Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no i pokażę Wam elewację naszego domku prawie skończoną 🙂 brakuje jeszcze białych pasków koło okien, tylko na 2 jest, balkon z tyłu i taras nie pomalowany jeszcze, no i kamienia z przodu nie ma i drzwi wejściowych 🙂 na zdjęciach słabo widać, ale garaż, piwnica i góra balkonów jest ciemniejsza... i co powiecie na różowy dom?? 🙂 jest to bardzo blady kolor ale mi się podoba 🙂 na zdjęciu wygląda bardziej różowy niż jest w rzeczywistości...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/684/img2714pb.jpg/][IMG]http://img684.imageshack.us/img684/5690/img2714pb.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/26/img1971fc.jpg/][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/2082/img1971fc.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
gUTEN mORGEN!

Dziś już w Niemczech....droga minęła dośc spokojnie - Fifi przespał w sumie 3h trasy 🙂

Temat picia z kubeczka - mój synuś kocha swego nie kapka z NUK-a i za nic w świecie nie chce innej butelki - smoczki wimieniam tylko co rusz 🙂..kupowałam małemu inne, wiekze ,bardziej kolorowe ale kocha tylko tą i coraz bardziej interesuje sie kubkiem z kawą, szklankami i udaje że z nich pije 🙂.

Opowiem wam naszą zabawe w dzidzie. Jak usypiałam fifa to zaczął sie bawic dydkiem i na siłe mi go do buzi wkładał - mówiłam "nie cem, nie cem" a on sie śmiał..w końcu wziełam smoczek - Fifcio go zabrał a ja udawałam smutną rozpłakaną dzidzie bez smoka...
Gdybyście widziały tą panike w oczach Filipa - biedny szukał dydka i szbko mi go dał.. - przestałam płakać a Fifi powiedział dając mi dydka "babyyyyyyyy..."

Pare di temu odbył sie chrzest mojego przystojniaka..dostał świetny rowerek wielofunkcyjny - bardzo mi sie podoba - dzisiaj ruszamy nim na spacer jak synek wstanie:
http://photos01.istore.pl/23976/photos/big/6090412.jpg

a poniżej zdjęcie mojego małego cuda:

• Mamusie
Agapurka słodki Fifi, a w tej czapeczce boski! my też mamy podobny rowerek i jestem bardzo zadowolona, Paulinka go uwielbia, wózek już praktycznie w domu nie używamy, tylko jak gdzieś jedziemy....
a co do smoczka, do moja mała też mi daje jak udaję że płaczę 🙂 i jak ją usypiałam na łóżku to często wyciągała z buzi i mi dawała i się cieszyła że mnie usypia 🤪

• Mamusie
witam,

u nas pakowanko, pranko itd. Lenka marudzi na całego, ale cóż trzeba przeżyć. Teraz od 1,5h ucina sobie drzemkę.
Obiadku dziś nie robię bo mam z wczoraj, flaczki 🙂
Pogoda dziwna, bo ciepło ale się chmurzy więc nie wiadomo jak ubrać siebie a co dopiero dziecko!

emiliaeem Ty lachonie, nie mogę się na Ciebie napatrzeć - figurka nieziemska! 🤪

agapurka dobrze, że Fifi był grzeczny w czasie podróży, kochany bobasek i jaki śliczny 🙂 Te "lipcowe" dzieciaczki mają urodę, nie ma co!!! A z tym smokiem, to moja Lenka podchodziła do telewizora jak była reklama gdzie dzidzia płakała, i dawała monia 😁

McDa ale chata, śliczna. Mogę przyjechać na kawę ? 😉

werciawitaj Kochana, czekamy na relację 🙂

• Mamusie
Więc 😜

Weekend minal Nam jak to u Nas - intensywnie, pozalatwialismy pare spraw, porobilam troche w domu

Maz mial wolne, ze jego ojciec wzial se urlop wiec nie bylo roboty wtedy

Pogoda byla srednia, maz wyszedl na spacer w sobote z malym w niedziele chcielismy razem wyjsc ale zaczelo padac
Poza tym maz uczy sie go ubierac i troche przy Nim zrobic - jak to czytam to stwierdzam ze zalosnie to brzmi, dziecko 14 m-cy prawie a on sie uczy
Nie rozpisuje sie juz, staje sie obojetna bo jak walcze i sie staram to wychodze na wariatke i idiotke, niech sie dzieje co chce - szkoda tylko ze sie przez
to spalam... 🥴

Dzis nastawiłam pranie i ogarnelam troche.
Kaktusy me wydepilowane, jeszcze paznokcie ogarne jako tako no i powolutku zaczne sie pakowac
W srode jedziemy na "nasza" wies do dechow i drzazg ale lepsze to niz nic ale powietrze za to wyborneeeeeeeeeeeeee 🙂

