Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wczoraj byłam z Szymkiem u okulisty. Wypisała inne kropelki i mam je zapuszczać przez 2 tygodnie. Jak nie pomogą to mam zrobić wymaz. Do tego robić 4 razy po 10 min masaż kanalika. A przepychanie to dopiero jak skończy 3 m-c. Do tego czasu najprawdopodobniej będziemy walczyć z tym paskudztwem, które lubi się nawracać. Bo wg. pani doktor to synek ma zatkany ten kanalik bo tylko jedno oczko mu się paskudzi.

• Mamusie
U nas bez kupy od wczoraj ale u Rysia to tak jest ze nie kazdego dnia robi. dzis sie szarpie przy piersi i przy butli tez i płacze. teraz mam go pionowo na rekach to przysnął ale tez tak od 11.30. zjadł i nie spi tylko placze, troszke polezał nawet w głos sie zasmiał a teraz ryk. ja współczuje danieli i wszystkim dziewczynom i maluszkom które sie z tym zmagaja. moja pierwsza córka nigdy kolek nie miała, ja tylko z opisu kolki znam..poprawka - znałam. bo to chyba nic innego jak kolki. przy jedzeniu jest niespokojny, szarpie główka i prezy sie i czerwony i zly. cyca wbuzi nie utrzyma spkojnie i zastanawiam sie czy afty nie ma. wysłalam córke do apteki. na rekach spi teraz. madalena trzymam zawas kciuki. co robisz zeby Szymonkowi przeszlo?

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂
jejku jak ja Wam zazdroszczę tych przespanych nocek 🤔 Moja teraz sie budzi nawet trzy razy na karmienie. Zasypia ok 23.00 potem budzi się o pierwszej, w trakcie karmienia zaypia i budzi sie ok 3.30-4.00, znów szybko zasypia i tak ok 6.00 znów pobudka 🤢 i tak w kółko, za to w dzien spi jak aniołek po trzy nawet cztery godziny 🤨
Wszystkiego naj dla naszych solenizantów 😁 😁 😁 😁 😁
Cos ja jeszcze chciałam........................... 🥴

Justyna nie przejmuj się głupim gadaniem, jest takie powiedzenie że z rodziną to najlepiej na zdjęciu się wychodzi no i coś w tym jest. Dzisiaj pogadają jutro już wezmą se na cel inny temat. Trzymaj się 😘

ojjj najlepiej zapytaj czego nie robie 😉 wszystko idzie w ruch... masaż, przykładanie ciepłego żelowego kompresu, noszenie z bujaniem w pozycji pionowej tak żeby brzuszek był w tym czasie przyparty do mnie i jednocześnie masowany przez moje ciało. Czasem ratuje się herbatką na lepsze trawienie dla niemowląt firmy Hipp. W ostateczności jak nic nie daje efektu termometr w pupkę, ale to wtedy jak nie robi kupy przez długi czas.

Kornelka7 napisał(a):
co do oczka to od wczoraj przemywam mlekiem z cyca. zobaczymy. wyglało ze pomaga. nie jest to juz takie ropienie jak wtedy gdy sie zaczeło bo wtedy to cały czas a teraz to po płaczu.

widzisz a ja pytałam o to okulistkę to wręcz zabroniła. I powiedziała, że to może pogorszyć sprawę. I weź tu bądź mądry. Jeden lekarz radzi inny nie pozwala. 🥴 🥴

• Mamusie
no tak faktycznie krócej byłoby wymienic czego nie robisz. o matko co z tymi kolkami do licha.... moj spi tylko jak dlugo ciewe.zycze ci zeby i szymus szybko zasnał i obpoczał. magda mam na te afty APHTIN ale pani magister powiedziała zeby lekarza zapytac czy moge go podac dziecku. tylko ze lekarza teraz nie ma. czy myslisz ze mozna je zastosowac?

