Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
anjaP - ten wozek jest tak "awaryjnie", na jakiś wyjazd, do marketu wyskoczyc itp
bo szczerze jednak te na pompowanych kolkach sa o niebo lepsze
np ten nasz Fyn - moge go jedna reka prowadzic i nim manewrowac i to na dworze
a ta spacerowka - probowalam i juz gorzej sie nia manewruje i to na plytkach w mieszkaniu

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczynki nie nadrobie Was nie dam rady.....siostra jest u mnie ze szwagrem, jutro chrzest i ruszamy w droge ....do Polski 🙂 Zuzia jest chora na antybiotyku, maz tez nadal i tez na antybiotyku malo tego siostre tez zarazili...i taki mam dom zasmarkanych ludzi 😜
Zuzia raczkuje wlezie wszedzie, papuguje, spiewa, tanczy, uwielbia ta piosenke "Dla Helenki" Rubika ma taki kolorowy videoclip 🙂 super.
i chodzi przy chodziku takim pchaczu. Nasladuje pieska i wie gdzie jest kotek. Ahhh i wlosy jej urosly , wcina parowki - dzis pierwszy raz zjadla prawie cala! Wogole jest caly czas glodna hehe, i zaczela pic w koncu soczki - rozcieczam jej z woda pol na pol.
Coz, nie wiem kiedy uda mi sie teraz zajrzec....
Buziaki i zdrowka dla Waszych maluszkow i dla Was .. niedlugo bede! :*

• Mamusie
MajaCh no to udanej ceremonii, bezpiecznej podroży, i szybkiego powrotu do zdrowia, gratulacje dla Zuzi za raczkowanie spiewanie, tanczenie, chodzenie, za pieka i kotka, wloski i parówki, nie wiem czy wszystko wymienilam. Zdolniacha mala, bravo

• Mamusie
My już po spacerku Lenka spała tylko 40min. kurcze o co chodzi przecież spała po 1h albo nawet po 1,5h wyjdę jeszcze na spacer koło 16 może zaśnie 🤢

wercia super że Patryk wraca do zdrowia 🙂

anjaP no to musicie to przemyśleć, ja jakbym myślała tak jak teraz myślę to bym nie kupowała wózka 3w1 😉 No no to Ci sie wyjazdy szykują 🙂

MajaCh
gratulacje dla małej a ja myślałam że ty już w Polsce bo tu się nie odzywałaś . Zdrówka dla Was chorobitki 😘

• Mamusie
Dzieńdobry Mamusie!!

Nocka jak zwykle nieprzespana
Z mlekiem bede kombinowac żeby mały pił..
Martwi mnie to,że mały ma tylko 2 ząbki a za chwile 10 m-c bedzie a nastepnych nie widać. 🤨
Mało też mówi...
Dzisiaj niedziela a ja sama w domu bede cały dzień.... 😞 😞

A poniżej śmieszne zdjęcie familii w komplencie na spacerku 🙂

• Mamusie
witam,
nocka dziś ok, tylko 2 pobudki 🙂 właśnie przyjechaliśmy od mamy, mała zasnęła w aucie i tylko ją przeniosłam do łóżeczka, no ale zaraz minie pół godziny więc pewnie się obudzi 🙂

Agapurka nie martw się że Fifi mało mówi, od mojej kuzynki syn w styczniu miał roczek i nie mówi nic tylko eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i yyyyyyyyyyyyy, chodzili do lekarzy i wszędzie jej powiedzieli że tak często jest i mają się nie martwić, zacznie na raz mówić, no ale on chodził jak miał 10 m-cy, coś za coś 🙂
druga kuzynka w przedszkolu pracuje i ma grupę trzylatków i mówi że połowa nie umie dobrze mówić, a kilka dzieci tylko parę słów zna, każdy ma swoje tempo...
zęby też wyjdą 🙂

dziewczyny macie krzesełka na rower?? możecie jakiś polecić??

• Mamusie
Cześć. I niestety mam poprawkę. Jeszcze 3 egzaminy i poprawka 😞
Ale kiedy mam się uczyć??? Teraz jak już nie zdałam to teściowa stwierdziła że mi pomoże.
Szkoda że tak późno… 🤔

We wtorek byłyśmy u ortopedy bo jak już pisałam Sabina prawą stopę stawia na zewnątrz. Zbadał ją, nie ma żadnego zwyrodnienia, wszystko jest ok. stwierdził że pewnie tak jest jej wygodniej i mam poczekać aż będzie sama chodzić bo pewnie wtedy to się wyrówna.

Ania Chyba my Cię przebijemy. Bo Pyrka waży 7.400 – i teraz już wolno przybiera.
A ilość wypijanego mleka o niczym nie świadczy – moja wypija 240ml. A chuda jak szczypior. W ogóle dużo je i wszystko je, co 2 godziny jest głodna. I ja się pytam czemu jest taka mała? Tasiemca ma???