Znalazłam wczoraj fajny artykul
fakt ze troszke moze juz stary jak dla Nas ale pisze w nim m.in. o siadaniu czy nauce chodzenia bardzo madrze

http://www.rossnet.pl/Artykul/Dynamiczny-pierwszy-rok,197520

Jak czytam emiliaeem i McDe to stwierdzam ze wy te domy bedziecie szybciej mialy nic u Nas zmywarka 😜
No ale moj maz ost mowil ze "chwala ich ze szybko pracuja w firmie" takze jakies koszty gdzies i straty musza byc ( w tym przypadku pisze o braku czasu ) 😜

McDa-
gratuluje postepow w zasypianiu,
ja praktykuje od ostatniego czasu w ciagu dnia metode ze wkladam do lozeczka, daje pic i wychodze i PAtryk sobie zasypia,
wracam za 10 minut - to juz spi, no chyba ze wyje lub marudzi to wracam
gorzej jak jestesmy na wsi - w kampingu gdzie spimy jest jedno pomieszczenie i z ta metoda juz ciezko no i tam go rozprasza wszystko i musze lezec obok niego na kanapie
poki nie zasnie
hehe zmiana z kulde na dupek no ale pewnie to tylko jednorazowy wyskok byl 🙃
gratulujemy nowej umiejetnosci, powolutku sie nauczy sama, nie ma co sie spieszyc
zazdroszczę domu i okolicy, widze ze chyba las macie z tylu domu - super no i pewnie powietrze wyborne
a sam dom wyglada na duzy, Paulinka bedzie sie chwalic ze mieszka w rozowym domku 🙂

Gosiaczek
- i ja tak wakacje od dziecka spedzalam a ze gospodarka jeszcze byla to wszystkie te zwierzaki i prace na polu byly
a teraz juz polikwidowane i nawet kur niektorzy juz nie maja
hehe kolezanka mala boi sie chyba juz konkurencji
czekamy na fotki ciuszkow z Anglii

emilia1
- ech te migreny ale pewnie jak skrobie to juz przeszly
fajnie z tymi slowkami wychodzi
my dopiero teraz kupilismy Bebiko 3 takze przetestuje

MajaCh
- no prosze jaki zakup

tedit -
pakowanie pewnie u Was pelna para idzie
fajne buciki kupiliscie, a ile placiliscie?
sliczne fotki

emiliaeem
- super ze imprezka sie udala a Olus to mega elegancik widzę
no a Ty to modelka normalnie,szczuplutka ze hej
i ja nie mam na razie siły na nastepne dzieciatka przy Rozbojniku ( o naszym metrazu mieszkania i ciasnocie nie wspomne ) 🙃

agapurka - super fotki, jakie Filipek ma sliczne niebieskie oczeta

• Mamusie
McDa Wasza chata ogromna! I duża działka wokoło...
U mnie to jest na zasadzie bliźniaka z sąsiadami,więc domek jednospadowy i nie aż taki duży 🙂
Kolor ładny, subtelny bardzo. U nas będzie beż, ale dlatego,że mamy okna w kolorze złoty dąb i dach brązowy 🙂 Masz pole do popisu moja Droga 🤪
Ja zdjęcia pokaże już jak będzie podszykowany, bo narazie istny burdel na kółkach 🙃

Agapurka ale Fifol jest piękny! 🙃

Agapurka super zabawa!! jak Ci się uda nagraj sobie na pamiątkę 🙂 bardzo fajny rowerek 🙂 podoba mi się dobór kolorów, a Fifi ma tak samo niebieskie patrzały jak Maks 🤪!! za to na tym zdjęciu niżej wygląda jak syn ułana, przez ten fryz i trzymanie rąk na brzuchu ,haha ! 😉

McDa bardzo zgrabny domek 🙂 róż to co prawda nie moja parafia ,ale dach mi się podoba :P

Wercia jak to mawiają na naukę nigdy za późno ,w perspektywie całego życia dziecka 14 miesięcy można wybaczyć ,oby do przodu było z górki 😉

U nas pogoda dziwna bo chmury są ,ale gorąco też jest, wystarczy jednak że lunie to i temperatura na łeb na szyję w dół poleci ;/ plan dnia jak zwykle zegarowo, Maksior śniadanie o 11, hrabia, zabawa 3h, lekka przegryzka i kima, wstanie o 16 zje i znów buszowanie,a ile to już ruchoma sprawa, w zależności od atrakcji i humorku 🙂 zmykam pomorduje sobie chwilę dr.housa ^^ jak ja lubię cynizm,sarkazm i ironię 😁

