Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dostałam w końcu okres - dokładnie 2 tyg. się spóźnił. Dziś zaczynam brać tabletki, nie chce się już stresować tak. Nie jestem gotowa na drugie dziecko.

Szykujemy się na wesele. Sukienka już jest.
Lenka jedzie w sobotę na nockę do babci 🙂

anjaP ciekawa jestem torta, na pewno wyjdzie 🙂

wercia, gratulację dla Patryczka za nowego ząbka no i za to, że chodzi 🤪

emiliaeem, cieszę się, że się udało wszystko. A faceci tak mają, że łapią wku**** i nie wiadomo o co biega hehe 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
McDa hehe Grecja to było tak dawno już nie pamiętam 😜 a Londyn i Norwegia to do znajomych więc nic nas taki wyjazd nie kosztuje tyle co bilety a i je można tanio kupić 😉
A wyspa pod Berlinem to fajna sprawa w zimie 😁 no i ponad 7 godzin samochodem ale mój uwielbia takie trasy 😉

Kasia
złotego masz męża 🙂

tedit oj wesele ja już dawno na żadnym nie byłam najbliższe w listopadzie ale zabieram Lenkę później ją odwiozę do mamy 😉 Dobrze że okres się pojawił to i spokojniejsza jesteś 😉

dziewczyny Lenka zaczęłam mi mniej jeść rano jadła kaszkę 150ml a teraz 80ml potem po 3 gadzinach daję jej mleczko a ona nie chciała i poszła spać jak wstała dałam jej zupkę 190g i nie zjadła całej myślicie że to przez ząbki??? wieczorem jadła już 210 a teraz 150 zjada
🤢 albo i nie 🤢

• Mamusie
Halo halo

Dzisiaj super pogoda chociaz wiatr jest dosc spory

Upały powoli wkradaja sie do miasta - na dworze 27 stopni, w mieszkaniu 26
Ja w sobote na 80% zmykam z Patrykiem i moja Mum na wies - oby pogoda dopisala 🙂
Postaram sie dac znac czy bede miec tam neta czy nie - to znowu zalezy od laskawosci meza mego czy da mi bluconecta 😠

Pranie kolejne nastawione, jeszcze tylko 1 i juz nic nie piore przed wyjazdem

emiliaeem
- super ze urodzinki sie udaly, no a fochy niestety - tak faceci maja 🙃
czekamy na fotki

McDa
- ech to sie nagotujesz ale wazne ze kuchnia w apartamencie a nie wspolna bo ja dziekuje za taka, wiecznie upaprana i ciagle czegos brakowalo - moje wspomnienia
ja Ci powiem co do wyjazdu my sobie w zeszlym roku ubzduralismy sobie ( i tak to moge dzis nazwac) ze jedziemy w maju nad morze a potem bardzooooo sie cieszylismy ze
wyjazd nie wypalil jak sobie pomysle ze za miesiac sie urodzil Patryk, jeszcze by mnie tam nad morzem wzielo i nie wiadomo jakby sie to skonczylo
no i taka droga dluga tyle godzin - ufff dobrze ze wyszlo jak wyszlo

Gosiaczek
- jak nagram filmik to oczywiscie dodam, jak na razie mi sie nie udalo
a co do tej tropical islands - podobno tam bardzo fajnie jest

Kasia321
- super sie macie ze do morza tak blisko
no i meza musze pochwalic - moj bez pokazania paluchem, czasem bez awantury nic nie zrobi

tedit - dobrze ze okres przyszedl
i dołączam do klubu jeszcze nie gotowych na kolejne dziecko
no i czekamy na foty z wesela

• Mamusie
No.....to prawda, że mąż mi się trafił jak ślepej kurze ziarnko 🙂) a przy tym wszystkim, wydawać by się mogło, zę jest pantoflarzem skoro tak dużó pomaga w domu a tymczasem jest bardzo zdecydowany, stanowczy i męski...i to mnie urzekło 😜 🙂)....ale dobra bo powiecie, że się przechwalam, moze tak to zabrzmiało, ale musiałam go trochę pochwalić.

Wercia z tym morzem to jest tak, że czasem nawet raz w sezonie nie jesteśmy na plaży. Mamy tak blisko, ale wcale nam się nie chce jechać a poza tym ludzi jest tyle, że czasem lepiej po sezonie na spacer się wybrać niż w ten tłum. Ja zresztą nie lubię morza 😎
Wercia a wy dokąd wyjeżdzacie?
Tedit to już spokojna jesteś 🙂)

