Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
I ja witam 🙂

emilia a muzę to skok rozwojowy i dlatego ci nie zasypia tak jak wczesnej może pamiętasz jak ja kiedyś pisałam co z moją się działo płakała przy jedzeniu, przy zasypianiu a i taki okres był że nie chciała zasypiać w łóżeczku ani na mnie jak to kiedyś robiła 🤢

emiliaeem kurcze nie zazdroszczę mój to przynajmniej jest w domu ale już szykuje mu sie służbowy wyjazd do Chorwacji na tydzień jeszcze tylko terminu nie ma, kurcze wtedy to uschnę z tęsknoty 🤨

Tilii moja w nowych miejscach jest spokojna i każdy uważa że ona taka grzeczniutka 😉 ze spaniem u znajomych ten nie było problemu, no ale nigdy nic nie wiadomo 😜

monia ja na deserek dałam jabłuszko ale Lenke brzuszek bolała wiec przerzuciłyśmy sie na banana i banana z morelą i jest ok, no i oczywiście z warzywek marchewka i marchewka z ziemniakami, a dziś pokupuję jakieś zupki i inne deserki 😁 a co do mebli kupiliśmy je tak 2 lata temu w studio 21 i z tego co pamiętam to właśnie te jasne meble już miały być nie produkowane ale tu podaje Ci linka sa tam meble takie jak ja mam ale brązowe http://www.studio-21.pl/wyprzedaze/243,Komoda-oraz-witryna

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć Dziewczyny!!!

Też jestem Lipcóweczką 2011. Na Wasze świetne forum natknęłam się już wcześniej, jednak moja Gwiazdka jest tak absorbująca, że wcześniej nie dałam rady do Was dołączyć:-( czy jest jeszcze szansa? Widzę, że nowe mamusie są z chęcią przez Was witane, więc liczę, że mnie też się uda przystąpić do Waszego grona:-)

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂

Na szczęście powitamy głowę rodziny już dziś wieczorem 🙃
Spróbowałam swoich sił- samotna opieka nad dzieckiem przez 5 dni 🤪 Ciężko ☺️

Olek właśnie pochłania kołdrę, a jej rożek jest tak mocno wysokany,że niedługo dziura się zrobi 😁

Tilii mój Mały reaguje płaczem na nowe miejsca tylko wtedy, gdy doznaje szoku- za głośno, za jasno, za dużo się dzieje 🙂 Ale i szybko się nudzi... Rozrywkowy zwyczajnie ☺️
W końcu w sobotę urodzony 😁
No i pozycja na brzuszku 🙃 Pieje wówczas jak wariat 🙂 Także nasze dzieci mają podobne gusta w doborze sposobu oglądania świata 😆 Jedynie zasypia na wznak 🙂 Leżąc na brzusiu rozpraszają Go własne bączki 🙃 🙃

Kinia ja troszkę podglądałam na necie Twój pomysł 🙂 Pracochłonne, nie ma co 😮
Koniecznie się pochwal 😜

Gosiaczek no właśnie- kolor mebli bardzo ładny 🙂

Monia321 tak, jak najbardziej mam uczucie pustych piersi 🙂 Ale jak podstawiam Olka do cyca i jak zaczyna ssać, czuję jak piersi ,,przypuszczają" 🙂

Witamy również Mamę Julci 🙂 I zapraszamy do plotek 😆

• Mamusie
ale Lena nadaje hehhe

Witajcie , u nas porządki generalne , ściany myje bo po szlifowaniu schodów są bardzo zakurzone, robię porządki w szafach, przemeblowania. Za pierniczki dziś na święta się muszę zabrać.

