u mnie też jest napisane że w ciągu godz trzeba zużyć, ale nie jest napisane jak już wzięła do buzi i był kontakt ze śliną to czy tez może stać do godz czy wylać, bo ja wylewam 🙂
emilia1 spokojnie mała dojdzie do ładu z jedzonkiem ja jej dawałam od samego poczatku pierś i mleczko modyfikowane a od 4 tygodni jest tylko na Enfamilu , wiec spokojnie .
Ja powiem ci tak jak dawałam niuni i nie zjadła całości to trzymałam to mleczko jak jest napisane do godziny i nic sie nie stało , moaj kumpelka wciaz tak robi bo jej mały je na raty i żyje 😁 moze w tym tygodniu na spokojnie wpadne do babci na Nowe to wtedy jeżeli będziesz miał czas i ochotę to napisze czy zadzwonie i wyjdziemy na spacer , hmmm a jak sie poznamy ???? któraś musi mieć czerwoną róże w rekach hihihihihihhii 😁
Na naszym mleczku jest napisane ,że od 1-2 miresiecy lub od 4-5 kg dawać 150czyli 170 całosci , a 2-4 miesięcy lub od 5-6.5 kg dawać 180 ml czyli 200 ml po zmieszaniu , i ja stosuję to od kilogramów bo niuni juz prawie 6 kg waży 🤪
monia po co róża ja mam czerwony wózek hehehe 🤪🙂 To duża różnica w mleczkach co do dawkowania, a ile wtedy miarek mleka dajesz bo u mnie na 120 ml 4 miarki .
a gdzie reszta mamusiek 🤨 , pewnie kąpią i karmią 😉
My już po jedzonku i po kapaniu i mała coś nie może zasnąć,jak wypluje smoka to płacze. coś mi się wydaje ,że do następnego jedzonka będzie marudzić 🤔ssie z nerwami smoka a przecież jadła o 18.30 🤔
Monia to duzo Twoja cora wazy!!!!!! pzypuszczam,ze Zuziek teraz do 6ciu doszla jutro idziemy sie zwazyc,no i to nieszczesne szczepienie :/ 😞 Kiniek swietne te kombinezoniki, u mnie takich nie ma 😠 bo ja z kolei na ebayu poluje 😉 My zaraz kapiel ciekawe czy sie obudzi o 19.30 🤨
Polski ebay nic prawie nie oferuje, ja tu co prawda mam masę rzeczy z Niemiec, bo granica w sumie tuż za rogiem 🙂 jednak allegro jest lepiej zaopatrzone, fakt że najchętniej bym buszowała po ebayu Angielskim ehh ,ale jak się nie ma co się lubi... 😉
Dobra lecim z tatuśkiem młodziana obudzić na kąpiel, potem tankowanie i lulu ^^ dziś ja wstaje do młodego, koniec laby 🙂
Mam nadzieję,że jutro będę miała mnóóóóóóstwo do czytania, bo dziś faktycznie frekfencja niska 🙂
My dziś u babci i dziadka z Lenka byliśmy. Całą godzine nadawała z dziadkiem az zgłodniała 🙂 Lencia dziś pierwszy raz obróciła się z brzuszka na plecki 🤪 Moja silna dziewczynka
majaCh darka itd. my też dziś zakupiliśmy 3...bo od 2 to już miała czerwone oddciski i będę tą resztę co została na dzień tylko zakładać.
emilia z tego co mi lekarz mówił jak mleko ma kontakt ze śliną to należy wylać...jak zrobisz i np. nie chce jeszcze jeść to godz. może, ale każdy stosuje jak chce 🙂
monia czekam na foty ze chrzcin 🙂 o do mleczka to ja też daje Enfamil ale 150 ml a moja Lenka jest starsza...no ale jak Twoja wypija tyle to znaczy, że potrzebuje.
Kiniek pajacyk super...czekam na fotki Maksia w nim 🙂
laseczki załozyłam konto na aguagu i tam sa foty bo na naszym forum nie potrafie wklejać ☺️ i tam jeszcz moze jutro jak znajde czas to uzupełnię a teraz uciekam do mojego szczęścia .
