Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

ja dzisiaj nie pojeżdżę na orbim bo mam znów dzisiaj stany lękowe dawno nie małam 2 gdziny temu zakazalam malemu do mnie podchodzić bo ciągle słabo mi sie robi i odpływam luz blus przejdzie ale to kurestwo umęczy oj dawno nie dawalo sie we znaki

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej 😁

U nas noc nie przespana 😠 Natalia zasnęła po 19 tej cos po 1wszej przyszła do nas do łózka , włączała tv, lampkę nocną , zobaczyła mój tel i chciała muzykę zasnęła chyba po 2 godz a o 5,30 już wstała . Ona nie potrzebuje dużo snu 😮. A ja jutro rano jadę na 3 doby do szpitala 😞 😞 nie wiem jak wytrzymam bez Natalii, a ona beze mnie 😞 Ale w końcu muszę coś zrobi z tym moim HCV + , bo jak dowiedziałam sie w ciąży o wirusie to do tej pory unikałam szpitala 🤢

mcda u mnie to na topie dziennym, Natalia wszędzie wchodzi na stół i w kuchni i w pokoju 😉 i tez nic nie pomaga, wołam oj, krzyczę nawet na dupkę czy po łapkach dostanie i nic nie pomaga

maja zdrówka dla Zuzi 😘 😘

gosiaczek ja chcę już środę 🙂 Natalia nosi tez roz od 74-98 i stopa 13,5 cm, buty 22i 23 kozaki 🙂

tilii oby to się wchłonęło , Sabinka taka żywiołowa jak Natalia tez włazi na stół i parapet 😁

megan oby stany lekowe szybko minęły , ja od ponad 2 lat nie biorę leków i nie mam do tej pory stanów lękowych, ale kiedys miala i wiem jak sie czujesz kochana 😲

• Mamusie
Pierwszy dzień ćwiczeń za mną i muszę powiedzieć że kondycja zerowa mam nadzieję że powoli wrócę do formy 😉

Tilli trzymam kciuki mam nadzieję że małej się to wchłonie 😉

emilia i Megan trzymajcie się Kochane 😘

Maja ja też bym od razu dała antybiotyk jej podziwiam Cię i mogę sobie tylko wyobrazić jak to przeżywasz.

Czesc 🙂
Emilia i jak dzisiaj Twoj zboj maly ? 😁 spala ?
U nas troszke lepiej ale wieczorem mialam stracha. Czytalam o tej malutkiej 2,5 letniej w Pl ,ktorej na czas karetka nie zabrala i wiecie bo bo Zuza ma wlasnie to samo, wczoraj mi tak zbladla w oczach i to po dawce antybiotyku i calpolu, i temperatura jej nie schodzila balam sie ,ze znow bedzie miala atak ale po tym co przeczytalam,ze tamta dziewczynka miala bardzo niski cukier, wyslalam meza po jakas czekoladke dla Zuzi wieczorem i zjadla pol jajka takiego czekoladowego i wiecie co inne dziecko!!!! naprawde...az strach sie bac jakie drobiazgi nas dziela od nieszczesc. Pamietajcie na skrajne wycienczenie orgaznizmu czekolada 😁 Zuzia wczoraj przez caly dzien zjadla tylko jeden jogurt taki 125 gram.... pila na szczescie ale tez miala biegunki po piciu.
Dzis juz zjadla troche ryzu z jogurtem i nawet na zjezdzalnie weszla 🙂
Gosiaczek powodzenia i wytrwalosci w cwiczeniach 🙂!!!

• Mamusie
Witam

Już pierwsza część ćwiczeń za mną Lenka najpierw się przyglądała i uśmiechała jak ćwiczyłam a potem było nie nie nie jakby przestało jej się podobać co mama robi 😉

Maja jej oby mała szybko wyzdrowiała 😘 ja jak czytam co ty piszesz to ciarki mnie przechodzą.
I dzięki muszę wytrwać robię to przede wszystkim dla siebie bo już w lustro patrzeć nie mogę 🤢

Gosiaczek i tak powinno byc ,ze dla siebie przede wszystkim sie staramy, a moja motywacja jest malutka zeby byla dumna z mamusi. Wlasnie sie posrala 😁

• Mamusie
Hej!!!