A jutro chyba pojadę po krzesełko do karmienia. Mam taka jazdę z mala, bo nauczyłam ja balony ze śliny poszczać 😜 i językiem pierdziochy robić i jak jej marchewkę do buzi wkładam to ona a te umiejętności wykorzystuje i ma przy tym świetny ubaw. Maxi Cosi już dwa razy zapierałam, już nie wspomnę o jej ubrankach. Dziś jej ugotuje własna zupkę z ziemniaka i marchewki 🙂 i podam pierwszy raz jabłko . I mam nadzieje ze jak zacznie już jeść te stale posiłki mniej experymentalnie a bardziej konkretnie , to skończy się wstawanie o 4 czy 5 rano po butelkę bo normalnie nie dam rady tak dłużej wstawać A tak jest ze jak już wstanę i ja nakarmię to już mi się kłaść nie opłaca bo zaraz trzeba starsze pokolenie budzić , to miedzie czasie kanapki mu robię . I gdyby nie guarana to chodziła bym jak lunatyk
O obudziło się moje maleństwo 🙂 OK Uciekam!!!

• Mamusie
witam w południe 🙂
my dziś wybieramy się do mojej pracy na zabawe z mikołajem dla dzieci, ciekawe czy mała się będzie bała mikołaja 🙂

Monia321 ja dałam bananka a potem marchewkę z jabłkiem z gerbera bo samo jabłko się bałam... nic jej nie było, a jak ja zjem jabłko to boli ją brzuszek...i też czasem mam wrażenie że piersi są puste ale mała zawsze wyciągnie 🙂 i z jednej piersi pije, czasem jak czuję, że nic nie ma, najczęściej wieczorem to wypijam herbatkę z hippa na laktację i od razu ja czuje w cycach...

Tilii witaj w klubie mam karmiących piersią 🙂 i jak jestem gdzieś dłużej z małą w nowym miejscu to też marudzi i nie potrafi zasnąć.... kiedyś jak bylismy u brata to 2 godziny na rękach ją usypiałam i strasznie płakała.... teraz tam znów jedziemy w niedziele na chrzciny, zobaczymy jaka będzie 🙂

Magdunia witaj, super że nas coraz więcej!!! napisz coś o Was!

Gosiaczek Lencia przesłodka!

Dzięki za przywitanie!!!
Postaram się poczytać Wasze starsze posty, żeby się troszkę z Wami zapoznać, a teraz napiszę coś o nas.
Julka jest bardzo wesołym dzieckiem - podobnie jak wasze dzieciaczki gaduła z niej straszna i ciekawa świata. Obraca się na boczki, z brzuszka na plecki i nawet 2 razy udało jej się zrobić odwrotnie (ale ta opcja chyba jej się nie podoba, bo od ponad tygodnia już tak nie robi). Większość czasu spędza na brzuszku i z tej pozycji ogląda otoczenie, łapie zabawki i oczywiście wcina piąchy.
Karmie piersią, powoli wprowadzam nowe produkty( chociaż podobno za wcześnie). Jedyny nasz problem to nieprzespane noce... ehhh...głodomór z niej straszny - czasem męczy mnie 5- 6 -razy, więc ja wtedy chodzę jak zoombi:-P .... Zazdroszczę Wam przespanych nocy...
no i mam pytanko nowicjusza:-))))) jak się wklej na forum buźki w postach??

Witaj Magdunia,
wejdz na edytuj i tam masz opcje różnych buziaków, ALBO NA KLAWIATURZE DWUKROPEK I NAWIAS.
Widze, że Julcia TEZ NIE POZWALA PRZESPAĆ CINOCY 🙂) PODOBNIE JAK U NAS, CZASEM KILKA RAZY POBUDKA A CZASEM 1 RAZ...NAJCZĘŚCIEJ JEDNAK KILKA X 🙂)
aha kiniek dałam dzisiaj gruchę wiliams...zobaczymy ale nie powiem żeby moje dziecię jakoś chetnie wcinało nowości, robiła takie "wstrząśniecia" jak człowiek na kacu na widok alkoholu 🙂)

Gosiaczek fajna strasznie ta wasza Lenka 🙂) tak samo bawilismy sie ze starsza córcią 🙂)
dzięki za link do mebli, ale niestety do Radomia za daleko 🙂) szkoda , ze u nas w trójmiescie nie ma takich fajnych mebli bo bardzo mi sie podobają

