Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
druga he he !!!!!!!!!

Witam , nocka super bo spalam od ściany 🤪 i mąż tym razem wstawał o 23 i 4 😜 W końcu doczekałyśmy się ciepełka 😎 Ja już pościel poprzebierałam , umyłam jedno okno 😉 Natalia zasnęła to weszłam się przywitać i śmigam sprzątać dalej, a później na spacerek 🙂

kinga no ba po 12 latach doczekać się córy to róż obowiązkowy 😉 kupiłam jej nike dres z wstawkami różowymi , a syn eis śmieje i mówi nie dość że dresiara to jeszcze różowa 🤪 A ,że wiosna idzie to nam tez się soc od życia należy , zresztą moje zdanie MAMUSIA Z WÓZKIEM TEZ MUSI SEKSI WYGLĄDAĆ 😉

MCDA pewnie ,że jak wrócisz ze szkoły to jeszcze ładnie będzie , teraz dzień już coraz dłuższy w końcu !!!!!!!!!!!

wercia mi się jednak wózek ten pierwszy bardziej podoba 😉

Dobra zmykam myc okna bo pewnie Natala zaraz się obudzi 🤢

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
I ja witam

Lenka zasnęła wczoraj o 19.30 mleczko o 24 i 5 i spała do 7.30 🙂

My dzisiaj na spacerek wcześniej tak po 11 bo potem rodzice do mnie przyjeżdżają 😉

emilia
no sławnie przypomniałaś mi o myciu okien no ale ja umyję je może za tydzień albo jak pogoda będzie to na tygodniu dzisiaj mam lenia i nic mi się nie chce 🤢

Idę pranie rozwiesić 🙂

• Mamusie
Witam Dziewczyny!!!

Ja tak na szybciutko, czekam az maz z zakupami przyjedzie, rozladuje i jedziemy do mojej Mum jej pomoc w mieszkaniu
Ju nie bylam u niej 100 lat bo tak to ona przyjezdza ☺️ ☺️ ☺️
Rozbojnikos zasnal a ja pakuje toboly...

Pogoda przesliczna, naszykowalam ciensze ciuszki dla Patryka

Bogu dzieki moj mąż nie pracuje w soboty jak na razie bo tak tobysmy nic nie zrobili

Co do wozka to zaczelam czytac opinie o nim i wiekszosc jest zadowalajaca, chociaz niektorzy pisza ze kolka sie scieraja, ze z kraweznikami - z wjazdem na nie sa problemy
no ale niestety to sa juz inne kolka niz pomopowane
Cena nie jest zla bo ponizej 400 zl

Nie wiem jak Wy ale ja mam manię ubierania PAtrykowi na body koszulek z krótkim rękawem wiec u Nas tego typu ciuszki odchodzą cały rok i własnie zaopatruje sie w wieksze rozmiary 🙂
CZekam tez na przeceny w TESCo - zwłaszcza bodziakow i pajacy

Kiniek
- to my sobie ręce mozemy podac ja też wertuje codziennie setki stron na Allegro ale wlasnie kasa.... 😉 😉 😉

a ja sobie sprzatalam od rana teraz czas na sniadanie 🤪,pozniej jakis spacerek z mala i do garow bo po 17stej gosci mamy 😜
nawet i tu sloneczko sie pojawilo 🙂
a ja jestemzaskoczona metamorfoza mojego meza 😜 dzis mial na rano do pracy,a w nocy wstal do Zuzi okolo 4.20 dac jej mleczko bo ja po spirali heheh, on naprawde mysli,ze to jak porod i musze odpoczywac 😁 😁 😁 😁 ilazienke wyszorowal wieczorem nic mi nie mowiac hehehehe no aleciesze sie, bo od raz czuje sie psychicznie lepiej jak wiem,ze nie mam wszystkiego sama na glowie...

