Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc 🙂 Emilia jaka Natalia powazna na tych zdjeciach na FB !!! jak duza dziewczynka ,heheh
A ja Wam powiem,ze Zuzia dzis bedzie miala debiut na basenie. Ide jej troszke zycie urozmaicic ale obawiam sie,ze zdjec tam nie wolno robic 😞 ahhh no i ten tribiotyc dziala cuda, tylko raz dziennie nanoc cieniutka warstwe na to limo jej nakladam i po prostu niknie w oczach. 🙂 chociaz i tak jest silne jeszcze ale ja widze 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

juz wrocilysmy po poltorej godziny!!!! mala pierwsza reakcja placz i mamus tatus chociaz tylko ze mna byla tata poszedl na kawe. Z tym limem kazdy sie patrzyl ale nikt nie zapytal, glaby jedne
pozniej dziewczynk azobaczyla,ze Zuzia sie boi i placze i dala jej osmiorniczke do zabawy, i juz zaczela sie oswajac, i tak wchodzilysmy coraz glebiej itd. zajelo nam oswajanie z 15 minut pozniej juz m robila papa i siama chciala nawet na zjezdzalniach zjezdzala!!! prosto pod wode i bez placzu! szok. Raz sie podtopila juz na koncowce i to bardzo bo wlaczyli te bicze jakby jak DESZCZ tak sciane i ona uciekala w koncu wpadla w wode i nie mogla sie podniesc wiec troche sie nalykala zanim ja dobieglam bo opor wody byl ....no ale po chwili znow chciala na zjezdzalnie wiec luz !! super bylo planuje raz w tyg chodzic chyba,ze sama mnie kiedys poprosi to i czesciej
A wieczorem idziemy na OGNISKO!!! same przyjemnosci a i jeszcze Wam powiem,ze mam takie zakwasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!WSZEDZIE!!!!! chyba bardziej odczulam ten basen niz Zuza i juz wyszukuje jej nowych atrakcji
no i mala juz isc nie chciala prawie cala droge na rekach bo zmeczona a jak chwile poszla to udawala ,ze nogi ciagnie a to znaczy ,ze naprawde jest zmeczona i chce Maja ,Maja to na rece do mamy heh

• Mamusie
Witam wieczorkiem. Natalia już śpi 🙂 Grillowanie się udało 🙂 co prawda pogoda sie zmieniła było wietrznie i bez słońca, ale ciepło i bez burzy 🙂 Natalia znów ani razu siku do nocnika nie zrobiła tylko w galoty lała 😞. Teraz ja będę z nią 3 dni to może uda mi sie ja nauczyć sikać do nocnika . Dziękujemy za miłe komentarze 🙂

maja ja tez wybieram sie z Natalia na basen ciekawe jak ona zareaguje 😉Super ,że masć działa cuda i ,że szybko sie goi 😉

emiliaeem ja tez wczoraj mega posta napisałam i mi go wcięło 😜

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Od rana nie miałam czasu żeby zajrzeć najpierw sprzątanie mieszkanie, pranie potem szykowanie szaszłyków i karkówki na grilla i zrobiła się 14 a grill zaczynał się o 15 😉 Strasznie się obżarłam więc zaraz muszę trochę poćwiczyć 😉

emilia i u nas grill udany pogoda super słoneczko i ciepło choć wiało a wieczorkiem już w ogóle przestało wiać i było bosko dopóki nie pojawiły się komary 🤢

Maja
super że basen zaliczony 🙂 i my zamierzamy się wybrać z Lenką na basen ale pewnie za czym się zbierzemy do już lipiec będzie 😮

Dobranoc 😘

• Mamusie
i jestem ja w końcu 🙂 nie odzywałam się już chyba 3 dni, ale wczoraj byłam na bardzo udanym spotkaniu klasowym(po 10 latach 😉 wróciłam o 4 rano 🤪 🤪 było super, tylko po 4 godzinach spania chodziłam dziś ja zombie więc przespałam się popołudniu z Paulisią godzinkę i już mi lepiej było 😉 dziś byliśmy na grillu i znajomych, mała szalała z koleżanką 4 miesiące starszą, więc wybiegała się strasznie dziś, ale i tak zasnęła 15 minut temu 🙂 a jutro do rodziców jadę na cały dzień, bo mąż znów jedzie jakieś auto oglądać do wrocławia, to ja sobie do rodziców pojadę a wraca dziś w nocy mój tata z Włoch więc już dzwonił wczoraj żebyśmy z Paulinką przychali bo strasznie tęskni! a ostatnio był w domu na święta, przyjechał na tydzien, ale ma nadzieje że jeszcze wynegocjuje drugi tydzień, bo potem przyjedzie dopiero na wesele 20 lipca.... także jutro będę odpoczywać bo dziadek będzie szalał z małą 🤪 🤪 🤪

Tilii dobrze że wszystko ok, i trzymam kciuki za dobre wyniki, ale nie może być inaczej! pokój Sabinka ma piękny!