McDa Piękna kuchnia, ale czy dobrze widzę że błyszczące fronty? Przemyślałaś to? Ja mam takie świecące płytki i przy pierwszym remoncie będą wymieniane – nienawidzę ich – a mieszkam tu 3 miesiące…
Co do fotelika to Pyrka od dawna nie chce w nim siedzieć – od razu wstaje. Ostatnio nawet na huśtawce małpa mała wstała!

Anja Lila pięknie tańczy 🙂

Anja Ja zawsze marzyłam o siostrze… No ale mam brata – też może być. I jest tylko 2 lata różnicy i w sumie dopiero od niedawna zaczęliśmy się dogadywać. A wcześniej zawsze woja 😉

Wercia nie przejmuj się . Każde dziecko ma taki okres. Filip miał 1,5 roku i musiałam go cały czas nosić bo od razu ryczał, ale tak nagle jak się zaczęło, tak nagle się skończyło.
Widocznie Patryk chce się poprzytulać do mamy 😉
Spóźnione całuski z okazji 11 miesięcy’

]Tedit To straszne co piszesz. A moja w nocy miała taki kaszel i trochę to olałam ::O Jutro jadę do lekarza.
Ale najważniejsze że mała już czuje się lepiej. Życzę zdrówka.

McDa Znam to uczucie radości jak widać że coś się dzieje 😉 Jeszcze niedawno tak miałam, ale ciesze się że już mam to za sobą 😁
Powodzenia, trzymam kciuki za szybkie wykończenie.

Gosiaczek Śliczną masz modelkę 🙂

Agapurka
Uważam że jak Filip nie chce mleka to go nie zmuszaj, ale zastąp je kaszkami, jogurtami, itp. Może niedługo mu się odmieni i znowu zacznie pić mleko.
Śliczne zdjęcie 😉

Anja Moja mała spacerówka jest bardzo sztywna i strasznie trzęsie na wszystkich wybojach. Ja mam tu równy teren więc się sprawdza. Ale po bruku to masakra…
Duzy plus to to że jest mała lekka i wszędzie można ją zabrać. A normalny wózek nie mieści nam się w samochodzie 😁 🙃 😁 🤪

Werica Patryk jest i tak duży chłopak więc nie ma się co martwić, jak wyzdrowieje szybko nadrobi wagę. Zyczę ZDRÓWKA

McDa ja mam krzesełko na rower, ale zabij mnie nie wiem jakiej firmy. Jutro sprawdzę i Ci napiszę bo nie było wcale najdroższe a jest naprawdę fajne, Można je regulować i wszystko ściągać do prania – a to przy takim dziecku baaaaardzo ważne 😉

Wercia
Widzę że Patryk ma jeszcze wysoko łóżeczko, nie boisz się że wypadnie??
A pościel ma taką samą jak Pyrka 😉

AAAAAAA i byłam w piątek w moim ulubionym lumpeksie i kupiłam małej śliczną kurtke za 5 zł, sukienkę w biało czerwone pasy za 7 zł (jest na zdjeciu na agu)
iiiiiiiiiiii boski płaszczyk za 11 zł 🤪 🤪Jestem nim zachwycona - no i ta cena
A oto on:

• Mamusie
dziewczyny później was poczytam ale mam pytanko czy jak Lenka uderzyła się w główkę to przez ile nie mogę jej położyć spać tzn upadła na tył główki na dywanie ale nie wiem czy sie uderzyła czy przestraszyła. Słyszałam że aby nie było siniaka to należy to miejsce posmarować miodem??

• Mamusie
Dzięki dziewczyny przetrzymałam ją godzinkę kurczę coś tam kiedyś mi się obiło że jak dziecko się uderzy to nie powinno się go kłaść spać ale nie wiem czy to prawda czy jakieś zabobony w każdym bądź razie mam nadzieję że będzie ok.

Już czytam co tam napisałyście...

• Mamusie
My cały dzień spędziłyśmy u mojej mamy na dworze wróciłam dopiero o 19 no i chciałam Lenkę położyć koło 20 ale przed 20 się przewróciła i położyłam ją dopiero przed 21 zasnęła od razu 😉

agapurka piękne zdjęcie rodzinne 🙂 nie martw się moja koleżanka ma córcie w tym samym wieku i też ma tylko dwa ząbki i nawet nie raczkuje przyjdzie czas na wszystko 🙃

Tilii płaszczyk super w naszym stylu 🙃 i cena też 😉 a egzaminem się nie przejmuj każdy porządny student powinien mieć poprawkę 😜

a u nas dzisiaj kupki brak 😞

• Mamusie
Gosiaczek nie martw się, Paulinka nie raz się uderzyła w główkę i nic jej nie ma 🙂 ale lepiej jak poczekać jak piszesz...

