Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dobry dzien

My dzis wyspani mimo ze maly obdzil sie o 3:15 dalam mu smoczszia i spal jeszcze godzinke potem dostla i cyciusia i butelke i spal do 8 🤪 teraz rojber maly lezy w lezaczku i oczka wielkie jak 5 zl a my sniadnako sobie jemy

Ostanio zaczlema robic sobie sama kanapki ale z mikroweli ser zolty wedlina pomidor ketchup i musztarda i obserwuje i juz tak jem od dsluzszego czasu i malemu nic nie jest bo juz dzem mi wychodzi bokiem

emila1nie wiem czy sie nie obrazisz ale natalka jest taka pulchniutka taka ladniutka i te oczka przecudne bedzie podrywana przez chlopakow dobrze ze ma starszego brata bedzie robil za ochorne. mialam jeszcze dodac wczorja mialas super awatar ty z natalka czyzby nowa fryzura czy wlosy tka urosly bo na fejsie masz inna fryzure i kolor chyba tez

Ja sie w tym tyg spodziewam drugiego okresu ale jestme ciekawa ile te moje cykle teraz beda trwaly. Ja wyrzutów nie mam ze przestaje karmic piersia dopoki mam pokar jako tako to bede dawac w jakis przypadkach ekstremalnych kiedy nie bede miala mozliwosci dac butle moj i tak pije wszystko co mokre wiec on nie pogardzi zadnym mlekiem ale na te najdrozsze to on uczulony bo od razu biegunka sie wlacza i sie zastanwiam czy czasme w szpitalu ta biegunka nie byla spowodowana mlekiem sztucznym a nie moim sokiem bo oni tam uzywaja nan

Dobra lecesie pobawic ze szkrabikiem buziaczki od nas

jeszcze usmiech dla cioteczek

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/p9211401.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/9196/p9211401.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Emilia mała słodka a jaką fajna zabaweczkę ma 😁 co do becikowego to ja jeszcze nie złożyłam bo zapomniałam wziąć zaświadczenia od ginekologa 🤔 Ja idę na wychowawcze ale żeby dostać to nie może przekroczyć 504zł netto (chyba) na jedną osobę a to że liczą się tylko zarobki męża to nie wiem ale się dowiem 😉

anjaP ja walczyłam o pokarm 2 miesiące i nic wiec już całkowicie przeszłam na butelkę 😉

tedit26 a ja z racji tego że też karmie tylko sztucznym poproszę gina. o te tab. które brałam przed ciążą bo jakoś nie wyobrażam sobie zaliczyć wpadkę zwłaszcza jak mam taką małą kruszynkę 😜 a mąż mówi mi że usycha biedak już tyle czeka co prawda po porodzie kochaliśmy się niestety tylko, no że mam okres to sobie poczeka 🤢

darka9118 ale fajnie języczek wywalił 🤪

• Mamusie
zasnęła znowu, pociumkala piąchę i śpi dalej, pewnie kwestia minut, bo gloda ma już na bank,
tedit26 fajnie ze u Leny to tylko potówki, a co do ubioru dzieciaczków, to aby nie przegrzać niuni pediatra kazała mi ubierać mala dokładnie tak samo jak ubieram siebie. a sprawdzać czy jej nie jest za gorąco lub za chłodno nie na raczkach tylko na karku,bo raczki są zazwyczaj chłodne . Ja staram się tak robić puki o odpukać ani przeziębienia, i odparzeń czy potówek nie było

• Mamusie
Plamki poschodziły, już jest lepiej. Nigdy wiecej nie dopuszcze do takiego stanu.

Aha muszę się pochwalić, że kupiliśmy nawilżacz i świetnie się przy tym śpi. Zupełnie inne powietrze. Chodził od 20 do 6 rano.

nawilżacz pingwinek

anjaP to ja wczoraj tak na kawach leciałam...ale przez pogodę. Źle na mnie działa.
Zazdoszczę tych magii meża...mój coś stracił ochotę...przemęczony pracą...ciagle w głowie klienci itp. ale mam nadzieje, że to już kwestia czasu bo ile można!

A co do karmienia piersią...mi też jest żal ale widziałam co się działo i Lenka się wściekała a teraz butlę pokochała. Bije ją rączkami hehe 🙂

darka śliczny uśmiech szkraba 🙂 Cała mama!

gosiaczek a jak Twoja kruszynka sypia? Dalej nie chce w dzień spać?

