Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

agusia i czasami też puszczamy z m te pioseneczki..ale to tak bardziej ku pokrzepieniu naszych serc (bo je lubimy) .. i sobie tak we trójkę leżymy 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=bHdutRjXPVE
http://www.youtube.com/watch?v=J5eWjbQci44&feature=related

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pati - trzymam kciuki za laktację 🙂 Ale musisz działac siłą swojej woli... musisz wierzyć w to, że masz w sobie hektolitry mleka i ono w końcu napłynie 🙂 Ja tak sobie wmawiam i jest ok..

Dobra, uciekam lulu bo trzymam lapka na łóżku a sama leżę i chyba juz za mocno sie nagrzał bo czuję niefajny zapach spalenizny.... będzie tak, że m wczoraj robił z siebie fakira a ja objawię się jako piromanka 🤪 🤪 a na koniec Jagoda stwierdzi, że bocian się pomylił, bo miała trafić do normalnej rodziny a ona do wariatów przybyła 🤪 🤪 🤪 🤪

Dobranoc kochane mamusie 🙂

• Mamusie
W końcu dało mi się was doczytać 🤪 🤪 🤪 🤪
Foga niezły jest ten Twój osobisty, spać i nie czuć na czym 🤪 🤪 🤪 i współczuję przepraw z Zusem
Justyna891 sto lat dla Norberta
marta-lion – z jaką aktorką ci się kojarzę??
Siehankowa życzę by się okazało że wszystko jest dobrze i trzymajcie się w tym szpitalu.
Moniczek – dużo zdrówka dla dzieciaczków i cierpliwości dla ciebie
aniolek82 – u nas jak się złoży dokumenty o becikowe do 10 to po 20 jest kasa a jak 11 to tez po 20 ale w następnym miesiącu
Diviana – masz oklaska za historię z trzylatkiem 🤪 🤪 🤪 🤪 I ja też tabletki łykam podobnie do ciebie i 30 tabletek starcza mi na ok. 60 dni
Madzia a Ty głowa do góry jutro będzie lepszy dzień.
aneczkare22 – zdrówka dla Filipka
Paninka – ja też nie czyszczę uszu małemu tylko tyle co przy kąpieli
Karolina - Mój urodził się 3770g a dwa tygodnie temu miał 4800g i jutro idziemy go zważyć i sprawdzić jak przybiera, bo też się trochę martwię
Daniela – współczuje wam tych kolek i życzę aby się już skończyły i uczulenie też żeby już sobie poszło
Pati123 – powodzenia w walce o laktację
brunia86 - współczuję, żadne słowa nie są odpowiednie w takich chwilach
Pisałyście o ubieraniu u nas z tym nie ma najmniejszego problemu, a mały potrafi się uspac w wózku nim ja się zdążę ubrać
U nas kupka u nas jest tak 3-4 razy dziennie
Z zasypianiem też raczej nie mamy problemu, mały się bawi (często sam )aż się zmęczy i zacznie marudzic, po czym dostaje smoka i prawie od razu usypia.

Dobranoc i chyba pora zgasić światło 😜 😜 😜 😜

• Mamusie
Dzien Dobry!

BRUNIA KAROLCIK STRSZNIE MI PRZYKRO!!!! zawsze bardzo ruszały mnie takie historie ale teraz kiedy mam swoje malenstwo szczególnie trudno i przykro slucha sie o takich sytuacjach 😘 😘 😘

dzieki dziewczyny za inforacje o czuszczeniu uszek...z tego co piszecie to chyba tak powinno byc...tylko ze jak ja wiem ze ona ma chociaz najmniejszego brudka w uszku to mam wrazenie ze ja zaniedbałam ☺️ ☺️ ☺️

Pati mam nadzieje ze uda Ci sie wygrac z laktacja 😘 😘

a Lilka chyba wchodzi w ten skok wzrostu 🤪 🤪 nie marudzi ale czasem nakarmic jej nie moge 🤪 🤪 wczoraj po kapieli zjadła 200 ( i jeszcze sie oglądała ) 🤪 🤪myslalam ze po takiej ilosci to dlugo pospi a tu o 23 znowu obudziła sie głodna 😁 a potem o 4 😁
teraz spi ale jakos niespokojnie, 😁baczki ja mecza, przekreciłam na brzuszek i co jakis czas zaczyna stekac i sie wiercic, pusci baczka i spi dalej....na szczescie nie boli ja tak bardzo i nie wybudza sie

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂
aneczkare duuuużo zdrówka dla Filipka 😉 😉 😉 Daj znac co tam u Was 🙂
MARTUSIA 100 LATEK DLA JULCI 😘 😘 😘
Inez jejku jak ja cie rozumiem. Dużo cierpliwości i siły a na pewno ten paskudny okres minie 😉 😉 😉
Karolinka moja Oliwka przez pierwszy miesiąc też wogóle nie przybierała. Urodziła się z wagą 2400 i spadła do 2100. Lekarze nie wiedzieli o co chodzi. Kazali mi ja dokarmiać mm na zmianę z cyckiem, potem wogóle kazali przejść tylko na mm. Po miesiącu stwierdzili że warto by było zrobic badanie moczu i okazało się że mała miała infekcję i przez to nie przybierała na wadze. Dali jej antybiotyk i w przeciągu dwóch miesięcy przytyła 2,7kg 🤪 🤪 🤪. Teraz ważymy ok 4800 😉 😉 😉
Brunia jejku, tak strasznie mi przykro, normalnie brakuje słów...... 😞 😞 😞
Pati a próbowałas pić bawarkę. Ponoć bardzo pobudza laktację 🙂
Wczoraj mielismy koszmarny dzień. Oliwka miała trzy ataki kolki. Masakra jakaś. A wieczorem jak rozryczała nam sie ok 20.00 tak dopiero ok 22.00 zasnęła i spała do 3.30 😲 😲 😲 Potem pobótka o 5.00 na karmienie i śpi do tej pory 😲 😲 😲 W domu ja ubrałam, zapakowałam do auta, u babci rozebrałam a ona dalej spi 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Mam nadzieję że nie zbiera sił na kolejne koncerty 🥴

