Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aniaP oj szkoda ze się nie spotkałyśmy my na starym mieście byliśmy od 13 do 17 😁

McDa
zdjęcia super Paulinka jest taka rozkoszna i wszyscy ślicznie wyglądaliście. Najważniejsze że się wybawiłyście 😜

a my całe popołudnie u mamy spędziłyśmy a od czwartku upały więc pewnie tam będziemy jeździły żeby Lenka w baseniku się kąpała a ja z nią 😁

• Mamusie
Gosiaczek napisał(a):
aniaP oj szkoda ze się nie spotkałyśmy my na starym mieście byliśmy od 13 do 17 😁

McDa
zdjęcia super Paulinka jest taka rozkoszna i wszyscy ślicznie wyglądaliście. Najważniejsze że się wybawiłyście 😜

a my całe popołudnie u mamy spędziłyśmy a od czwartku upały więc pewnie tam będziemy jeździły żeby Lenka w baseniku się kąpała a ja z nią 😁

My przed 17 z zoo wyszliśmy, na starówce byliśmy po 17 -minutami 15' 20' .

Macda, najważniejsze ze sie wybawiliscie, mnie po ostatnim weselu dupa od krzesła rozbolała za to narabialam mowa. Towarzystwo mieliśmy do posmiania i do pogadania tylko. Fajne u Was te wesela kilkudniowe, dzieci sie mogły wybawić i Wy z nimi. Nasza wytrzymała do 20 i trzeba było ja wieść do domu, ale była zmęczona jeszcze po podróży z Belgii.

🙂 Dziendobry 🙂
U nas dzis burza w nocy!! 😁 i to niezla jak na tutejsza 🙂 I tak z nowosci wyeliminowalam mleczko na noc mam nadzieje,ze na dlugo. Pije za to wode i jak nie chce wody to wode z soczkiem lowicza doslownie rozcienczonym. Wczoraj wloski pierwszy raz jej podcielam i dzis widze,ze dalej jej sie faluja 🙂 i jeszcze zabawe sobie wy

🙂 Dziendobry 🙂
U nas dzis burza w nocy!! 😁 i to niezla jak na tutejsza 🙂 I tak z nowosci wyeliminowalam mleczko na noc mam nadzieje,ze na dlugo. Pije za to wode i jak nie chce wody to wode z soczkiem lowicza doslownie rozcienczonym. Wczoraj wloski pierwszy raz jej podcielam i dzis widze,ze dalej jej sie faluja 🙂 i jeszcze zabawe sobie wymyslila,wchodzi na stolik i tanczy i spiewa....na szczescie jest niski ale upominanie nie daje nic bo ona chyba jak na scenie sie czuje .. 😮 😉

• Mamusie
Maja to rośnie mała gwiazda! 😉

Paulinka dziś jakaś niegrzeczna, jak coś jej nie pozwole to zaraz ryczy i ciągle za mną chodzi, chyba wstała lewą nogą;( mogłaby juz spać bo chciałam okna pomyć 😉
a popołudniu jedziemy do rodziców bo zapraszali na jejeczniczkę z ogniska 😉

Anja Paulinka pierwszy dzień pojechała o 20stej z chorym mężem, ale spała u teściowej żeby się nie zaraziła bo mąż leżał z gorączką prawie 40... ale u teściowej w nocy kilka razy płakała i mamę wołała, wstała o 5 rano więc drugi dzień była niewyspana i nerwowa, troszkę się tam przespała- 25 minut i była do 21, a pojechała dlatego że byłam sama bez męża i już nie miałam siły za nią biegać, w dwójkę zawsze łatwiej 😉 ale z mężem broiła do 23... ja wróciłam po północy 😉 i mam zakwasy 😉

• Mamusie
Witam

a my po bilansie 🙂 Lenka ma 90cm wzrostu i waży 12,5kg poza tym wszystko w porządku 😉 I pierwszy raz nie płakała jak ją lekarz badał tylko obserwowała w milczeniu a potem wszystkim dookoła robiła papa 😜

Maja no to gwiazda Ci rośnie a tobie pozostaje pilnować żeby nie spadła 😉

McDa no no jajecznica z ogniska takiej jeszcze nie jadłam 🤢 Smacznego 😘

• Mamusie
Gosiaczek nie żartuj że nie jadłaś?? troszkę boczku, mnóstwo jajek i duużo szczypiorku, czasem pieczarki, zapach z ogniska, pycha! musisz koniecznie spróbować 🙂
i super że Lenka nie płakała, ja czuje że u nas będzie wrzask jak zawsze, jak tylko lekarz się zbliży, nie pozwala się rozebrać, wrzesczy w niebogłosy, zawsze uspokajał smoczek, teraz nie wiem co dam 😉 w przyszłym tygodniu pójdę na bilans...