• Mamusie
mnie też mąż zaskoczył, bo poszedł pierwszy raz sam z Natalia na spacer 🙂 A ja padam nóg nie czuje , wstawiłam chyba z 3 prania, pościel przebrana , 2 okna umyte ,firany poprasowane i powieszone, jeszcze jedno okno mi zostało u syna , ale to już innym razem bo też mam po 16 tej gości. podłogi pomyte ,obiad zjedzony, Natalka śpi ufffffffffff mam chwilkę dla siebie 🙂

• Mamusie
no i ja już jestem, mała właśnie zasnęła i zabieram się za dalsze porządki tak jak Wy 🙂 wczoraj popołudniu mnie też mąż zaskoczył bo wrócił z pracy po 16!!! 🤪aż sam nie mógł w to uwierzyć że olał wszystko i przyszedł do nas 🙂 więc ja wykorzystałam go i zabawiał małą i usypiał potem a ja wzięłam się za mycie okien w jednym pokoju, wyprałam firanki i rozwiesiłam, teraz piorą się zasłonki i czekam aż skończą i rozwieszę, mąż poszedł myć auto, jak wróci to będzie się bawił z małą a ja musze ogarnąć kuchnie i balkon po zimie 😞 ale aż chce się robić porządki wiosenne 🙂 u nas dziś 21 st w cieniu!!! i w tygodniu mi zostanie zrobić porządek w szafie i w sypialni umyć okno, wyprać firanki....

no i potem mogę się zabrać w końcu za pisanie pracy mgr 🙂

heh a zapomniałam, wczoraj jak byłyśmy z małą na dworze to się bała psa jak zaczął szczekać to ona w ryk! a dziś była u mamy i wzięła ją do cioci obok pokazać kury, kota, psa i podobno płakała w niebogłosy!! bała się zwierząt hehe, potem się uspokoiła i zabrała ją do ogródka i ona znów w płacz, nie wiem czemu się boi podwórka.... hmm mam nadzieję że to jej przejdzie 🙂

• Mamusie
Lenka spała mi na spacerku 30 min a potem w domu 30 minut i to na tyle dzisiaj, strasznie marudziła wiec dałam jej chrupka 😉, jej jak ja przeżyję do 19 😮

McDa no no to aż ciekawa jestem czy Lence by piesek się spodobał 😉 oj ciepło dzisiaj a jutro podobno jeszcze cieplej no ale w pon. już chłodniej ma być

My dzisiaj już w spacerówce wyszłyśmy, chciałam Lence pokazać kaczki ale niestety one chyba ok południa leniuchują w krzakach 😠 wiec może jutro jak wyjdziemy koło 14 🙂

Emilia1 robilam dzis te kotleciki ale jeszcze do cebulki dodalam papryki i razem dusilam pyszne ale lepsze z sama cebulka 😜
Mcda !!!! Zuzia tez sie boi zwierzat....ale nie ma z nimi kontaktu moze dlatego , widziala papuge jak sie ruszala bylo ok bo wielka kolorowa, ale jak papuga wrzasnela to Zuzia jeszcze glosniej ale dlugo plakala...wczesniej kotek u znajomych jak wolno chodzil bylo ok, ale jak zaczal biec do drzwi to ona ryk....nie bala sie tylko wiewiorki w parku i guchala do niej i patrzyla na mnie chyba myslala,ze to zabawka heheh i wczoraj psa widziala on do nas podbiegl a ona widziala go ale kátem oka bo glowe w druga strone odkrecala udawala,ze nie widzi....

• Mamusie
McDa Ja tradycyjnie fotelik mam po Filipie. Kupiliśmy go w sklepie rowerowym bo tam zawsze ktoś doradzi..

Megan Oglądałam program w którym testowali te przyczepy i podobno to strasznie trzęsie w środku. Dziecko czuje każdą małą dziurę. Dobrze wypytaj o to sprzedawcę zanim kupisz.

