Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam

Lence się coś zmieniło znowu wstała o 7 😮 chyba trzeba się przyzwyczaić 😁

anjaP oby wszystko Ci się poukładało 😉

McDa ja też oglądałam Top model moje faworytki przeszły i oby tak dalej 😜 Co do ćwiczeń to dla mnie już codzienność jakoś nie wyobrażam sobie nie poćwiczyć chociaż wieczorkiem bo zraz źle się z tym czuję a jak poćwiczę od razu lepiej 🙂 więc wytrwałości wiem że praca - dziecko i czasem się nie chce ale ja mam siostrę ona ma dwójkę pracuje i zawsze w domu jest o 19 a mimo to codziennie ćwiczy te 30 minut i raz w tygodniu chodzi na siłownie jedynie w weekendy sobie odpuszcza 😉 więc jak widać da się i podziwiam ją 🙃 i jej ciało starsza ode mnie o 5 lat a ciało lepsze niż moje ☺️ 🙂 he i to też mnie motywuje żeby ćwiczyć i dobrze się czuć w swoim ciele 🤪

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Maja oj na pewno radość niesamowita oby czas szybko Ci zleciał do wieczora 😜

a ja już mieszkanko posprzątałam jeszcze tylko odkurzanie i umycie podłogi zostało ale to raczej jutro no i już poćwiczyłam 😜 A jak Lenka wstanie to idziemy na spacer o ile nie zacznie padać bo coś się chmurzy 😠 k...wa ja to się załamię tą pogodą wczoraj jak wychodziłyśmy to zaczęło kropić no ale po 30 minutach wracałyśmy po zaczęło mocniej padać Lenka niezadowolona bo za krotko i do domu wracać nie chciała 🤢 a taką beznadziejną pogodę zapowiadają do soboty 😞

ja juz pocwiczylam bo pozniej nie bedzie czasu, a te przyszle kilka dni to chyba bede cwiczyc jak oni wyjda na zakupy bo napewno wyjda,a nie chce malej targac po sklepach chociaz ona kocha przebierac ciuszki 😁
A jakie sliczne liginsy wczoraj jej kupilismy!!! jak znade na stronie to Wam pokaze 🙂
A siostra kupila jej troche ciuchow i trampkow, i plaszczyk piekny ale to widzialam przez skype.

• Mamusie
Maja super że siostra przyjeżdza! Zuzia pewnie też zadowolona 😉

Gosiaczek podziwiam Twoją siostrę! a ja wiem że gdyby Paulinka była spokojniejsza trochę to pewnie by mi było łatwiej, a tak jak wracam z pracy to albo idzie spać na ok. godz-półtora (ale wtedy szybko obiad gotuję i ogarniam) albo jest wyspana i muszę jakoś z nią to porobic, pozniej staram się przynajmniej część przygotować do szkoły, no i czasem mam troszkę wolnego, ale jak próbuje ćwiczyć to to jest walka z wiatrakami 😉 jak coś biegam z miejscu albo podskakuje to ona zaraz mnie za ręce chwyta bo myśli że tancze i chce chce ze mną, jak ćwicze na leżąco to albo skacze po mnie albo mnie ciągnie za nogi albo biega jak szalona obok i muszę strasznie uważać zeby jej nie zahaczyć np. nogą (juz kilka razy tak ją wywróciłam i cudem nos i zęby jeszcze całe), jak biorę hula hop to jest cud jak trzy razy obróce, zaraz ona musi, i muszę jej kręcić na pasie hula-hopem, jak idę na orbitreka- to ona zaraz Plapla Plapla i wchodzi mi tam nogami, i jeżdzę z nią (a raczej udaję że jeżdże) i tak to wygląda, by jeszcze mąż był wczesniej w domu a teraz jak wraca to siedzi jeszcze z gabinecie i coś dłubie i w zasadzie może ok 22 kończy, to idzie Paulinę usypiać (najczęściej jeszcze nie śpi) a ja zabieram się za kończenie materiałów do szkoły, porządki, pranie, no i z reguły padam zmęczona ok 24... czasami idzie wcześniej spać mała to wtedy robię zaległości, ale kończe wczesniej i mam ochote normalnie poleniuchowac 🙂 ale dziś ma mąż wyregulować orbitreka bo cos stuka i nie mogę jeździć jak mała śpi, bo jest w sypialni i ją budzi 😞 jak to zrobi to postaram się przynajmniej po 10 min jak śpi w dzien i wieczorkiem... więc że najgorzej zacząć, jak zacznę widzieć efekty to pewnie potem już będzie łatwiej 😉 ale zacząć!