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Pogoda cudna takze korzystamy w miare mozliwosci, najczesciej pod wieczor
bo w ciagu dnia strasznie goraco no i porobic w chalupie trza
Z racji upałów rozbrajam nasza wieczna kupe prania w szybszym tempie niz zwykle
tyle pralek co w tym miesiacu nastawilam to jeszcze nigdy w ciagu miesiaca nie nastawilam 😜 😜 😜

Dzis mam zamiar upiec ciacho z jablkami i cynamonem i fruuu do lodowki pojdzie bo juz za mna chodzi od kilku dni 🙃

No a teraz o weselu
Pogoda byla bardzo ladna, w sam raz, slonecznie, cieplo ale nie goraco
Wesele udane, gustowne, z zabawami i konkursami ze smakiem, bez moich "ulubionych" sprosnych zabaw z dmuchaniem balonow czy tez ich rozwalaniem lub macaniem jajec i kielbachy pod serwetka 🤪

Bawilismy sie do rana,
Patryka odwozilismy o 20, moja Mum przyjechala i byla z Patrykiem u Nas w domu, troche go obrobilismy i wrocilismy o 21.30 na wesele a do domu przed 6-ta

Pospalismy chwile i o 9 pobudka

Patryk w kosciele byl dosc grzeczny, w sumie pobil swoj rekord pobytu w kosciele
Przy obiedzie krecil sie przy Nas, potem bił brawo jak toasty byly i sie cieszyl
A potem zaczely sie tance, Patryk szalal na calego jak nakrecony, prawie ciagle tanczyl
a jak nie tanczyl to targal wujka za reke i chodzil ogladac auta - obowiazkowo - znaczki z aut i kolka
wrzuce foty jak znajde chwile

emiliaeem - daj koniecznie znac jak z pupa Olka, moze to nie hemoroid

McDa - pisalas wczesniej o smoczku, widze ze niezla jazda z odzywczajaniem
czy juz macie spokoj czy jeszcze smoczus jest?
U Nas smoczek byl do 4 m-ca ale wyniklo z tego ze mial go zakladanego na sile i podpieranego pielucha do tego (to akurat podpatrzylismy
od pielegniarek w szpitalu)
jak tylko nabral wiecej sil odrzucil smoka calkowicie, smoczki zostaly, czasem sobie je wezmie i pogryzie
no ale za to butla zostala i nie daje sobie jej odebrac

Oj to mieliscie pecha z ta choroba meza, dobrze chociaz ze szybko minela

sliczne zdjecia, my jak na razie z naszych aparatow mamy takie sobie albo nieostre albo Patryk sie nie patrzy
licze na to ze pozbieramy od znajomych jakies porzadne foty

no i Paulinka podobna do Ciebie

i ja nie jadalam jajecznicy z ognicha

Gosiaczek
- super ze weekend udany
piekne zdjecia,
ale szczuplutka jestes
My jedziemy na bilans jutro

anjaP
- widze ze i Wy podrozujecie, super

MajaCh
- i na Was widze pora na podciecie wloskow przyszla
ja podcinalam 2 razy i chyba 3-ci niedlugo nastapi bo juz kudelki widze dlugawe znowu sie robia
prosze jacy artysci Nam rosna, nic tylko spiewy i tance

• Mamusie
tutaj fotka z wesela, ciezko teraz mamy jesli chodzi o porzadne fotki
zawsze w biegu albo sie nie patrzy
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f0cc33816656a055][IMG]http://images63.fotosik.pl/12/f0cc33816656a055m.jpg[/IMG][/URL]
jak klikniecie w miniaturke to bedzie w pelnym wymiarze

• Mamusie
Witam

A u nas noc nieprzespana bo Lenka ma katarek 🥴 i to straszny obyśmy w te nadchodzące upału nie musiały w domu siedzieć 🥴 a tak myślałam ze się pokąpie w basenie 🤢

wercia super że wesele udane a Patryk nie ucieka tylko tańczy 😜 😉

McDa wierzę Ci ze taka jajecznica jest smaczna ale najwidoczniej u nas to jest mało znane albo ja po prostu o tym nigdy nie słyszałam 😮

• Mamusie
Cześć Dziewczynki! 🙂

Oczywiście,że to nie hemoroidy 🙂 Jak zwykle przesadzilam ☺️ Zapalenie skóry przy pupie od siedzenia na zimnym piachu 😮 Dostaliśmy maść i po bólu 🙂

