Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Mamusie

któraś chciała kombinezonik, więc wygrzebałam na allegro kilka ciekawych dla dziewczynki 😉
ten na wczesną jesień : (rozmiarówka 68)
http://allegro.pl/tesco-cieplutki-pluszowy-reniferek-roz-62-68-i1839854446.html
ten też jesienny bardziej:
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-jesienny-cherokee-6-9-68-74-i1840720608.html
http://allegro.pl/kombinezonik-disney-101dalmatynczykow-62-68-polecm-i1839547898.html
z tych mniej standardowych 😉

Kilka na 62:
http://allegro.pl/disney-tigger-cieplutki-jesienny-kombinezonik-r-62-i1829265335.html
http://allegro.pl/kombinezonik-rozmiar-62-68-i1840096707.html
http://allegro.pl/kombinezonik-hm-slodki-misiaczek-r-62-i1831117625.html
http://allegro.pl/myszka-miki-kombinezon-firmy-george-roz62-68-i1838340218.html

naprawdę niektóre są super zakręcone 🙂
Maja my też na 3kach lecimy bo 2jeczki to już na siłę w sumie ,są do 6 kg a Maksior już ponad 6 ma 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam was w ta piekna niedziele

MajaCh współczuje ze u was pada

moj wkoncu zasnolpo bujaniu w wozku przenioslam go do lozeczka i spi zasolnilam nawet rolete by mial ciemno ciekawe na jak dlugo chyba u nas pojawil sie ten skok opozniony bo przeciez mojekochanie bylo takie grzeczne a od wczoraj diabel noc znow ta sama najpierw 1 a potem przed 5 ipozniej za godz ryk bo pelen pampers przewinęlam ijuz go dalam do swojego lozka bo ciagle musilam mu smoczka dawac i spalismy tak do 8 :30

Kinia te kombinezonikki sa zarabiste szczegolnie ten tygrysek az prosza sie kupic a my to juz uzalezienie od allegro ja negocjuje 2 komplet poscieli bo by sie na zmiane przydal

Ja sie zawiodlam na pampresach z dady przy Oskarku one sie nie sprawdzaja mecze sie pol godz by zapiac dobrze by bokiem nie wyciekalo a on jak wierzga nogami to tak tego pampersa potarmosi ze jakims dziwnym trafem obluzuje sie i przeleje a orginalnego mialam dzis cala noc od 20 do 6 bo wtedy mu zmienilam bo mialm bombe a tak dwa picia i nic nie przelalo a dade co karmienie lub jak daje mu herbatke musze zmienic bo przeleje ehh a tak chcialam chociaz na pampersach zaoczszedzic one nie sa mu male bo uzywam 3

Dzisiaj zakupyi to takie ostre bo w sobote chrzciny masakra 😲 ja chce juz miec to zglowy

Ja przy córce używałam największej ceraty na rynku - tesco, ale żeby było zabawniej uczulało ją chyba wszystko co można, aż do otwartych ran na pupie, a po tescowej ceracie ,pupcia cudo 😮 fakt, że również przeciekały 🤨 teraz jedziemy na huggisach od początku i tak zostanie 🙂

A ja zakupiłam to cudo, polowałam i walczyłam zawzięcie 😁 ale normalnie mam jakiegoś hopla na punkcie nietypowych ciuchów dla maluchów
http://allegro.pl/disney-prosiaczek-pajacyk-bcm-olkusz-i1827826823.html
jak tak dalej pójdzie nie będę miała gdzie tego trzymać , już mam 2 pudła zabawek,książeczek i grzechotek z fisher price'a xD a teraz się załasiłam na maty edukacyjne... muszę sobie znaleźć lepsze zajęcie, niech no Maksior już dorasta bo matka z nudów kasę przepuszcza ...

• Mamusie
Witam w niedziele 🙂

U nas pogoda wiosenna 🙂 My już po spacerku i po odwiedzinach u babci 🙂

kinga ja też dużo licytuję na allegro i udaje mi się kupić za grosze.Za ubranko do chrztu jak nowe wylicytowałam 9,99 🤪za sukienkę ze spodenkami czapeczką i buciki 🤪 kombinezon tez wylicytowałam za 10 zł bialutki śliczny 🤪

Ramonka na samej butli jadę od wczoraj, przez 3 dni dokarmiałam piersią, ale Natalia to bardziej się napiła a nie najadła bo raptem z minutę ciągła i wciągu tych 3 dni piersi mniej mleka produkowały , a teraz od 2 dni jak już nie daje cyca to poczuję tak 3 razy na dobę jak sutki zaszczypia i coś tam samo z nich wyleci ,ale nie dużo bo wkładkę mam na cały dzień 🙂

A odnośnie wychodzenia na spacer to u mnie jest różnie : jak mam zrobić zakupy to wychodzę rano, jak przejść się na miasto to w południe, a jak pochodzić tak z nudów to popołudniu 🤪

Co do karmienia to godziny wąchają się tak o godzinkę do przodu i do tyłu 🙂 Dziś np jadła o 6 , 9,20 , 14 i teraz dam bo płacze czyli po 17 tej później trochę husiowo bo nie dam po kąpaniu bo za wcześnie więc dopiero koło 21 -22 🙃Chyba że wykąpię tak jak wczoraj po 20 tej bo też jedzenie było coś około 21.Zmykam robić papu 🙂

A jednak nie wypiła mleczka 😞 po 3 godz za wcześnie 😉 dałam smoka i śpi 🙂

Dziewczyny jeżeli zdarzy się wam taka sytuacja jak mi to wylewacie od razu mleko czy może tak do godz stać ??????