Gosiaczek ale się rozmarzylam jak popatrzyłam na to zdjęcie "greckie" Lenki, też chce 😉

Emilia Natalka jest strasznie do Ciebie podobna, kopia mamy! i loczki piękne, no i Ty wyglądałaś super! ja też mam podobną sukienkę ale na razie nie ma szans żebym ją założyła z moją szeroką i wielką dupą 😠 nie mogę chodziś w takich dopasowanych sukienkach, mam figurę gruszki 😠 😠 😠 😠 nienawidzę tego! nie potrafię schudnąć z ud, ale tez mało się staram, to moja największa wada, narzekam a nic z tym nie robię, tzn robię, ale wszystko na chwilę i zaraz się poddaję;(

Maja zazdroszczę Ci tej playgrupy! szkoda że u nas nie ma nic takiego;(

Gosiaczek daj znac jak pierwsza noc w nowym mieszkaniu 🙂!!!
My tez po ognisku juz fajnie bylo maly diabel dwa razy nawet siusiu na kibelek tam zrobila!!! szok 🙂 trzyma coraz czesciej i dopiero siusia jak na nocnik ja sadze ale sama nie wola tylko ten jeden raz zawolala co Wam pisalam. Ale w sumie dzis sie za pupke zlapala i mowi siusiu wiec zrobila na kibelek ,a ja pozno skumalam bo jak za pupke sie lapie to na kupe.
No i mala padla pozno dopiero pol godziny temu bo jak wrocilam to jeszcze mleczko i kapiel. Tatus jeszcze wrocil tam do znajomych ,kazalam mu po mesku posiedziec z nimi, niech ma raz nie zawsze. A po cichu planuje babski wieczor w odwet 😜

• Mamusie
Widzę że pogoda sprzyja i grillujemy albo ogniskujemy 🤪

My cały dzień na rynku pogoda super 😎

McDa zazdroszczę takiego spotkania 🙂 u mnie nie ma szans bo klasa mało zgrana była 🤢 niestety...

Maja to nie o mnie chodzi z tym mieszkaniem ale chyba o tedit 😉

a tu Lenka i Natalka mają taką piaskownicę u babci my grillowaliśmy a one się bawiły 😜

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/833/img1303av.jpg/][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/6697/img1303av.jpg[/IMG][/URL]

a tutaj podwędziła mi okulary

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/841/img1409kc.jpg/][IMG]http://img841.imageshack.us/img841/4708/img1409kc.jpg[/IMG][/URL]

reszta na aguagu 😜

• Mamusie
mcda ja też zazdroszczę spotkania klasowego . A co do figury to sa i zalety twojej figury , ja bym chciała żeby mi weszło troszkę w cycki hehehhe

gosiaczek no to super ,że i u ciebie grillowanie udane 😉 a Lenka cudnie pozuje, kurcze moja Natalia to nie chce na moment ustać w miejscu do zdjecia . Na grillu chciałam jej zrobić zdjęcie dziadka tel ,żeby miał na tapecie i albo głowa spuszczona , albo odwrócona i tak z 10 fotek 😠

maja tak to tedi pisała na FB 😉

My dzisiaj tez cały dzień na spacerku 😎 Do południa bylismy na giełdzie kupiłam synowi koszulę na weselisko bo idziemy 1.06 do mojego brata 🙂 i Natalce czapke z daszkiem 😉 przespała się w wózku w drodze powrotnej i spala może z 40 min . Po południu bylismy na spacerku w solankach . Kupiłam jej takiego małego pieska za 15 zł co szczeka i chodzi no i oczy mu świecą na zielono i w domu mi krzyczy ,że mam go wyłączyć bo się go boi 😲 😉Teraz już śpi od godz 😉 miłego wieczoru pa

