Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Daniela ze znanych mi sposobów na kolkę polecam suszarkę. Ciepły strumień skieruj na brzuszek (oczywiście mały musi być ubrany) i jednocześnie ręką masuj brzuszek. Podobno pomaga też szum odkurzacza lub włączenie radio ale ma być szum 🙂 Mój szwagier tak robił ze swoim synem i naprawdę pomagało.

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
Foga napisał(a):
... i jeszcze jedno.. jak jeździcie autem z dzieciątkami same, to jak je przewozicie, bo ja jeszcze sama z jagódką nie jeździłam, a czasami chciałabym się wyrwać, tylko z przodu nie można, bo poduszka a z tyłu znowu jej nie będę widzieć???

Foga, w większości samochodów poduszkę z przodu można w prosty sposób wyłączyć (w samochodzie jest przełącznik). Z innymi trzeba jechać do serwisu i tam ci wyłączą.
Jeśli jedziesz sama to według mnie lepiej mieć dziecko z przodu niż z tyłu i ja zawsze tak robię.
Ale tak ogólnie to unikam jazdy sam na sam z dzieckiem - wolę być pasażerem i wtedy zawsze siadamy z tyłu 🙂 Teraz to już mamy dwa foteliki z tyłu a ja w środku 😉

Ciekawe jak sobie radzą z jazdą samochodem Moniczek, Marta i Ann - z gromadką dzieci trudno się zapakować do samochodu osobowego, chyba, że busiki mają 😉

Dobranoc

Dzień dobry 🙂
Busika co prawda nie mam 🤪 🤪 🤪 ale daje radę. Z tyłu jadę ja z dzieciakami małymi, a z przodu Norbert na podkładce 🙂 Niekiedy wszystkie jeżdżą z tyłu, a ja z przodu, ale to jest zależne od humoru Hani 🙂

• Mamusie
A ja się zbieram od rana do napisania posta ale narazie nic z tego. Teraz tylko się przywitam
DZIEŃ DOBRY.
Jutro weekend więc u mnie komputer oblegany będzie przez męża więc mnie nie będzie. Chyba że się uda 😉
Inez jak Ty postępujesz z odciągniętym mlekiem? Czy to co zostaje no pózniej podgrzewasz żęby było ciepłe? bo ja się zastanawiam co zrobic jak dociągnę. podgrzeję, podam i zostanie to czy można jeszcze raz podac na następne karmienie. Nie zostawiam bo się boję więc wylewam.
Do potem dziewczyny 🙂

• Mamusie
witam

ja dalam mojemu malemu wczoraj kropelki na kolek i chyba pomagaja bo dzis noc byla spokojna, rano za to od 7 do praktycznie teraz nie spal ale nie z powodu kolki tylko jakos tak ciagle chcial jesc i odpoczywal 30 min i z powrotem, najgorsze ze nie zawsze sie mu odbije mimo ze trzymam go do obicia i jak juz usnal to ulalo mu sie az nosem poszlo.

zobaczymy ile pospi, maz zajmowal sie nim az do 3 w nocy a ja od 3 do teraz az sie boje co to bedzie po niedzieli jak maz do pracy wroci

• Mamusie
iza1313 napisał(a):
witam

ja dalam mojemu malemu wczoraj kropelki na kolek i chyba pomagaja bo dzis noc byla spokojna, rano za to od 7 do praktycznie teraz nie spal ale nie z powodu kolki tylko jakos tak ciagle chcial jesc i odpoczywal 30 min i z powrotem, najgorsze ze nie zawsze sie mu odbije mimo ze trzymam go do obicia i jak juz usnal to ulalo mu sie az nosem poszlo.

zobaczymy ile pospi, maz zajmowal sie nim az do 3 w nocy a ja od 3 do teraz az sie boje co to bedzie po niedzieli jak maz do pracy wroci

iza jak Mikołajowi się nie odbije to połóż go na boczku. Wtedy uleje mu się ale nosem raczej nie pójdzie. I jeszcze sposób żeby się łatwiej odbiło: jak trzymasz małego pionowo do odbicia to schyl się razem z nim do pozycji poziomej i znów do pionowej. Tak sprawnie ale nie szybciutko, tak w tą i z powrotem i poczekaj.

cześć my po kontroli- jest jeszcze coś na oskrzelach ale jest dużo lepiej niż we wtorek. Dr powiedziała, że obawiała się, że wylądujemy w szpitalu ale się udało- ufff.
Pytałam też o napięcie mięśniowe i jest ok. No a mały powiedziała, że jest bardzo silny 🙂

marta-lion witamy w gronie uzależnionych dzieci hehehe 🙂

My zaliczyłyśmy z Tosią godzinne wietrzenie na dworku ale zimno jest bo zmarzłam. Niestety nie pospała smacznie, coś ją meczy przysypiała i się budziła. Teraz to samo, najedzona, przebrana a marudzi.....

daniela napisał(a):
My zaliczyłyśmy z Tosią godzinne wietrzenie na dworku ale zimno jest bo zmarzłam. Niestety nie pospała smacznie, coś ją meczy przysypiała i się budziła. Teraz to samo, najedzona, przebrana a marudzi.....

no niestety nasze maluchy mają czasem słabszy dzień

daniela napisał(a):
Lydziaa ja niestety nie znam szybkiego przepisu na ciasto mi na myśl przychodzi tylko jabłecznik Fogi zjadłabym sobie oj zjadła.....

no właśnie się nad nim zastanawiam 🙂 tylko 29.08 mąż miał urodziny i też był ten jabłecznik 🙂

• Mamusie
lydziaa84 napisał(a):
dziewczyny macie jakiś przepis na szybkie i smaczne ciasto- muszę coś ukulać, bo jutro mam urodziny i pewnie ktoś się zjawi

lydzia jabłecznik 😁 Cieszę się ze Szymusiowi się poprawiło 🙂
Kurcze chciałam się odnieśc do Waszych postów ale coś mi się nie udaje. Właśnie mamy kupę.

Kornelka- nawet nie wiesz jak ja się cieszę 🙂 i muszę przyznać, że mały twardziel z niego- bardzo ładnie tą chorobę przeszedł (nie ma tego po dziadku- jak mój tata ma 37stopni gorączki to każe se trumnę szykować 😁 )

a ja właśnie zajadam się ryżem z jabłkiem, marchewka i cynamonem - mniaaaammm 😜
Ksawier śpi w leżaczku 🙂 zauważyłam, że już unormował sobie w miare i dzień i noc, bo mniej więcej o tych samych porach już je, śpi, odpoczywa 😉 obiad już naszykowany, przydałoby się mieszkanie ogarnąć ale jakoś nie chce mi się 😜 wole posiedzieć na necie, w sumie chwila relaksu też mi sie należy 😉 a pózniej czas na spacerek, standardowo 3 godz 😉

aniołek, a Ty w której częsci ddz mieszkasz? może jestesmy sąsiadkami ? 😁

aniolek82 napisał(a):
Siehankowa a Ty, bo nie wiem jak mam Ci wytłumaczyć gdzie ja mieszkam. Choinka, nie ma tu jakiegoś konkretnego punktu zaczepienia 🥴
Okolice biedronki na parkowej 🥴

aniołek, ja na batalionów, niedaleko hilife'u 😉 biedronki wiem mniej więcej gdzie są, ale która to ul. parkowa, to już nie 😜 ale ja w ogóle mało ulic w ddz znam 😉
to kiedyś musimy się zgadać na jakiś spacerek z dzieciaczkami 🙂