Widzę,że weekend udany 🙂 My też byliśmy na grillu 🙂 Oczywiście u mnie dieta,więc nie pojadłam ☺️ Już tydzień ćwiczę A6W i widzę pierwsze efekty 🤪 Jak skończę to się pochwalę 😜 Łatwo nie jest ☺️

Wczoraj kupiłam Olkowi ubranko na uro 🙂 A dziś robię małą listę zakupów 🙂

McDa Olek też wyje u lekarza ☺️ Chociaż ostatnio tylko kwęknął,bo lekarz był bardzo delikatny 🙂 Zobaczymy co będzie na bilansie 🤪 Mój kloc waży 17,5 kg 😁 I mierzy 94 cm 🙂 wg moich obliczeń 🙂 A co najlepsze w bicepsie mam tylko 1 cm więcej od Niego 😁

Miłego dnia 😘

• Mamusie
Emiliaeem to super że nie hemoroidy, kurcze od piachu, kto by pomyślał....
no i albo Olek ma takie bicepsy mega albo Ty jesteś kościotrupem 🙂 jak patrzę na rączkę paulinki to moja jest dwa razy szersza 🤪 🤪
a paulinka u lekarza zaczyna płakała jak trzeba się rozebrać, więc nawet jak lekarz jest bardzo delikatny to nic nie daje bo ona już wcześniej ryczy jakby ze skóry ją obdzierali 😉 w przyszłym tygodniu zobaczę na bilansie czy się nic nie zmieniło...

Gosiaczek zdrowka dla Lenki i przespanych nocy!

ja dziś miałam okazję się wyspać bo Paulinka była na noc u moich rodziców 😉 to poszliśmy do kina na Iluzję na 22.00 i wróciliśmy przed 1, zanim się wykąpaliśmy i poszli spać to już była 2 a o 9 miałam małą odebrać... chyba sie przespie z Paulinką a miała umyć okna... może zdążę, poleżę pół godzinki i wstanę umyć...

• Mamusie
Witam

Ta noc zdecydowanie lepsza i Lenka dzisiaj lepiej ale nadal moczymy i smarujemy stópki 🙂

McDa moja tez tak reagowała na lekarzy tylko weszliśmy do gabinetu to płakała a przy badaniu to tak wrzeszczała jakby jej krzywdę robili a na bilansie szok cisza i spokój 😮 😁 Oby Paulinka też spokojnie zniosła bilans 😉

emiliaeem kurcze to chudzinka z ciebie i podziwiam ze jeszcze tak ostro wzięłaś się za siebie ja niestety pozostałam przy diecie ale do ćwiczeń wracam w sierpniu niestety brak czasu i przemęczenie i po prostu już wieczorem mi się nie chce ale jak już ogarnę projekty to i czas na ćwiczenia zostanie 😉

Miłego 😎

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Pogoda dzisiaj juz sie popsula, pochmurno i chlodniej ale przynajmniej jak na razie nie pada

Ja Wam napisze ze po 14 a ja juz padam, ta pogoda dzisiaj taka senna, a ja wczoraj popsztykalam sie z mezem 😠
i z tych zlosci wszystkich nie moglam spac wiec wstalam o 5 i..........
pomylam podlogi bo juz strasznie usyfione byly

Wczoraj bylismy na bilansie - minal bardzooo spokojnie, Patryk nie plakal
Wg pomiarow ma 90,5 cm i wazy 15 kg

Dzisiaj wyruszylismy w koncu do kliniki okulistycznej gdzie chodzi Patryk zbadac to oczko, nie wiem czy pamietacie ale pisalam juz o tym, ze na oczku juz od jakiegos czasu mial jakby taka banieczke
oczywiscie na pierwszy rzut oka - a wiadomo jakie dwulatki sa ruchliwe nic nie bylo widac ale po dokladnym badaniu wyszlo ze ma torbiel na oczku
i to z zoltym plynem, dostalismy krople ze sterydem i mamy 2 tyg kropic a jak nie przejdzie to wizyta

Nie obylo sie oczywiscie bez kaftana i klamry na oko ale juz przywyklismy bo w okresie niemowlecym byl tak zawsze badany, potem jak mial ponad rok juz
bez tych "akcesoriow" a teraz znowu byly potrzebne

W ogole mam zlosc na mojego, nie dosc ze sie pozarlismy to dzis znowu zlosliwie mi powiedzial jak bylam sfrustrowana i zla bo Patryk wyglodzony zaczal wyc, rozwalac rzeczy z naszej torby, rzucac sie po podlodze, ryczec jak szaleniec juz w tej klinice
(tam nie mozna nic dawac jesc i pic 2 h przed wizyta a ze nigdy nie wiadomo kiedy zawolaja to dzieci marudzic zaczynaja) a ten se dzwonic poszedl wiec jak wrocil to mu wygarnelam to zas mi palnal ze sobie nie radze, nie pomysli ze zraza mnie do posiadania kiedykolwiek chociazby jeszcze jednego dziecka - bo co jego nie bedzie, ja zla i sfrustrowana a on mi bezczelnie i zlosliwie bedzie gadal ze sobie nie radze

