Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Gosiaczek pogoda ładna,ale stanowczo za duszno 🙃 Pot leciał nawet po cyckach 😉 Dobrze,ze ksiądz oznaczył białą kartką miejsca siedzące dla chrzczonych dzieci, posłużyły za wachlarz 🙂
Sebastian też był marudny podczas mszy, zasnął przed komunią, z ledwością zresztą ☺️ W przeciwieństwie do Olka dydła czasami smoczka i załapał mleczko z butli,więc czasami podaję moje odciągnięte 🙃 Dlatego też udało się Go jako tako okiełznać 😉
Bardzo zazdroszczę grzeczności Lenki ☺️ Z drugiej strony tłumaczę Olka,że jako chłopiec musi zawalczyć o swoją pozycję (taki trochę samiec alfa), ale rozwala mi system totalnie! 😮 Teraz wszedł na etap wymuszania płaczem i krzykiem... Pamiętam,ze któregoś razu oglądałam odcinek Super Niani i tam było dwóch takich łobuzów,a my z Mężem komentowaliśmy,że nasz Olek aż taki nie jest 🤢 I teraz mamy to samo! 😮 Ale jestem konsekwentna, ma kary i nagrody, nie reaguję jak krzyczy, czekam aż za upomnieniem się uspokoi, póki co działa,ale są też takie epizody,że w złości trzaska drzwiami 🤢
Zdjęcia mam i ja z Synusiami,ale zawsze czasu braknie na wstawienie ☺️

MajaCh ja tez obgryzałam pazury! 🤢 Ale uwierz,że o wiele gorzej wygląda moja chrześnica, która zjada kozy 😮 😮 😮 Ja, podobnie zresztą jak Kinga próbowałabym z ,,Gorzkim paluszkiem".

McDa czujesz już ruchy? 🙃 Jak samopoczucie?

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam Mamusie

Emiliaeem super jest Sebuś, kawał przystojnego chłopa, no ale cóż się dziwić jak po takiej pięknej mamusi! laski nie będą wiedziały którego z braci wybrać 😉
i dziękuję, ja czuje powiedzmy ok, jedyne co mi dokucza to ciągłe zmęczenie, tylko bym siedziała albo leżała, ugotuję obiad, krótki spacer z Paulinki i jestem padnięta jak bym cały dzień po górach chodziła... byłam dziś na wizycie, wszystko ok tylko mam łykać magnez i żelazo bo wyniki krwi nie najlepsze no i jeść więcej czerwonego mięsa 😉 także dziś na obiad bitki 😉 za tydzień idę na drugie prenatalne to mam nadzieję że dowiem się kto u mnie mieszka bo na razie ciągle nie chce pokazać, obraca się tyłem i koniec, powiedziała mi ginka że na prenatalnych mi już na pewno powiedza bo też mają dużo lepszy sprzęt, dostałam znów skierowanie czyli parę stówek zostanie w portfelu 😉 ale stresa już mam;( ruchy czuję gdzieś od 2 tyg ale też się martwię bo są dni ciche, ale pocieszyła mnie dziś że na tym etapie to jeszcze normalne, a serduszko ładnie biło i dzidziuś się drapał po główce więc jest dobrze 😉 no i leci to strasznie, dziś zaczyna się 20 tydzień, to już połowa!!!

Maja ja też myślę że na razie nie masz się co martwić dopóki to dzieje sporadycznie to pewnie jak piszą tu dziewczyny, to tylko taki odruch nerwowy, moja Paula np jak widze że się stresuje to dłubie paluchami gdzie się da, w zabawkach, drapie po meblach, ma taki odruch nerwowy że coś musi rączkami robić, no i przy tym zjada swoją bluzkę 😉 ale to jak się wstydzi, bluzka naciągana do buzi, brzuch cały goły a ona buzia usmiechnięta, otwarta z językiem najczęściej na górze miętoli bluzkę 😉

