Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam i Ja 🙂

Dzisiaj u Nas posypuje lekko snieg
Ja staram sie powolutku juz ruszac zeby chociaz czesc rzeczy zrobic samemu

W poniedzialek mam ortopede

Sie pochwalilam wczoraj wieczorem jak to Patryk spi to w nocy sie budzil
kilka razy i herbate musial pic

Dzis marudzi

Wy tak piszecie o tych "kibelkowych" postepach a u Nas nic, czasem tylko jak zrobi
kupe do pampka to zaczyna szykowac podklad, chusteczki i cala reszte do przewiniecia

McDa
- masz racje, nie mam zamiaru sie denerwowac i sprawiac sobie dodatkowej
przykrosci bo i tak dosyc mamy juz problemow
Fajnie sie masz ze Studniówką
I u mnie okres a w poniedzialek ten ortopeda to wiadomo ze mnie badal bedzie
a tu koleja na maxa wiec podpache i tak musze zalozyc na zapas

MajaCh
- no prosze, brawo za kupe

Gosiaczek
- powodzenia u okulisty, daj znac jak poszla wizyta

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
I już po wizycie Lenka padnięta właśnie zasypia 🙂

Dobrze że mamy tam znajomą która nie miała pacjentów i zbadała Lence wzrok i od razu zauważyła to uciekające oko więc jest wada potem zaprowadziła nas do okulistki tam krople i po 30min badanie Lenka płakała jak nie wiem aż szkoda mi jej było 🥴 No i okulista tez widzi delikatną wadę wiec wizyta za 6 miesięcy (czy wada się powiększa czy nie) wtedy zrobią jej jakieś badanie ale nazwy nie pamiętam 😉 o ile pozwoli się zbadać 🤢 Troszkę się podłamałam no nic zostaje mi czekać na następną wizytę, modlić się żeby wada się nie powiększała i obserwować Lenkę 🥴

wercia przynajmniej chce się przewijać 😉

• Mamusie
jej Gosiaczek biedna Lencia, żal mi jej, paulina przy zwykłym badaniu drze się jak nie wiem to nie wyobrażam sobie co by robiła przy badaniu oczka;( oby Lence to przeszło, ale pocieszę Cię (chyba) że moja kuzynka miała taki problem z córeczką tylko jej bardzo uciekało oczka, na rok jej dali takie specjalne okulary, dziś ma prawie 6 lat i śladu po wadzie nie ma.... tylko jej naprawde widocznie uciekało to oczko, wszyscy to zauważali... także jak to jest malutka wada, to może z tego wyrośnie! i tego Wam życzę!

• Mamusie
Werciano właśnie, przynajmniej chce się przewijać 🙂

moja mała od kilku dni chodzi ciągle do łazienki gdzie jest nocnik i chce siadać, ale to nic, ona wtedy mnie woła że ja też mam siadac na kibelek, jak nie chcę to wrzeszczy jak nie wiem, no i musze z nią siedziec, czasami 10 minut, a jak usiąde w ubraniu to ona nie nie nie nie, podchodzi to mnie i mnie rozbiera! 🤪wczoraj się już wkurzyłam i powiedziałam że nie mam czasu siedzieć pół dnia na kibelku, mamusia nie chce siku i nie będzie siedzieć, ona ciągle na ten nocnik, powiedzialam że to nie jest zabawka, tak jak się siada to trzeba robić siku, no i poszłam, zostawiłam ją przy tym nocniku i zaczę ła się rozbierać, zrzuciła spodnie i rajstopy, woła mnie że chce sisi, no to do świętego spokoju ją posadziłam i zrobiła siku 🙂 ale potem zaś chciała siadac i nic nie robiła....

helołłłłłłłłłł dupeczki..ja dzisiaj po sesji z psychologiem...fajnie było to moja pierwsza sesja a dodatkowo chodzimy z mężem jeszcze na rodzinna w sprawie teściów..Marcel przespał noc raz się obudził..ciekawe co dzisiaj...ja tez się zapisze na zumbe hihi..a tak to ok rezonans coraz bliżej i baaardzo się boje...oby nie postępowała choroba...no ok tak naprawdę jestem przerazona.