• Mamusie
Emilia oj a ja też bym wiele dała żeby zamiast w tyłek poszło w cycki! i wiem o jakiego pieska Ci chodzi, Paulinka już takie miała 3, wszystkie rozwaliła, a to były długo jej ulubione zabawki! pierwszemy wyrwała głowę, potem kupiła drugiego, połamała mu nogi, a trzeci też szybko wykończyła 😉 bo ciągle je przytulała z całej siły ale tylko jak był załączony 😉

Gosiaczek moja klasa też nie była zgrana, było nas 21, na spotkanie miało przyjśc 14, a było nas 9, z czego 1 osoba musiała po 2 godzinach iść, także praktycznie 8 osób, ale z nimi faktycznie nie widziałam się wiele lat także warto było. super spotkanie!
a Lenka jak zwykle kochana i piękna!

my dziś cały dzień u rodziców w ogródku, także się opaliłam 🤪 ale jeszcze tylko jutro ma być fajna pogoda a potem cały czas deszcz i po 12 stopni;( 😠

hehehehe racja przepraszam za pomylke 😁!!!! Tedit pisala.
Emiliaaaaa ja jak bylam w Pl tez malej takiego pieska kupilam i ona szalala na jego punkcie a wyglada jak piesek z horrorow a pozniej noga mu sie urwala bo to taki badziew chinski i ciagal ta noge i w kolko chodzil. Niedawno bo wywalilam heh,
My dzis sie zlazilismy tyle!!!! na wzgorzach bylismy na lonie natury,fajnie rzezbione motywy zrobili troche innowacyjnosci w tej Uk. Pozniej jeszcze na hustawkach w parku itd. Mala wybiegana ,dotleniona,szczesliwa 🙂
Na jutro tez mam fajne plany ale tu wszystko zalezne od pogody.
Dobranoc :*

• Mamusie
Witam

U nas dzisiaj jeszcze ładna pogoda ale z każdym dniem ma być gorzej i zimniej 🤢
Więc wyjdę z małą na spacer na którym mi zaśnie a ja w tym czasie dotrę do mamy 😜 w końcu idę 1h15min 😁

Teraz robię pranie i muszę się ogarnąć 😜

emilia i McDa jej nie denerwujcie mnie co ja mam powiedzieć nie dość że mam mały rozmiar to jeszcze mi chyba zmalały przez te ćwiczenia 😮 🤢

emilia Lenka mi za pozuje ale zaraz się buntuje i olewa mnie czyli odwraca się tyłem i ucieka 😁

McDa najważniejsze że spotkanie się udało 😉

Miłego 😘

• Mamusie
witam

kupiłam jednak męzowi prezemt z groupona 😉 https://www.groupon.pl/oferty/groupon-travel/TopGearCar/21279768 mam nadzieję że będzie zaskoczony i zadowolony 🤪

Gosiaczek dobrze ze chociaż na chwile pozyje, Paulinka kiedyś ładnie pozowała, a teraz nie ma szans zrobić jej zdjęcia, zaraz ucieka albo się tyłem odwraca 😉 w ogóle chyba bunt zaczęła bo jest strasznie niegrzeczna ostatnio, wszystko sama, o wszystko wrzeszczy, piszczy, bije, gryzie itd...

heh mowia,ze to co nam sie zdaje,ze to bunt to jeszcze nic 😁 zobaczymy wszystko przed nami 😁 !!!
moja bejbi juz spi wyszumiona,dotleniona 🙂 fajnie kolejny aktywny dzien spedzilismy 🙂

heh mowia,ze to co nam sie zdaje,ze to bunt to jeszcze nic 😁 zobaczymy wszystko przed nami 😁 !!!
moja bejbi juz spi wyszumiona,dotleniona 🙂 fajnie kolejny aktywny dzien spedzilismy 🙂

• Mamusie
A my dzień spędziłyśmy u mojej mamy potem przyszła burza ale zaraz poszła 😉 ale się ochłodziło 🤢
A jak wróciłyśmy do domu to mnie coś naszło i zrobiłam ciasteczka owsiane 😁

a zważyliśmy Lenkę 12,2kg i ma 85 cm wzrostu jak dobrze zmierzyliśmy 😉

McDa na pewno będzie zadowolony 😉 ty znasz go najlepiej 😜 a co do buntu to i Lenka zaczyna pokazywać różki 🤢 🥴

a ja już poćwiczyła, obejrzałam Lekarzy teraz myju myju i lulu. Dobranoc 😘

ahhh McDa cudowny prezeny,moj maz by tez szalal z radosci!!
Gosiaczek to Lenka podobnie wazy do Zuzi 😁 Zuzia w zasikanym pampku 12700 bez niego 12.2kg. i wysokosc tez ta sama. A stopki na rozmiar 5,5 ang. czyli Eu 23,5 mniej wiecej bo jedna stopke ma wieksza pol rozmiaru.

