegotowana i jesli ma sucha skore rob jak dotychczas. Ja w sumie jak sie cus dzieje to bepantenu uzywam,bardzo zadko ale jednak. on niby na odparzenia ale i na zmiany skorne jest.
Ide zaraz lulac ,masz pojechal na nocke ,a Zuzu spi juz dlugo 🙂 Dobranocka!

• Mamusie
Witam wieczorkiem i staram sie nadrobić

Kogo pominęłam przepraszam
U Nas leje i wieje = paskudnie a że do gór niedaleko to jeszcze zimnooo

Więc:
Dziękuje Dziewczyny za różne przepisy i przepisiki, mam zamiar wypróbowac a częśc to nasze ulubione dania np. ryba po grecku, sałatka gyros no i generalnie kurak pod każdą postacią... 🙂
Głównie o czas chodzi teraz, no kurcze ni mam czasu na gotowanie często i teraz właśnie kulinarne dno Nas dopadło. 😉
Przedtem różności a teraz monotonia 🥴

emiliaeem - dzięki za stronę, od razu wlazłam na "potrawy z kurczaka"
hehe a potem od tych hormonów z kuraków dzieci rosną i rosną

megan85
- kotlety takie zrobię
Pampersy - 3 Rozmiar ciuszkow - i tutaj ta rozmiarówka jest taka rózna z kazdej firmy ze od 62 do 74
Jak kupuję nowe to już na 80
Rózbójnik też nadal wielbi gondolkę, a już max 10 cm mu zostało i koniec - pewnie będzie przeprowadzka do spacerówki w środku zimy...
W dzień to łóżeczko to jak więzienie traktuje = r y k 🤢

Magdunia - to ja też różne wersje piersi z kuraka przerabiam

Gosiaczek - opcje ryż z sosem i kurą również u Nas odchodzą
Apropo uczulenia to u Nas znowu, krostki na buzi, czerwone i sucha skóra w tym miejscu... buuu, posmarowałam mu tym kremem co przepisała mi pediatra,ale tak jak pisałam on ma tyle skutków ubocznych że się go boję stosować 😞
Witaj w klubie ja też fb nie mam - a nie mam bo jakoś nie chcę

Anetaa
- oby z serduchem córci było wszystko ok
Zupę serową to robię jak Ty ale bez pora
Ciesz sie że Leonie taki śpioszek
Tak jak pisałam, nasze puzzle nie śmierdziały po zakupie,
Rozbójnik już długooo na nich się bawi - zgodnie z moją rehabilitacyjną obsesją 🙃 to bardzo zdrowe, dokupiliśmy następną "paczkę" puzzli, takich samych
Na puzzle nie daję koca tylko pieluszkę pod głowę.

emilia1
- super, że ciuszki jakie kupiłas na Allegro są dobre i w porządnym stanie, bo czasem na fotkach są ok a na żywo już mniej....
"Pomysł-y na...." - też robię i te sałatki różne - też przerobione, szkoda że teraz znów warzywa typu sałata to bedą totalnie sztuczne
Wysłałam Ci zaproszenie na nk

darka
- fajnie się masz że możesz na Sylwa sprzedac Oskarka rodzicom...

asiula
- Moja Ty konkurentko w długości poematów i myciu podłóg, z tymże u Nas wiecznie brudne mimo mycia 😉
prezent od Męża wspaniały, odżyjesz po takim SPA, postarał się mężulo 😆
Mój też nie je kaszki a wygląda ani grubo, ani chudo, wszakże lekarze nie mówią że chudy czy gruby.

