Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No Gosiaczek ja tez jestem pod wrazeniem!!! piekna z Ciebie Pani Mama 🙂 dzidzia to wiadomo 😜 kurcze zazdroszcze Wam tej pogody......my tez bylysmy na spacerku i w gosciach wlasnie.......i ciasto bylo 😜 Zuzi tez smakowalo 😁

• Mamusie
pierwsza.................. 😜

Witam , noc standard 😉 jedzenie o 24,30 i 5,20 🙂 O tej 24 mogła by już nie jeść 😁 O 5,30 już wstała 😮 i robiła w pampersa , a o 5,45 już się bawiła ja natomiast z chęcią pospałabym do 8 😉 Pogoda dziś taka se , pochmurno i wieje , zapowiadają tez opady deszczu 😞

• Mamusie
Witam druga

Nocka koszmarna Lenka zasnęła koło 19.40 o 22 obudziła się z takim płaczem ze nie mogłam jej uspokoić nie wiedziałam co się dzieje nigdy jeszcze tak nie zrobiła ale mąż naszykował mleko zjadła i zasnęła potem o 2 mleczko i 2.45 płacz wiec dałam smoka potem po 3 to samo i o 4 z 4 razy wstawałam i dawałam smoka 😮 o 6.30 się obudziła i jak wstałam do niej o 7 to była duża kupa na plecach też 😮 😮 😮

emilia u mnie pogoda podobna i coś wydaje mi się że jak ja będę chciała wyjść na spacer to będzie padać 😠 śliczny avatarek i fajna bluzeczka 🙂

tedit super że zakupy się udały 😉 i gratulacje dla Lenki 😘

a i moja może niedługo zacznie raczkować bo już jak jest na brzuszku to podnosi dupkę i jest na kolankach 😉

a i powiedzcie jaki rozmiar ubranek w was króluje bo u nas 68 😜

• Mamusie
gosiaczek no widzisz nigdy nie wiadomo jaka nocka nas czeka, jak tak opisujesz swoja to u mnie z 7 razy taka była 🙂 Natalia tez nosi rozmiar 68 🙂 zakładam jej po miału 74, ale spodnie ciut za długie i luźne w pasie 😉 no i pospała moja niunka, już stoi w łóżeczku 🙂 ledwo wstanie i już na nogi 🙂 Co do raczkowania to myślałam ,ze Natalia NIE BĘDZIE RACZKOWAĆ BO OD RAZU NA NOGI WSTAJE, ALE ZAUWAŻYŁAM ,ŻE od wczoraj pomalutku zaczyna raczkować tylko zamiast dalej iść to siada 😉 I jaka modela w łóżeczku stoi i trzyma się tylko jedna ręką 😮

tedi gratulacje dla Lenki 🙂

• Mamusie
I ja witam 🙂

Lence już na 80 cm kupuję. Bo 74 na styk.
Kupiłam jej znowu opaskię, spodnie i sukienkę w H&M, w Zarze była świetna katanka ale za 100 zł 🤨 szok jakie ceny.

Muszę jej kupić buciki ale wolę jak z nią będę bo ma wysokie podbicie i nie wszystkie są ok.

Gosiaczek moja od dawna tak robi ale nie raczkuje. Może jak ja, zacznie chodzić 🤪

• Mamusie
witam,
u nas nocka średnia, jedzonko o 2 a potem o 5 już spać nie chciała tylko płakała w łóżeczku, musiałam ją zabrać do łóżka to była grzeczna ale nie spała do 6, potem zasnęła na godz i od 7 wojowała... właśnie chwile temu zasnęła na pół godz pewnie 🙂 a ja zmykam na śniadanko bo zaraz mąż przyjedzie....

Gosiaczek może ząbki??? jak kupa też była luźniejsza...
ja ubieram małej gł 68 ale niektóre 74 już ma dobre, niektóre 68 za małe 🙂 zależy 🙂

kurcze moja od jakiś 2-3 tyg robi rzadkie kupy a robiła już takie twarde, ostatnio znów wyszła z pampersa na plecy jak za dawnych czasów, też tak macie?? pierwsze myślałam że to może ząbkowanie ale kolejnych zębów dalej nie widać, ciągle tylko napuchnięte...

dziewczyny jaka miejscowośc nad morzem jest ładna?? nie wiemy gdzie pojechać, zastanawiamy się nad Ustką.... była któraś??

• Mamusie
McDa87 napisał(a):
tedit26 napisał(a):
Ja byłam w Ustce kilka razy, mój brat jest z Słupska.
Polecam, super jest 🤪

a masz jakieś sprawdzone apartamenty?? szukamy apartamentu bo chcemy mieć swoją kuchnię... i dla 4 dorosłych osób (oczywiście plus dwoje maluchów 🙂 )

Niestety, ja mieszkałam w domku brata.
Ale jest mnóstwo apartamentów, poczytaj opinie.

dziendobry 🙂 ale piekna pogoda !!!
Emilia1 sliczny awatarek 🙂 🙂))))
Gosiaczek Zuzia robi to samo!!! od wczoraj pelza i nagle kladzie glowe i dupka w gore wysoko 🙂 kombinuje powoli 🙂
A co do morza to zdaje sie Ustka albo Jantar 🙂 ale noclegi nie wiem gdzie, ja mam tam kuzyna i on nam mieszkanie odstepuje bo jego przewaznie nie ma on w rozbiegach miedzy Niemcami ,a Polska ..