• Mamusie
Hej!!!
Nadrabiam

Weekend minal Nam bardzo miło, pojechalismy na wies, pogoda dopisala, chociaz
oczywiscie deszcz troche popadal ale na szczescie juz wieczorem jak siedzielismy w domu
Niedziela byla juz bardzoooo ciepla i sloneczka az kolorkow nabralismy i Patryk super wyglada z delikatna opalenizna 😆

Widze ze grille i ognicha zaliczone 🙂
My tym razem nie grillowalismy ale moze nastepnym razem sie uda...

Patryk po tym jak dostal huśtawką nie lubi za bardzo bawic sie na placu zabaw a jesli juz to siedzi w piaskownicy i sie patrzy jak sie dzieci bawia na zjezdzalniach 🥴

PAtryk wazy ok 14,5 kg (jutro sie z nim zwaze), wzrost ok. 90 cm, rozmiar buta - 23/24 zaleznie od firmy

Tiliii
- dzielna Sabinka, zycze aby rana szybko sie wygoila
daj koniecznie znac jak wyniki

emilia1
- Natalka sliczna i podobna do Ciebie no a Ty laska jestes

Gosiaczek
- fota z restauracji slicznaaa i pozostale rowniez
ja mam blada cere i chyba Patryk ma tez po mnie jasna skore
i u mnie spotkan klasowych nie bylo i pewnie nie bedzie bo klasa tez nie byla zgrana

Kiniek -
dobrze ze goraczka Maksiowi juz przeszla

oj masakre masz z tym "stresem" przed dentysta 😞

MajaCh
- fajnie ze macie debiut basenowy zaliczony no i ze Zuzia sie oswoila
My sie przymierzamy od zimy, w sumie nawet zalocony mielismy dla Patryka basen ale jak sie posypala
w listopadzie ze zdrowiem to niestety basen zszedl na dalszy plan

McDa
- super ze spotkanie klasowe sie udalo
lacze sie z Toba jesli chodzi o uda
Ja nawet jak szczupla bylam to udziska mialam dosc pokazne a teraz to juz nawet nie gadam...
a co do prezentu na urodziny meza to bardzo fajny pomysl,daj koniecznie znac czy sie podobal

• Mamusie
Witam 🙂

3 dni wolnego minęły bardzo sympatycznie, mieszkanie wysprzątane okna pomyte i firanki nowe zawieszone, pościele przebrane , całe 3 dni z Natalia SUPER 🙂 A co najwazniejsze Natalia od 3 dni robi siku i kupę do nocnika 🤪 🤪 W nocy obudziła sie z płaczem ale oczy miała zamknięte wzięłam ja do nas do łózka , a ona raczkuje i schodzi z łózka 😲 przytuliłam i włożyłam do łóżeczka i znów płacz i woła siku siku chce 🤪 w szoku byłam ,że po jednym dniu uczenia zajarzyła i w nocy siku wolała. Zrobiła i spala do rana. A dziś rano siku i kupa do nocnika.W dzień na spacerku robiła do pampersa , ale na wieczór wysikała sie do nocnika o przed 20 zasnęła 🤔

gosiaczek ja tez nie dość ,że małe to po cwiczeniach .... 🤢 😉 jak dobrze ,że są push up 😉

• Mamusie
U mnie zaczyna się sesja i mam dużo nauki…a tak ładnie na dworze

Emilia Pięknie wyglądasz. Laska z ciebie 😉

McDa Ja też mam figurę gruszki ale znalazłam na to sposób- kupuję rozciągliwe sukienki i nie jest tak źle 😉

Gosiaczek Śliczne zdjęcia, Piękna twoja Lenka
A małe jest piękne. Ja mam duży biust ale co z tego jak wisi prawie do pępka po 2 ciążach

Wercia Sabinke wazyli w szpitalu i ma 10,5 kg

Jutro idziemy zdjąć szwy . Jestem ciekawa co chirurg powie bo mała ciągle tam grzebie a poza tym się tam uderzyła i trochę jej się ten opatrunek przesunął a szwy ponaciągały…..