Kiniek sąsiadką się nie przejmuj, Twoje samopoczuje ważniejsze 😉 ale mi łatwo mówić bo nie mam i nigdy nie miałam problemu z sąsiadami na górze, na dole, za ścianą, zawsze mieszkałam w domu jednorodzinnym więc to troche inna sprawa... mnie co najwyżej w piwnicy słychać 😉

Gosiaczek my też korzystamy z baseny bo duchota że oddychać nie idzie! lubie lato ale pogoda w tym roku mnie dobija, albo upał ponad 30 st i duszno jak nie wiem, albo pada, wczoraj 29 st i nie było czum oddychać, byłam chwilkę na ogrodzie a lało się ze mnie jak nie wiem, dziś 21 st i pada od rana, no mam dosyć!

• Mamusie
Paulinka:
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images66.fotosik.pl/75/44682cfdc8502053med.jpg[/IMG][/URL]

fryzurka
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images67.fotosik.pl/76/42ea7d77f5916477med.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images70.fotosik.pl/75/cf76e6c78e6745efmed.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
McDa Paulinki włosy na trampolinie biją wszystko 😁 Olek oglądał ze mną fotki i mówi ,,Ja teś mam basien, ziaploś dziewcinkę" 😁 Także zapraszamy do nas póki lato trwa 😉
O krajobrazie nie wspomnę... Ile bym dała za takie łono natury... Odsprzedaj skrawek działki 😁
Prawda,że druga ciąża szybko zlatuje? 🙃 Szkoda,że kg po niej już wolniej 😉 😁
Pisz koniecznie kto się ukrywa 🙃 Ja obstawiam,że chłopiec... Ale to tylko takie przeczucie, zobaczymy czy się potwierdzi 😉

Olek był dzisiaj pierwszy raz w przedszkolu i co? Mały zdrajca z Niego 🙃 Byłam przygotowana na płacze i lamenty a On po 2 min. kazał mi wyjść z sali 😮 🤔 A co najlepsze poszłam po Niego po 2h a On ryk,że chce jeszcze 😁 No i łącznie został 4 h, na jutro już spakowany 😁 Byłam święcie przekonana,że sobie nie poradzi, a On nawet siku zawołał dwa razy 🙃 I owalił dwa talerze zupy 😁
Pierwszy dzień zaliczony, jutro podejście nr 2 😉

Dziś byłam u Dziadka na cmentarzu... Miesiąc zleciał za pstryknięciem palca 😞 Ależ mi Go brakuje...

Spokojnej nocki 😘

• Mamusie
Emiliaeem hehe no widzisz, i problem z głowy, oby tylko zawsze tak chętnie chodził! i jak Ci się tak podoba tak to nasze łono natury to zapraszamy do Paulinki na basen 😉 no i zgodzę się z Tobą że mieszkam w pięknym miejscu 🤪 działka jest nasza do lasu ale na razie brak kasy na ogrodzenie;( chcemy może w przyszłym roku ogrodzić część co mamy wytyczoną pod dom( w sumie gdzieś 13 arów) bo w sumie tego jest prawie pół hektara 😉 absolutnie sprzedawać nie planujemy, straciłoby to swój urok 😉 i njie strasz mnie że kg wolniej lecą, myślałam że przy dwójce to szybciej! miałam na starcie 5 kg więcej niż z Paulinką, już przytyłam 3 kg a gdzie do końca.... i ja też mam przeczucie że będzie chłopak, ale zobaczymy bo z Paulinką też myślałam że chłopak, nawet lekarce nie wierzyłam do końca i nie kupowałam różowych rzeczy 😉 ale charakterem jest z niej chłopak jak nic, mały zbój! oj dogadaliby się z Olkiem 🙂

• Mamusie
Dziś znów był płacz,ale... też znów z wyjściem z przedszkola 😁 🤪 Już o 7 rano Olo się zerwał z łóżka i kazał wieźć do przedszkola 😁 Popada ze skrajności w skrajność, oby ten zapał zbyt szybko nie opadł ☺️