McDa Nie dziw się to jest dla niej nowość. Pewnie jest zszokowana że coś się rusza. Pyrka na spacerze to ma oczy jak 5 zł. I ciągle woła „yyy” jak coś nowego zobaczy 😉

Mój mąż po tych 2 tygodniach w domu trochę szaleje 😉 Dzisiaj nawet placek upiekł jak byłam w szkole 😮
Emilia A co do wstawania w nocy to od 3 tygodni mam spokój 😉 Myślałam że jak Kuba wróci do pracy to ja będę wstawać, ale nie... śpi nadal przy łóżeczku i wstaje. To ja się nie odzywam 😜

• Mamusie
My dzisiaj spędzilismy pracowicie dzien pomagając mojej Mamie

Okna będe myc przed samymy świętami, strasznie brudne są ale nie opłaca mi się brac ze nie teraz bo do świąt będą znowu brudne przy tym tempie brudzenia w tych stronach 😉

Rozbójnikos spi od 20.30 pewnie rano znowu obudzi sie ok 6-6.30

Stoję z wystawianiem na Allegro ale moze uda mi sie w koncu powystawiac te klamoty bo jak rozgladam sie po mieszkaniu to mnie wkurzaja te zbedne rzeczy

Co do fotelikow to ostatnio duzo slyszelismy o takim, ohy i ahy ale podobno nie każde dziecko taki model lubi
http://allegro.pl/fotelik-cybex-pallas-wszystkie-5-kolorow-2012-i2188309406.html

Nic pomarudziłam
Znikam
Dobranoc 😘

• Mamusie
Witam

Dużo zdrówka dla Patryczka z okazji 9 miesiączków i 1000 buziaków 😘 😘 😘

Nocka tragiczny może spałam z 2-3 godziny 😠 położyłam się koło 23 a koło 24 Lenkę karmiłam, potem o 1 mąż zadzwonił że za 30 minut będzie wiec już zasnąć nie mogłam i jak przejechał to trochę pogadaliśmy, on zmęczony szybko zasnął a ja nie mogłam dopiero zasnęła koło 4 a 4.30 Lenka się obudziła na mleczko a potem o 6 dawałam jej smoka i wstała o 7 😞

wercia foteliki fajne ale my też będziemy szukać jakoś w tym miesiącu i oczywiście mąż się tym zajmie musi być naprawdę dobry 😉

Jej śliczna pogoda się zapowiada koło 14 idziemy na spacer a po 16 na imieniny do teścia 😜

a i muszę się pochwalić wygrałam licytacje http://allegro.pl/show_item.php?item=2202901809 i
http://allegro.pl/show_item.php?item=2198313301 akurat się przydadzą bo niczego takiego nie mamy 🙂

Miłej niedzieli 🙂

• Mamusie
Witam

zdrówka dla Patryka, to już 9 miesięcy

mcda Natalka tez się boi psa , ale takiego większego , małego yorka i kota targa za sierść 😉

gosiaczek ja tez daje chrupka jak Natalia marudzi , to mam chwile dla siebie 😉 U mnie nocka tez koszmar, wczoraj wypiłam wino cale z kumpela i w nocy łeb mi pękał , brałam 2 x tabletkę a i tak boli 😮 Ja tez dziś idę na imieniny do taty i mamy zamiar iść pieszo spacerkiem tak ok 4 km 😉

Tilii12345 ja tez czekam na tą chwile jak położę Natalie o 20 i wstanie dopiero rano 😉

maja a ja nie dałam cebulki , następnym razem dodam, bo smakowały nawet mojemu mężowi 🤪