• Mamusie
a my już po spacerku 🙂 oczywiście nie chciała wracać do domu 😜 a ja przy okazji załatwiłam sobie fryzjera musiałam pogadać z moją fryzjerką bo w lipcu wesele więc kiedy mam przyjść na farbowanie itd.

Maja
koniecznie pochwal się ciuchami jak zrobisz zdjęcia 🙂

McDa
powiem Ci tak jak wpadniesz w wir ćwiczeń to będzie z górki a siostra to jakiś cyborg śpi po 6 godzin ma słodką córeczkę 5 letnią i synka 2,5 letniego istnego diabełka ale ona wogóle jest bardzo dobrze zorganizowana 😜

• Mamusie
Czołem 🙂

U nas pogoda typowo kwietniowa, przeplatana 🙂 Trzy razy robiłam podejście do suszenia ubrań na tarasie i za każdym razem deszczyk nas kropił 🙂 Ale grunt,ze do wiosny idzie 🙃

Jutro mamy wizytę u pediatry,więc trzymajcie kciuki oby było już wszystko dobrze 🙂 Moje Olki takie rozwydrzone zrobiło się po szpitalu, że ciężko przywołać Go do porządku ☺️ W trakcie sprzątania znów dziś się potknął, ale na szczęście nie na główkę 🙂 Chyba kask mu kupię, naprawdę! 😮 Bo sama na zawał zejdę...

Ja muszę znów zaczynać ćwiczenia od początku, bo rozstroiłam się po tych przejściach... ☺️ Gosiaczek jesteś moją motywacją! 🙂

McDa jak piszesz o swojej Paulince to tak jak bym o moim Piorunku czytała 🤪 Niby taka ulęgałka,ale dupsko wszędzie wetknie, a ciekawy... Chodzi za mną i pyta ,,co to?" 🙂 A ja się produkuję przed Nim i opowiadam 🙂
Mówisz,że Olo wystrojony... I to jeszcze jak 😁 Sweterek w serek i niebieskie skarpety PUMA 😁 Bo musieliśmy się ratować zasobami od Tatusia 😁 Także mieszanka stylów była niewąska 😎

Chciałam dzisiaj sobie pobiec,ale sprzątania od groma i ciut, ciut, więc odpuściłam ☺️
Wczoraj obejrzałam Top model, a jakże... Pomysł z wybiegiem w powietrzu chory wg mnie 😮 Modelka to modelka,a nie akrobatka jakaś... 🤢 To rzucanie ze sceny jeszcze przejdzie,ale te stroje zbyt wyuzdane. Nie wiem czy kosztem modelingu rzuciłabym się w krótkiej mini na łapska obcych facetów 🤨 Trochę przesadzone. A najlepiej skwitował mój Mąż, ,,psy miałyby nad czym warczeć, tyle wystających gnatów" 🙂 No ale jego ideałem cielesności jest J. Lo, nijak mająca wspólne cechy ze mną 😁 😁 😁 Faceci... 😉
Zmykam do domciu 😉 Spokojnego wieczoru!

• Mamusie
emiliaeem będę jutro trzymała kciuki...będzie dobrze 😉 i miło mi że jestem twoją motywacją ☺️ 🙂 oby mnie tylko ona nie opuściła zwłaszcza teraz przed okresem 🤢 wiecie jak to jest psychika strasznie chwiejna 😮
a ja mam pytanko do ciebie bo ty biegasz a ja chciałabym zacząć więc poradź mi ile powinnam biegać na początek i czy codziennie? tylko i tak muszę sobie jakieś dobre buty kupić do biegania 😉
Co do Top model to i tak po części odcinki są reżyserowane zresztą tak jak każdy program tego typu ma przyciągać i ma się coś dziać żeby było o czym mówić 😉
a jeśli chodzi o typy mężów... mojego to Jessica Alba i Jessica Biel 😉

• Mamusie
heeh a mój mąż nie lubi chudych i małych- mówi że nie jest pedofilem 😉 ale generalnie lubi figury zbliżone do Jennifer Lopez także Emiliaeem witaj w klubie 😉 tylko mi blisko do niej, mam figurę typu gruszka;( szeroką dupę, grube nogi i teraz boczki 😠ale jak z 7 kg schudnę to będę jego ideałem 😉

moje maleństwo zasnęło! nie spała dziś cały dzień, obudziła się rano o 7.30! i zasnęła o 19.10 😉 także poćwiczę 🤪 idę teraz kroić i smażyć pieczarki bo mnie mąż uszczęśliwił furą grzybów-zachciało mu się tostów 😠 pewnie też zjem 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
hehe a mój lubi szczupłe i wysokie blondynki... ale jak mówię że mam duży brzuch to on twierdzi że "nie mam" ale przecież widzę że mam 🥴 a dzisiaj to już maskara balon jak się patrzy zawsze mam taki przy okresie który w końcu dostałam 😠

mój ma zakaz jedzenia przy mnie słodyczy bo jakby jadł coś innego to mnie to nie rusza ale słodycze tak i wyobraźcie sobie że zjadł całe ptasie mleczko w ciągu 1,5 tygodnia i nawet nie wiem kiedy 😁