McDa wszystko zależy od organizacji przy dwójce dzieci 🙂 Ja średnio sobie radzę i zupełnie tego nie ukrywam 🙃 Najgorsze były pierwsze 3 tygodnie... Bo wiadomo noworodek wisi niemalże non stop przy piersi,kondycja tragiczna, a starsze domaga się uwagi 🤢 Teraz już bardziej z górki, ale Sebul jeszcze zbyt maleńki... Aby do przeszłego lata 😉
A co do miejsca zamieszkania to chyba spore działki u Was 🙂 U nas same kiszki 🥴 zresztą i tereny nizinne - piękne,ale tylko z lotu ptaka 😉

• Mamusie
Emiliaeem ja się pocieszam że nie będzie tak źle bo Paulinka będzie chodziła do przedszkola więc będzie musiał mężuś szybciej z pracy wracać żeby się nią trochę zająć 🙂 a ja mieszkasz zdecydowanie na terenie górzystym, czego czasem mam dość bo z każdej strony do domu mam pod górkę, na rowerze nie umiem wyjechać, wózek ciężko upchać, Paula się nie ma gdzie uczyć jeździć na rowerze bo albo z górki samo jedzie albo pod górkę nie umie wypedałować, ciągle nie umie pedałować 😠 no ale coś za coś 🙂 na szczęście ktoś wymyślił samochody 😉 a na relaks za domkiem super, no i powietrze lepsze niż w mieście 😉
i powiem Ci że jak sobie przypomnę pierwszy miesiac Paulinki w żłobku to zdecydowanie bym wolała żeby płakała na mój widok 🙂 serce mi się krajało za każdym razem jak była przyczepiona jak szczypawica do mnie i płacz w niebogłosy a ja siłą musiałam ją oddać obcej babie... na szczęście szybko się przekonała że żłobek to fajna sprawa 😉 teraz dam drugie dziecko jak skończy roczek, myślę że im młodsze tym łatwiej z rozstaniem 🙂

• Mamusie
Mój ,,Siećkolak" znów dziś został bez płaczu 🙃 Cygan mały 😉 Pani dyrektor powiedziała,że jest cały czas uśmiechnięty i zjada obiadek z dokładką 🤪 😁
Może przychodzić już codziennie 🙃 Powiedziała też,że wychodząc na dwór podszedł do niej i powiedział ,,Zobacz jakie mam ładne adidki" 😁 A jak rano pytały o piosnkę, którą najbardziej lubi odpowiedział ,,Ruda tańci jak sialona" 😁 😁 😮
Cały Olek 😁 Beztroski i wyluzowany 😉

McDa mi się wydaje,że Olek tak chętnie został bo już rok czasu był przygotowywany na przedszkole... Poza tym od małego zostawał pod opieką mamy, siostry, kuzynki, ciotki, babci. A 3-latek wbrew pozorom już bardzo dużo rozumie. Mam świadomość,ze jęczydupka jeszcze się załączy i niejednokrotnie z płaczem zostanie,ale póki co jest lepiej niż dobrze 🙃
Ponadto plusem jest fakt,że obecnie siedzę w domu z Sebusiem i nie mam takiego ciśnienia,żeby Olek został bo ja się spieszę do pracy...

🙂 a moja jeczydupka nie daje mi spokoju a deszcz pada i nawet jej wyprowadzic nie moge zeby sie wybiegala, i zadaje mi te pytania......cemu,dlacego? pseplasam,ze skakalam ze stolu na kanape,pseplasam,ze wzucilam kubek do plukania zabkow na kupke w kiblu!!! nie mam sily wchdze do domu i slysze usprawiedliwienia 😁

a wczoraj wracajac do domu ,szla ze mna za raczke,i przechodzimy pod znakiem drogowym z dwoma slupkami i nagle slysze brzdek......i placz. Co zrobila? mowi,ze zamknela oczka! i weszla na slupek i teraz guz na srodku czola...a taka ma zabawe w chodzenie za reke z zamknietymi oczami,tylko nie uprzedza mnie ,ze zamyka,teraz juz chyba bedzie...