• Mamusie
Hey laseczki 🙂
wczoraj mieliśmy chrzcinki i wszystko dopisało , każdy zadowolony a najbardziej Wiktoria 🙂 🙂 🙂 . Oja jaka ona jest słodka i kochana, a jaka grzeczna , jak widzę czasem chłopca mojej kumpelki to mała beksa ale tez kochany maluszek a moja to tylko ja za późno jedzonko dostanie. Pogoda wczoraj fajna , ubrałam ją tylko w bodziaczka i przepiękna sukienkę , czapeczkę i buciki poprostu każdy sie rozpływał jak ona ślicznie wygląda a szczęśliwi rodzice ( czyli my 😉 ) pękaliśmy z dumy. Ksiadz nawet nie mógł sie na nia napatrzeć :0 , jedyna dziewuszka wsród 3 kawalerow na chrzcinach była. Nie płakała , patrzyła na ksiedza , śmiała sie jak jej wodę lał bo ona kocha sie kąpać a potem nasze rytuały nasowanko itd. i myśłała ,pewnie ,ze to już to 🙂Mam mało zdjec na naszym aparacie ale postaram sie jakieś wstawic ale jak dostane od szwagerki ( matki chrzestnej) foty z jej aparatu to wtedy oj , oj poogladacie 🙂
Nasza kluseczka je od 3 dni co 4 godzinki po 200 ml 🙂 🙂 🙂, tzn. tak jak jest napisane na mleczku Enfamil Premium bo takie daje . Wody jest 108 ale po dodaniu mieszanki jest 200 ml. Śpi w nocy od 22 do 7.30 i jakos aby nie zapeszcyc nie ma problemów . A no i słuchajcie WYCHODZI JEJ ZĄBEK !!! myślałam na początku ,ze to jakaś plamka na dzięsełku snieżno - biała ale to zaczyna jej wystawac i mam kumpelkę dentystke i potwierdziła ,że przebija sie ząbek 🤪
uf no to koniec słowotoku, buziaki dla wszystkich mamusiek i pociech 😘

• Mamusie
emilia1 napisał(a):
Dziewczyny jeżeli zdarzy się wam taka sytuacja jak mi to wylewacie od razu mleko czy może tak do godz stać ??????

- kochana nie wiem jak jest w innych przypadkach ale u mnie na opakowaniu Enfamilu Premium jest napisane ,że do godziny od sporządzenia mozna dawac !!!!
MajaCh ja też już zakładam na pupcie Wikci 3 z Pampersików bo przy 2 miała takie czerwone pzry wałeczkach na nóżkach i poza tym niunia wazy juz bez paru gram 6 kilo 🤪

• Mamusie
monia super że chrzciny się udały i że mała taka grzeczna 🙂 , koniecznie wklej zdjęcia 🙂
    Fajnie ,że mała ci noc przesypia moja jeszcze nie chce budzi się ok 2 i 5 , a ty od kiedy dajesz butlę ?

u mnie na Bebilonie jest ,żeby dawać 120 ml wody , ale rzadko wypija całość no , ale dopiero od wczoraj jest tylko na butli 🙂

• Mamusie
emilia1 spokojnie mała dojdzie do ładu z jedzonkiem ja jej dawałam od samego poczatku pierś i mleczko modyfikowane a od 4 tygodni jest tylko na Enfamilu , wiec spokojnie .
Ja powiem ci tak jak dawałam niuni i nie zjadła całości to trzymałam to mleczko jak jest napisane do godziny i nic sie nie stało , moaj kumpelka wciaz tak robi bo jej mały je na raty i żyje 😁
moze w tym tygodniu na spokojnie wpadne do babci na Nowe to wtedy jeżeli będziesz miał czas i ochotę to napisze czy zadzwonie i wyjdziemy na spacer , hmmm a jak sie poznamy ???? któraś musi mieć czerwoną róże w rekach hihihihihihhii 😁

Monia to duzo Twoja cora wazy!!!!!! pzypuszczam,ze Zuziek teraz do 6ciu doszla jutro idziemy sie zwazyc,no i to nieszczesne szczepienie :/ 😞
Kiniek swietne te kombinezoniki, u mnie takich nie ma 😠 bo ja z kolei na ebayu poluje 😉
My zaraz kapiel ciekawe czy sie obudzi o 19.30 🤨

