Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam 🙂

U mnie druga nocka nie przespana Natalia co chwila się kręciła, niby spała ,ale bardzo niespokojnie . Praktycznie ja od 2 giej nie śpię , o dziwo jestem wyspana 🤪 Dzis mam szczepienie na 13 ta , ale nie wiem czy ja zaszczepi ponieważ Natalia ma katar, kicha i 4 razy zrobiła rano kupkę , dwie normalne a te następne to już rzadkie . Moze to na zęby , albo będzie chora, no nic o 13 tej się dowiem 😉 Teraz ma 1 drzemkę 🙂 . Co do pogody to u mnie od 2 lało do 7 , a teraz świeci słoneczko i lekko wieje jest czym oddychać 😎 Napisałam poemacik hehehe Natalia jeszcze spi i nawet ręką nie poruszy , a w nocy taka niespokojna była 🤨

gosiaczek obyś miała racje ,że to na zęby , niestety Natalia nie da zobaczyć sobie w buzi , lekarz dziś mi powie czy idą zęby czy nie 😉 No to super ,że Lenka była dzielna na szczepieniu 😘 Na filmiku widać ,że szybko zacznie śmigać i udało się posadzić elmo 😉

McDa super zdjęcia, widać że wszyscy zadowoleni 😉 A co do nocek hmmm nadmorski klimat jej sprzyja 😉 Ale fajny filmik, my przyzwyczajeni do prysznica bo wanny brak 😉

emiliaeem olo jest niesamowity 😆 😆 O rany a ty jeszcze ciągniesz zwolnienie 😲 ja już zapomniałam o czymś takim 😉 A to już chyba będzie więcej niż pól roku ?? komisje miałaś 🤨

wercia ja tez dzisiaj wolne i pranie już rozwieszone 😜 no i witam w klubie , ja też wróciłam do szarej rzeczywistości, teraz cały rok tyrki i ju za rok znów wakacje = urlop 😁 😁 😁
    Gratuluje Patrykowi postępów w chodzeniu 😉

tedi bidulko zdrówka 😘 😘

Maja spokojnie , przebije sie hehehe. A co do ugotowanych to teraz jak leca to same powtórki, na pewno od września nowa seria 😉

kinga miło ,że zajrzałaś i fajnie że u was wszystko ok 😉

anja śliczne fotki 😉 no i gratuluje pierwszego słowa ajes 🙂 🙂 😁 Co do wyjazdu , nie przejmuj sie nadrobisz za rok 😉

• Mamusie
Hej Mamutki!!

Tak co nieco przeglądnęłam i widzę,że co do kwestii nie przespanych nocek to sie za wiele nie zmieniło 🤨
Wczoraj Fifi pobił rekord..połozyłam się z nim o 14:00 i wstaliśmy o 17:00 😮 😮
Zrobiłam upragniony tatuaż - wkleje zdjęcie jak bede w niedziele w DE bo ten net chodzi jak ślimaaak..

Fifulec za rączkę śmiga jak szalony 🤪, i za bardzo nie chce sam chodzić ale tupta..
Jeszcze nie dawno maluszki miały pare m-cy a tu już same roczniaki!!

No nic pozdrawiam mamusie i życze przespanych nocek 😘 😘

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U nas niestety zmiana pogody, dużo chłodniej i deszczysko przelotny ☺️ I taka aura chyba niekorzystnie wpływa na Olka, bo dzisiaj mantykuje od 6 ranoo 😮 🤪
Teraz śpi Suseł podły 😉

AnjaP uwielbiam zdjęcia Lili! 🤪 Ale Mała Aparatka rośnie 🤪
Mój Olek też nauczył się wołać psiaka (nazywa się Maja), Olo krzyczy ,,JAJA" 😁
Papuguje wszystko, aczkolwiek z ,,MAMA" ostatnio się obciął... Jak proszę,żeby powtórzył, mówi ,,TATA" 😁 A w niedzielę sklecił swoje pierwsze zdanie 😁 Mąż był świadkiem! ,,Tata brum brum" 🙂 Spróbuję Go nagrać 🙂

McDa rzeczywiście Mała ma radochę 😁 Ale kuka Artycha 😁

Gosiaczek co do Super Niani, jeszcze ze dwa lata i ja będę podobnie sterroryzowana przez Olka 😁 😉 W każdym bądź razie niekoniecznie zgadzam się z jej wszystkimi poglądami na temat wychowania...