• Mamusie
witam witam

EMiliaeem masz rację, nasze dzieci już dużo rozumieją jak się im tłumaczy, ja sama zauważyłam że Paulinka się zrobiła dużo mądrzejsza i grzeczniejsze, tłumaczenia dają pozytywny skutek... np. kiedyś był problem przy kościele (jak staliśmy na zewnątrz) a na terenie kościoła jest mini plac zabaw i zawsze całą mszę wrzeszczała że chce iść na plac zabaw, biegała jak szalona, skakała po schodach itd, a od jakiegoś czasu siedzi grzecznie, wezmie sobie ze 2 zabaweczki małe i się nimi bali, chodzi po schodach (nie skacze), spaceruje sobie grzecznie, pyta czy moze isc na plac to mowimy ze jak bedzie grzeczna w kosciółku to pójdzie jak się skończy i siedzi grzecznie, potem w nagrode na chwile na plac zabaw, a wczoraj mnie zaskoczyła, była taka jej rówieśniczka, strasznie niegrzeczna (przypomniała mi się Paula jakieś pół roku temu 😉 ) biegała, skakał, jak mama ją zabrała to darła się na cały głos i ją kopała, a Paulinka za nić tylko chodziła i mowiła jej: "ej, nie wolno tu biegać, biegać można tylko na placu zabaw" "ej, nie wolno tak skakać bo złamiesz sobie nóżkę" aż byłam w szoku a dziewczynka uwaga: słuchała ją bardziej niż własną mamę 🙂 na chwilę było spokojniej i zaraz znów biegała to paulinka za nią i znów jej tłumaczyła 🤪 i w domu ogólnie jest grzeczniejsza więc nie narzekam 😉 widzę że już duużo rozumie...

Maja hehe skąd ja znam pytania: cemu, dlaczego itd, czasem już też mam dość 😉
przypomniała się wesoła sytuacja z moją małą mądralą: ostatnio chodza nam koło domu same bociany a paulinka do mnie (nie wiem skąd jej się to wzięło bo nigdy nie mówiłam jej że dzieci rpzynoszą bociany) mamusiu a bocian przyszedł do nas bo chce mi dać dzidziusia? ja mówię że tak że dostanie dzidziusia, a ona od razu: ale najpierw musi go wyciągnąć z Twojego brzuszka 🤪 a za chwile: a kiedy przyniesie mi dzidziusia? mówię jej że jak będzie śnieg i ona myśli, a po chwili: a u Karolinki już był śnieg bo ona już m siostrzyczkę 😉 myślałam że padnę, ale rozmowa się skończyła, za kilka dni byliśmy w odwiedzinach u kuzynki która była 1 dzień przed porodem trzeciego dziecko i mowię jej że Igorek będzie miał za niedługo braciszka a ona na to: tak,. bo u igorka nie było jeszcze śniegu jak u mnie 😉 za dwa dni mówię że ciocia Izia już ma dzidziusia i Igorek ma braciszka: ona z radością: hurra u Igorka już jest śnieg ! u mnie też będzie dzidziaj śnieg? hehe i musze jej teraz tłumaczyć dlaczego inne dzieci mają rodzieństwo a śniegu nie ma 🤪 🤪

a ja się kłócę z mężem od kilku dni, uwaga, o.... imiona 😉 te co mi się podobają to jemu absolutnie nie! z listy chłopczyków zostawił wszystkie oprócz mojego ulubionego imienia Sebuś (Emiliaeem) nie odgapiłam, Sebuś chodzi mi po głowie odkąd zaszłam w ciąże z paulinką 😉 a z dziewczynek wszystkie mi wykreslił oprócz Martynki i ewentualnie Zuzia ale dziś mi już mówi że Zuzia nie... no kurde.... a Paulinka chce Lenkę 😉 bo to jej ulubiona koleżanka ze żłobka 😉 i wszytskie jej lalki to są lenki 😉 ciągle laura mi się podoba ale nie ma zdrobnień, no i mój mąż mówi że jemu się Magdzia podoba ale przecież nie nazwę córki swoim imieniem 🤪Milenki, Emilki, Lilki itd wszystko mi wykreślił 😠

