Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
dzień dobry 😉
daniela, ja dziś robie ziemniaczki , z piersią z kurczaka zapiekaną w piekarniku - a dla m. z dodatkiem pieczarek, cebulki i zapieczona serem - mniaaam pierś w serowym płaszczyku 🙂 i do tego surówka z jabłka i marchewki 😉 szybko i smacznie 😎
O Siehankowa taki smak 😜 A ja nie jem żółtego sera 😞

Marta ja też nie jem żółtego sera.... 😞 ale bym wtrząchnęła takie danie.....a tak co? sama pierś zostaje....ech...ale dzięki Siehankowa za przepis dałam do ulubionych 🙂 za jakiś czas zrobię i dla siebie 😁 😁

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry 🙂

Ja już na nogach od 6. Musiałam kał do książeczki zdrowia zawieźć 😁 Mały całą nockę przespał, obudził się koło 7, jak wychodziłam.
Dziś rehabilitacje, nie odwołane (święto normalnie:woohoo 🙂

I mam pytanie. Mogę Julkowi mleko zagęszczać kleikiem kukurydzianym?

Hihi siehankowa, ta wersja uboga to tylko z przyprawami?? 🤪 A może też to dziś zrobię?? Tylko kurcze pieczarek i sera w domu nie mam 🤢 🤢
I w ogóle kończą mi się papmersy... wypadałoby do jakiegoś marketu podskoczyć ale nie chcę Jagody ze sobą ciągać, po pierwsze ona nie cierpi łażenia po marketach a po drugie teraz co drugi człowiek w takich skupiskach kicha i kaszle, więc nie będę dziecka narażać........... a wy chodzicie z dzieciaczkami na zakupy do marketów????

Foga ja jeszcze ani razu nie byłam z nim sklepie. Mój Kuba jest tak na to uczulony. Słucha lekarki, która odradzała większych skupisk. I jak to moja teściowa mówi w sklepach są same gruźliki 😁 😁

DZiewczyny, a czy wy karmiąc piersią miałyście już miesiączkę?? Wczoraj coś mi krew poleciała i nie wiem czy to możliwe żeby już miesiączka?? W sumie jakieś pryszcze na gębie mi wyskoczyły, tak jak zwykle przy tej przypadłości ale nie sądziłam, że tak szybko się ona pojawi........

Kurcze........... chciałam sobie kawkę zrobić a tu........ pusty karton w lodówce......nie ma to jak filozofia m...wypić na1 łyk karton mleczka i wstawić dalej to opakowanie do lodówki......niech ię chłodzi 😮 😮 😮

Foga napisał(a):
Kurcze........... chciałam sobie kawkę zrobić a tu........ pusty karton w lodówce......nie ma to jak filozofia m...wypić na1 łyk karton mleczka i wstawić dalej to opakowanie do lodówki......niech ię chłodzi 😮 😮 😮

😁 😁 😁 😁 mój tez się zalicza do takich dowcipnisiów...............

Cześć, Kochane 🙂
Nie miałam netu, więc się nie odzywałam... 😞 ...ale na razie już znowu mam, więc korzystam 🙂
Chciałam się pochwalić, że wczoraj Szymuś przyjął chrzest 😁 I był super grzeczny! 😁 I przyjęcie w knajpce też się raczej udało, chociaż teściowie to chyba jacyś obrażeni byli. Nie mam pojęcia za co. Tylko szkoda, bo Szymuś przez to ma mało zdjęć 😞 ...bo teść jest fotografem i miał robić, a jakoś bardzo niewiele zrobił... 😞
A dzisiaj Szymuś zrobił taką piękną kupkę, że już dawno takiej nie widziałam! 😁 Zwłaszcza, że już się ostatnio martwiłam, bo strasznie wodniste były, zielonkawe i smużyste... I strasznie dużo! 😞 Może przez słodycze, jak pisałyście... 😞 ...ale co ja poradzę, że mam taką ochotę na słodkie... I tak się ograniczam tylko do herbatników, sezamków i biszkoptów...
Wczoraj najadłam się ciast i teraz się trochę obawiam, czy Szymuś tego nie przecierpi - mam nadzieję, że nie... 🤢
A Wy ćwiczycie? Smarujecie się jakimiś specyfikami? Ja nie mam jakoś czasu ćwiczyć 😞 A ginka mi kazała, bo podobno mnie luźno zszyli 🥴 😞 😠
Ale kupiłam sobie jakiś krem wyszczuplający rozgrzewający 🙂 ciekawe, czy coś da 🙂 tylko też nieregularnie go stosuję ☺️
Aha - i Szymuś ma jednak ten plaster na przepuklinę - mam nadzieję, że szybko pomoże!
A! I czytałam to, co pisałyście o noszeniu. I teraz się kurczę martwię - bo my często go nosimy w pionie, bo on nie chce za nic inaczej 😞 CO prawda jest właściwie podparty na całym moim tułowiu, ale pewnie i tak główna siła działa na jego kręgosłupek... 😞 To jak najlepiej nosić? I czy Wy dużo nosicie swoje maluszki?
Ale się rozpisałam 😉