Dobra, mykam ogarniać chałupszyn 😮 Do spisania 😉

• Mamusie
emilia nasze dziewczyny się zmówiły czy co z tym że ja niewyspana wstałam 😉 a co do szczepienia to nie wiem jak u Ciebie bo u mnie to szczepienie po zaskoczeniu 13 miesiąca wiec wczoraj zabrakło jednego dnia ale i tak zaszczepili 😉

McDa no i doczekałaś się Paulinka ładnie sypia 🙂 filmik super aż Oskarek uciekł 😁

agapurka
czekam na fotkę 🙂

• Mamusie
Dzień doberek!

Dziś już znacznie lepiej, na szczęście nie odwiedzam już toalety co pięć minut. Nikt się nie zaraził, Lenka biega jak szalona.

Przeczytałam wasze posty. Zdjecia i filmiki super. Lenka super chodzi z jeżdzikiem i ma świetną zabakę Elmo, też go lubie 🤪 Paulnka, mała śmieszka 🙂 pęwnie ją gilgotała woda!

Lila modnisia, Anja strasznie mi się podoba jak ją ubierasz! Macie wybór w tej Brukseli, my tu mało co. 15.08 lecimy do Anglii więc i ja ją obkupię 🤪

Maksio, mały indywidualista? To chyba ten wiek Kinuś, moja też tak ma - krzyczy przesłodko!

Słodko musi brzmieć jak Oluś i Lila wołają na psiaki! Czekam aż Lenka zacznie mówić coś innego prócz alo, mama, tata, błabu 🤪

A z jej nowych umiejętności to wkłada kółka na kijrk i jest piramidka, wkład klocki do otworów garnuszka na kolcuszek, przykłada telefon do ucha i mówi alo alo, próbuję nakręcić bączka itd.

Poza tym to mały kochany czort!

• Mamusie
Witam ponownie 🙂 🙂 Szczepienie jednak przełożyłyśmy na 20 tego . prawdopodobnie biegunka i katar oznaka wyżynających się trójek i czwórek 🤢 Natalia dziś tak mało spala i o 18,50 już zasnęła , czyli wstanie razem ze mną o 5 tej 😉

Emilia ty to masz pomysły 🤪 🤪 🤪 śliczna dziewczynka z Olka i widać ,że tak jak Natalia nie lubi ozdóbek na głowie 😜

edytko to dobrze ,że już lepiej 🙂

gosiaczek miałaś racje 😉 to zęby a raczej ich brak 😁 😁

Tedit super,ze juz przechodzi !! i ze mala sie nie zarazila 🙂
u nas pol zeba juz widac reszta w dziaselku.....czekam i czekam i nie moge sie doczekac az wyjdzie :P
Emiliaa wariacie hehehehe Olenka naprawde slodziutka 😁

• Mamusie
Z moją niunią nie da się przejść koło placu zabaw zaraz tak się cieszy i krzyczy z radości że jak mijam go to ona w ryk nawet jak jesteśmy w centrum handlowym to idziemy z nią do końcika zabaw bo ona tak to uwielbia 🙃 a jak obserwuje inne dzieci ma wtedy taką poważną minkę 😮
No i jak ładnie daje buzi muszę to nagrać dzisiaj dała tacie raz potem drugi potem trzeci a ja do niej "ej wystarczy jestem zazdrosna" a ona dalej buziaki tacie dawała i patrzyła na mnie co ja na to 😁 jej jakie to słodkie było 😜

emiliaeem aż Oli za głowę się złapał 😁 podzielam zdanie tedit a może córa do kompletu 😜 🙃 🙃 🙃

tedit super że już lepiej się czujesz i gratuluję postępów Lence moja też mówi tylko mama, tata, baba, jeje, tak, nie i chyba to wszystko 😉

emilia hehe u mojej to na pewno zęby dziąsła ma tak napuchnięte że szok widzę to jak się śmieje 😉 Oby Natalka lepiej się poczuła 😘