• Mamusie
McDa ja zaglądam,a jakże 😉 Dziś kupiliśmy Olkowi elektryczną szczoteczkę Oral-B, mam nadzieję,że chętniej będzie szorował paszczaka 😉 Zwykłą zwyczajnie jest znudzony 😮
Dziś znów wystartował do przedszkola 🙂 Bez płaczu i marudzenia 😉 Ale w domu to istny szatan 🤪
W drodze do domu nie chciałam Mu dać szczoteczki a On do mnie ,,Wieś, juś nie lubię cię!" 😁 😁 😁 Powiedziałam,że dam Mu w domku, wjeżdżamy do naszej miejscowości a On ,,Daj ściotkę, juś w domu jeśtem" 😆

W sobotę mamy wesele, już nie mogę się doczekać,aż odsapnę troszkę od bycia mamą (przynajmniej na 4 godziny ☺️ )

• Mamusie
McDa ja czekam niecierpliwie na wieści kto chowa się w Twoim brzuchu! 🙃 Także nie zamilknę, bez obaw 😉 😁
A co do szczoteczki to mamy taką:
http://allegro.pl/braun-oral-b-d10-513k-szczoteczka-dzieci-koncowka-i4449094411.html
Tyle,że ja więcej zapłaciłam, bo kupowałam w sklepie RTV AGD. Wolę mieć jasną sytuację gdyby się ustrojstwo popsuło 🙂 Bardzo fajna sprawa, bo melodyjka wyznacza czas mycia ząbków i Olek czeka aż zagra 🙃 Dwa razy i umyte 🙂 Dzisiaj rano też szorował zęby i mówił,że pokaże dzieciom w przedszkolu jakie ma białe perełki 😁 ---> ja w ten sposób Mu tłumaczę dlaczego warto myć ząbki 🙂

Zaraz zmykam z Sebastianem do lekarza 🙃 Miłego dnia 😘

• Mamusie
Witam

Wreszcie doszłam do siebie po weselu co prawda nie piłam ale balowałam do 5 rano no i niedzielę miałam strasznie senną a poniedziałek byłam jakaś nie do życia.
Wesele udane bo i towarzystwo było super ostatni raz w takim składzie bawiliśmy się 4 lata temu na naszym weselu. Zespół taki sobie no i w ogóle się nie zgrywał z kuchnią 🤢 Mnie to nie przeszkadzało bo i takk mało jadłam a poza tym ślub był późno bo o 18.30 wiec później jak dla mnie ciągle wychodziły ciepłe dania 😮

McDa dziękuje bardzo mnie fryzura też się podobała i trzymała się a to najważniejsze 😉
Wy sie kłócicie o imię a my się zastanawiamy nad drugim 😜 bo ja juz sama nie wiem 🤢 jeszcze czekam aż rozwiąże sie sprawa mieszkania bo myślimy o zmianie ale wszystko się wyjaśni dopiero w połowie września wiec i to ewentualne staranie o dziecię się ciągle przesuwa ☺️ 🤢

emiliaeem najważniejsze że z chęcią chodzi do przedszkola też by tak chciała no ale we wrześniu się okaże 😉
Szczoteczka fajna też o takiej pomyśle jak Lence znudzi się mycie ząbków narazie robi to z chęcią 🙂

Lenka już 7 dni nie robiła kupki i nie wiem czemu bo już robiła normalnie codziennie albo co drugi dzień nie wiem czy to całkowite przejście na krowie mleko choć pije i kozie. Kurcze nic innego jej nie zmieniałam 😞

• Mamusie
Emiliaeem dzięki za linka, będę analizować wieczorem bo teraz jestem zestresowana bardziej niż na swoim ślubie, za godzine jadę na prenatalne i jakoś się strasznie tego boje;(

