Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Gosiaczek a mnie bardzo interesuje kultura arabska i mam nadzieję,że będzie mi dane łyknąć jej w realu... ☺️ Mam znajomego z Maroko, między innymi stamtąd pokazywał mi zdjęcia... Jak tam jest pięknie! Żebym miała gnić ze szczurami i tak pojadę 😉
Ja nie jestem zwolenniczką biernego wypoczynku, więc leżenie dupskiem na piachu odpada ☺️
Za to mąż uwielbia, więc u nas konfliktowo 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Oooo... Emiliaeem dzień dobry! 😁 😉

Wstawać śpiochy 🙂
Olo pobił dzisiaj samego siebie, spał od 22.20 do 7 rano 🤪 Jedzonko i kimka jeszcze 1,5 godz. A teraz grzecznie ogląda bajeczkę 🙃

Dzisiaj mam bojowe zadanie! Muszę skończyć malowanie tej rozbebranej ściany, na którą zabrakło farby ☺️ Na szczęście Papcio przyjedzie z pomocą 🙂

Zaczynam dzionek na pełnych obrotach i zapewne zabraknie czasu na okołopołudniowe pisanie.
Tak więc, leniwej sobotki życzę 😜

• Mamusie
i ja witam,
ja też mam dzień na pełnych obrotach, w południe przyjeżdża tu brat z bratową i 2miesięcznym synkiem, będziemy maluchom robić wspólną sesję na kalendarz do rodziców na święta 🙂 trzeba nam 13 zdjęć, zrobić je to będzie masakra, obaj muszę mieć dobry humor i współpracować a problem jest taki że Oskarek uwielbia spać 🙂 godzine obserwuje a potem śpi 3 🙂 i oby w te godzine Paulinka nie spała hehe, więc dziś cały dzień sesja a jeszcze muszę przed południem ciasto upiec więc zmykam... papa

• Mamusie
Witam 🙂

jak Natalka wczoraj w końcu zasnęła po 22 to obudziła się na jedzonko o 1,30 i 5,30 , spała do 7 😉

Mam tyle roboty a mnie głowa boli , wzięłam już ibum extra i jak na razie nie przestaje 😠

My wakacje spędzamy nad polskim morzem 😎 w tym roku padało ale to dlatego,że my byłyśmy w ciąży 😉 także w wakacje 2012 będzie upalnie 😎

emilia ja tez choinkę ubiorę wcześniej, zresztą ja zawsze ubierałam wcześniej odkąd się Adrian urodził 😉

• Mamusie
Witam 🙂

My z mężem od rana sprzątamy mieszkanko bo po 12 na zakupy jedziemy a o 16 mamy gości wiec mam nadzieję ze się wyrobimy bo jeszcze coś na stół trzeba postawić 😜

emiliaeem ja poszłam na łatwiznę mam nie dużą choinkę i taką ubraną spakowałam w wór i wystarczy tylko zdjąć worek i gotowe 🙃 A co do krajów arabskich to ja z kolei nienawidzę robali, my z mężem tez lubimy aktywnie spędzać wyjazdy np. całe Rodos objechaliśmy kładem wyczerpujące ale warto było na drugi dzień kąpaliśmy się i przeleżeliśmy nad basenem 😜
No mam nadzieję ze ściana wyjdzie pięknie 😁

tedit oby głowa przestała boleć no i owocnych zakupów 😁 he mój też mi chce autko kupić ale ja ani myślę prawka robić 😉

emilia no nie ciebie też główka boli oby przeszło 😘

Dobra uciekam miłej soboty ja zajrzę pewnie już wieczorkiem 😘

• Mamusie
Witam

Ufff sobota = pełno zajec= nadrabianie zaległości jak zwykle

I ja od forum uzależniona

Dzięki intensywnemu wyciu Rozbójnika wózek pojawia się coraz częściej w naszym mieszkaniu a wraz z nim pełno brudu i piasku