Ostatnio pakuje ciuchy po Patryku w worki prozniowe, strasznie tego duzo, czy my tylko tyle rzeczy mamy ale jak tak dalej pojdzie nigdyyyyy nie zdecyduje sie swiadomie na kolejne dziecko/ dzieci

Mialam Wam tez pisac ze ostatnio u Nas okres checi spania w lozku rodzicow sie zaczyna, jak wielbil tylko swoje wyrko to teraz ok 3 razy na tydzien w nocy sie budzi, rzuca
swoja posciela na nasze lozko i chce wychodzic ze swojego wyrka i z Nami spac
a w dzien lubi lezec na kanapie w "salonie", czasem na niej zasnie ale to juz na prawde rzadko

Gosiaczek
- duzo zdrowka dla Lenki, dobrze ze jest juz lepiej

McDa-
i ja tutaj sie przyznam ze taka jajecznica z ogniska jest Nam raczej malo znana, bardziej pieczonki - czyli kapucha, boczek, kielbasa, cebula,
przyparawy i co tam jeszcze jest i to pieczone w garze na ognichu

emiliaeem
- w takim razie szybkiego wygojenia pupy zycze

ja to nie mierze nawet, moje dziecie chyba z 10 razy ma ramie szczuplejsze ode mnie

Czesc dziewczyny,
Emiliaeem widzialam,ze to nie hemoroid glupolu hehehehe ale dobrze,ze zdiagnozowane i juz ok,
Gosiaczek ja tez odpuscilam troche z cwiczeniami 2-3 razy w tyg cwicze i to jednak za malo ,rozleniwiam sie. Dzis postanowilam,ze jak nie bedziemy z mezem cwiczyc sprzedaje wszystkie sztangi i pierdoly z tym zwiazane wiec mam nadzieje,ze go zmobilizuje ,a we 2ke zawsze razniej 🙂 taki mam niecny plan 😁
Wercia strasznie mi przykro ,ze maz tak powiedzial ale poklepie Cie tylko po ramieniu bo sama mam nie lepszego..........nieraz to slyszalam i jeszcze mi garnie,ze to ja ja tak wychowalam,ze ona ciagle do mni chce. Tak jakby on wkladu w to nie mial, no nie mial i to bardzo swiadomie bo tak wygodniej,ze ona mame wola na kibelek CODZIENNIE RANO, itd, dluga historia
No a odnosnie kibelka to nie chce sie zapeszac ale od jakichs 5 dni zakladam jej tylko pamka na drzemke i na noc reszte wola i nocnik i kibelek jest w uzyciu a wczoraj nawet na drzemke jak wstala po to jej zdjelam suchego pampka 🙂
Mam gleboko nadzieje,ze juz z gorki 🙂
No i co jeszcze pisalam Wam o konkursie? Zuzia bierze udzial kto ma FB to prosze polubcie jej fotke taka jesienna w szaliczku . Zaraz linka na FB wrzuce, tylko nie dziala jesli korzystacie z tel. Narazie Zuzia prowadzi 😁 po 1 dniu od zalozenia! 😁 jestem zadowolona 🙂 a walczymy o co? jak wygra bede mogla buciki jej zaprojektowac 😁!!

• Mamusie
Maja głos oddany na Zuzankę 😉 najśliczniejsza, musi wygrać!
i gratulacje z nocnikowaniem 😉 jest to ulga dla matki, ja sobie nie wyobrażam jak znów musiałabym wszędzie zabierać ze soba te pieluchy 😉 ale na noc jeszcze zakładam, bo czasem się posika;(

Gosiaczek film straszny, też się pobeczałam, dlatego nigdy nie zostawiam dziecka w aucie i i nie rozumiem matek które tak robią;(

dzieki McDa 🙂 no i prawda z tym nocnikowaniem dzis poszlysmy na playgrupe i wzielam jej pampersa na pupcie bo kupki rano nie robila i obawialam sie ,ze sie rozkojarzy tam czy cos. Kazde siusiu wolala, wrocilysmy i poszla spac w tym pampku na drzemke, wstala i wolala siusiu, juz zdjelam po drzemce, pampers suchy, i juz bez chodzila i kupke dopiero teraz zawolala 🙂 PLEPLE wola kupke 😁
A ja tego filmu nie ogladam choc wiem jaki temat bo teraz jest ta kampania. Ludzie czasem sa bezmozgami...