Polski ebay nic prawie nie oferuje, ja tu co prawda mam masę rzeczy z Niemiec, bo granica w sumie tuż za rogiem 🙂 jednak allegro jest lepiej zaopatrzone, fakt że najchętniej bym buszowała po ebayu Angielskim ehh ,ale jak się nie ma co się lubi... 😉

Dobra lecim z tatuśkiem młodziana obudzić na kąpiel, potem tankowanie i lulu ^^ dziś ja wstaje do młodego, koniec laby 🙂

Mam nadzieję,że jutro będę miała mnóóóóóóstwo do czytania, bo dziś faktycznie frekfencja niska 🙂

• Mamusie
Witam 🙂

My dziś u babci i dziadka z Lenka byliśmy. Całą godzine nadawała z dziadkiem az zgłodniała 🙂
Lencia dziś pierwszy raz obróciła się z brzuszka na plecki 🤪 Moja silna dziewczynka

majaCh darka itd. my też dziś zakupiliśmy 3...bo od 2 to już miała czerwone oddciski i będę tą resztę co została na dzień tylko zakładać.

emilia z tego co mi lekarz mówił jak mleko ma kontakt ze śliną to należy wylać...jak zrobisz i np. nie chce jeszcze jeść to godz. może, ale każdy stosuje jak chce 🙂

monia czekam na foty ze chrzcin 🙂 o do mleczka to ja też daje Enfamil ale 150 ml a moja Lenka jest starsza...no ale jak Twoja wypija tyle to znaczy, że potrzebuje.

Kiniek pajacyk super...czekam na fotki Maksia w nim 🙂

• Mamusie
laseczki załozyłam konto na aguagu i tam sa foty bo na naszym forum nie potrafie wklejać ☺️ i tam jeszcz moze jutro jak znajde czas to uzupełnię a teraz uciekam do mojego szczęścia .
A wy o której kąpiecie maluszki bo my mamy w rytuale dnia około 21.30-22.00 i wtedy jedzonko ile wejdzie 🙂 i spanko do 7-8 rano 🙂

• Mamusie
dobrek wiecozrkiem
maly padl jak muszka dzis pozniej dostal jesc bo bylo drugo po 20

A ja sie skusilam kupic pampiki nr 4 🙂 orginalne Dady juz nie kupie zanim zuzyje te 1,5 paczki dady nr 3 to maly dobije do 7 kg

Monia sliczne zdjecia Wikusi co mnie jedyne zdziwilo ze w kosciele trzymaliscie ja w foteliku jesczze teog nie widzialam ja bede miala bet ale cos czuje ze maly w tym nie wylezy i zrezygnuje z niego bet jest dla malych dzieci ktore sie tyle nie ruszaja a on to masakra jakby juz chcial isc gdzies

Lenciu gratuluje postepow kolejna tmy razem dziewczynka silaczka moj oskarek chyab troszke jest w plecy bo on dopiero co zalapal ze moze piastki do buzi wkladac

Ja spadam kompanko i spanie bo jak mi znow sie obudzi o 1 to ja zwariuje danwo nie bylo takich ekscesow

jeszcze jeden udany zakup na dziś
http://allegro.pl/pajacyk-disney-tygrysek-3-6msc-cudny-i1829354663.html

no jak Maksior będzie po operacji bo pewnie nim mi ot listonosz przyniesie, to będę już w ferworze i stresie przedoperacyjnym ;/ ale spokojnie cioteczki doczekacie się 😉

monia super zdjątka 🙂

aczkolwiek nas (naszą rodzinkę) kompletnie nie kręcą klimaty kościelne, córka co prawda będzie miała teraz komunie i na tym koniec wszelkich "rytuałów" ja i tak odchorowuje swoje przy każdym spędzie kościelnym ... przepraszam jeśli kogoś uraziłam 🤢

dobra mykam spać, a raczej na wieczorną dawkę "Twin peaks" z moim kochaniem 😉

Tedit to gratuluje 🙂 rzeczywiscie silna mala!!!!
Monia a wkleja sie tak: masz tu linka, http://imageshack.us/ bierzesz browse wybierasz zdjecie z kompa, wciskasz upload czekasz az sie zaladuje , potem pod spodem pojawia sie kody wybierasz bbc kod forum i kopiujesz go calego i wklejasz tu, to Twoje zdjecie 🙂 proste, sprobuj 🙂

• Mamusie
Witam

Widzę że nie mam zbyt dużo do nadrabiania, my wczoraj byliśmy u dziadków i na spacerku i w domu byliśmy koło 19 😜

Lenka zrobiła mamie niespodziankę spałą od 21 do 7 😮

monia668775 zdjęcia super 😁 Ja kąpie małą miedzy 19.30 a 20 😉

tedit26 to gratuluje przekręcenia się na boczek, ciekawe kiedy moja pierwszy raz się obróci, a jak Lenka trzyma główkę jak ją kładziesz na brzuszku????

Kiniek szalejesz na allegro ale wszystko jest super 🤪