Wczoraj w końcu po pól roku poszłam do fryzjera, podcięłam i wycieniowałam moje kudły no i oczywiście fryzjerka je tak ułożyła że nie wyglądały jak mega kopa siana

Muszę kupić sobie jakieś witaminy, w ciąży brałam regularnie i po ciąży jakieś 2 m-ce a jak przestałam to teraz strasznie łamią mi się paznokcie

darka
- ech cera super i młodziutka jesteś wiec jak to moja św pamięci Babcia mówiła że "młodosc Cię zdobi"
Ja się zawsze świecę jak psu jajca więc pudruję się matującym pudrem

Tak piszecie dziewczyny o tym kleiku - to i ja napiszę że i u Nas nie pomógł i raczej dziecko przesypia nocki po mleku dawanym o 23 niż śpi dłużej po zagęszczaniu mleka kleikiem

McDa - widzę, że zakupy się udały,
czy miałaś kupon z C&A na 30% zniżki z pudła ze szpitala??? ja mam do C&A i do końca roku jest on ważny

Rozbójnik spał na boczkach jak był mniejszy, na przemian, a że co 3 godz jadł to go przewracaliśmy sami,potem jak się już sam przewracał to na początku wałeczkami go podpieraliśmy ale i tak się obracał.
Teraz śpi albo na pleckach albo na boczku - na boczku jak się sam poprzekręca, albo "do góry nogami" w łóżeczku oczywiście
Zabawy z gryzaczkiem 🙂 no i marchewka - mój też czasem uleje ale ja widzę w tym taki plus że z plamy z ulania łatwiej się piorą

Co do wakacji to my byśmy chcieli w czerwcu nad morze pojechać, ale to cała megaaaa wyprawa z dzieckiem na drugi koniec Polski, miejsce mamy upatrzone, z resztą mamy za zadania zwiedzic całe wybrzeże polskie i jeszcze trochę Nam zostało
Jak finansowo się uda i czasowo to pojedziemy ale jak na razie to nikłe szanse

McDa-
udanej sesji

emilia1
- ja mam słoiczek na 2-3 razy i 180 ml mleka do tego, zamierzam zwiększyc do pół słoiczka i mleka mniej a potem jak cały to 1 karmienie mlekiem odpadnie ale to np.
jak cały słoiczek zupki albo dania bo jak np. jablko czy owocek to dobije mlekiem
Gdzie wybieracie się nad morze???

tedit
- hehe teściowa, właśnie to jak napisze jak Gosiaczek - jak moja za często nie wpada i nie robi dziwnych rzeczy z Rozbójnikiem - typu stawianie go na nóżkach i mówienie że ona wie że się tego nie robi ale ona go postawi to też jest powiedzmy znośnie "miło"

Gosiaczek
- zazdroszczę solarium, ja już 100 lat nie byłam a drzwi z lodówki są ciemniejsze ode mnie

emiliaeem-
udanego malowanka życzę
A co do choinki - to szczerze - moja odp. - jak się czasowo wyrobimy = byleby przed Wigilią stanęła

Hej Kochane

U nas nocka w sumie nie mam pojęcia jak, bo w piątki to tatusia działka, ale chyba standardowo jadł koło północy na śpiocha bo śpi od 21 to potem budzi się koło 7 🙂 a że teściowa dziś odbierała kupiony samochód z salonu, tatusiek musiał pojechać z nią coby tej tony kasy nie wiozła sama to mi młodziana do łóżka podrzucił i spaliśmy do 10 ☺️ Potem zjadł pół dużego słoika zupki z indykiem, wypił 180 mleka i poszedł w kimę , ja ogarnęłam kuchnie, no i staram się zmotywować do 3 porcji prania do wyprasowania.... sterta ma ponad pół metra wysokości i metr szerokości ..... 🤢 a to tylko i wyłącznie ubranka młodego masakra,do tego druga taka wisi na suszarce córy ehhh