kornelka ja suwaczka wogole nie moge wkleic 🤔
zrobilam z fotelika samochodowego kolyske na chwile pomaga.
daniela wiem,do tego jeszcze to dziewczyny mnie obgadaly nie majace wlasnych dzieci i zadnego doswiadczenia.Dowiedzialam sie np ze zle trzymam malego(?) nie odbijam goi zawsze klade na jednym boku.No ja pierdziele jakby tu mieszkaly i wiedzialy lepiej.Nastepnym razem im podziekuje za goscine i pokaze papa przed drzwiami.Tylko wkurza mnie to ze to poszlo w rodzine i teraz wyszlo na to ze sie nie nadaje na matke 😠 😠 😠

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
dziewczyny nie macie wrazenia ze suwaczki troche szwankuja|?????????????? ja od 3 dni patrze i mi sie nie zgadza.......albo liczyc nie umiem 🥴 według mnie Rysio jest sterszy i nie pamietam juz czyj suwaczek ale tez mi sie nie zgadzał, chyba paninki.

moj sie zgadza 🙂 🙂

Kornelka7 napisał(a):
no tak faktycznie krócej byłoby wymienic czego nie robisz. o matko co z tymi kolkami do licha.... moj spi tylko jak dlugo ciewe.zycze ci zeby i szymus szybko zasnał i obpoczał. magda mam na te afty APHTIN ale pani magister powiedziała zeby lekarza zapytac czy moge go podac dziecku. tylko ze lekarza teraz nie ma. czy myslisz ze mozna je zastosowac?

ostatnio jo-aneczka mnie o to pytała ja radziłam jej zapytać pediatrę. Wiec ona zadzwoniła i dowiedziała się, że może. Ale już nie pamiętam jak jej kazała to stosować. Może spróbuj do niej napisać sms.

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):
co do oczka to od wczoraj przemywam mlekiem z cyca. zobaczymy. wyglało ze pomaga. nie jest to juz takie ropienie jak wtedy gdy sie zaczeło bo wtedy to cały czas a teraz to po płaczu.

widzisz a ja pytałam o to okulistkę to wręcz zabroniła. I powiedziała, że to może pogorszyć sprawę. I weź tu bądź mądry. Jeden lekarz radzi inny nie pozwala. 🥴 🥴

w szpitalu tez tak było. jedna mówi ze mozna cos tam a druga ze nie mozna. do dupy z nimi. ja przemyłam. własnym moczem rany ludzie lecza. ooo obudził sie ale nie placze, przysypia znów. do wozka go wloze, zaryzykuje.

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):

ostatnio jo-aneczka mnie o to pytała ja radziłam jej zapytać pediatrę. Wiec ona zadzwoniła i dowiedziała się, że może. Ale już nie pamiętam jak jej kazała to stosować. Może spróbuj do niej napisać sms.

czytałam to magda ale tez nie pamietam jak to bylo ale dziekuje 😘
paninka bo wedlug mnie to Rysio ma 1 miesiac i 6 dni a nie 3 😮

Kornelka7 napisał(a):
dziewczyny nie macie wrazenia ze suwaczki troche szwankuja|?????????????? ja od 3 dni patrze i mi sie nie zgadza.......albo liczyc nie umiem 🥴 według mnie Rysio jest sterszy i nie pamietam juz czyj suwaczek ale tez mi sie nie zgadzał, chyba paninki.

a może masz złą datę urodzin Rysia ustawioną w ustawieniach?? Wstyd się przyznać ale ja Ci tak wpisałam. ☺️ ☺️

• Mamusie
Kornelka7 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Kornelka7 napisał(a):

czytałam to magda ale tez nie pamietam jak to bylo ale dziekuje 😘
paninka bo wedlug mnie to Rysio ma 1 miesiac i 6 dni a nie 3 😮

wg mnie 3 🙂 19 mial miesiac dzisiaj jest 22 wiec wychodzi ze 3 😉

• Mamusie
jaka śliczna,uśmiechnięta Oliwka 🤪

dzień dobry!
ja znowu tylko na chwilkę - już bym chciała żeby mąż do pracy wrócił hihi 🙃 bo nie mam czasu na forum 😉
walczymy z Tosią z wirusem i jak na razie jest lekka poprawa - inhalacje robią swoje i do tego odciągam katar odkurzaczem hihi - bałam się trochę tego wynalazku ale jest ok 😜
nocka w miare przespana - tylko nad ranem mała zaczęła kasłać
pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i szkraby 🤪
miłego popołudnia 😘 😘 😘