U Nas dzisiaj sliczna pogoda od rana, slonce troche myli bo za cieplo
jednak nie ma

Ja jak zwykle dzisiaj bylam juz na badaniach, znowu krew pobrana, juz mi sie zrost na zyle robi a od rtg
juz zaczne niedlugo swiecic 🥴

Patryk dosc grzeczny, w nocy spi jako tako, czasem budzi sie na picie

Gosiaczek pytala o rozmiarowke na ciuszki i buty naszych dzieci

wiec u Nas- uśredniony rozmiar to 86/92- ale ta rozmiarowka jest tak rozna
ze czasem w o wiele "mniejszy" rozmiar pasuje a np.polspiochy nowe r.86 okazuja sie za male

Rozmiar buta -23 i jak na razie raczej tylko ze znakiem "zdrowa stopa" kupujemy, moze zaoszczedzimy Patrykowi gimnastyki korekcyjnej 🤔

Ważyłam sie ostatnio z Patrykiem na wadze i ma 13,5 kg

My planujemy wybrac sie nad morze, oby finanse pozwolily bo poprzednie lata ciagle tylko "glodowe" i polskie morze odkladamy juz chyba z 2 rok

McDa - fajny filmik i mis widze wywalony z krzeselka
prosze jaka fryzurka, no i dobrze ze pozwala sie czesac

no prosze Paulinka znowu u dziadkow, no ale dobrze ze chce zostac i nie placze
no i bedzie juz przyzwyczajona jak pojedziecie do Berlina

Co do wakacji to dlatego ja tez chce pojechac gdzies bo przynajmniej jak gdzies indziej jestesmy to maz troche mniej pracuje chociaz i tak telefony ciagle i sie stresuje zeby do pokoju wracac bo przelewy musi robic ale pamietam jak raz mial 2 tyg urlopu a pojechalismy na 1 tydzien to juz w ten drugi do firmy jechal "na chwile"

MajaCh -mam nadzieje ze Zuzia juz czuje sie lepiej
co do tej lekarki i jej hasel jak to "dziecko 1,5 roczne da sobie rade"
to normalnie bym tam moja Mame wyslala z Patrykiem bo ma wizyte niedlugo
i zeby go tam puscila w tym gabinecie i niech "sobie radzi sam"

Gosiaczek- jakim sposobem obcinasz Lence grzywke? u Nas wlosy nietkniete jeszcze
a paznokci nie znosi obcinac, u nog szczegolnie
u mnie tez kondycja zerowa, kurcze musze kupic ten rowerek

megan - dzieki za slowa otuchy, damy rade, musimy, mamy dla kogo
oby stany lekowe minely

Tilii-
oj to macie niewesolo z tym "czyms" na glowie, oby badania w koncu daly
jakis obraz a nie tylko od razu straszenie

emilia1- zycze aby te dni w szpitalu szybko minely, na pewno bedziesz tesknic i myslec co tam w domu, trzymaj sie

• Mamusie
wercia grzywkę obcinam na suche włosy jak jest w wannie nie jest łatwo ale mam cierpliwość do niej, potem mycie główki i po problemie 😉 Paznokcie u nóg to działamy we dwoje z mężem on daje jej swojego iphona ona wtedy przegląda zdjęcia a ja obcinam 🙂

Idę położyć Lenkę spać i biorę się za brzuszki ćwiczę dopóki motywacja jest 😜

Kurde ja wlasnie malej przed chwila ciapu ciap paznokcie ona sie wyrywa jak jej paluszkow u stop dotykam,nie wiem czemu. Dalam rade siedziala mi na kolanach ale co chwile reka odganiala. Teraz butle pije i spac.Ja tez zaraz pocwicze w miedzyczasie pazury sobie piluje ,wole inne zajecia.....
Wercia buziak :*
ja tez malej wloskow nie obcinalam i nie bede. Chce zeby miala dluga grzyzke na kucyka,koczka itd.moze kiedys zmienie zdanie ,zobaczymy 😉

• Mamusie
witam

Maja ja obciełam małej 2 razy grzywkę ale teraz już zapuszczam, leci już jej na oczka ale daje sobie spinać więc spinam 🙂

Gosiaczek dobra jesteś, tak w ciągu dnia ćwiczysz 🙂 ja dopiero wieczorem bo tez już nie mogę patrzeć na siebie, choć zakwasy po skalpelu nadal są 🙂

Wercia Ty tak siedzisz w tych bucikach>? Lasocki jest dobry? chcę kupić paulince i bardzo mi się z lasockiego w ccc spodobały 🙂