• Mamusie
dzień dobry 🤪 🤪 🤪
Brunia - współczuję...
Daniela kolki powinny się skończyć po 3 miesiącu - już niedługo
Foga mięta może ograniczyć laktację - nie pij jej za dużo
Pati ja biorę Lactinatal i ściągam laktatorem - tylko u mnie efekt marny hmmm tak samo miałam ze starszą córką może coś w tym jest i pije melisę zamiennie z herbatką na laktację
a ściągam również w sekwencji 7,5,3
i znajoma mówiła że dobrze pić kawę zbożową z mlekiem i karmi
STO LAT DLA JULKI,SZYMKA I KSAWIERA

u nas nocka w końcu spokojniejsza i dzieciaczki bardziej zdrowe ufff
zaraz wybieramy się do znajomej na kawkę 😉
buziaki i miłego dnia 🤪 😘 😘 😘

Dzień Dobry

U nas po koszmarnym wieczorze nocka super. Karmienie przed 3 i przed 6 🤪
STO LAT DLA 3MIESIĘCZNYCH BOBSAKÓW: JULCI SZYMKA I KSAWIERA jeju już 3mce 🤪

Idę jeść śniadanko i gotować barszczyk czerwony....mam nadzieję że się uda bo pierwszy raz bede robila........

• Mamusie
A u nas nocka spokojna karmienie o 20, 2 i ok. 8 położyłam go w łóżeczku aby się trochę pobawił – zachodzę bo coś cicho u niego patrzę a on śpi 🤪 🤪 🤪 Pogoda się poprawia więc jak się obudzi to pójdziemy na spacer i przy okazji się zważymy w przychodni

Sto lat dla Julki, Szymka I Ksawiera jak ten czas szybko leci. 😘 😘 😘

Kto się pisze na poranną kawę?? Serdecznie zapraszam 🙃 😁 🙃 😁 🙃

Dzień dobry!

Sto latek dla Szymka, Ksawiera i Julii 🙂 🙂 🙂 - już przekroczyły dzieciaczki magiczne 3 miesiące... ciekawe co się zmieni???

A u nas pogoda do dupy i humor też... i jeszcze moja mama twierdzi, że w tym puchatym kombinezonku w który chcę ubrać Jagodę do chrztu będzie wyglądać jak ubogie dziecko i proponuje mi kombinezon z atłasu... no wieś tańczy i śpiewa 😮 😮 😮

aa i jeszcze ma dziś do mnie przyjechać facet z księgarni bo zamówiłam książki za ok 400 zł.. a tu wypłaty nie ma, bo zus uważa, że nie trzeba co miesiąc płacić a w portfelu 100.... z konta oszczędnościowego nie mogę wypłacić i dupa........... Ciekawe co mu powiem....chyba poświecę oczami...

• Mamusie
Foga napisał(a):
Dziewczyny a pampersy 3 sa dużo większe od 2, bo mam jeszcze mega opakowanie 2 a ciotka chce kupić Jagodzie też wielką pakę i nie wiem czy brać2 czy już 3???

my juz uzywamy trojek od jakis 2 tygodni...moim zdaniem nie ma sensu 2 kupowac...lepiej trojki i nawet jak beda troszke za due to za chwile okaze sie ze sa akurat 😁 😁

• Mamusie
Dzień doberek!!!!
Brunia bardzo mi przykro, szczególne współczucia dla mamy Słoneczka
Foga jak dziecko ubogie hahhahahahha 🤪 🤪 🤪, dobra ta Twoja mama, teksty jak moja babcia, też ma takie pomysły, a Ty się nie słuchaj tylko ubierz małą tak jak Tobie sie podoba i jak uważasz za stosowne i już 😉
Daniela super że nocka była udana
No mi tez sie nie chce sprzątać 😉Czekam na wypłatę i kurcze jeszcze jej nie ma a muszę jechać do sklepu, o 14 przyjeżdża klient oglądać samochód a drugi o 16 wiec mam nadzieję ze uda mi sie sprzedać to auto, ale moge zostać bez samochodu pare dni wiec musze dokonac małych zakupów.
STO LAT DLA NASZYCH TRZYMIESIĘCZNYCH SOLENIZANTÓW- JULCI, SZYMKA I KSAWIERKA, ale ten czas leci dopiero co Siehankowa spieszyła sie żeby zjesc gołąbki przed porodem, a tu już 3 miesiące minęły, ani się obejrzymy a 18-nastki bedziemy urzadzac.

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Foga napisał(a):
Dziewczyny a pampersy 3 sa dużo większe od 2, bo mam jeszcze mega opakowanie 2 a ciotka chce kupić Jagodzie też wielką pakę i nie wiem czy brać2 czy już 3???

Ja używam Dady, w dodatku ciągle 2 - tak, że nie pomogę....

Ja używam 2 ale już mam paczkę na wykończeniu i zakupiłam dwie dady trójki, bo te dwójki to już tak ledwo ledwo, czekam tylko zeby je wykorzystac bo szkoda mi je wyrzucac 🤨