hej 🙂 Tilii az zazdroszcze,ze maz wstaje!!!! 🙂))) oby tak jak najdluzej robil 🙂))
Dolaczam do zyczen dla Patryka 🙂!!!! zebys maluszku przesypial kazda noc ,zabkowal bezbolesnie, byl twardy i meski 🙂))) 😁
Gosiaczek sliczny i plaszczyk i kurteczka,ja tez sie musze za to wziac bo ma jedna kurteczke taka na lekka zime jak my tu mamy, a juz by sie wiosenna przydala czasem jak jest cieplutko ,narazie w takich sytuacjach zakladam jej sweterek i bezrekawnik ale dlugo na tym nie pociagnie 😜
Emiliaa1 ciesze sie,ze kotlety smakowaly,mojemu mezowi nie smakowaly raczej, ale jajeczne mu smakuja z kolei bardzo, a te wczoraj 2 osoby -goscie probowali i byli zachwyceni oboje 🙂
A co do smaczkow, polecam tez jajeczka faszerowane nie wiem czy robilyscie ja to zawsze na impreze robie, gotowane jajka, przekroic na polowki,wyjac zoltka, osobno poszatkwac cebulke i pieczarki, troche wegety do tego i poddusic do miekkosci, jak bedzie gotowe, dodac do zoltek i utrzec jak najlepiej , mozna dodac szczypiorek , lyzke majonezu,mozna i bez majonezu, takie kombinacje 🙂 Mowie Wam pychota 🙂 kazdy mysli,ze to zwykle jajka z majonezem,a jak probuja to ahhhy ehhy 🙂
no i tak, wczoraj jeszcze zdazylam zrobic opaseczke jedna 🙂 napewno Zuzia bedzie w niej paradowac tej wiosny bo bardzo mi pasuje kolorystycznie 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/338/desktopjxy.jpg/][IMG]http://img338.imageshack.us/img338/119/desktopjxy.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Witam,
ja dopiero teraz bo przed 7 jechałam do szkoły, wróciłam o 13, troszkę wcześniej uciekłam 🙂 pojechalismy do moich rodziców i posiedzieliśmy trochę w ogórdku, potem 2 godz spacerowaliśmy więc pogoda w pełni wykorzystana 🙂

mała teraz zasnęła bo nie spała od 13, mam nadzieję że to jeszcze nie noc bo jeszcze musze ją wykąpać 🙂 więc pewnie dziś późno zaśnie... nawet na tym dwugodzinnym spacerze nie zasnęła, miała spacerówkę na leżąco ale opanowała samodzielne siadanie i co ją położyłam to zaraz siadała...

MajaCh śliczna ta opaska i bardzo Zuzi pasuje!
a jajka takie robiłam, są pyszne!!

a teraz z nowosci
funciakowe : wiatraczki do ogrodka 3 kolorowe Zuzia je kocha ,
cymbalki ale zjada paleczke chociaz smieje sie do nich ja ja gram
nocniczek posiedzenie juz zaliczone ale tylko zapoznawcze w ubranku, niezle byla zainteresowana ale jak nocnik byl obok to fajnie sie go klepalo
A pozniej bylysmy z wizyta u kolezanki ,ona ma synka ponad 1,5 roczku i dostala kilka zabawek po nim , m.in ta bujaczke jak miala Julia ta skaczaca. Ona jest do 9 kilo wiec jeszcze z miesiac poskacze ...i powiem Wam ,ze az sobie gruchala slicznie po cichu pod nosem ale bala sie ale baaardzo jej sie podobalo szok...moglam wczesniej na to wpasc ))
to tak sie oblowilysmy
taki przyjemny dzien matki i zezarlam tyle,ze nie pytajcie....ale to moj weekend byl od poniedzialku mata i cwiczenia jazda bo niedlugo lato

• Mamusie
Witam

Lenka śpi 🙂 my spacerek też zaliczyłyśmy choć wczoraj było cieplej 😉 Lenka spała godzinkę a potem obserwowała wszystko dookoła 🙂

MajaCh śliczna opaska i Zuzi ząbki widać 😁

a tu Lenka przed spacerkiem
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/schowek01ep.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/8707/schowek01ep.jpg[/IMG][/URL]

a tu rano robiła demolkę w łóżeczku

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/696/dsc0094ou.jpg/][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/4347/dsc0094ou.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
hej Natalia padła o 19,30 🙂 Zrobiliśmy sobie rodzinny spacerek godzinny do mojej mamy i z powrotem tez pieszo 😉

gosiaczek mi tez sie wydaje ,że wczoraj było cieplej 😉 ślicznie Lenka wygląda 🙂 Ja też chciałam zrobić zdjęcie na dworze , ale moi chłopcy oburzeni,że albo idziemy , albo parada zdjęć 😠

Maja ja to dziś na obiad zjadłam ziemniaki i smażone mięcho i na imieninach ciasta się objadłam 🙃 no ale przy niedzieli to można ☺️ i spacer 2 h był to troszkę się spaliło kalorii 😉 Jutro dieta 🙂