Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam!! ja dziś na wizycie nie byłam, doktor miał wyjazd ale kazał zadzwonić za dwa dni i powiedzieć jak tam to krwawnienie, czy już trochę zmalało...

Nie byłam dziś na bieżąco bo moją mała chyba dopadła kolka lub jakaś niestrawność, najpewniej spowodowana przeze mnie bo durna zeżarłam kanapki z serkiem topionym i to jeszcze z papryką... ech... mała płacze, pręży się okrutnie a na dodatek podczas tego prężenia ulewa jej się, także ano na chwilę nie może być sama, tym bardziej, ze co ją na bok ułożę, to się przekręca na wznak 😮 Już dziś jestem wymęczona.. ale jutro postaram się doczytać wszystko... Mam nadzieję, że noc będzie spokojniejsza niż dzień...

Dobranoc mamusie i maluchy 🙂

Dziękuję Wam za wsparcie-nawet nie wiecie jak bardzo to dla mnie wazne . ☺️ kochane jesteście...Z tym karmieniem to takie moje niespełnione marzenie..może z kolejmym dzidziusiem się uda 🙂
magdalena20 dla Ciebie duży buziak- za maila i Twoje dobre serduszko 😉
Kornelia 😘
daniela jest poprawa..mój mały jest na Aptimilu Comfort ze zredukowaną laktozą...ponoc na zmiany czeka sie do 2 tygodni..ale ja mam nadzieje, że będzie dobrze..
DOBRANOC MAMUSIE

• Mamusie
heja 😉
Ale mam ostatnio jazdę... Początek szkoły i przedszkola, książki, wyprawki a przede wszystkim logistyka!!!!!!! Ale radze sobie jakoś! Dziś Zosia była wcześniej w szkole, Julka przed śniadaniem w przedszkolu i ja z Lenką wróciłyśmy do domku o 8.15 😉 no byłam z siebie dumna 😉
W niedziele był festyn u mnie pod blokiem i miałam gości na kawkę, herbatkę, zupkę... Po południu się dowiedziałam że sukę moich rodziców potrącił pies. Pół dnia spędzili u weterynarzy. Zrobili jej rentgen i miała połamaną miednicę, łopatki bidula strasznie cierpiała i skamlała ;( I wiecie co? Nikt jej nie chciał uśpić. Mówili że za dwa tygodnie wszystko się zrośnie a Kropka to 13 letni pies! Chodziło o to by płacić za pseudoleczenie 😠 Całą noc suka wyła a mama przy niej płakała! Wczoraj mój m. pojechał i uśpił bidulkę 😞 😞 😞 😞 😞 😞 Trauma normalnie Strasznie jej szkoda bo bardzo mądra suka była 😞 😞 😞 😞
Mam nadzieję że sytuacja u mnie się wyklaruje i w moim grafiku dnia zagości chwila na mamuśki i będę mogła Was podczytywać. Mam też trochę mniej czasu bo mój mąż w domku więc korzystamy z wspólnych chwil. Wyobraźcie sobie że w czwartek wyszłam ze szpitala a w piątek mój mąż usłyszał w pracy : panu już dziękujemy 🥴 i szuka nowej pracy! Także dużo się u mnie dzieje ostatnio!
Lenka jest cudna, kochana i spokojna. Śpi je i daje nam dużo radości 😉 Dziewczynki wciąż nad nią skaczą a Jula codziennie pomaga mi przy kąpieli, przewijaniu, wieszaniu prania dla Lenki. Zosia opiekuje się Julą by mi pomóc i chętnie pilnuje Małej a najchętniej bierze ją na ręce i nosi 😉

Jeśli chodzi o nutramigen to moja kumpela dawała swojemu alergikowi. Ona nie była w stanie tego nawet wąchać a Młody się zajadał 😁 😁 😁
Poczytałam trochę Was i trzymam kciuki za wyprostowanie sytuacji małżeńsko-partnerskich. Wiem że ciężko jest samej ( bo mój m. rzadko bywa w domu), ale co innego jak Go nie ma bo pracuje a co innego jak jest i ma wszystko w d... 😠 😠 😠 Ja miałam podobnie przy pierwszym dziecku. Do tego mieszkaliśmy z moimi rodzicami którzy skakali nad Zosieńką a potem dziwili się że Jasiek zamiast pomóc przy kąpieli idzie wieczorem po pracy na piwo. No i wzięłam się za uzdrowienie sytuacji! Szybko Jasiek zrozumiał i pomógł bo kocha 😉

Co do problemów to też mnie nie omijają! Zaliczyłam mega baby booma. Cały dzień wyłam "bo jak sobie damy radę jak on nie pracuje a ja taka bezużyteczna, a szkoła przedszkole to koszty i jeszcze rata za działkę..." No wtedy każdy powód był dobry by się rozryczeć, ale moje Skarby mi pomogły! Z dietą też mam problemy bo kompletnie nie wiem co jeść i mam dość eksperymentowania co zaszkodzi a co nie małej Lence!

Tradycyjny kolaboracik na koniec dnia czas zakończyć 😉 Dobranoc 😉

jeszcze tylko wstawić zmywarkę powiesić pranie i może można będzie iść spać 😉

Dzień Dobry

U nas nocka super 🙂 Tosia kochana dala pospać 🤪 Teraz też śpi.
Pogoda u nas fatalna, leje, wieje, szaro buro i ponuro 😞 I jak na złość właśnie dzisiaj muszę odebrać Gabi z przedszkola i muszę Tosię wziąć ze sobą......oby tylko nie padało....bo ja ani parasola ani folii na fotelik...kurde masakra....
Przedszkole się zaczęło i Gabi już zielony katarek przyniosła mam tylko cichą nadzieję że to się w nic nie przerodzi....