Magdunia
- co do zupki to mogę polecić ze słoiczka "zupka jarzynowa" z Gerbera, bardzo fajna, ma marchewę, pietruchę,ziemniaczki, skrobię kukurydzianą
i olej roślinny, Chrupciowi bardzooo smakuje a ja nie muszę się babrac z tym wszystkim - przynajmniej jak na razie jak ma słoiczek na 2 razy bo potem mam zamiar gotowac sama

Kiniek
- fajnie się masz z jabłuszkami od Mamy, z chęcią bym skorzystała z jakiś "eko" owocków i warzyw z wiadomego źródła
Pewnie już tworzysz swoje dzieło 🙂

McDa
- podziwiam że masz czas jeszcze na pieczenie ciasteczek.
Oczywiście poproszę o przepisa na kurczaka po chińsku, zapewne nie tylko ja proszę
Co do szamponu Dermena - to ja używałam ale szczerze na mnie nie zadziałał
O krostach ja mamram i mamram - raz jest lepiej, raz gorzej, ciagle szukam przyczyny, kombinujemy. 😉
Na takie "mechaniczne" krostki - od smoczka, tarcia, wkładania rączek u Nas działał Linomag (koniecznie zielony bo ten czerwony ma kwas borowy)

Tilii
- biedna Sabinka z tym zatwardzeniem, kleik ryżowy niestety zatyka nasze biedne dzieciątka.
Rozbójnikowi staram się dawac jabłko (słoikowe = pasteryzowane) bo tak to czasem zrobi twardą kupę, ale dzięki jabłku to zazwyczaj jest ok.
Z reszta on teraz co rano to kupal od razu - się mu wyregulowało jak daję koło południa warzywa ( w tym zupa) a po poludniu lub pod wieczor jabłuszko prawie zawsze - albo samo albo z czymś jeszcze
Podobno kleik kukurydziany jest lepszy = nie powoduje zatwardzeń

anjaP
- no nie ciasteczka wyglądają pysznościowo, ja bym je od razu pożarła razem z tymi koralikami ( chociaż one pewnie jadalne)
na sam widok 2 kg mam na plusie 🤪

Tlii
- kurcze ciekawe co to za plamy u Filipka...

I koniec, tak jak pisałam kogo pominęłam przepraszam ☺️

Dobranoc!!! 🙂

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Dzień kompletnie rozbity, więc nie miałam czasu zaglądnąć do Was ☺️
Olek strasznie nam wczoraj marudził, w nocy też przebudzał się kilkakrotnie. Sprawdzałam Mu temperaturkę,ale na szczęście w normie 🙃 W zasadzie to wczoraj miał najbardziej kryzysowy dzień, katarek, kaszel 🥴 Ale dzisiaj już widzę zdecydowaną poprawę.
Dzięki Bogu obyło się bez antybiotyku ☺️ Czy to dzięki naturalnemu pokarmowi te infekcje u Niego przebiegają bez powikłań? 🤨

Megan u nas też pampery 4 i rozmiar 74 🙂
Co do łóżeczka- Olek również nie uznaje tego miejsca do spania 🥴 A gondola też średnio odpowiada, więc śpi na materacu jak bezdomny 😁 Ale skoro w taki sposób przesypia mi noce, póki co nie zmieniam nic 🙂

Wercia cieszę się,że stronka się przydała 🙂 Smacznego 🙂
Ja dzisiaj zrobiłam gyrosa i zwykłą warzywną, więc weekendowe gotowanie z główki 🙂

AnjaP no szacun Kochana! Ciasteczka bon appetite! 😉 A jak dopracowane 🙃
Ja na Wigilię mam zamiar zrobić swoje popisowe rogaliki z makiem 🙂

Dziewczyny mam do Was pytanie intymne... ☺️ Trochę się niepokoję. Od kilku dni zauważyłam u siebie zwiększoną ilość wydzieliny, kolor kremowo-zielonkawy, gęstsza konsystencja i ma bardzo specyficzny zapach (jak dla mnie śmierdzi ☺️ ). Czuję przez to okropny dyskomfort i myję się kilka razy w ciągu dnia 🤔 Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze... Czy to normalne po porodzie??? Pomóżcie!