Agusiak ja Tosię noszę przodem do siebie jakby do odbicia i trzymam jej główkę jeszcze, tyłem do siebie to tyko trochę bo mi za ciężko......a najczęściej na przedramieniu jakby do "uspania" tylko nie na leżąco tylko bardziej pionowo...oj nie wiem czy zrozumiałaś....ale ogólnie niunia jest mało noszona...i oby tak zostało....

Ja uciekam powiesić pranie, zaraz karmienie Tosi i wybywamy na spacer i do sklepu

daniela napisał(a):
Foga napisał(a):

😁 😁 😁 😁 mój tez się zalicza do takich dowcipnisiów...............
I mój też! 😁 😮

A co do zakupów, to my też małego nie bierzemy do hipermarketów. Kilka razy byliśmy w takich małych supermarketach, ale w takich porach, że bardzo mało osób było.
Mi mówili, że nie tylko chodzi o skupisko ludzi, ale i o ostre światło, hałas, suche powietrze...

Foga, dokładnie - dla mnie z samymi przyprawami 🙃 ehh, jakoś przezyje 😜
ja czasem zabieram ksawiera np. do pierdonki 😉 ale tylko wtedy kiedy musze miec coś na juz, a m. jest w pracy.
okresu jeszcze nie miałam, i oby szybko się nie pojawił 😁

Witajcie

Wczoraj nie odzywałam się bo niedziela była bardzo aktywna. Pół dnia spędziłam w kuchni. Pichcąc obiad z dwóch dań. I na deser oczywiście jabłecznik FOGI 🙂 który jak zwykle wyszedł przepysznie. Małż był w niebo wzięty. Po sobotniej nocy dostałam takiego poweru, że hoho 🤪 🤪 Jeśli, któraś z Was zastanawia się nad antykoncepcją tj. wkładką hormonalną to pytajcie odpowiem na wszystkie nurtujące Was pytania. 😉

ooo, czyli madzia całą sobote i niedziele szalała 😁
a ja ostatnio zakupiłam ten zel nawilżający, który któras z dziewczyn tu polecała, tj. Feminum i wow, daje rade 😁 oby z tego jakaś mała Saszka (Nataszka) nie wyszła 😁 🙃 😁

Foga - ja też nie chodzę z Hanią do sklepów, w zasadzie to jeszcze nigdy nie byłam z nią nawet w wiejskim sklepiku 😉 A duże supermarkety to według mnie bardzo kiepski pomysł. Bakterie i zarazki to jedno, ale tak jak napisała Agusia - dochodzi jeszcze gwar i ostre światło.
Marta - widzę, że się nastawiłaś na sztukę cukirniczą. Hi, hi - ciekawe czy ci wyjdzie ten tort. A planujesz najpierw popróbować "w domowym zaciszu" czy od razu pieczesz tort na jakąś wielką imprezę. A jak udała się sesja?
Agusia - ja noszę córcię dużo i długo. I w zasadzie tylko przodem do świata. I nie uważam, że to szkodliwe - trzeba po prostu wybierać bezpieczne pozycje, takie bardziej stojąco-leżące niż siedzące.
W necie można znaleźć filmiki jak prawidłowo nosić niemowlę (wbij sobie w googlach: Paweł Zawitkowski) - kiedyś na youtube widziałam jego instrukcję noszenia dzieci

• Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
Marta - widzę, że się nastawiłaś na sztukę cukirniczą. Hi, hi - ciekawe czy ci wyjdzie ten tort. A planujesz najpierw popróbować "w domowym zaciszu" czy od razu pieczesz tort na jakąś wielką imprezę. A jak udała się sesja?
Sesji nie było, przełożona gdyż fotografowie się rozchorowali.
A tort, hmmm nigdy nie robię na wielkie imprezy. W środę m. ma urodziny więc może spróbuję, a w grudniu Emilka 😉

• Mamusie
Witam moje miłe 🙂
Foga ja brałam Rysia na zakupy jak był mniejszy a teraz już mi za ciężko więc na zakupy jadę wtedy gdy mam go z kim zostawic. Gdyby jednak nie było takiej możliwości, musiałabym zabierac go ze sobą. Dzis prawdopodobnie do UP będę musiała go zabrac.
aneczka zycze Filipkowi szybkiego powrotu do zdrowia.
jo-aneczka dokładnie nie wiem ile wazy Rysio ale według wagi łazienkowej 7 kg tylko jak ostatnio tak sie wazylismy odjeło rysiowi 200. pampersy przeciekaja oststnio i zdziwilo mnie to bo tak było z dwójkami własnie. zmieniłam na 3 i juz nie przeciekaly, tylko wtedy wazył 2 kg mniej niz górna granica pampersow i teraz tez juz sie zblizylismy do tej samej róznicy. i na dodatek jak lepiej go zawine 😉 w tego pampersa to go uwiera i ma odcisniete slady. najpierw myslalam, ze maz zle pieluszke załozyl a potem okazało sie ze po moim przewinieciu, efekt jest taki sam. mokre ubranie i odcisniete na nózkach. moze to tylko przypadek, zobaczymy.
agusia teraz to i ja sie zastanawiam nad tym noszeniem bo Rysio też nie lubi płasko. Pionowo uwielbia i świat mu się wtedy baaaaardzo podoba. Ja go długo nie noszę, raczej wcale, ale troszkę go w ten sposób ponoszę. Kurcze wydaje mi się, że nic mu się nie stanie bo ja serio tylko po odbiciu albo jak podnoszę z wózka, łóżeczka. Ogólnie wystrzegam się noszenia na rękach bo nie mam na to sił i w ogóle bym już wtedy nic nie zrobiła bo tylko ja jestem w domu i zmiennika nie mam żadnego. Co do smarowania i cwiczeń też nic z tego..... mi brakuje ruchu takiego jak przed ciążą ale teraz to zupełnie niemożliwe i jestem zła i sen z powiek mi spędza moja obecna figura. Już zaczynam tracic nadzieję......

• Mamusie
Hej 🙂
A więc tak: okresu jeszcze nie miałam 🙂 I chwała za to 😁
Do marketów nie chodzę, bo u mnie żadnego nie ma 🙂 W centrum jest kilka, ale to jest dość daleko, więc samochodem jężdżę z m i jedno z nas idzie, a drugie w aucie z Haniołkiem siedzi 🙂
Co do wkładki to ja chce wiedzieć wszystko 😁 Po pierwsze jaka daję pewność, po drugie czy boli jej zakładanie, a po trzecie czy to prawda, że to się robi w czasie okresu. Może pytania głupie, ale cóż zrobić jak ja laiczka w tym temacie.
Hanie noszę rzadko, jak muszę, wolę nie uczyć, bo co ja bym potem biedna Matka Polka zrobiła 😁 Za to w różnych pozycjach 🙂
No i mam pytanie: czy któraś z was już pisała pismo o dodatkowy urlop macierzyński i ile go w końcu jest? Bo mnie kadrowa powiedziała, że 2+1, a 2+2 to przy ciąży bliźniaczej. I może macie wzór tego pisma, bo podobnież gdzieś po necie krąży.