• Mamusie
hehe Gosiaczek mój też ptasie mleczko potrafi wchłonąć w momencie, a paczkę delicji zje za jednym razem, tak samo michałki i gumy mamby (2,3 paczki w jeden dzien) a ja znów żelki haribo 😉 jak otworzę paczkę to w jeden dzień nie ma, dlatego staram sie nie kupować 🙂 i witaj w klubie z balonem w trakcie okresu, nienawidze się wtedy 😠

• Mamusie
McDa widzę ze nasi mężowie by się dogadali lubią i słodycze i samochody 😁

A ja już po ćwiczeniach teraz oglądam Kuchenne rewolucje i w tej restauracji VooDoo byliśmy z mężem ale przed rewolucją 🤢 O dziwo klientów mieli i to sporo 😜
No i rewolucja udana więc przy najbliższej wizycie w Kielcach zajrzymy tam 🙂

McDa
a i dopiero co pisałam że mąż nie je przy mnie słodkiego a ze sklepu przyniósł mi Maxi Kinga no myślałam ze go zabiję 🥴 w każdym bądź razie schowałam do lodówki zjem w ciągu dnia 🙃

Dobranoc 😘

• Mamusie
Gosiaczek twarda jesteś! i faktycznie nasi męzowie trochę podobni- dla mojego samochody to całe życie, tylko by oglądał tvn turbo, ciągle na allegro ogląda auta bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie jakieś super okazji! masakra! no i ciągle by zmieniał! no i do tych samochodów to faktycznie słodycze, piwo i pizza 😉 cztery wartości 🙂 mam nadzieję że to wszystko jest po nas, a szczególnie po Paulince ☺️

a widzisz ja zapomniałam o rewolucjach i oglądałam Przyjaciółki z ipli, wyobraźcie sobie że nawet mój mąż ze mną obejrzał 🤪 on i serial! ale to chyba za te tosty co mu zrobiłam, otworzył sobie swojego ukochanego heinekena i wytrzymał cały serial 😁

• Mamusie
Cześć Dziewczynki. 🙂

A ja wczoraj miałam kryzys i siedziałam u Babci pół dnia z Olkiem, oczywiście bez płaczu się nie obyło 🥴 To przesilenie mnie dotłucze ☺️ Babcia blisko osiemdziesiątki, a taka fryga,ze szok! Po krzesłach się wspina, Małego na rękach nosi, szalona 😁
Później wrócił Mężunio i przyszli sąsiedzi na kawkę, także wieczór przemknął szybko... ☺️

Nasi Mężowie to mają gusta 😁
Gosiaczek bo tego brzucha nie masz, on siedzi Ci w psychice, tak jak i mi... 😞 Ale uważaj, bo ja od takiego myślenia o mały włos nie uciekłam w sidła anoreksji... ☺️ Ważyłam 49 kg przy 170 cm wzrostu i ciągle chciałam gubić brzuch... ☺️
A ja mam lajcik, bo Mąż niesłodyczowy, Olek zresztą też, a jak coś słodkiego kupię to zjem od ręki, wylizując papierek 😁 😉 Więc słodyczy nie mamy na bieżąco... 😜
Ale serki wszystkich kalibrów jadłabym z opakowaniem! Tak uwielbiam 🙃

• Mamusie
Witam

Lenka wstała o 7.30 najgorzej to będzie w weekend zawsze wstawała 8.30 -9.00 😉

emiliaeem mam nadzieję że dzisiaj lepszy nastrój 🙂 a ja na swój sposób jestem rozsądna i mi anoreksja nie grozi mam 172cm i teraz ważę 58,6 kg 🙂 więc mi to odpowiada ale brzuszek dalej modeluję bo niestety jest 🥴 a i ponawiam pytanie odnośnie biegania jak zaczynam ile powinnam biegać i czy codziennie? nigdy nie biegałam a teraz chciałabym zacząć 😉

McDa taaa Tvn Turbo serwuje mi nawet w sobotę czy w niedzielę przy śniadaniu 😁 jeszcze Uwaga Pirat to lubię oglądać 😜

dobra idę z Lenką do biedronki bo owoce się pokończyły a pogoda jakaś niepewna...jak zwykle 🤢