• Mamusie
I ja wskakuje i dobranocuje

ech zas dzis walczylam z moim nieznosnym mezem, bozeeeeeee on chyba w ogole nic nie rozumie
najlepiej zebym cicho siedziala i akceptowala wszystkoooooo
i jeszcze zeby mnie bardziej wkur..ic na moje zdanie ze powinnismy wiecej czasu spedzac razem z dzieckiem to mi palnal dlaczego nie poczekalam na niego jak wroci z firmy to poszlibysmy na spacer - to bym se czekala jak frajerka 😠 😠 😠

dobranoc

• Mamusie
Witam z rana

U Nas juz 29 stopni i temp rosnie ale jest bardzooo pochmurno i pewnie popada

Patryk wczoraj najadł się arbuza pod wieczór i dziś zrobił megaaa kupe jak jeszcze byl w lozeczku, az sobie obsral plecy 🙃
I znowu do prania pare rzeczy z łóżeczka bo piżamka przemokła

Ja od jutra powoli zaczynam sie pakowac na wyjazd, oby mi zas moj fochami nie strzelal ze Nas nie zawiezie 😠 😠 😠

Zmywarke wypertraktowałam wczoraj ale nic nie wiadomo co sie znowu stanie i jaka bedzie wymowka 😉

Nic znikam bo widze ze Patyk otworzyl sobie chusteczki nawilzane i wyciaga po kolei- jeszcze 40 pare mu zostalo wiec lece 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
I ja witam

Nocka może być wstawałam 3 razy dawać smoka a mąż o 3 dał jej mleczko 120ml i wyobraźcie sobie że potem jadła o 9 i zjadła tylko 90ml.

tedit dzięki za odpowiedz wczoraj nie chciała kaszki na kolacje ale jak zasnęła dałam jej przez sen i zjadła trochę 😉

wercia nie daj się a zmywarka to świetna sprawa 😉

U mnie też ładna pogoda wiec na spacerek śmigamy 🙂 Miłego dnia 😎

• Mamusie
Patryk śpi a ja nadrabiam dzisiaj netowe zaleglosci zwlaszcza ze nie wiem czy moj pan i wladca użyczy mi tego bluconecta jak pojade na wies
Wrzucam zalegle foty na agu

Szukalam wczoraj jakiegos namiocika na Allegro dla Patryka ale nic nie bylo ciekawego 😉
dzisiaj wypatrzylam oto taki - mialam podobny za dziecka a pare lat temu jeszcze widzialam go u swoich najmlodszych kuzynow i mnie sentymenty wziely - niezle sie nawedrowal po kuzynostwie 🙂 🙂
http://allegro.pl/domek-namiot-z-okienkiem-dzungla-intex-45642-i2491450354.html
a oto nastepne i teraz nie wiem na jaki sie zdecydowac 🙃
http://allegro.pl/duzy-namiot-domek-samochod-kryjowka-dla-dziecka-i2511509651.html

http://allegro.pl/bestway-namiot-domek-dla-dzieci-52007-gratis-i2514224600.html

• Mamusie
witam,
nocka może być, zasnęła o 23 bo mieliśmy gości, byli pod wrażeniem jaką ona ma energię o tej godzinie 🙂 ale padła potem zaraz po mleczku 🙂 po godzinie się już obudziła i znów chciała jeść! potem o 4 podubka i o 6 do nas do łóżka, pospała do 9 🙂 no i zasnęła dopiero pół godziny temu w aucie jak wracałam z pracy 🙂 mały terminator, obudziła się po 20 minutach, ale poszłam szybko do niej wzięłam ją na ręcę i zasnęła znowu, ciekawe na jak długo 🙂

Wercia wszystkie domki ładne!!

a cały czas mieszkam na wsi i cieszę się że Paulinka będzie miała gdzie biegać i się spokojnie bawić 🙂

• Mamusie
Witam was

Maly spi to mam chwile czasu zostalismy tylko we 3 bo moi rodzice pojechali na wakacje najpierw do siostry od mamy a pozniej do Karpacza zreszta juz sa w Karpaczu od wtorku nio i w zwiazku z tym ze Adrian ma na popoludniu to na moje barki (jak zwykle) spada opieka nad dzieckiem plus jezszcze sprawy podwrokowe nio i dom ogarnac wiec na pelnych obrotach a maly jak maly daje jak zwykle popalic

Dawno nie wrzucalam zadnych zdjec ale ani nie robie ani mi sie nie chce w kompie grzebac wybaczcie

Umowilam sie na sobote z kolezanka z ktora lezałam 1 dzien w szpitalu w jednym pokoju bo potem jak ona urodzila to przenisli ja do wiekszej sali ale sie tak zakumplowalysmy ze mamy ze soba kontakt i obiecalysmy ze na wakacje sie umowimy

A tak to u nas po staremu bieganina i nici w tym roku z wakacji Adrian dostal dopiero co nowa umowe i tak glupio od razu prosic szefa o urlop choc szef po znajomosci chodzilam z jego corka do podstawowki i gimnazjum ale jednak musi Adriana traktowac jak wszystkich wiec o wakacjach mozemy zapomniec nawet chyba do mojej babci nie pojedziemy bo na 2 dni to sie nie oplaca

Oj maly wsataje a chce isc jablek nazbierac na jabłecznik i jeszcze w planach mam ciasto owocowe z porzeczkami nie mam co robic dzis to chyba ciasto upieke

• Mamusie
hey witam
głowa mnie boli od rana, ale poszperałam se na necie dzis trochę ,podsyłam wam linka http://www.halens.pl/dziecko-5901
zamówilam sobie z tej strony sandały, ale mam ochotę zamówić jeszcze jakieś ubranka dla dzieci, są świetne!!