Ach, Emiluś wczoraj mój Staruszek podejrzał posta w którym napisałaś o przystojnym masażyście 😁 Powiedział,że na masaże idę z Nim i Małym, będą czekać pod drzwiami na mnie 😁

Zmykam spać, bo mężul w pracy na noc, więc jutro walczę z Olkiem od rana 😮
Dobranoc 😘

• Mamusie
witam,

ja tak szybko bo zaraz idę do szkoły 😞 ale mi się nie chce 😞 znów ta trasa do Katowic 😞
nocka w miarę fajna, karmienie 5.20 i 8.30 ale między 5 a 7.30 spać nie chciała, kopała, bawiła się i cmokała na rękach, to było najgorsze bo spać nie mogłam 🙂 ale sama potem zasnęła 🙂 no i o 2 i 3 oczywiście wstawanie żeby dać smoka 😞

Wercia przepis napisze jak wrócę ze szkoły, bo teraz już mnie ściga 😞 ale oczywiście musze poczytać zanim wyjdę, ach ten nałóg 🙂

Emiliaeem lepiej idź do lekarza, nie ma żartów, może to jakaś infekcja.... ja nic nie mam podejrzanego 🙂

• Mamusie
witam 🙂

u nas nocka w normie jak tak wcześnie Natalia zasypia to w nocy 2 razy je 🙂 strasznie sie wierci i rozkopuje wstawanie i dawanie smoczka mnie wykańcza a jak zrobię butle to spi dalej 🙂

wercia dziękuje za zaproszenie na nk juz cie przyjęłam 🙂

emiliaeem odczekaj parę dni i jak nie przejdzie idz do lekarza 😉

• Mamusie
Witam was w sobote

Ehh moj spi po nocce wiec ja z malym musialam sie wlec do skelpu bogu dzieki mamy naprzeciw biedronke to szybko polecialam po pieczywo i po gazetke. Dzis na obiadek kurak a raczej udka z kurczaczka naszego mama dala mi pare bo stwierdzila ze nie bede zywic sie tym czyms ze sklepu i malemu tez dzis robie miesko

A co do krostek i uczulen u mojego znow sie cos pojawilo tym razem na udach z przodu nie suche placki a krostki pelno ich i teraz glupieje czy to tez jest AZS mam masci wiec bede smarowac a nic nowego malemu nie dawalam i byc tu madra

AnjaPmniam pychotka te ciasteczka juz od samego patrzenia sa ;yszne tak jak Wercia 2kg do przodu jak tak sie patrzy a ja slodka dupka a moj Adi on nie cierpi czekolady i nic slodkiego i wyglada jak wyglada ja przy nim to jak ten Shrek przy Fionie hehe

Pogoda paskudna nie leje ale bedzie lalo napewno

Dzis sie wylguje wczoraj posprzatalam tylko obiadek moja kolej niestety

Aaa co do rozmiarow my uzywamy 4 pampikow i zastanawiam sie nad kupnem 4+ bo do 9 kg brakuje mu 200g a paczka powoli sie konczy tylko ze w auchanie nie ma 4+ wiec sie zastanawiam nad pampikami z rosmanna tam sa takie zielone dla chlopcow i rozowe dla dziewczynek cenowo wychodzi to samo jeszcze musze to oblukac choc troche sie boje co to beda bo te activbaby sa rewelacyjne a ciuszki to juz sama nie wiem jaki rozmiar 68 dawno poszlo w las 74 juz przy pelnym pampersie sie body niedopinaja a ze ja mam duzo ciuszkow uzywanych to rozmiary sa zprane i nie widac ale juz mu ubieram nawet na 80 i wiadomo rozmiar rozmiarowi nie rowny i czasem 80 jest na styk moj maly grubasek a kombinezon ja mam na 8086 i go dwa razy przewinelam i jest git przynajmniej bedzie mial na 2 sezony

Ojj to u nas jak wozek kiedys byl potrzebny tak teraz w wozku nie ma spania jak jest spicy klade go do lozeczka i chwile pomarudzi i spi albo natychmiast zasypia jednak mam grzeczne dziecko choc wczorja w ciagu dnia spal 1,5h jedna drzemka godzine i dopiero ok 16 byla nastepna ja juz padalam ze zmeczenia

Zajrze do was wieczorkiem buziaczki dla dzieciaczkow :*