• Mamusie
McDa co do Ustki to nie wiem ale poszukaj jakiś apartamentów i koniecznie poczytaj opinie, co do Jantaru to jest bardzo spokojna miejscowość byłam tam 3 lata temu jak zawoziliśmy z mężem jego brata do ośrodka rehabilitacyjnego bo tam dużo tego i zostaliśmy na 4 dni i jako osoby rozrywkowe bez dziecka nie mięliśmy co tam robić no ale wy z dzieckiem to ok)

MajaCh ale śmieszne te nasze dzieciaczki, a i moja jeszcze tak się wycwaniła że przekręca się z brzuszka na plecy i odwrotnie i tak w kółko aż znajdzie się daleko od swojego kocyka 😜

• Mamusie
Gosieczek Twoja Lenka cwana jak moja 🙂 opanowała posuwanie się do tyłu i co ją dam na matę to zaraz jest na drugiej stronie pokoju... i jak dam jej zabawkę przed nia i zmuszam żeby do przodu się posunęła to robi jak Lenka, przewraca się z boku na bok aż dostanie do zabawki 🙂

• Mamusie
dziewczyny zwariowałam 🙂 własnie tu był gościu od kuchni, mierzył bo chcemy zrobic projekt i powiedziałam mu że chcę białą kuchnię lakierowaną z czarnymi wykończeniami (m. in. blatem) i bordowe szkło pomiędzy szafkami!!!! samobójstwo 🙂 hehe ale jak czytałam opinie to pisali że jeśli chodzi i meble z połyskiem to najmniej sie brudzą BIAŁE! podobno nie widać zacieków ani odbitych paluchów 🙂 sama jestem ciekawa efektu, mam mieć projekt ok czwartku to Wam pokażę 🙂

• Mamusie
Witam

Ja ekspresem jak to ostatnio u mnie bywa

Dziękujemy za życzenia z okazji 9 m-cy - strasznieeeee szybko ten czas leci

Dziś zauwazylam ze zagubiona dolna dwojka szykuje sie do wyjscia takze 8-my ząb nadchodzi!!!!!

W weekend byla sliczna pogoda i u Nas, jezdzimy w koncu w spacerowce i nawet w niej spi w domu (nie wiem kiedy ja go oduczę...)

Wczoraj zaliczyliśmy jeszcze impreze urodzinowa (niespodziewana na dodatek) a my nie przygotowani bylismy az wstyd
Patryk "zakochany" byl w dziewczynce - 5 latce - smial sie i chcial jej buzi co chwile dotykac
Za to "zakochanie" i zainteresowanie dziewczynki minelo po godzinie 🤪

McDa
- wow kolor kuchni, juz sobie wyobrazam tutaj jakby wygladala przy takim zanieczyszczeniu 😞

Nic znikam bo sterta prania czeka a musze jeszcze odkurzyc, umyc podlogi i pranie rozwiesic

😘

• Mamusie
Cześć Zakupoholiczki! 😁

Bo tyle narazie wyczytałam... 😉
Niedługo nadrobię resztę 😜

Mąż oddelegowany, cały weekend praktycznie na dworku koczowaliśmy 🙃 Było tak nieziemsko ciepło,że Olek śmigał jedynie w dwóch bluzeczkach i bezrękawniku ☺️ 🙂
Poza tym kupiliśmy w końcu spacerówkę,w której kawaler tak się oto prezentuje:

Chyba zadowolony... Cenę w hurtowni matka wycyganiła, kolor żarówiasty, narazie ok 🙂
Chciałam tylko zauważyć,jakie piękne mój Olek ma rozcapierzone stopy 🤪 Jedyne podobieństwo do Matki 😉

No i co jeszcze! Dostałam pierwszy okres!!! Tragedii nie ma,lekkie pobolewanie podbrzusza... Daj Boże,żeby poród odmienił miesiączki na lepsze ☺️
Najgorzej,że w środę mam ginekologa 🥴 Nie wiem czy z taką ,,fontanną" mam się wbijać na wizytę??? 🤨 ☺️

Tilii patrząc na zdjęcie Chłopaków na ciągniku, skojarzyłam fajną nutę 🤪
,,Jedzie rolnik drogą polną,zamiast w bramę, w słup ... (tararara) 😁
Urocza Sabinka 🙂

Emilciu kawał niezły 😁 Ale ja za coś takiego wytrzaskałabym męża po pysku 🙂
Podsumowując- lepsze cycki jak rodzynki, niż cera jak wydłubany słonecznik 🤪 😁

McDa piękna jest Krynica Morska- miejsce typowo rodzinne, cisza, spokój, czysta plaża.
Ja byłam na Helu,ale za duże tłumy (korzystaliśmy z plaży na samym cyplu)... I jeszcze koczowałam w Sopocie- drogo jak cholera, plaża średnia, miasto takie o... 🥴

• Mamusie
Emialeem bardzo ładna spacerówka, mi się kolor podoba!! 🙂 a Olek mały przystojniak 🙂
Poszukam w takim razie jeszcze czegoś w Krynicy Morskiej 🙂 a co do Helu to byliśmy tam 2 lata temu, mieszkaliśmy we Władysławowie ale zrobiliśmy sobie wycieczkę rowerową na Hel, mnie się nie podobało, ludzi pełno, jedzenie beznadzieja i te korki na ulicy, masakra.... autem z dzieckiem odpada jak dla mnie...

• Mamusie
o rety w końcu zasnęła , mam nadzieje ,że z 1,5 godz pośpi bo muszę na necie pobuszować 🙂

McDa ja byłam 2x w Grzybowie , wspaniała okolica to mała wioska bardzo bezpiecznie dla dzieci blisko do Kołobrzegu 😉

emiliaeem wow Olek jaki duży i jaki śliczny 🙂 Moja Natalka taka mała kluska bo rozmiar 68 nosi 😉 A wózek cudny wklej linka obejrzę dokładnie 😉