Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzieeeńdobry!

My od 5 na nogach - dziś mój szkarb ma 10 miesięcy!!! Jak ten czas leci 🙂

W do mu sama jak zwykle - mąż wyjechał w delegacje wraca w sobote po południu 😞
Któraś z was pisała że sama cały czas z maleństweem....u mnie to samo z tym że mąż przebywa z małym góra 2-3h dziennie...W nowym mieszkaniu nie mamy jeszcze kuchni urządzonej...gotuje na przenośnej elektrycznej kuchence...nie ma gdzie kłaśc naczyń a przy małym dziecku to jest horror - jakoś żyć trzeba 🙂

Gosiavczek na kupke radze ci odtaw szybko z diety maleństwa marchew, banana i ryż...te produkty zapierają bardzio!!! Ja odstawiłam, daje wiecej pić i ładne kupki są 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć Kobietki! 🙂

Ale jestem rozbita, nie mam zupełnie czasu,żeby zaglądać... Świat się kręci wokoło nowego członka rodzinki, w dodatku mąż całymi dniami w pracy ☺️
Wczoraj byłam z Olkiem na wizycie kontrolnej u pediatry... Otóż nasz klocek waży 11.300, mierzy 80 cm, 46- główka, 52- klata Małego Wariata 😉 Tkwimy w 90-97 centylu 😮 Pediatra stwierdziła,że ma wymiary jak dwulatek 😁 Troszkę wolniejszy jest fizycznie,ale reszta rozwija się bardzo w porządku 🙃 Nie ma powodu do obaw 🙂 Ufff...

No i jeszcze zaleciła,aby nie podawać Olkowi za dużo żarełka ze słoiczków---> mamy przejść na swoje obiadki niewiele doprawiane 🙂 Gospocha się we mnie budzi 🤪

Mamy już 8 ząbków, 2 dolne dwójki przedwczoraj przebiły dziąsło ☺️ Mam caluśkie ręce w sińcach, tak gryzie! Podjada wszystkie paprochy z podłogi, ostatnio najadł się piachu, tak Go mąż przypilnował! Myślałam,że zawału dostanę 😮 Paragonami dosłownie wymiotuje, na krok nie mogę go z oka spuścić...

Łobuz!

Wolnym czasem postaram się nadrobić, mam nadzieję,że Pacholątka zdrowe 😉 Trzymajcie się cieplutko 😘

• Mamusie
Witam

Nocka tragedia wstawałam do Lenki o 23, 2, 4 i 6 wstała o 7 🤢 Jak tak będzie na wakacjach to przerąbane ale już zapowiedziałam mężowi ze to on wstaje w nocy do małej 😉

agapurka
zdrówka i buziaki dla Filipka 😘
no popatrz a mi koleżanka powiedziała że jej dziecko po marchewce robiło kupki hmm no i bądź tu mądry, ryż odstawiłam a banana nie daję bo ma alergię na niego ale daję jej soczek jabłkowy i widzę że jej smakuje, tylko już nie wiem bo jak odstawiłam kaszki ryżowe a na kaszkę mannę też ma jakieś uczulenie to co mi zostaje jej dać 🥴 tylko mleko, niektóre dania i deserki??? A mój wraca w sobotę późnym wieczorem i cały tydzień same siedzimy oczywiście jakoś czas organizuję żeby nie zwariować 😜 A tak na co dzień to mąż jak wraca z pracy koło 18 to tak do tej 20 jest z małą nawet czasem ją wykąpie i nakarmi gorzej z jej ubieraniem woli jak ja to robię 😉

emiliaeem pięknie Ci rośnie model mały 🙃

Jej oglądałam dzisiaj w DDTVN o 4 letnim chłopczyku który nie może wychodzić na słońce bo piecze go skóra i żyły mogą popękać i musi się leczyć bo żyły rosną razem z nim, całą skórę ma chorą 😞 kurczę dlaczego dzieciaczek musi tak cierpieć 🥴 aż się popłakałam 🤨

McDa zdrówka i moc buziaków dla twojej Paulinki niech zrobi mamie prezent i zacznie przesypiać nocki 😘

• Mamusie
witam,
Gosiaczek nie jesteś dziś sama, ja miałam podobną noc, masakra! spała do 1, potem chyba 10 razy wstawałam;( a teraz stoi w łóżeczku i płacze, czekamy na męża bo ma przyjechać na śniadanie i idziemy spać, ja idę z nią 🙂
i z tego co ja wiem to marchewka zatwardza! próbuj to jabłuszko po troszce dawać... może w końcu polubi 🙂

Agapurka dużo buziaczków i zdrówka dla Filipka!