Choinka mówicie , już się doczekać nie mogę wprost uwielbiam ubierać choinkę, my zawsze mamy ponad półtora metrową rozłożystą gdzieś tak na metr z hakiem, zawsze żywa, więc kupimy pewnie na dzień przed Wigilią. Jeszcze nie wpadłam w klimat świąt bo na chwilę obecną koncentruję się na tym tygodniu i lekarzu młodego, szczepieniu, no i córy spotkaniach komunijnych, w następny weekend włączy mi się już power przedświąteczny, a właśnie kobitki myłyście okna ? ☺️ ☺️ szczerze mówiąc odpuściłam i oczywiście źle mi z tym,ale póki chora jestem odpada bo już bym przegięła ,jeszcze małego zarażę 🤨

Ja dziś piekę piernik przekładany dżemem śliwkowym,powidłami i galaretką ^^ Na obiad nie mam pomysłu więc będzie chyba na szybciora makaron z truskawkami i serem się zobaczy 🙂
Miłej soboty i nie przepracujcie się 😉

Emiliaeem polecam ogólnie całą stronkę a oto dwa fajne przepisy 😉
http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/Piernik-przekladany.html
http://kotlet.tv/pierniczki-z-nadzieniem

• Mamusie
ból głowy prawie przeszedł ale co ja dziś miałam szok mdliło mnie jakbym w ciąży była, jestem jakaś przymulona 🤪 te bóle migrenowe mnie wykończa ,

Jak wyszłam 0 13 na spacer to Natalia cały czas śpi w wózku 🤪 teraz sie już kręci 😉
wercia 2 razy byłam w Grzybowie koło Kołobrzegu, jest to mała wioska, spokojna blisko plaża i polecam to miejsce rodzinom z dziećmi,w tym roku jeszcze nie wiem czy tez GRZYBOWO CZY COŚ INNEGO , zawsze robiłam rezerwacje w styczniu teraz ze względu na pogodę pojedziemy chyba w ciemno 😉

• Mamusie
witajcie, ja tak szybko. Dziś w pracy byłam mala pierwszy raz jednak moja siostra została i cały dzień jej przespała, a ja tęskniłam, jednak byłam o nią spokojna bo w dobre trafiła. PIERWSZE rozstanie za nami jak i pierwsza marchewka z wczoraj, wklejam foto i uciekam do malej bo tęsknie za nią, a jutro tez nie będę jej widziała , bo tez do pracy , i jutro TATA będzie miał swoje 5 minut. No ale ona grzeczna wiec sobie z pewnością poradzi .

• Mamusie
łoooojojojoj ale tutaj dzisiaj pustkiiiii

emilia1
- a w Grzybowie to byliśmy, nawet mamy stamtąd niezłe wspomnienia 😉
będąc nad morzem w Wiciu, oczywiście jak to My zwiedzaliśmy wybrzeże i właśnie w Grzybowie zepsuło Nam się auto a było to jakieś 100 km od Wicia,gdzie mieszkaliśmy,
wszelkie warsztaty w okolicy miały Nas za przeproszeniem w d.... i skończyło się jazdą na lawecie i dopiero we wsi obok Wicia auto jakoś umieli Nam naprawić
Za rok udało się Nam znowu pojechac nad morze i pojechaliśmy dokładnie w to samo miejsce w Grzybowie gdzie Nam auto padło

anjaP
- hmmm coś Dzieciątko mało zadowolone z marchewki chyba... 🙃

Wercia dzieciątko pewnie mało zadowolone bo mama za aparat chwyciła i przestała dawać marchewkę 😁

Zrobiłam wreszcie ciasto, tata dziś ma wychodne, impreskę pracową , także dziś synuś miał kąpiel tylko z mamusią,poszło idealnie, zjadł no i kima, odłożyłam Go nawet nie miałknął, przyciumlał pieluchę i odpłynął 🙂a ja oczywiście rozpoczęłam wieczorne obżarstwo, nie umiem się tego oduczyć ale mi najlepiej smakuje właśnie po 21 🤨