• Mamusie
[color=purple]Sto lat Sto lat dla Paulinki!!! Wszystkiego Najsuperowszego!!!![color=purple][/color][/color]

Zgapiłam się trochę a bazgrolę od rana ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

McDa
- super sie macie, a tu betony i brud
na wsi musimy trochę poprzerabiac, moze uda sie w nastepnym roku ( przy "kosmicznej" predkosci mego meza juz sie tego obawiam) aby bylo wygodnie i bezpiecznie dla dziecka
np. nie mamy tam werandy tylko taki balkon (czasem widac to na fotkach) - dechy z drzazgami i bez barierki i ciagle trzeba małego pilnowac ani na chwile z oka spuscic bo od razu by spadl
no i trawa pewnie bedzie metrowa bo od czerwca nie skoszona 🙃

• Mamusie
to ja też dołączam do tych gap ale nie przypomniało mi forum o urodzinkach Paulinki tylko mój tata ma dzisiaj imieniny i wtedy przypomniało mi się o urodzinkach Paulinki 🙂
Kochana dużo zdrówka, uśmiechu na buzi, żebyś zawsze była grzeczna i ładnie przesypiała nocki 😘 😘 😘

wercia wszystkie namioty śliczne ale mogłaś kupić w biedronce namiocik był też dla chłopców i cena nie większa 😉

A my jak wróciłyśmy ze spacerku to płożyłam Lenkę spać i spała 2h a ja 1,5h z tym że Lenka wyspana a ja dojść do siebie nie mogę 😉 a I pada u mnie 🥴

anjaP a ja już biorę się za przeglądanie tej strony ☺️ 😜

• Mamusie
darka- fajnie ze jestes, no tak teraz we 3-ke jak jestescie to caly dom na Twojej glowie
podziwiam ze masz czas na pieczenia ciast 🙂

Gosiaczek
- u Nas juz tych namiotow nie bylo w Biedronce 😞 😞 😞

a ja wrzucam zalegle foty na agu - jak na razie z 11 m-ca 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Paulinko!!!

Rośnij duża, piękna i zdrowa... 🙂
Buziolki 😘

Cześć Dziewczynki!

Ja już po bieganiu, Olek po jednej drzemce, jeszcze mantykuje,ale zaraz padnie 🙃

No i padł 🙃 W końcu cisza, uwielbiam wieczory 🙃 😉
Byliśmy z Mężowatym na zakupkach, kupiłam fajne ubranka dla Olcia 🙂 Dla siebie spodnie jeansy! 🤪 W końcu ☺️ Wiecznie trafić nie mogłam nic fajnego ☺️
Poza tym dzień jak co dzień, Olek coraz bardziej charakterny... Płacze, gdy wychodzę z pokoju, szczypie i gryzie dla zabawy, rzuca się do tyłu, gdy czegoś nie pozwalam... Ale i dużo przytula 🙃 Wtedy Mu wybaczam, niestety... Albo stety... 🤨 🥴
Mąż w pracy, dziś Radom podbija 😉 Także Gosiaczek łamać przepisy możesz 😜

Chciałam podesłać linka na FB,żeby pokazać fotki z urodzin,ale coś niedostępny był,więc dla tych które nie widziały i dla tych,które męczę po raz kolejny 😜

Przed imprezką słit focia 😁

Nasz torcik 🙂

Dmuchanie świeczki i bezcenne miny Olka 🙃

Moja pierwsza słodycz 🙃 Ta kaczka była cholernym cukrowym ulepem 😮 więc Olek odgryzł tylko dziób i kawałek kupra 🙂

A tu już my...

No i z Brata córeczką 🙂 Którą Olek uwielbia całować i głaskać 🙃

• Mamusie
Dziewczyny polecam film "Kochanie poznaj moich kolegów" śmieszny jeśli podobał się wam Kac Vegas to ten też powinien się spodobać 😉

emiliaeem
zdjęcia super widać że tort Olkowi się podobał i smakował 😜 piękna z Was rodzinka 😉 no i super że zakupy udane ja ostatnio przesadziłam ale to wszystko przez te wyprzedaże ☺️ 🙃a co do łamania przepisów to prawka nie mam wiec to odpada no ale mogę pomyśleć nad czymś innym 😜
Kombinezon super ale ja myślę na zimę o kurteczce i takich spodnie na szelki dla Lenki 🙂