Gosiaczek nie wiem co Ci poradzić z tą kupką bo my nie mamy problemu, Paulinka robi twarde bardzo (takie bobeczki 🙂 ) ale raczej codziennie, czasem zdarza się jej jeden dzień nie zrobić, ale potem najczęściej zrobi kupę za dwa dni 🤪
pewnie próbowałaś jej wrzucać w jadłospis owoce, ale np. soki jabłkowe świeżo robione?? może to by coś pomogło....
no i towarzystwo najważniejsze na weselu, fajnie że imprezka się udała, my idziemy za 2 miesiące a Paulinka będzie drużką 🙂 planów nie odkładajcie bo coraz trudniej będzie się zdecydować 😉 to trzeba działać od razu a nie planować 🤪

Jezuuu a ja mam niskie ciśnienie a tętno 110, masakra, zaraz mi serce wyskoczy ze stachu...badanie dopiero 11.20 a do tego czasu to moje tętno osiągnie chyba z 200 😉

• Mamusie
no i przeżyłam, tętno od razu spadło 🙂 dzidziuś ma się dobrze, serduszko, główka i inne narządy ok 😉a mi spadł kamień z serca 😜 no i Paulinka będzie miała braciszka 😉 także trwa wojna na imiona 😉 ja dalej upieram się przy Sebastianie, ew. Dominik, Kamil albo Remigiusz 🙂 chcieliśmy dopłacić żeby zrobili badanie 3d ale główka schowana w jakimś dołku i nie szło zobaczyć także zapłaciliśmy tylko 40 zł za płytę z nagraniem...

McDa to wspaniałe wiadomości, najważniejsze że już jesteś spokojna i możecie się burzyć najwyżej nad wyborem imienia 😁 u nas męskie było jednogłośnie, choć początkowo tatusiek upierał się nad Tymonem (po komentarzu przyjaciela "wiecie że to po ang. Timon" (z króla lwa?) jakoś mu przeszło 😁 ) . Za to ja mam hopla nad pokręconymi imionami dla dziewczynki ☺️ każdy komu mówiłam o mało się nie przewrócił ( Aurelia, Salomea (tak wiem wiem zawsze słysze ,że to żydowskie) Róża, o i najnormalniejsze Gabrysia ) . Także wiem co przeżywasz walcząc o swoje ulubione imię 🙂

Gosiaczek jeśli jogurty, owoce nie pomogą, sięgnij po sok z kapusty kwaszonej, jak by i to nie pomogło ja bym poszła do lekarza podpytać, bo nie mam pojęcia co mogłoby być przyczyną,ale to już bardzo długo nie robiła ... 🤨 Maksiak z tym nie ma problemu , codziennie po drugim śniadaniu jest mega kupsko i potem drzemka, jak w zegarku , stały rytm. Trzymam kciuki zeby przeszło bez lekarza .

Emiliaeem gratulacje dla Olusia 🙂 moja Ewka mnie płaczem witała w przedszkolu ,że tak szybko przyszłam i żebym poszła ,bo ona się bawi teraz. Powiem szczerze aż mi brakowało takiego jak u innych dzieci trzymania kurczowo mamy za nogę i proszenie żeby nie szła 🙂 ale dobrze wiem ,że z Maksem może tak być choć on uwielbia dzieci i zabawę, wiec to będzie tak póki będzie mnie widział ,ah ta różnorodność 🤪

• Mamusie
Kiniek moja dobra koleżanka ma córkę Aurelię, pamiętam reakcję różnych ludzi jak mówili jak się nazywa, połowa nauczycieli ją obgadała (ale to taki zawód, że tam mało normalnych ludzi jest (nieubliżając sobie 🤪 ) a mi się podoba, mała Aurelka, jest strasznie fajna, tak grzecznego dziecka jeszcze na własne oczy nie widziałam 🙂 a w szkole mam ucznia Aureliusza i też fajny chłopak 🙂
a ja zaczne negocjacje wieczorem jak mąż wróci, na razie teściowa jest po mojej stronie 🤪