• Mamusie
Magdunia ja też karmię tylko piersią i tez nocy nie przesypia 😞 czasem dwa razy się budzi, czasem trzy, a czasem zdarzy jej się tylko raz 🙂 nie wiem od czego to zależy, wczoraj np. obudziła się dopiero o 4 i potem o 7 (zasnęła o 21) a dziś w nocy koszmar, całą noc się wierciła, kopała, stękała, smoczek nie pomagał, jak dałam jej cyca to godzine spokojnie spała i znowu to samo 😞 zaczęło się od północy, potem 2,5 i 7 cyc a oprócz tego kilkanaście razy wstawałam żeby dać jej smoka więc różnie bywa.... teraz zauważyłam że co drugą noc lepiej śpi 🙂 czyli teoretycznie dziś powinno być lepiej 🙂 hehe zobaczymy....
i widze że Julcia jest jeden dzień starsza od mojej Paulinki 🙂 ja daję marchewkę, banana i marchewkę z jabłkiem, teraz na kolejce marchewka z ziemniaczkiem i same jabłko 🙂 dziś jej nic nie dam bo wczoraj dużo wciągnęła marchewki z jabłkiem i dam odpocząć brzusiowi, na razie kupy nie było ale nie widać, żeby ją bolał... i pediatra nam powiedział że spokojnie mogę dawać zupki jarzynowe i wszystko ze słoiczków od 4 miesięcy... jeżeli dziecku smakuje i chce to niech się uczy smaków i jeść z łyżeczki 🙂

Trochę się pocieszyłam, bo już myślałam, że tylko moje dziecko często się budzi na jedzonko, ale widzę, że większość karmiących mam jest w podobnej sytuacji, chyba ... oprócz emiliaeem... bo z tego co czytam Twój Oluś przesypia większą cześć nocy?? Musisz nam podać swój dzienny jadłospis:-) może dieta wpływa na sen naszych dzieci...hihihi 😁 bo jak tak to się dostosuję 😉
McDa87... czytałam, że masz problemy z tarczycą, no i Hashimoto...więc pocieszę Cie, u mnie też wykryto tą chorobę całkiem przypadkiem, bez żadnych objawów w maju 2010 r., endokrynolog ustawiła mi leki i nie było żadnych problemów z zajściem w ciążę (udało się z pierwszym razem) i z jej donoszeniem (zero komplikacji, pracowałam do końca, Julka urodziła się zdrowiutka), więc u Ciebie pewnie też nie będzie problemu z następnym dzidziusiem. Teraz cały czas się leczę mimo karmienia piersią. Więc podstawa to dobry endo.
Monia - nie mogę znaleźć Edytuj... co za amator ze mnie :-(

• Mamusie
i apropo Zombie pozwole sobie wkleić fotę od Mai z fb, Maju, mam nadzieję, że nie pociągniesz mnie do odpowiedzialności za prawa autorskie 🙂 hehe

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/818/31710126807031989356810.jpg/][IMG]http://img818.imageshack.us/img818/9144/31710126807031989356810.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Magdunia pod Twoim postem jest odpowiedz, edytuj i jeszcze jakies inne żółte pola 🙂
a i dieta Emialeem to jeść wszystko 🙂 z tego co wiem to nie ma diety 🙂
i dziękuję za pocieszenie bo najbardziej się martwiłam tym, że nie będę już miała więcej dzieci 😞 ale Ty jesteś żywym dowodem że się da 🙂 oby tak było ze mną 🙂 i z tego co wiem to Endokrynolog u którego byłam jest najlepszy w naszej okolicy.... ale 80 zł wizyta i 40 usg 😞

• Mamusie
No właśnie Magdunia ja nie mam absolutnie żadnej diety 🙂
Oprócz tego,że nie jem za wiele smażonego,ale to nie o Olka chodzi a bardziej o moje kulinarne upodobania 🙂 Schabowego ze trzy lata nie jadłam 🤪
Aczkolwiek niedawno u Mamy nawwalałam się placków ziemniaczanych 😁 ☺️
Olek kolki nie miał, czasami brzuszek Go zaboli,ale naprawdę pod tym względem mam złote dziecko 🙃
Ach, i kiedyś wyczytałam,że na dobrą jakość pokarmu wpływa pochłanianie dużej ilości nabiału...
A tego jem na potęgę 🤪 Palety jogurtów i twaróg to u mnie podstawa 🙂 No i banany plus hektolitry kawy zbożowej,którą uwielbiam 🙃