Tiliii no kuchnia z połyskiem, uparł się bardziej mąż na to, ale mi się też podobają, wiem że będę musiała cześciej niż zwykłą czyścić ale podobno sie je przyjemnie czyści bo wystarczy ściereczką z mikrofibry przetrzeć i jak nowe, zobaczymy... najwyżej za 10 lat zmienimy 🤪
a czytałam na różnych forach że na białym połysku widać najmniej brudu, gorzej na ciemnych...
egzaminem się nie martw, jedna poprawka to pikuś 🙃
płaszczyk piękny!!!!!

• Mamusie
Agapurka Matrwisz się ząbkami? Mojej dopiero tydzień temu wyszedł 1 ząbek i na razie mamy tylko 1.
Filipowi też tak wychodziły. Pierwszy jak miał 9,5 miesiąca a potem co 2 tygodnie jeden.
A raczkować zaczął dopiero jak miał 10-11 miesięcy.
Może Filipy tak mają 😜

• Mamusie
Gosiaczek mialam już ostatnio napisać ale zapomniałam i przypomniało mi się jak zobaczyłam zdjęcia na agu 🙂
mam taką samą ścianę 🙂 tą czerwono-pomarańczową 🙂 farba identyczna i tym samym sposobem chyba malowana 🙂

zmykam spać bo jestem wykończona,
dobranoc!

• Mamusie
McDa ściana jest czerwona ale ma takie zatarcia i na zdjęciu wyszedł troszkę inny kolor 😉
A ja dzisiaj nie będę spokojnie spała bo będę sprawdzała jak Lenka po tym upadku, wiem że pewnie przesadzam ale gdyby nie tak późna pora tobym ją przetrzymała dłużej, jej pocieszam się że to było na dywanie 🥴

Dobranoc 😘

• Mamusie
Witam 🙂

Nocka super , ale chodź wolne to Natalia na nogach już o 5,30 🤪 Teraz próbuje zasnąć 😉

gosiaczek nie zamartwiaj się tak upadkiem 😉 i nie czytaj za dużo bo na łeb dostaniesz 🙃 wystarczy poobserwować chwilkę i ok . Niestety te upadki to nie nieuniknione ja tez tak naprawdę jestem straszna panikara 🥴 , ale co zrobić nie da racy uchronić musimy to przetrwać 😉

Agapurka nie martw się ząbkami na pewno wyjdą 😉

Tilii12345 no faktycznie dałaś czadu z wpisem, ale nic do mnie nie naskrobałaś 😠 😜 Śliczne te ciuszki wychaczyłaś . Ja jakoś nie umie w lumpeksie , bo albo za drogie , albo nic nie ma ciekawego. najlepiej wychodzi mi kupowanie na allegro 😉

Zajrzę później 🙂

• Mamusie
witam,
nocka średnia, cyc o 1.30 i 4.40 no i od 5 z nami w łóżku spała prawie do 7 😞 a ja dalej śpiąca....
dziś mam daleką trasę do zrobienia, chce iść do pracy na plotki a potem do mojej mamy, tylko nie wiem czy nas mąż nie zawiezie do pracy bo bym miała w sumie 10km do przejścia... do pracy 4 i do mamy potem 6... i mało gdzie jesc chodnik 😞 więc może pójdziemy tylko 6 😉

Emiliaeem super że weekend się udał!!!

Emilia zazdroszczę nocki tylko bym chyba nie wyrobiła jakbym o 5 musiala wstawać 🙂

Gosiaczek nie martw się tak, nasze dzieciaczki pewnie jeszcze nie raz upadną 🙂 Paulinka kilka razy zaliczyła upadek i pewnie jeszcze ich sporo zaliczy... ale ona jest bardzo ciekawa wszystkiego i wszędzie się wciska, wychyla, i staje a potem bam 🙂

• Mamusie
Witam

Mało spałam i teraz wyglądam jak zombi 😮 Do 24 zasnąć nie mogłam a Lenka przebudziła się koło 1 wiec dałam oszukane mleczko potem o 4 woda i o 5.30 oszukane mleczko wstała o 7 🥴

emilia jej też zazdroszczę Ci tych przespanych nocek może my z McDa też sie doczekamy 😉 ale nie chciałabym zeby wstawała mi o 5.30 to też jeszcze noc jak dla mnie 😁 emilia no właśnie moim błędem było czytanie netu i niepotrzebnie nabiłam sobie głowę 😠 ☺️

emiliaeem super że wyjazd się udał czekam na fotki 😉

a mój mąż ma chorobę morskim na tym statku 😜 hehe wiem że nieładnie się śmiać ale to kara że nas zostawił i sobie pojechał.

a ja dzisiaj idę na pedicure wiec z Lenką zostaje moja mama a potem widzę się z koleżanką wiec jakoś ten dzień mi zleci no i pogoda śliczna 😎