• Mamusie
Witam

McDa super fajnie będziesz miała parkę 🙂 Najważniejsze że wszystko dobrze, co do imienia nie pomogę ale dobrze że jakieś masz ja to naprawdę mam problem jakby coś kiedyś 😜
No i wiem ze nie ma co czekać tym bardziej że stara dupa jestem ale do połowy września się wstrzymamy 😉

Kiniek zrobiła po siedmiu dniach mega dużą a dzisiaj juz normalną mam nadzieję że wróci do normy. A to co moje dziecko je i pije to inne pewnie by się po tym posrało 😮

• Mamusie
Hejka,

znowu gdzieś uciekłam...hehe

wróciliśmy znad morza i jakoś się przeciągnęło wszystko zanim tu zajrzałam 🙂

McDa GRATULACJĘ WIELKIE!!!!
Dopiero się dowiedziałam, że spodziewasz się drugiego dzieciątka! Niech się zdrowo chowa w brzuszku 🙂

emiliaeem widzisz jakiego masz synusia mądrego! gratulacje.

gosiaczek hehe Lenki, ach te Lenki 🙂 najważniejsze, że zrobiła. A na przyszłość możesz jej dać probiotyk..mi zawsze pomaga 🙃
Wyglądałaś bosko na weselu i te butki 🙃

Lenka w przyszłym tygodniu zaczyna dni adaptacyjne w nowym przedszkolu (państwowym). Teraz chodzi do prywatnego ale płacimy 390 zł a w państwowym 190 zł i bliżej domu. Mam nadzieje, że szybko się zaaklimatyzuje...

Jak już wspominałam byliśmy nad morzem...i mieliścmy nieprzyjemną sytuację. Lenka szukała taty i poszła przez całą promenadę sama...
Krzysiek poszedł po gofra. Ja siedziałam ze znajomymi przy stoliku. Lenka chciała do taty, a ja jej pokazałam, ze taka jest w środku, w cukierni - bo tam wchodził. Okazało się, że tam gofrów nie było wyszedł drugimi drzwiami po gofra. Ona szukała taty i wyszła takim mostkiem, ja tego nie zauważyłam. Jak on wrócił z tym gofrem i zobaczyłam, ze Lenki nie ma to wpadłam w panikę...serce mi zamarło.

Zaczęłam biec w amoku po promenadzie. Po jakiś 300 m patrze a Lenka już wraca w naszym kierunku i mówi "nie mogłam znależć taty"...Masakra!!!

Na szczęście wszystko skończyło dobrze...muszę jej kupić branzoletkę jak będziemy same lecieć do Anglii...

Miłego dnia...

• Mamusie
Tedit wyobrażam sobie co musiałaś przejść... ja zamówiłam paulice taką bransoletkę jak jechaliśmy na chorwację http://silikonki.pl/index2.php?cPath=5 i cały czas w niej chodzila, ale na szczęście nikt z niej nie skorzystał, Paulinka od pewnego czasu zrobiła się strasznie strachliwa i od nikogo z nas nie odchodzi na krok, cały czas musi widzieć kogoś z nam (mnie, męża, babcie, dziadka, wujka, obojętnie ale musi znać) więc nie oddala się nigdzie sama, ale nigdy nie wiadomo kiedy to się skończy... w każdym razie na pewno to nie zaszkodzi mieć... tym bardziej w obcym kraju gdzie nawet jak zapytają jak się nazywa to nie odpowie...

Gosiaczek dobrze że już wróciło wszystko do normy, oby tak już zostało!