Na początku budził się co 3 godz. na jedzonko, ale jak pory karmienia zaczęły się wydłużać wstajemy w nocy tylko raz, sporadycznie dwa ☺️

• Mamusie
ps. ja jeszcze na chwile bo sorry się nie przywitalam Witajcie nowe mamusie

Mala pochłonęła miseczkę własnoręcznie gotowanej przeze mnie papki marchewkowo -ziemniaczanej. Nawet się nie skrzywiła .Zacznę jej pichcić sama, tak jej smakowała , nie nadarzyłam z łyżka do buzi ganiać, poza tym trafienie do tego małego dzióbka mojego pisklaczka jest jak tor przeszkód i trzeba uważać na pojawiające się dłonie które chcą wszytko chwycić . Dzisiaj nie parskała ,za mocno 😉
Jabłko było pierwszy raz ,pierwsza łyżka - kwaśne, ale druga i trzecia łyżeczka musu zaczęła jej smakować , teraz akcja obserwacja mam nadzieje ze nie będzie żadnych efektów ubocznych

Wercia jak pampki ja miałam Haggies , nie ma w nich nic nadzwyczaj innego niż w zwykłych pampersach oprócz zapięcia, byliśmy na basenie tylko godz i mala nie zdążyła zrobić w niego nawet susiu, po kąpieli był mokry i woda z niego kapała jak z normalnego stroju kąpielowego ale wkładki chlacze siku były takiej samej grubości jak przed użyciem na

• Mamusie
no i dziewczyny nie wiem co się stało z moją paulinką, za 10 minut miałam jechać na mikołaja a ta śpi jak zabita już 45 minut, dotykam, głaskam i nic 🙂 nawet smoka wypluła a zawsze przez dzień z nim śpi.... chyba wie co ją czeka i się boi 🙂 ona spi jak w nocy, może dlatego że jest w sypialni w łóżeczku, w którym spi tylko w nocy, zawsze w drugim pokoju w łóżeczku turystycznym w dzień śpi....hehe no nic, musze wyciągnąć z łóżeczka i przebrac, może się opamięta 🙂

monia321 "jak człowiek na kacu na widok alkoholu" - boskie 😉 no Maksior też tak reaguje jak coś ma trochę bardziej wyrazisty smak, też go wstrząsa 😉 w którejś książeczce dołączonej do paczki ,chyba bobovity jest takie zdjęcie podzielone na 10 okienek-dni, jak dziecko reaguje na jedzenie groszku i to świetnie oddaje całą idee nowych smaków,1wszy dzień - protest całym sobą, następny też ale już lżejszy i tak aż do pełnej akceptacji 😉 Ja tak Maksia "ustawiłam" na królika, który mu na początku niezbyt szedł,ale to najlżejsze mięso i aż całą tuszę po to kupiliśmy, to mu rozporcjowałam i męczę 😁

Witam Magdunie i jej małą gimnastyczkę 😉

Jak się tu gwarno zrobiło i znów będzie po 30 stron do czytania , kurcze akurat jak tu święta idą

Emiliaeem pracochłonne ale jaki efekt!! 🤪 już się napaliłam niemiłosiernie bo non stop myślę jak zrobię zapięcia a jakie ozdoby, a tonacja kolorystyczna hehehe
Zrobiłaś mi smaka na kawę zbożową, choć w moim wydaniu picie czegokolwiek wygląda tak, że pijam kubek na 3-4 dni, tak sobie funkcjonuje mój organizm, jedyne czym nadrabiam to zupy, uwielbiam zupy , no i owoce 😁

Widziałyście prognozy pogody długoterminowe...chyba nie będzie białych świąt 😞 zapowiadają na plusie i deszczysko, ehhh szkoda nooo