W niedzielę byliśmy na komuni
To ja z Myszką

A tu fryzura-bardzo grzecznie czekała jak ją czesałam

• Mamusie
Moja walnięta sąsiadka z góry właśnie odkurza 😠 co za ludzie po 50 -tce a gorsi od młodych 😮

emilia gratulacje dla Natalki 😉 oby tak już zostało 🙂

Tilii jej ależ ona ma długie włosy 😮 no i powiem Ci ze cierpliwe masz dziecko moja by nie wysiedziała chyba że dałam bym jej swój telefon to wtedy tak ale my narazie nie mamy czego pleść 😜

wercia zazdroszczę takiego odpoczynku na wsi ja to już nawet nie wiem kiedy byłam na jakimś dłuższym wyjeździe 🤢

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U nas dopiero dziś lekkie załamanie pogody,więc korzystaliśmy 🙂
Weekend minął grillowo, Mąż się upodlił z okazji swoich 31 wiosen 🙂 Dobry towar mieli, bo o 6 rano wyszli do ogrodu szukać wyimaginowanych bandytów 😁 Radości po pachy 😎

Poza tym o ja nieszczęśliwa dostałam okresu 5 dni przed terminem, więc coś się znów przestawiło 🙂 Grunt,że niespodziewanie, więc i napięcie lżej przemknęło 😉

Olek strasznie się ślini i wszystko do buzi pcha, jak bobas 😮 Ostatnie dwa ząbki wychodzą okrutnie boleśnie, ale przetrzymamy 🙂 Dziś oczywiście zrobił sobie ,,kuku" bo spadł ze schodka, na szczęście tylko lekkie draśnięcie ☺️

Tilii jak Sabinka ładnie uczesana 🙂 i Mamuśka modnie cięta na boba 😜

Wybaczcie,że tak pokrótce,ale zakuwam do egzaminów 😮 Czacha dymi! 🙃

Na deser dzisiejsze Olkowe metamorfozy 😁

Miłego wieczorku 😘

Zajrzę jutro do coś więcej skrobnę...

• Mamusie
witam

Tilli no Sabinka ma super fryzurkę, no i faktycznie długie włosy!

Emilia zazdroszczę tego wolnego 😉 ja cierpliwie czekam na wakacje żeby zrobić takie generalne porządki w domu 🤪 no i gratulacje za wołanie siku, pojęła szybciutko Natalka!!!

Gosiaczek ja często o tej porze odkurzam, a nawet później, ale nie mam żadnych sąsiadów, mieszkam w domu, najbliżyszy sąsiad to teściowa po drugiej stronie drogi, no i w weekendy czasem takie małżenstwo obok do domku letniskowego przyjeżdża 😉

Emiliaeem hehe cały Olek 😉

dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze pociechy ładnie chodzą, tzn. ładnie ustawiają stópki? zauważyłam że Paulinka coraz bardzie koslawi, szczególnie lewą nóżkę, jak szybko biega to nawet czasem się potyka sama o swoje nóżki, musze zajść jak najszybciej do lekarza ale nie wiem czy teraz coś na to mi pomoże;(

• Mamusie
emiliaeem metamorfozy Olka rewelacyjne zwłaszcza ta pierwsza 🙂 ucz się kochana i czasem zajrzyj do nas 😉

McDa no wiesz ja nie odkurzam o tej porze bo Lenka idzie spać a mogłabym bo na paterze mieszkam więc nikomu by nie przeszkadzało 😉 a w domku to już w ogóle luz 😜 Co do nóżki hmmm u Lenki nie zauważyłam choć mam wrażenie że czasem stópka jej do wewnętrznej strony idzie ale w lipcu będziemy na bilansie 2 latka to się zapytam czy wszystko ok. Ale jak piszesz że Paulinka się nawet przewraca to może idź do lekarza bo u dziecka z reguły lepiej wcześniej coś wyleczyć czy naprostować napewno nie zaszkodzi skonsultować to ze specjalistą i mieć spokojną głowę 🙂 znając siebie pewnie bym tak zrobiła 😉

Dobranoc 😘