• Mamusie
kinek - to ciotka z aparatem warte trzymała , Mala zjadła tylko dwie łyżeczki, jak na razie jej nic nie było, w poniedziałek dostanie drugi raz . Mam nadzieje ze już bez takich "ble" minek

Mnie tez" mraka" bierze i głowa mnie boli , stres z dnia odchorowuje , normalnie boli mnie jak by mi gwoździa w oko wbijali także idę wtulić skronie w poduchę

Dobranoc , milej spokojnej niedzieli i do poniedziałku 🤔 chyba

• Mamusie
Dobry wieczor kochane:*

Nie chcialo mi sie jakos wchodzic na forum wczesniej i tylko podcyzytwalma was teraz pare stornek

Co do okien zgadzam sie z Wercia te same okolice wiec okna siwe a firanki zolte

Choinka coz u nas zawsze bylo w dniu wigili i sciagana zaraz po kolendzie czyli ok 15 stycznia dopiero niestety i stety

AnjaP gratuluje zabka nie wiem czy juz gartulowalam nio i zdjecie super moj tez robil takie minki przy marchewce

Ogolnie my sie chyba cofamy bo moj zamiast jesc i otwierac buzie to wyciaga jezyk i chce by mu jedzenie wrazic pod jezyk nio i coraz mnie je tak samo jest z Sinlackiem tez meczenie moze to jakis bunt lyzeczkowy

Noce bez zmian dzien dzis maly ladnie przespla bo dosc sporo budzil sie tylko na jedzenie i chwile sie pobawil i znow kima

Bez postepow maly wciaz len ani przewracac ani siedziec ale znalazl sobie przyjaciela "pani biedronka" on az ryczy jak ja na horyzoncie widzi a potme nie chce puscic

Oki mykam jutro odezwie sie dopiero wieczorem lub w poniedzialek rano buzka:*Dobranoc

• Mamusie
anjaP minka bezcenna 🙂

wercia no to masz super wspomnienia z Grzybowa 🤪

Nie zapeszam 🙃Natalia śpi od 20 tej 🤪 chyba dam jej przez sen jeszcze mleczka i zobaczymy 😉

kinga brrrrrr nie zazdroszczę opryszczki 🤢 sama jestem ich posiadaczka jak tylko grypa dopadnie 😠 wytępiam ja octem trę do bólu 😉
Dobranoc

• Mamusie
Padam na twarz... ☺️
Ściana prawie skończona, aczkolwiek farba słabo schła i trzeba powykańczać nie liczne na szczęście detale 😉 Nietypowo i całkiem good. 🙃
No i wstępnie zaczęłam ogarniać chałupę na święta. Gratów a gratów do wywalenia, ale luzu zrobię na nowe 😁

Dziewczynki jeśli chodzi o sprytne mycie okien, polecam gorąco ściereczkę do mycia szyb z Biedronki!!! Rewelacja dla takich leni jak ja 🤪 Wystarczy tylko miska gorącej wody bez żadnych detergentów i owo cudo, którym myje się okna,a co najważniejsze, nie trzeba pucować, ani wycierać do sucha! Okienka ładnie wysychają same bez smug 😆
No i jak oszczędnie! Ścierka kosztuje ok. 4 zł.

Kiniusia spasiba za przepisy 😉 Będę pichcić 🙂

Emiluś a może coś w brzuszku rośnie 😉 😁 Szaleństwa ryczących Lipcówek 😁 I skutki mogą być różne... ☺️ 😜
Swoją drogą, wczoraj tak sobie dumałam o kolejnym dziecku, przypominałam okres ciąży, oglądałam zdjęcia Olunia ze szpitala i w sumie dałabym się namówić jeszcze na jedno... Gdyby nie te bóle porodowe 😮 Nie piszę się na to 😲 Narazie nie... ☺️