Gosiaczek super ,że już po problemie. Z tego co mówisz widać ,że Twoje dziecię ma tytanowe jelita 😉 może taka jej urodność, najważniejsze że wraca do normy 🙂

Tedit super ,że zajrzałaś. Przygoda straszna, kiedyś przeżyłam coś podobnego z córą 🤢 koszmar,ale masz bardzo rezolutną córcię, nawet się nie wystraszyła, jetem pełna podziwu 😉

McDa Aurelka ,które to imię dla mnie brzmi podobnie do Aurory( to imię królewny ze "Śpiącej królewny"i też mi się podoba bardzo) kojarzy właśnie z bardzo łagodną dziewczynką, a ja bardzo lubię niespotykane imiona (oczywiście bez przesady :/ ) Dla chłopca uwielbiam Antoś -Tosiek , dziadunio, którego wielbiłam wprost, tak się nazywał stąd zamiłowanie ☺️

Pochwalę Maksiaka, co prawda nijak się to ma do osiągnięć każdego dzieciaczka tu,ale jak na jego problemy jest to osiągnięcie, a mianowicie Maksiak wreszcie zaczął gadać z sensem 😁 do tej pory był ogromny problem i nadal się przewija z wymawianiem "p" i "t" ,zastępował te litery "m" ,więc ja byłam "mama" i analogicznie... tata był "mama" dla rozróżnienia wołałam tatuś ,wiec ja byłam "mama" ,a tata to "mamuś" (moja mama się śmiała że Maks z nas robi parę lesbijek heh) . Od jakiegoś czasu zaczął bardzo dokładnie wymawiać "t", więc nadrabiamy 🙂 no i"p" ale tu już trzeba go czasem poprawiać . Poza tym wreszcie odmienia czasowniki, składa je z rzeczownikami w bardzo proste zdania, a postęp nastąpił w obrębie tygodnia 🤪 fakt ,że logopedka twardo z nim pracuje , trzymajcie kciuki za dalsze postępy 🙂

• Mamusie
aaaaaaaaaaaaaaa McDa wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam...!!!!!!!!! 😁 Zobaczysz, z chłopca też pociecha 🙂 Tyle,że w Waszym przypadku większe koszta poniesiecie, bo zabawki inne i gadżety też 🙂 No i Sebastian... 🙃 Przekonuj Męża 😉 😜

Kinia wiesz... Jak zabieram Olka z przedszkola to mam wrażenie,że opiekunki patrzą na mnie jak na wariatkę 😮 Dziecko wyje, bo mamę widzi 😁 i wie,że czas wracać do domu 😁 Prawda jest taka,że Olek lubi dzieci,a w domu jedynie Sebek jęczydupka i mama wiecznie z cycem na wierzchu ☺️ No ale dziś rano pogadałam z opiekunką, powiedziała,że Olek ma świetną pamięć, bardzo grzecznie bawi się z dziećmi, często układa puzzle, bez skrępowania drze sie na całą salę ,,Proszę Pani, siku!" 😁 🙂
A co do wymawiania liter- Olo też ma problemy 🙂 Chociażby z wczoraj- ,,Mamo w psiećkolu była Madia". Tłumaczę,że nie ,,Madia" tylko Nadia,ale On dalej ,,Madia", Więc ja: ,,Oluś powiedz narty" Olek: ,,Nalty" Ja: ,,en jak narty" Olek oczywiście bez problemu powtarza,więc ja dalej ,,powiedz en jak Nadia",a Olek ,,En jak Madia" 😁 😁 😁 No i jeszcze ,,siepleni" 🙂 Ale u 3-latków to częste zjawisko,więc narazie nie rwę włosów z głowy 🙂 Genaralnie to już nawet za bardzo sylab nie przestawia, bo lokomotywa to lokomotywa,a nie jak wcześniej ,,kolomotywa" 😁 Tylko problem stwarza jeszcze szczoteczka, bo nie jest elektryczna, ale ,,eletkryczna" 😁 Ale wybaczam... Bo wczoraj czekając z Sebusiem w przychodni usłyszałam jak młoda mama mówiła do córki,żeby nie zapomniała ,,lekramówki" 😁

Edytka a u Was kiedy kolejny bobas? 🙃 Lenka zuch dziewczyna 🙂 A Tobie się nie dziwię,ze strachu się najadłaś... ☺️