• Mamusie
DZIEŃ DOBRY MAMUSIE I MALUSZKI 🙂
U nas nocka nawet ok 🙂 Marysia teraz drzemie a później spacerek 🙂
Mamusie jak tam lewe rączki u waszych pociech?? mojej sie tak bóła robi od szczepionki, że masakra a za niedługo koleja szczepinka 🤔 🤔 🤔
mam tylko nadzieję, że jej to nie boli 🙂
a co do smoczka uspakajacza 🙂 🙂 🙂 🙂działa ale jak mała jest spokjna jak płacza za chiny ludowe nie chce go trzymac w buzi 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
DZIEŃ DOBRY MAMUSIE I MALUSZKI 🙂
U nas nocka nawet ok 🙂 Marysia teraz drzemie a później spacerek 🙂
Mamusie jak tam lewe rączki u waszych pociech?? mojej sie tak bóła robi od szczepionki, że masakra a za niedługo koleja szczepinka 🤔 🤔 🤔
mam tylko nadzieję, że jej to nie boli 🙂
a co do smoczka uspakajacza 🙂 🙂 🙂 🙂działa ale jak mała jest spokjna jak płacza za chiny ludowe nie chce go trzymac w buzi 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U mnie nocka taka sobie... Jestem mega niewyspana i nie mam na nic siły... Dobrze, że teraz Igor jest w przedszkolu, Norbert czyta "W pustyni i w puszczy", a Hania śpi. Mam czas by dojść do siebie. A potem to co zwykle: sprzątanie, pranie, prasowanie, gotowania... I tak wkoło Wojtek...

ann5353 napisał(a):
Moja jeszcze przed szczepionkami, więc się nie wypowiem. Jestem jeszcze na etapie zastanawiania się czym szczepić. U nas szczepionki na 5 - 120 zł, na 6 - 180 zł, tylko niech mi ktoś napiszę ile jest tych serii to sobie pomnożę...

jeśli chodzi Ci o same szczepienie skojarzone 5 czy 6 w jednym to są w sumie 4 dawki
http://www.szczepienia.pl/KalendarzSzczepien.aspx

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Moja jeszcze przed szczepionkami, więc się nie wypowiem. Jestem jeszcze na etapie zastanawiania się czym szczepić. U nas szczepionki na 5 - 120 zł, na 6 - 180 zł, tylko niech mi ktoś napiszę ile jest tych serii to sobie pomnożę...

a w szpitalu HANI Ci nie szczepili?? Marysia jeszcze w szpitalu dostała dwie szczepionki

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas też pogoda sie popsuła. My dziś mamy szczepienia 😞
Masakra nie dość, że taki koszt to jeszcze ból. Jeszcze zobaczymy czy się nie przesunie, bo w domu katar panuje. Wprawdzie powierzchniowo Julkę ominął, ale kto wie co w środku.

Crazzzyyy dla ciebie oklask. Wiesz za co. A co do mleka Aptimil to nasz polski Bebilon (wiem, bo używałam), więc tu mamusie mogą się wypowiedzieć. Ja do dziś podaje Majce Bebilon raz dziennie, a raz dziennie Nestle waniliowe.

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aaa, marta, jaki Julcia ma słodki "kubraczek" 🤪
powiedz, że kupiłas na all.. 😉 bo ja szukam czegoś w tym stylu i znalesc nie moge 🤔
Hehe tak Siehankowa ten kupiłam na allegro za całe 5zł 🤪 🤪 🤪

Szczęściara 🙂 podaj linka 😉

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
ann5353 napisał(a):

jeśli chodzi Ci o same szczepienie skojarzone 5 czy 6 w jednym to są w sumie 4 dawki
http://www.szczepienia.pl/KalendarzSzczepien.aspx

Dzięki Madalenka 🙂 Czyli przy szczepieniach na 6 to koszt 720 zł?

• Mamusie
Crazzzyyy co do karmienia piersią.
To ostatnio napisałam na brzuszku, myslę że przeczytasz 🙂
"A jeszcze co do pokarmu, a raczej jego braku. I co z tego, pewnie słyszycie na około, ze co nie dacie rady wykarmic dziecka itp. Kiedyś chyba jo-aneczka napiała tu, że dzieci karmione mlekiem modyfkowanym też rozwijąją się dobrze i są zdrowe. No i to prawda. Czasem nie da sie tego przeskoczyć. Oczywiście że wszystkie chcemy karmić piersią, ale czasem natura weryfikuje nasze plany i chęci. I nie ma co nad tym ubolewać. Nie jest ważne mleko tylko więź, uczucia i miłość."

• Mamusie
moniq1984 napisał(a):
ann5353 napisał(a):

a w szpitalu HANI Ci nie szczepili?? Marysia jeszcze w szpitalu dostała dwie szczepionki

Dostała, ale nic jej się nie zrobiło - miała tylko siniaka. Myślałam, że piszecie o tych późniejszych szczepieniach...

My na szczepienie dopiero mamy 5.10 coś późno nam termin wyznaczyli....
Ja będę szczepiła skojarzonymi szczepionkami koszt 100zł i są 4dawki. Zastanawiam się nad rotawirusami ale sama już nie wiem bo jedni polecają inni wręcz przeciwnie....muszę chyba jeszcze w necie pogrzebać......