A wy o której kąpiecie maluszki bo my mamy w rytuale dnia około 21.30-22.00 i wtedy jedzonko ile wejdzie 🙂 i spanko do 7-8 rano 🙂
dobrek wiecozrkiem
maly padl jak muszka dzis pozniej dostal jesc bo bylo drugo po 20
A ja sie skusilam kupic pampiki nr 4 🙂 orginalne Dady juz nie kupie zanim zuzyje te 1,5 paczki dady nr 3 to maly dobije do 7 kg
Monia sliczne zdjecia Wikusi co mnie jedyne zdziwilo ze w kosciele trzymaliscie ja w foteliku jesczze teog nie widzialam ja bede miala bet ale cos czuje ze maly w tym nie wylezy i zrezygnuje z niego bet jest dla malych dzieci ktore sie tyle nie ruszaja a on to masakra jakby juz chcial isc gdzies
Lenciu gratuluje postepow kolejna tmy razem dziewczynka silaczka moj oskarek chyab troszke jest w plecy bo on dopiero co zalapal ze moze piastki do buzi wkladac
Ja spadam kompanko i spanie bo jak mi znow sie obudzi o 1 to ja zwariuje danwo nie bylo takich ekscesow
jeszcze jeden udany zakup na dziś
http://allegro.pl/pajacyk-disney-tygrysek-3-6msc-cudny-i1829354663.html
no jak Maksior będzie po operacji bo pewnie nim mi ot listonosz przyniesie, to będę już w ferworze i stresie przedoperacyjnym ;/ ale spokojnie cioteczki doczekacie się 😉
monia super zdjątka 🙂
aczkolwiek nas (naszą rodzinkę) kompletnie nie kręcą klimaty kościelne, córka co prawda będzie miała teraz komunie i na tym koniec wszelkich "rytuałów" ja i tak odchorowuje swoje przy każdym spędzie kościelnym ... przepraszam jeśli kogoś uraziłam 🤢
dobra mykam spać, a raczej na wieczorną dawkę "Twin peaks" z moim kochaniem 😉
Tedit to gratuluje 🙂 rzeczywiscie silna mala!!!!
Monia a wkleja sie tak: masz tu linka, http://imageshack.us/ bierzesz browse wybierasz zdjecie z kompa, wciskasz upload czekasz az sie zaladuje , potem pod spodem pojawia sie kody wybierasz bbc kod forum i kopiujesz go calego i wklejasz tu, to Twoje zdjecie 🙂 proste, sprobuj 🙂
A Monia i my kapiemy mala zawsze okolo 19.30 i juz jej nie przestawie bo nawet jak spi to sie budzi na ta godzine 🙂 no ale nocki sa jakie sa......... 🤨 Ide spac, kolorowych
Widzę że nie mam zbyt dużo do nadrabiania, my wczoraj byliśmy u dziadków i na spacerku i w domu byliśmy koło 19 😜
Lenka zrobiła mamie niespodziankę spałą od 21 do 7 😮
monia668775 zdjęcia super 😁 Ja kąpie małą miedzy 19.30 a 20 😉
tedit26 to gratuluje przekręcenia się na boczek, ciekawe kiedy moja pierwszy raz się obróci, a jak Lenka trzyma główkę jak ją kładziesz na brzuszku????
Kiniek szalejesz na allegro ale wszystko jest super 🤪
tedit26 to gratuluje przekręcenia się na boczek, ciekawe kiedy moja pierwszy raz się obróci, a jak Lenka trzyma główkę jak ją kładziesz na brzuszku????
Trzyma prosto, wygina na różne strony i coraz wyżej ją podnosi 🙂
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
emilia1_m
emilia1_m
Fajnie ,że mała ci noc przesypia moja jeszcze nie chce budzi się ok 2 i 5 , a ty od kiedy dajesz butlę ?
u mnie na Bebilonie jest ,żeby dawać 120 ml wody , ale rzadko wypija całość no , ale dopiero od wczoraj jest tylko na butli 🙂Odnośnik do komentarza
monia668775_m
Ja powiem ci tak jak dawałam niuni i nie zjadła całości to trzymałam to mleczko jak jest napisane do godziny i nic sie nie stało , moaj kumpelka wciaz tak robi bo jej mały je na raty i żyje 😁
moze w tym tygodniu na spokojnie wpadne do babci na Nowe to wtedy jeżeli będziesz miał czas i ochotę to napisze czy zadzwonie i wyjdziemy na spacer , hmmm a jak sie poznamy ???? któraś musi mieć czerwoną róże w rekach hihihihihihhii 😁
monia668775_m
emilia1_m
monia668775_m
emilia1_m
Gość
Kiniek swietne te kombinezoniki, u mnie takich nie ma 😠 bo ja z kolei na ebayu poluje 😉
My zaraz kapiel ciekawe czy sie obudzi o 19.30 🤨
Gość
Dobra lecim z tatuśkiem młodziana obudzić na kąpiel, potem tankowanie i lulu ^^ dziś ja wstaje do młodego, koniec laby 🙂
Mam nadzieję,że jutro będę miała mnóóóóóóstwo do czytania, bo dziś faktycznie frekfencja niska 🙂
tedit26_m
My dziś u babci i dziadka z Lenka byliśmy. Całą godzine nadawała z dziadkiem az zgłodniała 🙂
Lencia dziś pierwszy raz obróciła się z brzuszka na plecki 🤪 Moja silna dziewczynka
majaCh darka itd. my też dziś zakupiliśmy 3...bo od 2 to już miała czerwone oddciski i będę tą resztę co została na dzień tylko zakładać.