• Mamusie
Gosiaczek http://jak-biegac.pl/plan-treningowy-dla-poczatkujacych-biegaczy
Ja biegam hm biegłam wedlug tego schematu. Teraz znowu odnawiam sezon. W sobotę 22 stopnie C.
Mój maz lubi szczupłe kobietki ze zgrabnymi dupami, zawsze mi powtarza ze mam obledny tyłek, trochę sie mi zmienił po ciazach ale dalej mu sie podoba.
Wczoraj wieczorem po dwóch tyg ćwiczeń , powiedział mi woow jak ty tak na mnie teraz działasz to co to bedzie za miesiąc . Nigdy mnie mówił mi z jestem za gruba , lub mam za dużym brzuch. Mowi ze mam tylko obsesje na tym punkcie i szukam problemów tam gdzie ich nie ma.
Emiliaeem ty mówisz o anareksci przy 49 kg przy 170 cm, ja waze przez większość życia 48 kg przy 168cm . Jak dzisiejszy nastrój ?
A wracając do mężów, to mimo ze moj lubi samochody , to jednak nie pasjonuje go to tak żeby nam az zatruwac głowę, ja sama często czytam gazety motoryzacyjne, co nieco z nich rozumiem, jak nam sie coś w aucie popsuje to ja szukam rozwiązań i czytam o tym, nie on. Maz za to karmi nas discavery, animal planet, Focus., sterty tego w domu mamy . On lubi take naukowe zagadki i nowinki poznawać. No i malarstwo, ogarnął chyba wszystkie dzieła sztuki wybitnych malarzy.
Takie ma po krótkie upodobania.

U nas w domu ptasie mleczko ginie w błyskawicznym tempie 1h , słodyczy tez nie kupujemy za dużo, moze raz lub dwa razy w msc, ale ja trochę pieke ciasta , ciasteczka, więc często coś słodkiego do przegryzieniaw w domu jest.

MajaCh miłego czasu spędzonego z rodzinka, no i liczymy tez na szybkie wpisy u nas miedzy czasie 🙂

Kawy nie pilam już od tygodnia, nawet mi jakoś nie brakowało i zapomniałam o tym, przed chwila sobie to uświadomiłem. Czy to przez te cwiczenia

• Mamusie
anjaP dzięki 🙂 co do słodyczy też nie kupuję ale mam np. jakieś ciasteczka kruche i czekoladę gorzką jakby ktoś przyszedł ale mój mąż kupuje tak jak to ptasie mleczko dobrze że chociaż sam je zjadł ale wczoraj kupił mi Maxi Kinga i jeszcze leży w lodówce 😜 a dzisiaj światowy dzień czekolady 😁

no i ja waśnie piekę ciasteczka owsiane z bakaliami 😜

Lenka właśnie zasnęła więc idę poćwiczyć 🙂

• Mamusie
no to ja już poćwiczyłam i na dzisiaj to koniec bo wieczór dla męża i dla rachunków musimy przejrzeć rachunki za czynsz i wodę bo oczywiście przyszło że za pół roku jest niepłacone 😠 mają taki burdel w spółdzielni 😮 ja mam na wszystko potwierdzenia wpłat tylko muszę to przygotować a i jeszcze że w 2011 nie zapłacone dwa rachunki za wodę (oczywiście mam wszystkie rachunki zapłacone) mąż pójdzie we wtorek i powiedział ze zrobi taką awantura że szok...ja się do tego nie nadaję za miękka jestem ☺️ 😉

anjaP to się zgadałyśmy z tymi ciasteczkami moje bez czekolady ale mam gorzką to zjem kawałek dla uczczenia dnia 😜

• Mamusie
To nam przyszedł rachunek za prąd za dwa msc. 250 euro i jednoczesnie straszenie komornikiem oczywiecie rachunek z 2011 roku ze starego mieszkania i to za te miesiące kiedy my już mieszkaliśmy na nowym, szok.
Każą nam to udowodnić niestety umowa nowego najmu nie jest wystarczająca , a ja cała umowęmieszkania z zamknięciem licznika do kosza wypieprzylam około msc temu, bo stwierdziłem ze już sie nie przyda.
I masz babo placek. Teraz musimy dzwonić do starego właściciela mieszkania , oczywiście tez numeru nie mamy i nie pamiętamy adresu. Jakos to musiemy zalatwic . Ale jednego jestem pewna ze to nie moje rachunki. Bo swoje płaciliśmy

• Mamusie
Ciacha upieczone , zjadłem dwa. Teraz odkurzanie, obiad dla małej, i turbo odpananie.
A sobie żrobilam moja ulubiona sałatkę. Tarta marchewka, kasza gryczana , sałata dzis masowa i Grilowany ser kozi. Nie ma nic lepszego jak grilowany kozi ser. A sałatki nawet specjalnie nie trzeba przyprawiac ja sole tylko kaszę przy gotowaniu.