McDa ale Paulinka to cwaniara a śmiga tak szybko jak Lenka 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
nie uwierzycie!!! właśnie mój mężczyzna wjechał do polski!
A jeszcze wczoraj łgał jak pies, ze pracy nawal ze na 25 sierpnia przyjedzie, ze z wakacji dupa, nic nie uda się nam zaplanować z wyjazdem. Niespodziankę mi szykował 😆
Pewnie nad ranem dojedzie. Tylko nie wiem na ile przyjechał, no i pewnie wcześniej do Belgii wrócimy 😞

emiliaeem moim zdaniem tez radze przepisu na dziewczynkę zasięgnijcie, i do roboty!!!

tedit , współczuje wirusowej niestrawności.Co do ubranek, jeszcze w internecie mozna cos znalesc, a na ten sklep 15.08 ostatnio tez atak zrobiłam i te getry w kwiatki są z niego, jeszcze piżamkę z napisem i love dad kupiłam. Pewnie przed wyjazdem jeszcze się tam pokręcę.
McDatylko klapanie rekami słychać, mała agenciara!

Właśnie sobie pomyślałam ze Adam nic nie wie o przyjeździe taty,nocuje u teściowej, będzie miał niespodziankę. 😁 Sie ucieszy,, a ja dziś nie zasnę z nerwów, cholera mógł nie dzwonić i nic nie mówić ze jest w Polsce. Zajechał by rano , pobudził klaksonem, a tak z nerwów nie zasnę.
Niech już bedzie rano!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ach a co do ząbków to sie nie pomylilam ciąg dalszy dzisiaj, zab sie przebił co prawda ale po drugiej stronie kolejna górna 2 idzie i wygląda ze nawet 3. Tak wiec marudzenia ciag dalszy zasneła dopiero okolo 30 minut temu, po przeciwbólowym czopku, a pampersa co godzine zmienialam , poprostu lalo sie z niej.

• Mamusie
Anja no to masz piękną niespodziankę!

a tak w ogóle to witam!
tak jak myślałam po wczorajszej przespanej nocy dziś był koszmar 😞 od 12 do 3 cały czas się kręciła, stękała i popłakiwała, ja nie spałam wcale do 3 😞 potem u nas w łóżku się trochę uspokoiła ale dalej kwękała i się wierciła, czasem płakała, tylko przy cycu się uspokajała, chyba 4 razy jej dawałam w nocy 😞 i rano wodnista kupa 😞albo ząbki albo wczorajsza kalafiorowa zupka 😞

🙂 Anja az sie wzruszylam Twoja niespodzianka ale masz kochanego meza 🙂))))))!!
McDa biedna Paulinka .....chociaz podajmy sobie rece bo nasza noc....coz ...z 5 pobudek.....

• Mamusie
AnjaP już rano 🤪

McDa wiesz, dla mnie to dziwne,że Paulinka w takim wieku ma jeszcze problemy z marudzeniem w nocy... 🤨 I to chyba dość często, z tego co piszesz ☺️ Ja bym chyba skonsultowała się z lekarzem, gdybym wcześniej nerwowo nie padła ☺️ Może niech da coś konkretnego na te ząbki bo szkoda i Małej, i Ciebie.
Ja Olka biorę sposobem, bo śpi w łóżeczku obok naszego łóżka,ale jak się wierci, wcale nie wstaję do Niego... Sporadycznie kiedy zaczyna marudzić, chyba nauczył się już sam ponownie zasypiać w środku nocy...
U Paulinki może dochodzić opcja ,,cycuś"... Pamiętam,że też Olek wstawał po dwa razy na cyca,ale odkąd jest na butli, przesypia... Powodzenia i siły! 😘 😘 😘

• Mamusie
Emiliaeem tylko widzisz, ostatnio spała całą noc, nad morzem zawsze ładnie spała, tylko 1 noc się obudziła o 2...a wyszły jej tam 2 ząbki.... nie wiem od czego to zależy, często jest tak że marudzi w łóżeczku i płacze a jak ją zabierzemy do siebie to ładnie śpi, więc wydaje mi się że wtedy ją nic nie boli tylko chce być z nami 🙂 a na to mi lekarze nic nie poradzi... i na wieczór dostaje bebiko, więc to nie wina mało wartościowego pokarmu 😞 czasami się obudzi raz, czasem dwa, ale raczej zawsze jest jakaś pobudka w nocy, sporadycznie tak jak wczoraj jej nie ma 🙂 zapytam jeszcze przy szczepieniu...