AnjaP więc jednak marcheweczka poszła w ruch 🙂 Lilunia minkuje przy jedzonku, ponieważ charakterna z Niej Dziewuszka 😉 A przecież grunt to własne zdanie! 😆

Aaaach, i najważniejsze! 🙃 Olek w końcu zaczął podciągać łepsztalek 🙃 Jak tylko złapię Go za łapki, sztywno ciska się do siadania 🙂 A jaki skupiony przy tym 🤪

PS. Co do polskiego morza, mi bardzo podobało się na Helu, ewentualnie Krynica Morska 🙂
I sądzę,że tam byśmy mogli się wybrać 🙂
A jak Dziewczynki nie możecie zdecydować się na wakacjony, u nas płynie rzeka Muchawka 😁
Atrakcją jest kąpiel w rzęsie wodnej, dość częste, niekontrolowane wycieki z pobliskich oczyszczalni ścieków ( cóż za aromaty 🙃 ) no i przede wszystkim rzeczołówstwo 😁 Bo rybołówstwo upadło, ze względu na stopień zanieczyszczeń ☺️ Ostatnie znalezisko- Toi-toi z wyposażeniem, który poszedł na dno jak Titanic 😉 Także zapraszam do fumfeli w odwiedzinki 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
Witam Kochane,

u nas dziś pochmurno 😞
Lenka obudziła się o 22:30. Wydaje mi się, że ma alergię albo coś jej dokucza. Ma sapkę, cholerstwo jakieś! Jutro idziemy do lekarza. Ale spróbuje jeszcze dziś z nawilżaczem. Bo nie włączałam ostatnio.

Wczoraj byłam z mężem oglądać W Polo, nawet nim jechałam 🙂 Chce mi kupić i mówi, że to motywacja do prawka hehe 🙂 A dziś pojechał z kuzynem jeszcze zobaczyć a ja obiad szykowałam i sałatkę.

W środę do mamy! 🤪

emiliaeem Ty malarzu nasz kochany!

anjaP Lila ślicznie wygląda. Pewnie nie długo będzie wciągać aż nie nadążysz z dawaniem hehe 😁

Kinia Ty masz opryszczkę a jak znowu stan zapalny - tam na dole 😞 Już myślałam, ze mi minie po porodzie a tu znowu. Podejrzewam chusteczki nawilżające Lenki, bo sobie używałam podczas okresu 😞

Macie Klin do łóżeczka? (taka poduszka jakby, pod materac).
Dostaliście próbkę mleka z Hipp?

miłej niedzieli :*

• Mamusie
Witam

Wczoraj już nie dałam rady zajrzeć, goście przemówili sie na godz. 20.30 i siedzieli do 24, a wcześniej byliśmy na zakupach od 13 do 17.30, Lenka była grzeczna trochę spała i oglądała te wszystkie światełka. Jak wróciliśmy to już jej nie kładłam i jak wykąpałam ją o 19.00 dałam butle to moment i zasnęła 😉 a i zakupy udane kupiłam sobie ten ekspres bo był w promocji prawie 200zł tańszy i w gratisie kawa latte macchiato i dwie szklaneczki do tej kawy 😜 no to koniec chwalenia ☺️

Nocka ok mąż wstał o 7 i zajął się małą a ja pospałam do 10 🤪

co do okien to myłam 2 miesiące temu wiec daruję sobie 😉

anjaP czy marcheweczka to jej na pewno smakowała 😉 a i gratulujemy ząbka 😁

tedit biedna Lenka mam nadzieję ze w końcu lekarz pomoże 😘

A my mamy dzisiaj gości dobrze ze przychodzą po 15 bo drugiej takiej posiadówy jak wczoraj bym nie zniosła 🤢