• Mamusie
Lenka jeszcze spi a ja już rosołek gotuję 😉

McDa mi też w Lasockim się jedne podobają 🙂 a co do ćwiczeń to narazie małymi kroczkami w ciągu dnia dwa razy po dobre 30min a wieczorem rowerek 😉 a Skalpel spróbuję za tydzień jak już rozruszam trochę te mięśnie i kości 😜 a poza tym jeszcze kaszel do końca nie wyleczony i przy większym wysiłku strasznie mnie męczy 🤢

emilia oby wyniki były dobre i żebyś szybciutko do domu wróciła 😘

• Mamusie
Dziewczyny, ktorych dzieci maja maskotke Elmo - czy dzieciaki sie Wam nim bawia nadal czy juz ich nie interesuje?

Gosiaczek - to u Nas obcinanie paznokci u nog to masakra, maz trzyma, ja usiluje
obcinac a Patryk robi wszystkooo zeby tylko sie wywinac

McDa
- no My jak na razie wielbimy Bartka, potrzebuje konsultacji z Kiniek
bo ona chyba pisala kiedys ze pracowala przy bucikach dla dzieci
generalnie jak szukalismy zimowych butow w CCC czy Deichmanie to nic nie bylo z tych
odpowiednich
co do LAsocki-ego to musze na zywo obadac

emilia1
- trzymaj sie, bedzie dobrze

🙂 Wercia jaki prawdziwy artykul....... ciesze sie,ze mamy to forum.Naprawde czuje,ze jestescie mi potrzebne :*
Emilia fajnie,ze masz madry telefon i mozesz z nami pisac 🙂 i pisz !!
Ja tez pocwiczylam juz 🙂 przy malej polowe bo wstala z drzemki 🙂
a ja chce trampeczki dla malej takie jakies piekne 🙂

• Mamusie
Maja no to tam nie będziesz miała kłopotu z kupieniem czegoś fajnego 😉

a mąż wysłał mi na maila zdjęcia ciuszków jakie kupił Lence, ciekawe czy mi coś tym razem kupi 🤢

Dziewczyny czy Wy tez tyle ciuchów kupujecie dzieciaczkom bo u mnie to chyba choroba moje każde wyjście kończy się zakupem dla Lenki nawet jeśli miała by to być opaska czy spinka ☺️ 😉

• Mamusie
MajaCh - no mnie sie artykul bardzo spodobal, wiadomo roznie bywa i niektore matki nie zaznaja takiej "samotnosci"
W forumowym gronie zawsze razniej 🙂 🙂 🙂

Gosiaczek - co do ciuchow to u Nas szafki pekaja no ale sie ciesze bo przynajmniej
mam ciagle ciuchy na przebierke a na dzien ida 2-3 komplety ubranek
Kupujemy roznie, najwiecej na nowy sezon, a tak to jakies pojedyncze
przed zima oblowilam sie w ciucholandzie
w fajne, markowe ciuszki, teraz chyba tez sie wybiore, tylko mysle jak bo
to moje "inwalidztwo" troche mnie ogranicza
na Allegro kupuje coraz mniej uzywanych ciuchow bo wole jednak jak juz uzywane to je widziec
na zywo przed zakupem
buty obowiazkowo nowe
ciuszki sie przydaja (te w nadmiarze 😜, teraz np jak bylismy na 1 dzien w gorach to
przez praktycznie pol dnia poszlo nam np. 3 pary rajtek

emilia1
- super ze masz neta ze soba

hej...dobrze was mieć...dzisiaj lepiej ale nie przeszło...wczoraj i tak wskoczłam na orbiego...raz sie żyje moj mąż wyjezdza za pare dni do Torunia na szkolenie w zakładaniu wind i schodów ruchomych na 2 tygodnie...zabarykaduje sie w domu zeby teście nie wparowali bo bedą chcieli skorzystać z sytuacji i bedą mnie przekabacać itd...zostawili nas z odprawami za pracowników z zapłatą za KRUS i innymi rzeczami łącznie na około 12 tyś a my nie pracujemy jedynie mam rente 750 zł i czekam az mnie na kaufland wezwą a oni mieli to zapłacić bo chcieli przejąć wszystko z długami i nagle dupą sie obracają ehhhhhhhhhh fiuty i tyle kiedyś będą potrzebowali pomocy a córki w Warszawie starość nie radość.