• Mamusie
tedit26 wiec tak ze spaniem Lenki to rożnie ale np. wczoraj spała godzinkę przed południem później od 11 do 14.30 potem tak 40 min od 15.30 do 16.10 no i wieczorem od 21.30 do 5 a potem do 8 i dzisiaj już godzinkę spała od 9 do 10 (zdążyłam poprasować 😜) no i zobaczymy bo teraz zjadła posłuchała karuzeli pogadamy i może pójdzie spać 🙃

Fajny nawilżacz też zamierzamy kupić 🤪

Dziękujemy kochane za słowa wsparcia i otuchy !!!!

AnjaP ty nic się nie dołuj tym niekarmieniem, ja też odryczałam swoje po porodzie na oddziale jak się dowiedziałam,że nic z tego, córe karmiłam tylko 3 miechy,na synka nastawiłam się całym sercem, tym cios był mocniejszym, ale w tych czasach sztucznemu brakuje tylko przeciw ciał a na dobrą sprawę ma tak mocno zbilansowane witaminy, że jest jeszcze mniejsze ryzyko że czegokolwiek zabraknie, bo na cycuniu wszystko w rękach diety matki , więc głowa do góry wyrośnie zdrowo i tak 😉

U nas nocka super,pomimo że synuś budzi o 5:30 a o 6:30 mam budzik dla córy nastawiony, więc normalnie łzy w oczach ale młodzian dał dospać do 6:20 i dopiero włączył syrenę konkretnie, fakt że od 2 dni nie bardzo mu potem idzie spanie tylko by się bawił ,więc odsypiam dopiero około 9-10 , a teraz czekam aż mi córę podprowadzą po zajęciach. 🙂 Synuś wygodnicki tak lubi siedzieć oparty o mnie pleckami czy patrzeć znad ramienia,że jak go układam na pleckach czy brzuszku i znudzi mu się zabawa to się załącza terrorysta mode i próbuje wymusić lepszy kąt oglądania pokoju.... a tak super dziś próbował się przeturlać z plecków na brzuch ale źle to sobie wymyślił. Zamiast zgiąć nóżki i rączki złączyć by się przekręcić, on cięgnie główką i próbuje z piętki się wybić - głupolek mój, za to na brzuszku pięknie się kołysze, rączki i nóżki w górze, jaką ma radochę z tego,dziś też jak się oparł na przedramionach udało mu się,choć przypadkiem, przekręcić na plecki , lekkie zaskoczenie ale później już nie wyszło to się zezłościł 😁 urocze

A co do sexu... heh no u mnie bezproblemu ,po pierwszej ciąży nie było kłopotu choć byłam szyta,a tym razem w ogóle zero wątpliwości. Okres był koszmarny i dokładnie jutro ostatnia tabletka z pierwszego listka, ehh . Odradzam Wam tylko depoprovere, zastrzyk hormonalny na 3 miechy, jest obarczony masą skutków ubocznych...ja miałam po nim okres 56 dni, nic z tym się nie da zrobić bo hormon uwalnia się z mięśni przez 3 miechy ... stąd przynajmniej wiem, że nie mogę pigułek na progestagenie 🙂

Dobra mykam coś na obiad wymyślę póki terrorysta zbiera siły na kolejny podjazd 😉

• Mamusie
Dziewczyny rozmawiałam dzisiaj z moim ginekologiem, powiedział żeby nadal brać tabletki i nie przerywać brania, a to że mam okres to się zdarza jedne maja drugie nie ale to wszystko zależy od naszego organizmu wiec nie przerywam i biorę a jak będę u niego w pon. to poproszę o przepisanie innych. Dodał że cały czas jestem zabezpieczona mimo krwawienia 😉

• Mamusie
u mojej niuńki też plamki z buźki zniknęły, koleżanka mi mówiła ,że jak już kupiłam mleko to powinnam jej chociaż parę razy dziennie dać,żeby się przekonać czy to po mleku czy nie, żebym na przyszłość wiedziała czy jej BEBILON służy czy nie i już sama nie wiem co mam robić 🤔 😮

ten też jest fajny nawilżacz powietrza i dużo tańszy http://allegro.pl/elektryczny-nawilzacz-powietrza-gwarancja-zaba-i1816068643.html