• Mamusie
dziekuje Wam za miłe komentarze, a róż dlatego że wszystkie domy wokoło są żółtle, pomarańczowe, i w tych odcieniach wszystko więc mi się tym rzygać chce 🙂
no i chciałam coś innego, tata podpowiedział że we włoszech tak robią domy i ładnie wyglądają no i się zdecydowałam 🙂 ale tata zawsze może przemalować 🙂 za darmo 🙂 no za farbę trzeba zapłacić 😉

Tedit zapraszam jak będzie gotowy 🙂 wszystkie zresztą zapraszam na parapetówę 🙂 zrobimy baby party 🙂

Gosiaczek nie jest tak duży, wygląda na duży ale to zasługa garażu podwójnego i wysokiej piwnicy, no ale w sumie w środku użytkowej jest 210 m2 plus garaż i piwnice 🙂 na nasz rejon to jest jakiś specjalnie duży dom 🙂 po porostu u nas tak się buduje i my jesteśmy przyzwyczajeni do takich domów 🙂 tutaj np u teściowej też jest tyle a miejsca nie ma, tylko to też strara moda budowania, duże klatki schodowe, pełno korytarzy a mało miejsca, teraz zupełnie inaczej 🙂

Wercia no racja, okolica ładna, powietrze super 🙂 sąsiadów nie ma tylko las i teściowa po drugiej stronie drogi 🙂 z 1 strony jest domek letniskowy i tam przyjeżdżają z Katowic chyba na weekendy czasem i wakacje, ale bardzo w porządku małżeństwo 🙂 także nie narzekam 🙂 duuużo pola dookoła mała będzie miała 🙂 nasza działka jest pod lat, jest tego 0,5ha, obok ma kuzynka od męża drugie tyle i nie zamierza sprzedawać ani się budować także w najbliższym czasie pozostanie cisza 🙂
no i super że mąż w końcu poszedł po rozum do głowy! i zajął się małym 🙂 oby jak najwięcej!!

Kiniek no dach mi się też podoba ale gdyby nie on to może już byśmy tam mieszkali 🙂 dach nas zrujnował finansowo 🙂

Emiliaeem życzę aby okres szybko się skończył i dolegliwości ustąpiły 🙂 a mówiła, zrób siostrzyczkę Olkowi to okresu by nie było 🙂

dziewczyny czy byłyście już w zoo z dzieciakami?? chciałabym pojechać ale nie wiem czy nie za wcześnie 🙂

• Mamusie
Kiniek - ja pamietam ze Dr H. ogladalam jak w ciazy bylam, wzielismy sie za ogladanie poszczegolnych serii i co? ze to byl I trymestr to 3/4 przespalam jak w śpiączce 🙃

McDa
- chata niezla, metraz wielki - jak 2 domy a 5 naszych mieszkan 🙃, dla mnie 120 metrow to juz luksus by byl 🤪 🤪 🤪
nic tylko dzieci gromadka do takiego domu 🙂
a co do zoo? zgadnijcie kto byl? No My oczywiscie - a dokladnie 10.09.2011 - akurat maz urlop mial a ze nie jechalismy na dluzej nigdzie wiec byly wycieczki jednodniowe - Gora Zar, zoo, Wisła itp

Patryk spał, jadł i kupale sadzil a poza tym byl grzeczniutkiiiii 😆 😆 😆
Pod koniec sie tylko rozwrzeszczal ale to juz pod wieczor bylo i ma super fote w zwiazku z tym przy wielbladach
A teraz moze wybierzemy sie na przyszly rok, jak na razie Nam sie nie chce
A oto fotki
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d0ea4f2c1b258103][IMG]http://images47.fotosik.pl/1498/d0ea4f2c1b258103m.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e581fc788d7c13ed][IMG]http://images36.fotosik.pl/242/e581fc788d7c13edm.jpg[/IMG][/URL]

McDa fajny domek macie, i tak jak Kinia w rozu nie gustuje ale taaaaka chaluupa 😁 wymiata 🙂
Agapurka Filip jaki duzy 🙂.......
Wercia takie malutkie te zdjecia widac tylko zwierzatka duze..
🙂

• Mamusie
Witam 🙂

Napisze tak ogólnie bo jestem zmęczona po pracy i Natalia dala mi w kość , skubana wszystko wymusza płaczem i krzykiem 😮 🤢 😠 🥴 😁 😁
    Na szczęście już śpi i ja tez zaraz zmykam bo jutro znów pobudka o 5 🤢 😮