emilia z tego co mi lekarz mówił jak mleko ma kontakt ze śliną to należy wylać...jak zrobisz i np. nie chce jeszcze jeść to godz. może, ale każdy stosuje jak chce 🙂
monia czekam na foty ze chrzcin 🙂 o do mleczka to ja też daje Enfamil ale 150 ml a moja Lenka jest starsza...no ale jak Twoja wypija tyle to znaczy, że potrzebuje.
Kiniek pajacyk super...czekam na fotki Maksia w nim 🙂
monia668775_m
A wy o której kąpiecie maluszki bo my mamy w rytuale dnia około 21.30-22.00 i wtedy jedzonko ile wejdzie 🙂 i spanko do 7-8 rano 🙂
darka9118_m
maly padl jak muszka dzis pozniej dostal jesc bo bylo drugo po 20
A ja sie skusilam kupic pampiki nr 4 🙂 orginalne Dady juz nie kupie zanim zuzyje te 1,5 paczki dady nr 3 to maly dobije do 7 kg
Monia sliczne zdjecia Wikusi co mnie jedyne zdziwilo ze w kosciele trzymaliscie ja w foteliku jesczze teog nie widzialam ja bede miala bet ale cos czuje ze maly w tym nie wylezy i zrezygnuje z niego bet jest dla malych dzieci ktore sie tyle nie ruszaja a on to masakra jakby juz chcial isc gdzies
Lenciu gratuluje postepow kolejna tmy razem dziewczynka silaczka moj oskarek chyab troszke jest w plecy bo on dopiero co zalapal ze moze piastki do buzi wkladac
Ja spadam kompanko i spanie bo jak mi znow sie obudzi o 1 to ja zwariuje danwo nie bylo takich ekscesow
McDa87_m
Gość
http://allegro.pl/pajacyk-disney-tygrysek-3-6msc-cudny-i1829354663.html
no jak Maksior będzie po operacji bo pewnie nim mi ot listonosz przyniesie, to będę już w ferworze i stresie przedoperacyjnym ;/ ale spokojnie cioteczki doczekacie się 😉
monia super zdjątka 🙂
aczkolwiek nas (naszą rodzinkę) kompletnie nie kręcą klimaty kościelne, córka co prawda będzie miała teraz komunie i na tym koniec wszelkich "rytuałów" ja i tak odchorowuje swoje przy każdym spędzie kościelnym ... przepraszam jeśli kogoś uraziłam 🤢
dobra mykam spać, a raczej na wieczorną dawkę "Twin peaks" z moim kochaniem 😉
Gość
Monia a wkleja sie tak: masz tu linka, http://imageshack.us/ bierzesz browse wybierasz zdjecie z kompa, wciskasz upload czekasz az sie zaladuje , potem pod spodem pojawia sie kody wybierasz bbc kod forum i kopiujesz go calego i wklejasz tu, to Twoje zdjecie 🙂 proste, sprobuj 🙂
Gość
Ide spac, kolorowych
Gosiaczek_m
Widzę że nie mam zbyt dużo do nadrabiania, my wczoraj byliśmy u dziadków i na spacerku i w domu byliśmy koło 19 😜
Lenka zrobiła mamie niespodziankę spałą od 21 do 7 😮
monia668775 zdjęcia super 😁 Ja kąpie małą miedzy 19.30 a 20 😉
Kiniek szalejesz na allegro ale wszystko jest super 🤪
emilia1_m
tedit26_m
Trzyma prosto, wygina na różne strony i coraz wyżej ją podnosi 🙂