Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

a my właśnie zostaliśmy sami z Ksawierem w domu 😉 tatuś ma dzis wychodne 😁 poszedł do baru walke Adamka oglądać 🙂 też bym obejrzała, no ale niestety na polsacie cyfrowym trzeba płacić za transmisje 40zł 😮
Ksawier juz (odpukac) grzecznie spi... a ja mam czas dla siebie 😉

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

siehankowa napisał(a):
a my właśnie zostaliśmy sami z Ksawierem w domu 😉 tatuś ma dzis wychodne 😁 poszedł do baru walke Adamka oglądać 🙂 też bym obejrzała, no ale niestety na polsacie cyfrowym trzeba płacić za transmisje 40zł 😮

to możemy sobie rękę podać, ja też sama z Szymkiem do niedawna walczyłam jeszcze z mega kolką na szczęście już chyba przeszła bo śpi. Mojego m i Kubę puściłam na imprezkę pożegnalną mojego braciszka, który nie długo wylatuje do Afganistanu na misję 😞

Justyna891 napisał(a):
siehankowa czas dla siebie to dla mnie "spij poki sie nie obudzi" 😁
co do walki Adamka to polecieli 😠 ja nie odpuszcze-obejrze po niemiecku na RTL 😜 😉

ja mam rtl na polsacie cyfrowym, ale ponoć na czas walki mają zablokować 😠

madalena20 napisał(a):
siehankowa napisał(a):

to możemy sobie rękę podać, ja też sama z Szymkiem do niedawna walczyłam jeszcze z mega kolką na szczęście już chyba przeszła bo śpi. Mojego m i Kubę puściłam na imprezkę pożegnalną mojego braciszka, który nie długo wylatuje do Afganistanu na misję 😞

o jaa, misja w afganistanie - szacun dla braciszka... kiedys baaardzo chciałam być "wojskową" 😉 i jezdzić na misje 😎

Ulalaa w takim razie większością poparcia zostałaś oficjalnie przyjęta do naszego grona, zapraszam Cię więc na naszą stronkę. Zarejestruj się i będziesz mogła korzystać z wszystkich dobrodziejstw, które się tam znajdują 🙂
http://sierpnioweczki2011.npx.pl

• Mamusie
ulala napisał(a):
Inez napisał(a):
Mamuśki, które używają laktatorów. Jaką firmę polecacie?

W szpitalu rozmawiałam z położna na temat laktatorów i polecała firmę Medela, podobno jest najlepsza. Co do Aventu to powiedziała, że działa pod warunkiem, że mleko już jest, ale za bardzo nie zwiększa laktacji.

Nie wiem jak Avent, ale Medela na 100% zwiększa laktację, bo właśnie jej używałam w szpitalu. Pierwszy raz to była masakra, odciągnęłam może z 5ml. Normalnie załamana byłam 😞 Za drugim razem już 80ml a później 110 😁

Ja również czekam na walkę i również liczę na RTL 😜

My już po odwiedzinach dziadka 🙂 Tosia daje czadu, spała praktycznie cały dzień a od czasu kąpania przed 19 oczy jak 5zł i nie śpi do teraz 😮
A dzisiaj zrobiła taaaką kupkę że aż wszystko przeciekło 😮 😮 🤢

I muszę się pochwalić odpadł dzisiaj kikut
🤪 🤪 🤪

Magda szacunek dla brata, podziwiam

No to uciekam dam jej cyca może wreszcie uśnie

DOBRANOC

Hej!
Daniela, co do cyca i smoka w chwilach kolki, to niestety.. Jagoda nie chce w ogóle smoka... łeka i ma odruch wymiotny a cyc to taki niby uspokajacz dla niej.. teraz właśnie "wietrzę" brodawki , które wysmarowałam linomagiem, bo tak mnie piekły że szok...

Nic to uciekam zmyc ten linomag, bo w nocy zapomne i mykam spać, póki Maleństwo śpi...

Życzę wszystkim spokojnej i bezkolkowej oraz nie płaczącej nocki 😘
Dobranoc 😘

Inez napisał(a):
ulala napisał(a):
Inez napisał(a):
Mamuśki, które używają laktatorów. Jaką firmę polecacie?

W szpitalu rozmawiałam z położna na temat laktatorów i polecała firmę Medela, podobno jest najlepsza. Co do Aventu to powiedziała, że działa pod warunkiem, że mleko już jest, ale za bardzo nie zwiększa laktacji.

Nie wiem jak Avent, ale Medela na 100% zwiększa laktację, bo właśnie jej używałam w szpitalu. Pierwszy raz to była masakra, odciągnęłam może z 5ml. Normalnie załamana byłam 😞 Za drugim razem już 80ml a później 110 😁

A dlaczego uważacie, że Avent nie zwiększa laktacji? 😮? 😮
Ja mam inne zdanie na ten temat. A wierzcie mi - przetestowałam go na wszystkie strony przy pierwszej córce i odciągnęłam nim hektolitry mleka (prawie nie przesadzam :lol 🙂
Teraz używam laktatora okazjonalnie, ale podobnie jak kilka lat temu jestem z niego bardzo zadowolona. Teraz zainwestowałam w elektryczny - fajna sprawa jak dla mnie, ale jeśli się używa go sporadycznie, wystarczająco dobry jest ręczny.
A to, że w szpitalu laktacja skokowo rośnie (z 5 do 100 ml) to normalne, na początku z piersi leci tylko siara i jest jej znikoma ilość a dopiero później zaczyna się produkcja mleka - i wtedy jest go dużo więcej)
Myślę, że zarówno Medela jak i Avent to firmy porównywalnej klasy.
Gdybym miała radzić odnośnie zakupu laktatora to bym raczej zwróciła uwagę czy butelki, których używacie będą pasować do tego laktatora.
Bo najprościej jest wkręcić butelkę wprost do laktatora a potem bezpośrednio z niej podać mleko dziecku.
No a kwestia bolących brodawek - hmmm, no cóż, laktator to tylko "martwe" urządzenie, jak sobie ustawicie siłę ssania tak będzie ssał.
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że laktator nigdy nie będzie ssał tak delikatnie jak dziecko (nie mówię tu o kolkowych dzieciaczkach zaciskających dziąsła na brodawkach, bo to inna bajka 😉), ale używając go regularnie można sobie wypracować własną technikę (laktator niekoniecznie musi być ustawiony na największe obroty - szybciej nie znaczy lepiej).
Buziaki i dobranoc

a my dziś byliśmy na odwiedzinach u chrzestnej Szymonka- mały był jak aniołek 🙂

Dziewczyny nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałam że jak mama w ciąży i po ciąży pije karmi to maluch może nie mieć kolek. Może coś w tym jest- szwagierki mały nie miał kolek i Szymek póki co też nie ma (odpukać).