Fifi jest uroczy , chata mcda full wypas 🤪 Wercia super to zdjęcie z zoo pozdrawiam wszystkie laseczki i niestety oczy mi sie zamykają idę spac dobranoc

• Mamusie
Witam wieczorkiem

A my dopiero wróciliśmy byliśmy pod Warszawa oglądać samochód Lenka ze zmęczenia nie chciała kaszki wiec muszę dać jej przez sen 🤢

McDa
co do zoo byliśmy w Warszawie jak Lenka miała jakoś 11 miesięcy i nie była zbytnio zainteresowana tym bardziej że większość zwierząt albo leżała i się nie ruszała a inne nie miały zamiaru wyjść z klatek jedyne co zauważyła to tłum ludzi, słonie i żyrafy a i panterę i tyle jak dla mnie to było za wcześnie 😉

wercia ale Patryczek był drobny 🙂 i chyba nie wiele pamięta z tej wycieczki 😁

I ja mówię Dobranoc jeszcze projekt muszę poprawić 🤢

McDa zależy o co chodzi w pytaniu o zoo ,bo jeśli o jakieś dydaktyczne wpływy na dzieci to zdecydowanie za wcześniej może za rok ,a tak same plusy świeże powietrze (może oprócz sąsiedztwa wybiegu małp 🙃 ), frajda dla rodziców i pamiątka fajna,ale myślę,że na to przyjdzie czas 🙂 teraz chyba lepsze place zabaw i kontakt z dzieciaczkami, plus obcowanie np z kaczuszkami w parku czy tego typu drobiną 🙂

Wercia ja maltretuje dr.housa co jakiś czas od nowa ,lecę przez wszystkie sezony 😉 foty z zoo są, przynajmniej Ci nigdy dziecko niezarzuci,że do zoo nie zabrałaś, nawet jak przez najbliższy czas się już nie wybierzecie, masz dowód! 😉

Maju Endo mnie zadręcza regularnymi mailami informacyjnymi,ale nie do końca przemawiają do mnie motywy na ubrankach, wolałabym już albo coś z jajem bardziej albo bardziej klasyk .

Emilia Ty aby napewno piszesz o Natalii,bo tak jakoś znajomo to brzmi 😲

Gosiaczek do zoo najlepiej się wybrać w godzinach karmienia, w wawce od zawsze mieli niezmienne godziny( jak będziesz miała okazje podpytaj) , przynajmniej za moich młodzieńczych lat tak było 🙂

Ja też mówię dobranoc 😘

• Mamusie
Paulinka dziś pobiła rekord, od 13 nie spała i dopiero teraz zasnęła 🤔 o 17 już była padnięta ale jak ją dawałam do łóżeczka to tam strasznie płakała, po pół godz zabrałam ją spowrotem do pokoju i o 18 przyjechał brat z małym i tak się zreaktywowała że jak pojechali godzinę temu to dopiero teraz zasnęła 🤪 🤪 oby ładnie w nocy spała 🙂

dobranoc!

• Mamusie
Kiniek- mnie sie tez nie za bardzo podobaja ubranka z Endo
raz sie dalam nabrac - kupilam uzywana bluze na Allegro - w opisie bylo napisane ze na plecach jest aplikacja liska - szkoda ze nie bylo dodane ze jest tez poemat do tego wypisany 😜
Patryk jej ani razu nie mial ubranej, zawsze ja na wies zabieram i zimuje w torbie
wezme i tym razem - moze uda sie ja zalozyc tym razem 🙃

McDa - Patryk tez dzis obudzil sie po 13 ale spokojnie dotrwal do kapieli po 20
polegl po 21 - dosc spokojnie

Ostatnio zauwazam ze ma jakis okres ze powolutku uczy sie pobyc sam - chociaz w lozeczku

probuje go "tresowac" - rano zeby dal mi naszykowac mu mleko, sniadanie
potem wracam, myje mu buzie, zeby, przewijam i przebieram
jak pije mleko to ide sie myc, szykuje sniadanie (jak nie zdarzylam wczesniej)
potem po mleku daje mu butelke z herbatka i ide nastawic pranie
jak wracam to zazwyczaj ma juz druga kupe (pierwsza jest od razu z rana, czasem sie zdarzy ze nie ma ale to sa wyjatki)
po tych "musztrujacych" rytualach idziemy do pokoju "do zabawek" i tam wcina ze mna jeszcze sniadanie - kanapki, jajecznice itp itd
tak wygladaja nasze poranki
dodam ze oczywiscie jest podczas tej "musztry" caly czas w swoim lozeczku - nie ze jest zamkniety w pokoju a przy tej ciasnocie praktycznie i tak mam go wrecz pod reka 😜