Miłej niedzieli 😘

Edytko ja mam klin, bo zalecają ogólnie lekarze by dziecko leżało pod kątem 30 stopni, to my nie dość, że klin to i książki pod nóżkami łóżeczka(ale wiesz rozszczepiki więcej ulewają i jest większe zagrożenie przez to), do tego na klinie płaska poduszka, na której w sumie do połowy leży Maksior.
Mleko z Hippa też mamy,ale chyba nie zmienimy na Hippa, choć uwielbiam tą markę, zostaniemy przy Bebilonku, koło Wigilii czyli już po 6 miechu dam mu 2jkę 🙂 Faktycznie te 8 lat temu była inna polityka, Ewka moja dostała 2jkę po 4 miechu, wtedy tak się wprowadzało 🙂

Edytko to życzę szybkie wyleczenia infekcji, wiem jak to upierdliwe jest, też mi się w życiu przytrafiło, choć na szczęście sporadycznie . Z Lencią rzeczywiście wybierz się do lekarza, bo ten stan rzeczy się dość długo utrzymuje,być może masz malutką alergiczkę .

U nas nocka ładna od 20:30 spał do 7 , z karmieniem na śpiocha o 23 (to też nadgorliwa mama budzi na butlę) zjadł rano i gadał w łóżeczku sobie do 10 potem już starzy zwlekli zwłoki z wyrka 🙂
Dziś dzień lenia, bimbam przy grach z moim lubym, oboje na lapkach, Maksior też zjadł zupki 130ml zapił mlekiem 150ml i poszedł spać 😉

Spokojnej niedzieli Wszystkim 😘

• Mamusie
Helloł!!!

Pogoda paskudna dzisiaj u Nas - deszcz, wiatr i zimno.

Rozbójnik marudny przez zęborka zapewne

Dzisiaj rano go zastaliśmy na samym końcu łóżeczka - w nogach w powyginanej pozycji, kołderka i rożek rozłożony był nad nim a on miał na głowie wałeczek z tą szmatą z wałeczka
( wałeczki były używane jak leżał na boczkach i ja używam jak go biorę na łóżko do Nas to likwiduję nimi dziurę pomiędzy naszym wyrkiem a łózeczkiem i sobie leżały spokojnie do dzisiaj na końcu wyrka)

Jak znajdę dzisiaj jeszcze chwilę to wkleję foty

darka- mój oprócz nocnych rewolucji łóżeczkowych też leń, chociaż ost. bardziej "lubi" jak się go na brzuszek przewróci
A Oskar urodził się w terminie czy wcześniej - zapomniałam już
Po Patryku widac że wcześniak - najbardziej w rozwoju ruchowym, jednak ten 1 miesiąc widac i musimy stosować korygowany wiek...

Kiniek
- mmmmm ciastuszko, tylko mnie dupsko rośnie szybciej niż bym to ciasto zjadła, ale mi smaka robicie.
Dziś u Nas na sieni pachnie pierniczkami, pewnie sąsiadka któraś już piecze na święta, ja mówię mojemu że mu upiekę jakieś ciasto ale on że nie chce
A dlaczego???? Bo potem mu zostawiam te rupiecie do mycia wszystkie 🤪

emiliaeem
- już po malowanku zapewne
A co do ścierki to jestem posiadaczką kolekcji ścierek z mikrofibry i z Biedrony też mam, ale u Nas taki syf że szyby umyję tymi ściereczkami ale i tak pucuję potem szmatą
a cała reszta to płyn a nawet i mleczko bo syf, kiła i mogiła z tym brudem u Nas
Co do rzeczki to u Nas Rawa płynęła ale w końcu ją zakryli bo właściwie to był już ściek i śmierdziało niemiłosiernie, jeszcze wcześniej była zaraz przy płynącej rzeczce porodówka
Biedne dzieciaczki się rodziły i od razu smrody wąchały

tedit,
- poduszkę klin mamy od początku a i próbki z Hippa dostaliśmy - i mam je na zbyciu bo nie będę kombinować z kolejnym mlekiem, zwłaszcza że jak Bebilon HA zużyję
co nakupowałam to całkowicie przechodzimy na Bebiko i cenowo odetchniemy bo z 30 zeta na 12