• Mamusie
cześć Dziewczyny!
jeśli chodzi o antykoncepcję to ja mogę polecić krążek Nuva Ring, działa tak jak tabletki, wkłada się go na 21 dni, wyciąga na 7 itd.... nie trzeba pamietać o godzinach i nie niszy żołądka bo się wchłania dopochwowo.... niestety teraz nie mogę go stosować bo karmię, ale jeśli tylko skończę to na pewno do niego wrócę, polecam!

a moje Zuo w koncu padlo!!!!!!! noc masakra,ranek masakra, (dla mnie bo jej to terefere :P )
gadac jej sie w nocy zachcialo i bawila sie cyckiem, jak zaswiecilam lampke mocniej to juz koniec..kazdy refleks na scianie byl interesujacy, moje wlosy tez, poduszki wszystko i trzeba bylo z tym wszystkim pogugac ,a jakze.....i tak do rana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w dzien pospala godzine na spacerze myslalam,ze dluzej pospi, a tu DOOPA, teraz wciagla butle i zasnela 14.25 zobaczymy do ktorej........... 😮
a ja sliwki 2 dzis zjadlam , zobaczymy jak dziecie zareaguje....a wczoraj rybke po grecku z cebulka i nic jej nie bylo i nie jest, wiec cool 😁 moge wcinac cebulke,ktora zreszta uwielbiam 🙂
Darka jaki albinosik ten Twoj synus!!!!!! 😁

• Mamusie
Emilia a więc użycie tego jest bardzo proste, choć na początku trochę się bałam 🙂 to jest taki silikonowy pierścień, wkładasz go sama na 3 tygodnie, on jest bardzo elastyczny więc nie ma problemu, włożysz trochę i sam dalej wpada 🙂 i wyciąga się go normalnie palcem, w ogóle go nie czuć, nie wiedziałam że coś mam, w seksie też nie czuć, ani ja ani mąż 🙂 a lekarka mówiła że jak komuś przeszkadza to można go wyjąć i potem znów włożyć, ale jak mówie, ja kompletnie nic nie czułam....
i jest na receptę, tak jak tabletki przepisuje gin a działa to na tej samej zasadzie tylko hormony są inaczej wchłaniane... tylko u nas w aptece kosztuje 42 zł, to jedyna wada, ale jest bardzo wygodne!!! wiele moich znajomych tez go stosuje i wszyscy sobie bardzo chwalą!!

• Mamusie
McDa87 dziękuje za opis 🙂 widzę że to jakaś nowość jak już przestanę karmić piersią to się zastanowię 🙂

tedi to tak zrobię zobaczymy, jak już zaczęłam to teraz muszę być pewna czy mleko służy czy nie 🙂

A mnie głowa rozbolała, położyłam się z mała bo jak śpię z nią to dłużej pośpi , tylko kika czy leżę 🤪 , ale głowa nie przestała boleć i wzięłam panadol, mam nadzieję ,że ból przejdzie 😉

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

jak dobrze, że ten dzień już się kończy...koszmar był dzisiaj
Weronika ani jeść ani spać, nie wiem co jej się działo, Paulinka standardowo ostatnio czyli drzemka w ciągu dnia 20 minutowa a wieczorem już marudzenie ze zmęczenia
no nic, teraz już obie zasypiają więc zapada wieczorna cisza 🙂

Tedit cieszę się bardzo że z Lenką lepiej 🙂

Emilia ślicznie się razem prezentujecie 🙂 i Natalka bardzo do Ciebie podobna.
Co do odbicia to u nas w zasadzie od początku nie po każdym posiłku było, więc myślę że nie masz się czym przejmować.

• Mamusie
sama się zainteresowałam tym pierścieniem bo mam dość pamiętania o tabsach.

U nas dzień jak co dzień...trochę marudzenia, trochę płaczu ale ogólnie nie jest źle. Staram się tak bardzo nie przejmować jak Lenka płacze bo wiem, że wymusza rączki a nie chce jej nosić bo goście ja nauczyli.

Teraz wykąpana, najedzona, bekła i śpi. Ciekawe czy obudzi się o 5:30 jak dziś czy wcześniej. Chciałabym żeby chociaż noc miała ustawioną tak jak asiuli Wercia...

emilia Lenka beka raczej zawsze...sporadycznie zdarza się, ze nie beknie. Teraz bekła 3 razy pod rząd 🤪

majaCh cycuś działa cuda 🙂

asiula może Wercia miała dziś gorszy dzień, oby jutro wszystko wróciło do normy.