Emilaeem Olek jak zwykle boski! i gratulacje za kolejne ząbki!

• Mamusie
witam , ja tak szybko, bo zaraz do pracy, nie najlepiej sie czuje bo okres mam bolesny wczoraj ledwo chodziłam i jeszcze do tego upały zamiast mnie cieszyć męczą . Taki mam bóle ,jakbym rodziła i slabo mi.
u mnie mała stawia pierwsze kroczki , wczoraj sama przeszła z sypialni do kanapy w salonie, byłam pod wrażeniem, mam filmik właśnie się ładuje na you tube, nie wiem czy zdążę wrzucić jeszcze przed wyjściem z domku ale na pewno dziś wkleję wam linka. Tylko sorry bo nie zdążyłam ustawić ostrości i jeszcze jakoś odwrotnie nagrywałam w pospiechu , może uda mi sie odwrócić, ale nigdy tego nie robiłam.

Buziaczki dla solenizantów Lenki, i Filipka

• Mamusie
Laski mam pytanie...wiem juz że mały ma uczulenie na surowe truskawki ( nie "przerobione w słoiczku") - ale podobno wiekszośc dzieci ma na początku.Małemu wtedy wyskoczyła plama na policzku czerwona.... 🤨
Przed tą truskawką małemu na przedramieniu powyskakiwało kilka plamek które wydają sie wypukłe i to miejsce jest baaardzo suche i zaczerwienione...to mu raz schodzi i jest blade prawie niewidoczne a wczoraj znowu sie pojawiło - posmarowałam linolą i jest bledsze - od czego to?? Nie swedzi go to bo sie nie drapie i cały czas jest - tyle że wczoraj było niemal że bordowe 😮 😮

Dodam że nie wyskoczyło to po jedzeniu - dostawał to samo co zwykle...
Możliwe że po mnie ma alergie na wszelaką roślinność i ona sie tak zaczyna objawiać?

Agapurka buziaki i zdróweczka dla Filipka

AnjaP piekny filmik !!!

Moj mały mutant spał wczoraj od 8 do 16:30 , upały tak na niego działają 🙂 dzisiaj nie ma ,mama budzi i lecim się dotlenić troszkę 🙂

Miłego dnia!!

W sumie jak wysilę pamięć to córka też sypiała bardzo dużo 🙂 od pierwszej nocy w domu spała po 6h , Maks prócz kolek tez ładnie spał i śpi 🙂

• Mamusie
a my po 5 godzinnym spacerku 🙂 zahaczyłam o plac zabaw i o galerię no i kupiłam sobie spodnie alladynki z cieniutkiego dżinsu są śliczne no i Lence body i krótkie spodenki 😜

anjaP ależ ta twoja Lila to ślina dziewczynka pięknie chodzi 😁

Kiniek nie załamuj mnie jej jakby Lenka chociaż 2 godzinki w domu przespała to i ja bym sie położyła 🤢

• Mamusie
AnjaP aż się poryczałam!!!!!! Aż chce się zatrzymać czas...

OJJJ TAk!!!
ustałam jak wryta i ryczałam ze szczęścia, wszystkich zamurowało jak z sypialni przyszła do nas do salonu. Potem złapałam aparat i zaczęłam nagrywać. Potem ćwiczyła do upadłego prawie godzinę, przewracała się wstawała, robiła te małe kroczki . Za miesiąc jak pojedziemy do polski , będzie już chodziła

Gosia ja tez kupiłam dziś małej spodenki i bluzeczkę, i o alladynkach z cienkiego materiału myślałam, tyle ze portfelu mi kasy zabrakło, bo tylko 30 euro miałam. a kartę w domu zostawiłam , ale innym razem, może jeszcze gdzieś indziej poszukam

• Mamusie
Lenka zasnęła strasznie zmęczona była pewnie wymęczył ją ten spacer bo do Galerii przy którym jest ten plac zabaw idę 40min. w jedną stronę 😉 a jak wracałyśmy to mi zasnęła i musiałam jeszcze godzinkę spacerować 😜 I ten wiaterek u nas taki chłodny i nieprzyjemny 🤢

anjaP a długo Ci raczkowała? kurcze Ciekawe może moja na pierwszy roczek zacznie chodzić 😜 a co do alladynek ja kupiłam za 99zł w New Yourker to tak jakby któraś szukała 😉

a i mamy pierwsza luźną kupkę całą pomarańczową wiec jednak sok marchwiowy pomógł 🤪