Marcel jadł oscypka dosłownie wyrywał mi go z ręki heheeh mam nadzieje ze nic mu nie będzie 🤢

• Mamusie
Witam

Fajnie tańczą one to mają chyba we krwi 😁

A ja już pranko zrobiłam, poodkurzałam włoski umyłam a teraz make up muszę nałożyć 😉 żeby nie straszyć 😜

a ja dzisiaj na obiad gotuję z Pascalam czyli robię Zapiekankę makaronową z warzywami i mozzarellą 🙂 niech tylko mąż wróci z pracy i zajmie się moim diabełkiem.

Miłej soboty 😘

• Mamusie
witam

ja po studniówce, jestem padnięta jak nie wiem, same odgniaty na stopach ale było ekstra, jeszcze nigdy się nie bawiłam tak na żadnej imprezie, i z nauczycielami i z uczniami, jednak wszyscy mieli racje żeby nie zabierać mężów, że się lepiej wszyscy bawią 🙂 wróciłam o 4.30!!!!!! a planowałam o 22-23 🙂 gdyby nie moje stopy bolące to pewnie bym została do końca!

• Mamusie
Maja na szczęście nikt nie miał takiej sukienki 🙂 także spoko, kurcze szkoda że się już skończyło, poszłabym jeszcze raz 🙂 zamiast iść jutro na lekcje 🙂

Gosiaczek i co, Lenka sama zasnęła?? Paulinka oczywiście przy mnie 40 minut temu

teraz wróciła szara rzeczywistość i trzeba lekcje na jutro przygotować 😞 na szczęście tylko 2 🙂

• Mamusie
kurcze dziewczyny nie wiem co się mojej małej stało, ona przecież uwielbiała się kąpać, a teraz z dnia na dzień coraz gorzej, dziś cały czas stała i płakała, nawet nie usiadła do wody do swojej kaczki, a jak już zaczełam jej głowę myć to wrzask i pisk w niebogłosy, cała się trzęsła... nie wiem co z tym robić;(

McDa a nie ma odparzonej pupci?? Zuzia wylatuje z wody jak oparzona jak chociaz troche ma odparzona.....
A sprobuj ja na sposob,zeby sama sie myla po kolei raczki, glowke. Ja juz glow eZuzi myje co okolo 3-4 dni. Takie postanowienie ,latem jak bedzie sie pocic oczywiscie czesciej.
Wogole to znow noce wolajace...ja niedospana,dzis maz sie nia zajal ja odsypialam chwile...
No nic szukam nalepek na kafelki na sciane do lazienki 😁 dla Zuzi oczywiscie 🙂
Dobranoc!!

• Mamusie
McDa a poszłam do niej i po 10 minutach zasnęła i o 21 już spała 😉 Co do tej kąpieli kurcze nie wiem co Ci doradzić może się kiedyś zraziła za gorąca woda albo ma taką fazę. Lenka jak narazie uwielbia się kąpać bierze mnie albo męża za rączkę i zaprowadza do łazienki 😉 Mam nadzieję że Paulince się to zmieni 😉 a może kąpcie razem lalkę niech Paulinka ją wykąpie albo razem niech się kąpią sama nie wiem 🤢

Dziewczyny polecam film "Niemożliwe" naprawdę wzruszający cały przepłakałam 🥴

Zmykam spać. Dobranoc

• Mamusie
Witam

Nocka ok Lenka piła wodę o 3.30 i mleczko o 7 spała do 8.30 a mi jakoś tak dziwnie bez męża w łóżku i częśto się budziłam 🤢

McDa jeszcze tak sobie pomyślałam może Paulinka boi się kąpać w tak dużej wannie mimo że wcześniej jej się podobało, Lenka kiedyś tak miała dlatego kupiłam jej wanienkę i w niej ją kąpię. Spróbuj a jak to nie poskutkuje to trezba szukać innych przyczyn 😉 a i nie wiem jak ją spłukujesz z mydła bo my Lenkę takim małym wiadereczkiem kiedyś robiliśmy to wężem ze słuchawki ale odwidziało jej się i płakała 🤢

• Mamusie
Lenka od godziny śpi a tu nie ma z kim popisać 🤢

tablet to nie telefon 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/850/dsc0011rty.jpg/][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/4809/dsc0011rty.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a tu udaje niewiniątko, a zabrała cioci czapkę

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/20/dsc0030vg.jpg/][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/8053/dsc0030vg.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]