• Mamusie
Paulinka raczkuje od 1 maja a od 2 staje sama przy czym się da, ale jak ją chwycę za rączki to wcale nie chce iść, nie umie zrobić kroczku 🙂 albo nie wie o co chodzi, stoi i zadowolona, a jak chce coś dosięgnąć to się wychyla 😉 w chodziku też nie chodzi tylko stoi i się bawi 🤪 więc ja nie wierzę że na roczek będzie chodziła, no ale myślę że kiedyś zacznie 🙃

mała padła w aucie jak wracaliśmy od mojej mamy, byliśmy dziś u niej bo jutro ja świętuję 😁
czekam na męża, bo jak przyszłam to świece się paliły w sypialni, nie wiem co on chce 🤪

dobranoc 😉

• Mamusie
Witam

Nocka słaba nie wiem o co chodzi i na dodatek wstała o 6 🥴

McDa no a moja raczkuje od jakichś 2 tygodni od razu stawała przy meblach a jak chcę ją posadzić to nóżki jej sztywnieją i nie chce siedzieć tylko chodzić i jak trzymam ją za rączki to ładnie jej to wychodzi choć buja sie na boki 😁
A ja dzisiaj sama sobie będę świętować mąż wróci dopiero koło 24 w nocy jak nie koło 2 🤨

• Mamusie
U nas noc super, mała się nie budziła, zęby chyba znowu w zastoju, bo i ślini się mniej i biegunka znikła.
noc tez mniej duszna, wiaterek przyjemny wieje, do tego jeszcze cała noc wiatrak dzieciom stopy chłodził. wiec odespały trochę ze dwie nocki.

ch...ra śmieci nie wystawiłam, a słyszę ze śmieciarka jeździ, skleroza, na tarasie będą zalegać do wtorku.

Co do nowych umiejętności Lilii to u na było tak ze pod koniec marca nauczyła się wstawać, po niecałych trzech tygodniach później umiała już raczkować, po kilku dniach raczkowanie stawiała już pierwsze kroki przy meblach, a za jeździk upodobała sobie stoliczek edukacyjny, i z wielkim jazgotem Popychając go zwiedzała mieszkanie, potem fajne były nawet krzesła kuchenne, fotel , pchała wszystko.Około 2 tyg. temu zaczęła trenować stanie bez trzymanki , już umie wiec teraz wzięła się za ćwiczenie umiejętności chodzenia.

wczoraj kupiłam jej ta buzeczke i białe spodenki

mój maz tez ostatnio wieczory na spotkaniach spędza, wczoraj na spotkaniu z doradca ubezpieczeniowym do 22h , przed wczoraj na piwie z kolegami do 24h jeszcze ze dwa dni wcześniej tez spotkaniu z klientem do 22 , i jeszcze wcześniej w samochodzie grzebał, potem go pucował do 23 prawie , cały tydzień sama jestem od rana do wieczora , aż mu wczoraj fochy zapuściłam,i jeszcze trochę i zaczęła bym krzyczeć. Bo go przez ostatni tydzień tylko z rana widziałam, i czasem zdarzyłam z nim kawę tylko wypić. No i fotelika nie kupiliśmy , bo czasu mu brak wybrać się ze mną na zakupy , może dziś a jak nie to w przyszłym tyg.

• Mamusie
Witam
Wszystkiego najlepszego mamusie 🙂)

ja wczoraj obchodziłam święto mamy w szkole u córki, dostałam piękne prezenty no i był super występ 🙂) co prawda sama musiałam sobie do klasy upiec ciasto na to moje święto, ale to szczegół 🙂) 🙂) ......a tak na serio to była moja kolej i jeszcze innych mam na pieczenie ciasta więc nie narzwekam, tylko śmieje sięz tego

AnjaP Lila super chodzi 🙂) a co to za muzyka w tle, bardzo mi się podoba.

U nas zęby zaczęły iść i to chyba wszystkie naraz, noc masakryczna, co chwila sie budziła, popłakiwała i widze, ze u góry jeden sie przbija a dziasła nabrzmiałe.